The Tudors

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Asfodel

Re: The Tudors

Post by Asfodel » 31 May 2010, 23:03

Oki, smatrajte to čime hoćete...ostatak ljudi će to smatrat kako sam već navela
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 31 May 2010, 23:04

remike2 wrote:Slažem se, ono što sam ja i rekao jest da ne smatram to pod dio opće kultrue, ne da ne smatram pod dio povijesti, povijest je nego samo da mi nije baš dio opće kulture.
Znam. Moja je replika bila više upućena Asfodel koja je rekla da toga nema u našem nastavnom programu, a ja se samo pitam imaju li englezi nas u svojem :mrgreen:
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 31 May 2010, 23:07

Asfodel wrote:Oki, smatrajte to čime hoćete...ostatak ljudi će to smatrat kako sam već navela
Pa moglo bi se reći da mene vrijeđa što se dosta tog smatra "općom kulturom", a za naš narod je stvarno nebitno.
Zašto bi se Henrik 8. smatrao općom kulturom, a, recimo, Petar Krešimir IV ne?
Edit: govorim isključivo za naše prostore.

Sammy

Post by Sammy » 31 May 2010, 23:15

DrugsBunny wrote:
Asfodel wrote:Oki, smatrajte to čime hoćete...ostatak ljudi će to smatrat kako sam već navela
Pa moglo bi se reći da mene vrijeđa što se dosta tog smatra "općom kulturom", a za naš narod je stvarno nebitno.
Zašto bi se Henrik 8. smatrao općom kulturom, a, recimo, Petar Krešimir IV ne?
Edit: govorim isključivo za naše prostore.
pa, ako zbog niceg drugog Henrik VIII. je poznat po tome sto je uveo anglikansku vjeru u Englesku..
a ovo je glupost zasto englezi nemaju nas u svom obrazovnom programu..
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 31 May 2010, 23:25

Sammy wrote:pa, ako zbog niceg drugog Henrik VIII. je poznat po tome sto je uveo anglikansku vjeru u Englesku..
a ovo je glupost zasto englezi nemaju nas u svom obrazovnom programu..
Znam ja što je on napravio, to je dio moje "opće kulture".
Mislim da smo ga mi čak spominjali tokom povijesti, ali da treba sada nešto previše pisati o njemu, ne.
Imamo mi naše povijesti dovoljno koju, nažalost, ne zna puno domaćih ljudi. :)
Ustvari što ja želim reći je (i što je moja poanta) da se uopće ne čudim što se Henrik 8. ne spominje više u našem obrazovnom sistemu.
Točka.
Ali ovo što sam rekao da nas Englezi nije tolika glupost kao što ju ti nazivaš.
Imali smo mi puno zanimljivih (i bitnih) uloga u povijesti, recimo "Predziđe kršćanstva". (nadam se da je to odgovarajući termin :D)

elrania

Post by elrania » 31 May 2010, 23:28

zbilja je nebitno čuditi se nečijoj neupućenosti u ovu temu.
opća kultura je najgluplje rečeno hrpetina toga i kad se već spominju ti ispiti i mature, na osnovu 3 'položena' ffzg prijamna koji baš imaju dio 'opća kultura' mogu reć da se tu apsolutno trpa sve i svašta i uvijek se lako da nać stvari koje će zagovornika nekog podatka ko relevantnog ostaviti zbunjenog i neće imat pojma o tom drugom (bio on u obrazovnom programu ili ne).
mogli bi se onda svi jedni drugima čuditi unedogled, a to pak nema nikakvog smisla.
Last edited by elrania on 31 May 2010, 23:33, edited 1 time in total.

Asfodel

Post by Asfodel » 31 May 2010, 23:30

@ Drugs - Henrika IMA u našem obrazovnom programu
I potpisujem Sammyja.. za Henrika trebaš zanti zvao se ti Hrvat, Kinez ili somalijski pirat

i bilo bi ok da prestanemo nagrđivat topić :D

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 31 May 2010, 23:35

Asfodel wrote:@ Drugs - Henrika IMA u našem obrazovnom programu
I potpisujem Sammyja.. za Henrika trebaš zanti zvao se ti Hrvat, Kinez ili somalijski pirat
Tek sada uviđam da sam krivo pročitao tvoj prvi post. Mislio sam da si rekla da ga nema u našem programu. Povlačim sve što sam rekao :mrgreen:
elrania wrote:zbilja je nebitno čuditi se nečijoj neupućenosti u ovu temu.
opća kultura je najgluplje rečeno hrpetina toga i kad se već spominju ti ispiti i mature, na osnovu 3 'položena' ffzg prijamna koji baš imaju dio 'opća kultura' mogu reć da se tu apsolutno trpa sve i svašta i uvijek se lako da nać stvari koje će zagovornika nekog podatka ko relevantnog ostaviti zbunjenog i neće imat pojma o tom drugom (bio on u obrazovnom programu ili ne).
mogli bi se onda svi jedni drugima čuditi unedogled, a to pak nema nikakvog smisla.
U potpunosti se slažem s tobom. Posebice jer se svakom dogodi da nešto negdje "zakiska" :)

Asfodel

Post by Asfodel » 31 May 2010, 23:43

elrania wrote:zbilja je nebitno čuditi se nečijoj neupućenosti u ovu temu.
Prijemne sam spomenula kao odraz krajnosti, ne mjerilo opće kulture...tamo moraš znati tko je sestra od Boleynice (!) i još sitnije i nebitnije stvari... a ranije sam se referirala na Remikeovo čudnovato mišljenje, ne na ničiju neupućenost
i ok ako je post općenito pisan, svejedno odgovaram :lol:

elrania

Post by elrania » 31 May 2010, 23:48

na ovom na ffzgu nisam primjetila da ima takvih gluposti (iako bi mi to dobro došlo, jer znam kak se zove :lol:), al sjećam se jednog pitanja s ekonomije s kojim mi je frend došao i tražio pomoć. naime, stavili su im da kak se zove morski pas iz ralja. :lol:

Scarface

Post by Scarface » 01 Jun 2010, 00:28

Ček, o čemu je ono ovaj topic? :roll:

Inače, serija je odlična, iako malo zaostaje za Rome-om, ako već nalazimo serije slične tematike. Glumačka postava mi je odlična, sam zaplet malo kaska i pati od nemalog broja suvišnih scena, al aj, radi se o malo komercijalnoj seriji pa kužin.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Absynthia

Post by Absynthia » 01 Jun 2010, 22:10

Uf... al ste mi zaspamali topic :axe:
Asfodel wrote:
btw, neloš mi je onaj Charles Brandon, ne znam kak se zove inače, već sam vidjela neke njegove slije negdje
Aka, Henry Cavill... dobar.... DOOOBAR! Da! :twisted:

Andrej

Post by Andrej » 22 Jun 2012, 03:31

Odlična serija. Ovo je pravi "Game of Thrones". Jako zanimljiv period i definitivno jedan od prelomnih u ispisivanju evropske istorije i onoga što je Evropa sada.
We're all mad here...

Andrej

Post by Andrej » 30 Jun 2012, 14:49

Ogledao sve :( Ovo je bilo uživanje gledati.... Hoću 44 sezona!!!! :(
We're all mad here...

mate21

Post by mate21 » 01 Aug 2012, 16:17

Vrhunska je serija. Iako prilagođena današnjim mjerilima ipak dostojno prikazuje ono dobra. Pravi Henrik je bio dosta starij i u puno gorem zdravlju od ovoga prikazanoga i žene mu nisu bile onakve mršavice.

Post Reply