Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
-
remike2
-
O filmu:
Naked Lunch is the 1991 film adaptation of the novel of the same name by William S. Burroughs, directed by David Cronenberg. The film is a tri-national co-production by film companies of Canada, the United Kingdom, and Japan, featuring Peter Weller, Ian Holm, Judy Davis and Roy Scheider.
Glumačka postava:
Peter Weller
Judy Davis
Ian Holm
Julian Sands
Roy Scheider
Plot:
Exterminator Bill Lee finds himself following his wife into an addiction to the bug powder he uses. After accidentally killing her, he descends into a hallucinatory existence in which he imagines himself a secret agent answering to a series of bizarre creatures. He channels his energies into writing "reports" on his delusional mission, while trying to break his addiction. The story loosely reflects events in the life of author Burroughs as he wrote the novel.
Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=Rd6VlYgvDqo
Poster:

But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
-
john_constantine
Prilično uvrnut film sa bizarnim scenama halucinacija kao ono "silovanje gay mladića"... Ma film se već može nekako shvatiti kao to da svakim šmrkanjem droge doživljava halucinacije, ali pri kraj postaje toliko neobično da više nema smisla... Čitao sam od njega onu neku zbirku njegovih kratkih priča i odustao..,
Michel puši karu.
-
remike2
-
Ja ga imam skinutog no nikako da ga pogledam, sve što čujem komentare su da je film bizaran, neobičan, teško shvatljiv, besmislen, itd... al vjerovatno ću ga pogledati kad tad.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
-
john_constantine
remike2 wrote:Ja ga imam skinutog no nikako da ga pogledam, sve što čujem komentare su da je film bizaran, neobičan, teško shvatljiv, besmislen, itd... al vjerovatno ću ga pogledati kad tad.
ma gledaj to više kao neki art film prepun halucinogenih scena, ali dosta scena su za pamćenje, toliko otkačene da ih se ne može opisati, nego se mora vidjeti.
Michel puši karu.
-
remike2
-
john_constantine wrote:remike2 wrote:Ja ga imam skinutog no nikako da ga pogledam, sve što čujem komentare su da je film bizaran, neobičan, teško shvatljiv, besmislen, itd... al vjerovatno ću ga pogledati kad tad.
ma gledaj to više kao neki art film prepun halucinogenih scena, ali dosta scena su za pamćenje, toliko otkačene da ih se ne može opisati, nego se mora vidjeti.
Razumijem te, kolko vidim razna mišljenja jest da je jedan teški mindfuck movie (u klasi sa Eraserheadom) koji je dosta težak za pogledati i shvatiti, no dosta se poigra sa umom i prikaže nešto nevjerovatno što se ureže u pamćenje zauvijek, ma pogledat ću ga!
-
dark_driving
pa ovaj film ni nema smisla, scenarij se bazira na istoimenom romanu ali isprepletenim s nepovezanim epizodama drugih burroughsovih prica i istinitih dogadaja a i likovi su bazirani na stvarnim osobama iz njegovog zivota, izmedu ostalog i na jack kerouacu ... meni osobno skroz besmisleno i bespotrebno
https://www.facebook.com/pages/Dark_Driving-Torrents/686406401480443
-
Boby
Ovo sam gledao dok sam bio opsjednut likom i djelom Franza Kafke te mi je tada uistinu dobro sjelo; mislim da je i izuzev toga riječ o jako dobrom ostvarenju.
-
elrania
ovo sam imala u planu otvoriti, al zaboravih
nego, gledala sam samo dio filma i zaspala negdje pred kraj tak da me čeka još jedno kak se spada gledanje.
jako mi se dopadaju uvrnutost i čudnost filma pa se veselim konačnom skorom sređivanju dojmova kad vidim cijeli paket.
-
Michel
Naked Lunch (1991) - gledao samo zbog Cronenberga i film je skroz bizaran o ćovjeku koji ubija žohare, ali je i narkić koji uzima svaku drogu koja mu dođe pod ruke pa i taj insektioid od kojeg počne halucinirati i zamišljati si da je nekakav tajni agent. No, ono najbizarnije od svega je da viđa ogromne kukce/žohare. Ne mogu reći da sam se skroz uživio, ali svakako dobar Cronenberg. I zadnji uvrnuti Cronenberg ako se ne varam.
8=======o/8==========o (7/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
xEdgex
Michel wrote:Naked Lunch (1991) - gledao samo zbog Cronenberga i film je skroz bizaran o ćovjeku koji ubija žohare, ali je i narkić koji uzima svaku drogu koja mu dođe pod ruke pa i taj insektioid od kojeg počne halucinirati i zamišljati si da je nekakav tajni agent. No, ono najbizarnije od svega je da viđa ogromne kukce/žohare. Ne mogu reći da sam se skroz uživio, ali svakako dobar Cronenberg. I zadnji uvrnuti Cronenberg ako se ne varam.
8=======o/8==========o (7/10)
Ja bih mozda jos i Crash, eXistenZ i Spider stavio u tu listu "uvrnutih" :/ Usput, mozda ce te zanimati, nedavno je izbacio kratki, totalno minimalisticki film "The Nest"; ono sto je je zanimljivo jeste to da se sa ovime oficijalno vratio u body horror zanr (pa barem nakratko)

Izvoli:
https://www.youtube.com/watch?v=cp8IU1PcThQ
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "