Hard Target (1993)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Dragonrage

Hard Target (1993)

Post by Dragonrage » 25 May 2010, 11:30

Prvi Woo-v Hollywoodski film, te drugi najbolji, odmah nakon Face/Off-a. John Woo danas slovi kao jedan od najvećih i najboljih majstora akcije, koji iza sebe ima nekoliko kultnih remek-djela žanra kao što su "Hard Boiled", "The Killer" i još neki, no, tih ranih 90-ih, na Zapadu, posebice u Hollywoodu gotovo da nitko nije znao za njega, iako je u domovini bio velika zvijezda. Jedan od rijetkih koji ga je zapazio je bio upravo Van Damme, koji je te 1993. zaželio da upravo on režira njegov sljedeći film "Hard Target".
No producenti nisu uopće htjeli čuti za to, pa je ovaj morao doslovno moljakati ih da angažiraju Woo-a riječima da je on "Scorsese Istoka". Producenti su na kraju pristali, a Woo i Van Damme su snimili jedan od najžešćih i najboljih Hollywoodskih akcijskih filmova 90-ih, te uz "Face/Off", najbolji Woo-ov film snimljen u Americi koji je utabao put mlađim generacijama i uveo nove trendove u Hollywoodski film, kao što je upotreba slow motiona i pucanje iz dva pištolja. No, film je čak sedam puta bio vračan pod škare prije nego što je dobio predikat R i bio pušten u distribuciju jer je Amerikancima to bilo prenasilno, te je tako sa originalnih 115-ak minuta srezan na 90-ak (workprint verzija filoma je dostupna na bespućima interneta). No i tako izrezana, "Teška meta", iako slabija od prethodnih redateljevih ostvarenja je ipak imala sve Woo-ove zaštitne znakove, te je prštala fenomenalno koreografiranim akcijskim sekvencama od koji i dan danas zastaje dan, a dugokosi Van Damme u dugom kaputu nije nikada prije i nikada kasnije bio tako cool na filmu, kada je npr. na početku sa u slow motion jednim udarcem skinuo dvojcu nasilnika. A bilo je tu još mnoštvo scena za pamćenje, kao npr. skidanje negativca nogom sa motora u pokretu, ili igra kukavice sa motorom i terencem, te eksplozivno finale u kojem su frcali meci, krv i golubovi na sve strane.

John Woo, Van Damme, Lance Henriksen, Arnold Voslo & Creedencei...di ćeš bolje :mrgreen:

Image

IMDB

TRAILER

RADNJA
Chance Boudreaux is a out-of-work of sailor who is looking for working for work in New Orleans, Chance has been hired by a woman named Natasha Bender, who has arrived in New Orleans to find her father, former combat veteran Douglas Charles Bender, who is now homeless. Where they discover Natasha's father has been murdered and has been the latest victim of evil mercenary Emil Fouchon and his partner Pik Van Cleef, who cruelly hunts combat veterans that are homeless for the amusement of their clients. When Chance's friend, Elijah Roeper is Fouchon and Van Cleef's latest victim, Chance learns he is their next "victim" to take part in their hunt. Chased by Founchon, Van Cleef and their gang of mercenaries, Chance uses his fighting skills, as he protects Natasha and takes on Fouchon, Van Cleef and their mercenaries, as they have become the hunted and find Chance is a "Hard Target" to kill.
SLIKE
Image Image Image Image

dr_gonzo

Re: Hard Target (1993)

Post by dr_gonzo » 30 May 2010, 02:30

Sviđa mis e film, eh što ima akcije, eh što ima odličnu glumačku ekipu i što mi se jako svidio onaj trik sa zmijom..

A i Van Damme je imao barem tri odlične scene (motro, high kick...) a i friz mu je kulerski
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Dragonrage

Post by Dragonrage » 31 May 2010, 11:28

dr_gonzo wrote:Sviđa mis e film, eh što ima akcije, eh što ima odličnu glumačku ekipu i što mi se jako svidio onaj trik sa zmijom..

A i Van Damme je imao barem tri odlične scene (motro, high kick...) a i friz mu je kulerski
Ehh...ja sam htio imati takav friz dok sam bio klinac...ali nisam izdržao puštanje kose haha. Pustio ju malo ispod uha i onda popizdio i ošišao haha...

Ali sam si zato napravio takvu zurku u stripu kojeg sam crtao a gdje sam ubacio frenda i sebe kao dva štemera koji popiju metak ubrzo nakon pojavljivanja haha :lol: :lol:

sikeone

Post by sikeone » 31 May 2010, 20:03

Među boljim Vann Dammeovim filmovima sa izvrsnom akcijom, odličnim fajtovima i stvarno vrhunskom asskick frizurom. film koji uvijek rado pogledam a i Lance je odličan negativac u filmu
J...š film u kojem nema tuče

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 02 Jun 2010, 03:21

neće li u skorije vrijeme izaci uncut verzija filma?
:supz: :supz:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 02 Jun 2010, 09:19

Wheel Smith wrote:neće li u skorije vrijeme izaci uncut verzija filma?

Mislim da ne. Čak nema nekih naznaka da se ovo pojai na Blu Rayu i u normalnoj kino verziji...

Iako...uncut, odnosno workprint verzija filma koja je duža za nekih 20-ak min se može pronaći na internetu. Samo...kvaliteta te verzije je dosta loša, gledljiva, ali loša. Onako poput nekoh starijeh VHS-a. Imam tu verzuju doma, gledo sam ju...i daleko je više krvavija i britalnija, sa više napucavanja...jedino mi je kraj slabiji jer nema "fajta" sa Henriksenom, već mu odmah spići bombu u gaće i to je to haha...

Post Reply