Teretane
- john_constantine
Re: Teretane
nisam se još uvijek odlučio kakvu bi spravu za vježbanje nabavio doma. Zadnje mi je palo na pamet "traka za trčanje". Da li je to dobra stvar?
Michel puši karu.
- boyko
igram nogomet,trčim skoro svaki dan,početkom ove godine sam počel drmat po sklekovima,kroz dan napravim 10 serija po 35 komada,znači kojih 350 po danu i baš mi je dobro.fizički se predobro osjećam
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- Wendigo
sklekovi FTW!boyko wrote:igram nogomet,trčim skoro svaki dan,početkom ove godine sam počel drmat po sklekovima,kroz dan napravim 10 serija po 35 komada,znači kojih 350 po danu i baš mi je dobro.fizički se predobro osjećam
definitivno najbolja "all around" vježba za muškarce.
- boyko
jep!Wendigo wrote:sklekovi FTW!boyko wrote:igram nogomet,trčim skoro svaki dan,početkom ove godine sam počel drmat po sklekovima,kroz dan napravim 10 serija po 35 komada,znači kojih 350 po danu i baš mi je dobro.fizički se predobro osjećam![]()
- Wendigo
odjednom vježbaš kompletna prsa, prednja ramena i ruke (triceps). di ćeš bolje..boyko wrote:jep!Wendigo wrote:sklekovi FTW!boyko wrote:igram nogomet,trčim skoro svaki dan,početkom ove godine sam počel drmat po sklekovima,kroz dan napravim 10 serija po 35 komada,znači kojih 350 po danu i baš mi je dobro.fizički se predobro osjećam![]()
najbolja "ne teretana" stvar za gornji torzo.
e da, ovo bih preporučio svim pushup i opčenito home workout entuzijastima, predobra spravica, 200kn u hervisu:

koristim ga od prošlog ljeta i da, it works..
- boyko
zanimjliva spravica
- Decadentor
- Wendigo
nope. teže je jer okrećeš ručke kako se dižeš i spuštaš, ujedno bolje i efikasnije.Decadentor wrote:dingo jel lakse s tim radit nego na podu??
-
Ninja
Mislim da bi se vise usrecio sa sipkom za zgibove, home made medicinkom i sand bagom ili bulgarian training bagom za 200kn.Wendigo wrote:e da, ovo bih preporučio svim pushup i opčenito home workout entuzijastima, predobra spravica, 200kn u hervisu:
-
Hec
iam ja taj pushup, buraz kupio prije 2 godine
imam jos prideovu vrecu oko 1,6m veliku
par utega na sklapanje sa navojima
par malih fitnes utega
i kucni biciklo sa mjeracem pulsa itd...

imam jos prideovu vrecu oko 1,6m veliku
par utega na sklapanje sa navojima
par malih fitnes utega
i kucni biciklo sa mjeracem pulsa itd...
"Six strings to cover fear..."
- Wendigo
za ovo što ja tražim (jaka prsa, ramena, ruke..) je čisto dovoljno ako se radi svaki dan po nekoliko serija i to u raznim kombinacijama tipa; uski i široki hvat, noge na stolcu...Ninja wrote:Mislim da bi se vise usrecio sa sipkom za zgibove, home made medicinkom i sand bagom ili bulgarian training bagom za 200kn.Wendigo wrote:e da, ovo bih preporučio svim pushup i opčenito home workout entuzijastima, predobra spravica, 200kn u hervisu:
još bih kao veliki plus naveo što vježbajući sklekove zbog tih ručki jačaš i mišiće oko zgloba šake, a pritom ne vršiš direkt pritisak na zglobove prstiju kao kad ih npr. radimo na treningu na parketu.
kupio sam PP prošlo ljeto i u 2 mjeseca redovnog vježbanja sam se zaista lijepo izgradio tako da sa sigurnošću mogu reći da radi i da sam više nego zadovoljan.
zgibove mogu raditi doma u vrtu pošto imam konstrukciju na kojoj je davno bila ljuljačka, a na koju jednog dana planiram obijesiti vreću da ne mlatim po zraku kad doma vježbam i ponavljam..
- Dragonrage
Samo nemoj pretjerat...haha...ja neki dan išao tražit sako za sebe...jebote najveći broj koji sam uspio naći (60) mi uzak u ramenima...Wendigo wrote:za ovo što ja tražim (jaka prsa, ramena, ruke..) je čisto dovoljno ako se radi svaki dan po nekoliko serija i to u raznim kombinacijama tipa; uski i široki hvat, noge na stolcu...Ninja wrote:Mislim da bi se vise usrecio sa sipkom za zgibove, home made medicinkom i sand bagom ili bulgarian training bagom za 200kn.Wendigo wrote:e da, ovo bih preporučio svim pushup i opčenito home workout entuzijastima, predobra spravica, 200kn u hervisu:
još bih kao veliki plus naveo što vježbajući sklekove zbog tih ručki jačaš i mišiće oko zgloba šake, a pritom ne vršiš direkt pritisak na zglobove prstiju kao kad ih npr. radimo na treningu na parketu.
kupio sam PP prošlo ljeto i u 2 mjeseca redovnog vježbanja sam se zaista lijepo izgradio tako da sa sigurnošću mogu reći da radi i da sam više nego zadovoljan.
zgibove mogu raditi doma u vrtu pošto imam konstrukciju na kojoj je davno bila ljuljačka, a na koju jednog dana planiram obijesiti vreću da ne mlatim po zraku kad doma vježbam i ponavljam..
- Wendigo
hehe, mislim da uz ovakav kućni trening nemogu pretjerati i napuhati se kao balon.
plus kaj ne uzimam nikakve suplemente već se trpam prirodnim proteinima u hrani.
ovo je moj tjedni program:
------------------------------------
razgibavanje i istezanje od glave do gležnjeva, zatim čučnjevi, sklekovi i bučice za ruke.
i moram se napokon natjerati da počnem vježbati kaiten-e, ukemi-je i ostale taijutsu vratolomije kod kuće. ^^
pon-sri-pet. - trening na kojem se izmorim i oznojim ko isus
subota ujutro - hiking na sljeme i tokom cijelog tjedna se trudim voziti bicikl što je više moguće.
auto koristim samo zbog posla i kad treba ić u veću nabavku špeceraja.
a što se tiče prehrane, izbacio sam ugljikohidrate i šećer preko tjedna, tj. sveo ih na najmanju moguću mjeru u vidu rižinih krekera, i ne jedem navečer iza 18:00.
vikendom si priuštim "carb day" da nadoknadim ovo preko tjedna.
jedino se nemogu (mogu ali ne želim) odreći alkohola preko vikenda, a nakon toga obično slijedi i jelo u 3 ujutro, jbga..
plus kaj ne uzimam nikakve suplemente već se trpam prirodnim proteinima u hrani.
ovo je moj tjedni program:
------------------------------------
razgibavanje i istezanje od glave do gležnjeva, zatim čučnjevi, sklekovi i bučice za ruke.
i moram se napokon natjerati da počnem vježbati kaiten-e, ukemi-je i ostale taijutsu vratolomije kod kuće. ^^
pon-sri-pet. - trening na kojem se izmorim i oznojim ko isus
subota ujutro - hiking na sljeme i tokom cijelog tjedna se trudim voziti bicikl što je više moguće.
auto koristim samo zbog posla i kad treba ić u veću nabavku špeceraja.
a što se tiče prehrane, izbacio sam ugljikohidrate i šećer preko tjedna, tj. sveo ih na najmanju moguću mjeru u vidu rižinih krekera, i ne jedem navečer iza 18:00.
vikendom si priuštim "carb day" da nadoknadim ovo preko tjedna.
jedino se nemogu (mogu ali ne želim) odreći alkohola preko vikenda, a nakon toga obično slijedi i jelo u 3 ujutro, jbga..
-
Ninja
Bilo bi cisto dovoljno i da radis obicne sklekove i varijacije istih, a mogao bi bolji i potpuniji trening odraditi da imas i one rekvizite koje sam ja naveo.Wendigo wrote:za ovo što ja tražim (jaka prsa, ramena, ruke..) je čisto dovoljno ako se radi svaki dan po nekoliko serija i to u raznim kombinacijama tipa; uski i široki hvat, noge na stolcu...
Moj post nije bio upucen direktno tebi iako sam te kvotao, vec nekome tko mozda ima 200kn i zeli ih uloziti u rekvizite za vjezbanje doma.
- Wendigo
razumijem kaj si htio reć, nego kažem kako je ovo što radim čisto dosta za moje želje i potrebe. nije mi toliko bitna snaga koliko tonus jer sam ajmo reć malo zahtjevniji rekreativac, a ne profi bilder ili nešto sl.Ninja wrote:Bilo bi cisto dovoljno i da radis obicne sklekove i varijacije istih, a mogao bi bolji i potpuniji trening odraditi da imas i one rekvizite koje sam ja naveo, prije 2 mjeseca sam se počeo baviti drugom vrstom "aktivnosti" i nadam se da ću se držati toga jer je vještina fascinantna, efikasna itd. ljubav na prvi pogled/trening.Wendigo wrote:za ovo što ja tražim (jaka prsa, ramena, ruke..) je čisto dovoljno ako se radi svaki dan po nekoliko serija i to u raznim kombinacijama tipa; uski i široki hvat, noge na stolcu...
Moj post nije bio upucen direktno tebi iako sam te kvotao, vec nekome tko mozda ima 200kn i zeli ih uloziti u rekvizite za vjezbanje doma.
prije sam išao u teretanu al mi je dosadilo.
perfect pushup "reklamiram" jer je pogodan i "user friendly" i za ljude koji se nikada nisu bavili tjelovježbom.
stvarno se lijepo da srediti torzo ako se pravilno i redovno vježba.