Kako se osjecate @ the moment? :o)

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Sammy

Re: Kako se osjecate @ the moment? :o)

Post by Sammy » 10 Jun 2010, 16:37

Wendigo wrote:
Sammy wrote:neraspoloženo, sutra je ključan dan za nastavak mog daljnjeg školovanja pa me lagana nervoza pere..i jos me užasno koljeno boli jer smo na tjelesnom skakali skok u vis, i ja sam na nekih 1.20m preskočio strunjaču na koju sam trebo past i drito u parket :(
uh, pazi na koljena trebat će ti cijeli život. ;) kada skaćeš dočekaj se na prste, tj. što tiše (dočekaj se više na prste, ni slučajno na pete) jer se sila udarca jako odražava na koljena.
i ja sam prije tjedan dana nabio koljenom u beton, radio sam kolut (preko ramena, ne gimnastički) iz skoka preko frenda i kresnuo bočnom stranom koljena u pod. boli u pizdu materinu... *fail* :mrgreen:

ot: jede mi se neki junk food. :lol:
nezgodne su ozljede koljena, ja sada proživljavam te bolove :cry: :lol:
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Decadentor

Post by Decadentor » 10 Jun 2010, 17:46

Popizdit cu i tak....
Image

boyko

Post by boyko » 10 Jun 2010, 18:14

malo mi vruće
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

cactus

Post by cactus » 10 Jun 2010, 20:52

Dobro je
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

Scarface

Post by Scarface » 10 Jun 2010, 20:58

elrania wrote:
Ghostface wrote:Ovo o čemu ti pričaš nije glavni utjecaj, pa se sad raspitaj ako ti je već do toga, to šta učiš o spavanju i jednom faktoru koji utječe na njega, ne znači da učiš sve o spavanju.
ti mene zajebavaš. jesam te upravo krivo shvatila ili ozbiljno na osnovu ove moje izjave smatraš da smo mi bazirali svoja predavanja na toj stvari koju sam ja rekla?
evo, ponavljam jednom za kraj, dingo je pitao konkretno o utjecaju topline, a ne o tome što sve može utjecati na spavanje. ne tražimo glavni utjecaj nečega na pospanost, nit razglabamo o teorijama zašto spavamo, nit je o tome uopće trebala biti riječ.
o prvoj spomenutoj temi je bilo rasprave i na predavanju i istaknuto mi je u pinelu pod dijelom o funkcijama s-spavanja. još je na predavanju navedeno da je riječ o dosta slabo poznatoj teoriji u usporedbi s izučavanjem mehanizama rem-a, ali da u svakom slučaju ima značaja. i ako mi već dva izvora govore to i ako je to točno ono što odgovara dingu na pitanje, a ne melatonin i scn itd., onda je zbilja bilo valjano to spomenuti.

sad se sve pitam što se još može tokom vremena dovest u pitanje ovdje oko čega nam buduće struke ne dijele iste inf. :lol:
Ja san iša logikom koja je malo specificirala stvari- toplina, vrućina u ovo doba= sunce= aktivacija melatonina= pospanost ka jedan od glavnih simptoma. Da govorimo općenito o toplini, zagrijavanju na druge načine, tada puno toga utječe, pa i preoptičko područje dolazi u obzir (ali ni tada ka glavna faca, šta san odma istaka), u ovom slučaju očito je da je Wendigo umoran najviše zbog sunčevih zraka.
I gle, nije ovo nikakav napad na tvoju struku niti ja napuhujen svoju, ali ove stvari ću ipak znat bolje objasnit. Nije da nisan učija istu stvar ka i ti za preoptičko područje, ali fiziologija nudi ipak malo šire mehanizme.
I dobro je da ovako iman s nekim raspravit o ovim stvarima, možda mi potakne interes za pretkliniku. :D

I kad smo već kod toga, da idemo on topic, sad slušan jedan prekul izborni predmet koji se zove klinička genetika, i to je moj službeno prvi dodir s klinikom, predavanja nam drže PRAVI doktori u bolnici, a ne oni znanstveni smradovi koji imaju titulu dr. med. a da nisu ni čovika izličili (čast iznimkama koji su i znanstvenici i kliničari, i šta je moj cilj ako Bog da), i baš guštan ka prase slušajući 5 sati zaredom kliničke slučajeve, prava životna iskustva s pravim osobama, njihovim teškoćama i nadama, i konačno osjećan šta znači bit pravi liječnik, s pravim pozivom i ogromnom odgovornošću. Ova pretklinika jest korisna, jer je temelj svega, al brate, tako je hlaaaadna. I, ironično pomalo, al sutra iman ispit iz znanstvene metodologije, koja obuhvaća uvod u znanstveni rad, informatiku i biostatistiku. Ova zadnja grana može proć, al ej, pisanje znanstvenih članaka možda jest nešto šta ću morat radit ako mislin zadirat u pretkliniku, al imat predmet iz toga je nešto najblesavije moguće, pogotovo kad ga drži novopečeni dekan koji je jedan običan debil, i ka čovik i ka doktor.
Tako da sam super trenutno, mada me čeka učenje za taj glupi ispit. :mrgreen: :mrgreen:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

elrania

Post by elrania » 10 Jun 2010, 21:28

Ghostface wrote: Ja san iša logikom koja je malo specificirala stvari- toplina, vrućina u ovo doba= sunce= aktivacija melatonina= pospanost ka jedan od glavnih simptoma. Da govorimo općenito o toplini, zagrijavanju na druge načine, tada puno toga utječe, pa i preoptičko područje dolazi u obzir (ali ni tada ka glavna faca, šta san odma istaka), u ovom slučaju očito je da je Wendigo umoran najviše zbog sunčevih zraka.
mi smo to područje spominjali zasebno baš iz toplinskih razloga. posvetilo se i ovome što ti govoriš, al opet u drugim cjelinama. zato i jesam automatski ono rekla. no dobro, ne mogu više ovako, mislim da smo se oboje dovoljno natezali oko ovoga. :lol:
I gle, nije ovo nikakav napad na tvoju struku niti ja napuhujen svoju, ali ove stvari ću ipak znat bolje objasnit. Nije da nisan učija istu stvar ka i ti za preoptičko područje, ali fiziologija nudi ipak malo šire mehanizme.
I dobro je da ovako iman s nekim raspravit o ovim stvarima, možda mi potakne interes za pretkliniku. :D
mi smo pak dosta forsirali anatomiju prvi semestar ovog kolegija. zapravo cijeli kolegij je bila kompletna anatomija živčanog sustava, te fiziologija. na to se onda tek nadovezalo ovo sa spavanjem i ritmovima i hormonima i termoregulaciji organizma itd. koji su činili 2. semestar. tak da nije da mi posvećujemo vrijeme "teorijama", neg to sve čini nastavak na ono od prije što si i ti sam radio na svom faksu. doduše, smatram da su nas što se fiziologije tiče mrvicu zakinuli, al opet, nije da se nismo i tome posvetili.
klinička genetika, i to je moj službeno prvi dodir s klinikom, predavanja nam drže PRAVI doktori u bolnici, a ne oni znanstveni smradovi koji imaju titulu dr. med. a da nisu ni čovika izličili (čast iznimkama koji su i znanstvenici i kliničari ... prava životna iskustva s pravim osobama, njihovim teškoćama i nadama, i konačno osjećan šta znači bit pravi liječnik, s pravim pozivom i ogromnom odgovornošću.
odlično područje i meni trenutačno najinteresantnija grana i u psih. mi smo se dotakli kliničke putem jednog izbornog koje nam drže 2 klin. psih. i oduševljena sam sadržajem. je da je u pitanju malo općenitiji kolegij, al služi ko jako dobar uvod za ono što će dolaziti kasnije.
ispit iz znanstvene metodologije, koja obuhvaća uvod u znanstveni rad, informatiku i biostatistiku. Ova zadnja grana može proć, al ej, pisanje znanstvenih članaka možda jest nešto šta ću morat radit ako mislin zadirat u pretkliniku, al imat predmet iz toga je nešto najblesavije moguće, pogotovo kad ga drži novopečeni dekan koji je jedan običan debil, i ka čovik i ka doktor.
meni su ovakvi kolegiji a must u svim semestrima. nije baš da ih volim, al mi ih baš moramo forsirati. psihometrija, eksperimentalna i opća psih. čine dost velike grane i ne može se bez ovih znanja. a ne mogu ni diplomski napisati bez toga.
Tako da sam super trenutno, mada me čeka učenje za taj glupi ispit. :mrgreen: :mrgreen:
ja nisam super, jer upravo učim za jedan takav ispit :lol:

Scarface

Post by Scarface » 10 Jun 2010, 21:33

Ma da, taj diplomski je ovima s mog faksa glavno opravdanje za te predmete, gluposti. Želja mi je jednog dana predavat, šta bogatije i originalnije, i ako je nekoliko znanstvenih članaka ono šta moran pisat i u čemu moran sudjelovat uvjet za taj moj dječački san, onda ok, al predmet o tome- ne hvala, serem im se na to. Ionako su ovo stvari koje se nauče kroz praksu u dva dana kad ti neko objasni, jer se radi o običnoj logici i pedantnosti. Zato ispit izgleda glupo, tipa da li članak treba bit uredno napisan- u rangu s pitanjima na vozačkom- što ćete učiniti kada vidite djecu na cesti- ono, dodat ću gasa, stari, that's the way I rock. Jebote, ono...
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

elrania

Post by elrania » 10 Jun 2010, 21:42

Ghostface wrote:Ma da, taj diplomski je ovima s mog faksa glavno opravdanje za te predmete, gluposti. Želja mi je jednog dana predavat, šta bogatije i originalnije, i ako je nekoliko znanstvenih članaka ono šta moran pisat i u čemu moran sudjelovat uvjet za taj moj dječački san, onda ok, al predmet o tome- ne hvala, serem im se na to. Ionako su ovo stvari koje se nauče kroz praksu u dva dana kad ti neko objasni, jer se radi o običnoj logici i pedantnosti. Zato ispit izgleda glupo, tipa da li članak treba bit uredno napisan- u rangu s pitanjima na vozačkom- što ćete učiniti kada vidite djecu na cesti- ono, dodat ću gasa, stari, that's the way I rock. Jebote, ono...

a gle, mi moramo raditi istraživanje, tražit ispitanike, znat kako obraditi podatke, kojim postupcima i sl. i postaviti to da izgleda pregledno uz ostali teoretski dio koji se iznosi. a niš od toga se ne može napraviti bez ovoga.
2., 3. i 7. semestar se rade svaka 2 tjedna praktikumi (ko mini verzije takvog konačnog rada) i zbog toga isto tak moraš to sve znati.
psihologija je struka koja se poprilično bavi istraživanjima i procjenama i sve nam ovo treba. od statistike do teorije testova pa eksprerimentalnih i neeksp. metodologija... a ispiti nam ipak nisu sastavljeni od ovakih pitanja :lol:

a da bi i bio prof, morat ćeš pisati više od nekoliko znanstvenih članaka. :D

Scarface

Post by Scarface » 10 Jun 2010, 21:51

Ma znan, to ja onako od sprda. Radili smo sad i mi istraživanje u sklopu ovoga, i zbog Marušićeve politike i mi svake iduće godine imamo i metodologiju i humanistiku i psihologiju, šta je bezveze, jer mi na klinici smetaju ka komarci liti. Čak mi općenito nije odbojno istraživanje, obrada i analiza podataka, jer ruka ruku mije, tj. znanost kliniku, al forsiraju je malo previše, bar kod nas, čisto iz razloga šta su neki doktori zadrti u toj grani i onda nas dave time. Statistiku još razumin, aj, ona je bar normalan predmet s normalnim pitanjima, uvod u znanstveni rad je taj s onim glupim pitanjima, a informatika je suvišna, jer su pitanja tipa za koji program je klasična ekstenzija pdf, i word i excel detalji, šta danas zna svaka budala koristeći komp svakodnevno. Zato mi idu na k****.

elrania

Post by elrania » 10 Jun 2010, 22:04

ovo me sjetilo stare koja će uskoro odgrmiti 30 god. staža, dakle, dobro je savladala svoj posao, a na višoj su im dali da polažu 'proces zdravstvene njege' s novim sistemima obrade i popizdila je na to. :lol:
mislim da je tokom kolegija istipkala 50ak stranica obaveznog rada za taj predmet koji joj je predavala osoba s 0. sati radnog staža. njegu joj je ista takva osoposobljena držala i onda je ta prof. dolazila na staž kod moje stare :lol:
i koliko sam skužila, za svaki drugi kolegij pišu seminare od po 20 stranica, što je zbilja apsurdno. ne znam za kakve ih to više med. sestre pripremaju.

ot: zbunjeno jer mi je nestao papir koji sam pred sat vremena imala pred nosom. :?

Asfodel

Post by Asfodel » 10 Jun 2010, 22:21

Totalno na izmaku snaga...
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

elrania

Post by elrania » 10 Jun 2010, 22:43

mrzovoljno jer ne mogu riješiti jedan zadatak :?

boyko

Post by boyko » 10 Jun 2010, 23:52

baš dobro
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

elrania

Post by elrania » 11 Jun 2010, 00:13

statistički i parametrijski.

Post Reply