The Strangers (2007)

Mjesto za horore iz novog milenija.
kraykulla

Post by kraykulla » 11 Dec 2009, 13:51

ovo mi je jedan od boljih filmova takve tematike,kucanje,šumovi,gramofon,sve je creepy.
i kraj mi je okej,puno mi je bolji strangers nego recimo vacancy...
što se tiče speedmana mislim da je čovjek pošteno odradio posao,a i liv nije loša...

remike2

Re:

Post by remike2 » 14 Apr 2010, 19:33

kraykulla wrote:ovo mi je jedan od boljih filmova takve tematike,kucanje,šumovi,gramofon,sve je creepy.
i kraj mi je okej,puno mi je bolji strangers nego recimo vacancy...
što se tiče speedmana mislim da je čovjek pošteno odradio posao,a i liv nije loša...
Slažem se u potpunosti, jedan od boljih filmova ove tematike, pogledao sam ga prije nekih godinu dana. Čujem da ljudi dosta uspoređuju ovaj film sa Vacancy koji ima sličnu tematiku i kojeg još nisam pogledao, no ovaj film je jako dobar, zanimljiv i napet. Sam prikaz da te netko u tvom vlastitom domu može napasti, prikaz nesigurnosti i straha je odličan i creepy, ubojice su strašni sa tim maskama (naročito lik sa vrećom), konstantna kucanja, šumovi, pa zatim sam napad na mladi par. Gluma možda nije na najvišem nivou te bi netko rekao da je kraj glup, no meni ne smeta to toliko, kraj mi je dapače dobar, te što je još strašnije jest da je film baziran na stvarnim događajima te da uopće ne saznajemo pravi motiv iza cijele priče uznemirujućeg ponašanja i naposljetku ubojstava te famozne trojke! 8/10
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

metallicat

Re: The Strangers (2007)

Post by metallicat » 19 Apr 2010, 12:36

opet ću ponovit što i u eden lake. gledajući, prvo sam pomislila da je remake ils-a. naravno nije nego su ga samo iskopirali. jedino što se ovdje zna da su djeca jer su na plakatima. ma glupost.
Image

remike2

Post by remike2 » 19 Apr 2010, 14:13

metallicat wrote:opet ću ponovit što i u eden lake. gledajući, prvo sam pomislila da je remake ils-a. naravno nije nego su ga samo iskopirali. jedino što se ovdje zna da su djeca jer su na plakatima. ma glupost.
Ja nisam gledao Them, no i sam redatelj ovog filma je rekao da je utjecaj/inspiraciju za ovaj film pronašao u zločinima tj. Manson ubojstvima iz 1969. godine, u noveli Helter Skelter (koja opet govori o Manson ubojstvima) te u jednom događaju koji se desio kada je bio malu (dakle u djetinjstvu).
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

metallicat

Post by metallicat » 19 Apr 2010, 15:02

znam, pročitala sam to. ali opet, nemožeš napravit skoro isti film..pogledaj pa ćeš vidjet.
Image

Post Reply