Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
filmofil

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by filmofil » 27 Mar 2010, 02:20

superman/batman: public enemies 3.5/5

malo naivan storyline i možda little too much superheroja, al ipak su to superman i batman u jednom filmu...sad se bacam u potragu za superman/batman: world's finest
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Mar 2010, 09:18

Let the Right One In - prekrasan vampirski film, odlične atmosfere, romantičnog i neobično odnosa između njih, scena kada vampirica uđe u kuću bez dozvole, ili svaka scena s njom kada se hrani ljudima. A tek prikaz maltetriranja od drugih, tako da sam ga podržao kada ga je puknuo štapom po glavi. I prikaz nerazumijevanja roditelja, problematike u društvu, i bijeg od "normalnog" svijeta. I odlična završnica. A iako većina komentara govore da je film bio dosadan, meni nije niti u jednom trenutku bio dosadan, baš sam uživao u ovoj odličnoj drami. 5/5

P.S.
SpoilerShow
Najstrašniji trenutak mi je bila ona žrtva kada se njezin skrbnik polije kiselinom po licu, jbt... A onda poslije završetka filma razmišljam kako je to bio njezin ljubavnik, odnosno, upoznali su se još dok je bio dijete. I tako je godinama s njom dok nije ostario i žrtvovao sam sebe, nudeći vlastitu krv. Tako će se onda sigurno dogoditi i s Oscarom, pa zato starac govori Eli da ostavi dečka na miru da bi ga poštedio takve sudbine...
Michel puši karu.

chatterer

Post by chatterer » 27 Mar 2010, 12:08

Laura - 4/5

odličan noir s pričom koja se komotno mogla rastegnuti još pola sata bez gubitka kvalitete

Metalcamp

Post by Metalcamp » 27 Mar 2010, 14:32

john_constantine wrote:Let the Right One In - prekrasan vampirski film, odlične atmosfere, romantičnog i neobično odnosa između njih, scena kada vampirica uđe u kuću bez dozvole, ili svaka scena s njom kada se hrani ljudima. A tek prikaz maltetriranja od drugih, tako da sam ga podržao kada ga je puknuo štapom po glavi. I prikaz nerazumijevanja roditelja, problematike u društvu, i bijeg od "normalnog" svijeta. I odlična završnica. A iako većina komentara govore da je film bio dosadan, meni nije niti u jednom trenutku bio dosadan, baš sam uživao u ovoj odličnoj drami. 5/5

P.S.
SpoilerShow
Najstrašniji trenutak mi je bila ona žrtva kada se njezin skrbnik polije kiselinom po licu, jbt... A onda poslije završetka filma razmišljam kako je to bio njezin ljubavnik, odnosno, upoznali su se još dok je bio dijete. I tako je godinama s njom dok nije ostario i žrtvovao sam sebe, nudeći vlastitu krv. Tako će se onda sigurno dogoditi i s Oscarom, pa zato starac govori Eli da ostavi dečka na miru da bi ga poštedio takve sudbine...
Odlicna horor drama. Onda je mogla tema biti u novija ostvarenja, a ne u europski horori. To i je drama sa elemntima horora i kada se malo prisjetis, ima dobih horor scena. Recimo mene je najezilo kada sam prvi put vidio onu klinku da napada i skace na onog frajera jer to nisam ocekivao. Ali sve u svemu odlican film
"Good night boils and ghouls."

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Mar 2010, 15:53

Metalcamp wrote:
john_constantine wrote:Let the Right One In - prekrasan vampirski film, odlične atmosfere, romantičnog i neobično odnosa između njih, scena kada vampirica uđe u kuću bez dozvole, ili svaka scena s njom kada se hrani ljudima. A tek prikaz maltetriranja od drugih, tako da sam ga podržao kada ga je puknuo štapom po glavi. I prikaz nerazumijevanja roditelja, problematike u društvu, i bijeg od "normalnog" svijeta. I odlična završnica. A iako većina komentara govore da je film bio dosadan, meni nije niti u jednom trenutku bio dosadan, baš sam uživao u ovoj odličnoj drami. 5/5

P.S.
SpoilerShow
Odlicna horor drama. Onda je mogla tema biti u novija ostvarenja, a ne u europski horori. To i je drama sa elemntima horora i kada se malo prisjetis, ima dobih horor scena. Recimo mene je najezilo kada sam prvi put vidio onu klinku da napada i skace na onog frajera jer to nisam ocekivao. Ali sve u svemu odlican film
je, da... ili ona scena kada ulazi u stan bez dozvole. Ma ima tu par krvavih scena, ali ne bi ju stavio u horor. Ali stvarno odličan film, baš šteta što nije nominiran u vezi oskara za najbolji strani film.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Mar 2010, 16:02

Fatal Instinct - zabavna parodija na filmove kao Sirove strasti, Kobna privlačnost, Rt straha ili Sam u kući. Pravi primjer kako se snima prava parodija s urnebesnim dijalozima, a ne ove gluposti danas kao Epic movie koje jedva možeš gledati... 3/5
Michel puši karu.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 28 Mar 2010, 00:04

El Laberinto Del Fauno - 8/10.. fino, fino :D :mrgreen:
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

elrania

Post by elrania » 28 Mar 2010, 05:33

Bi xie lan tian/Another Meltdown [1998] - aiijoooj :D već sam pomislila da zbilja ne postoji film koji obožavam ili ne podnosim, no ovaj je definitivno takav. u pitanju je srednja žalost od filma, ako mu se pristupi i s najmanjom dozom ozbiljnosti, no uživljavanje u priču koja se odvija u istočnoeuropskoj Laverniji gdje interveniraju Kinezi i Japanci i ima sablji, helikoptera, zolja, pokušaja gay rapea pod tušem, letećih fajtova i iuzuetno emotivnih dubbova, uf, ne može se ne uživati :lol:
topla preporuka za gledanje u društvu, a sama ću ga garantirano opet gledati, ako ga se uspijem ikako dokopati :D

zbilja zaslužuje 10/10 ko film koji je nadišao sva očekivanja što se tiče pružanja ekstremne zabave, a pred kraj ima zapravo dosta ok trenutaka nekih kul pokreta.

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Mar 2010, 12:18

Lucky Luke (2009) - Je, Francuzima treba zbilja doživotno zabraniti ekranizacije vlastitih stripova... Asterix serijal mi nikada nije sjeo, Iznogud ne treba spominjati, a Braća Dalton imaju trojku na imbd - u... Eh da, i katastrofalni Blueberry... Tako da niti ovaj film nije izuzetak, ima par fora preuzetih iz stripa, ali nema uopće onaj pravi stripovski štih (koji je ionako i nemoguće ekranizirati). Likovi su dosta zabavni iako nemaju veze s stripom osim Calamity Jane, bar djelomice... No, za razliku od spomenutih filmova koji su jedva bili gledljivi, ovaj je baš zabavna parodija na westerne s specifičnim scenografijom, dobrim humorom, otkačenim likovima, puno akcije i gledljive radnje. Vrlo zabavno. 3/5
Michel puši karu.

Sammy

Post by Sammy » 28 Mar 2010, 15:47

Batman Forever (1995) - nisam bas zadovoljan prikazanim, preslabo je sve to realizirano - 5/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 28 Mar 2010, 21:26

Hellboy - 7/10... lijepo, nema šta
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Mar 2010, 22:01

Sammy wrote:Batman Forever (1995) - nisam bas zadovoljan prikazanim, preslabo je sve to realizirano - 5/10
he, kako mi je kao klincu taj film bio odličan, a danas mi baš ide na živce sve to preglumljavanje, šarenilo, i niti malo ozbiljan štih, a tek Robin... užas. Naročito ona banda koja svijetli kao božićne svjetiljke na trgu...
Michel puši karu.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 29 Mar 2010, 15:05

"Grimizne rijeke-Andeli apokalipse"
Dosta dobra i zanimljiva tematika,odlican ugodaj,scene tucnjava,hvatanja ali cijelo objasnjenje je moglo ispast puno bolje,kao i sami kraj filma.
7/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Asfodel

Post by Asfodel » 29 Mar 2010, 18:14

The Men Who Stare at Goats - prva polovica zadovoljavajuća, dalje ne valja. Nije sad film tooliko loš, ali je (poput većine Coenovskih) --> onako, nepotreban :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

jeba

Post by jeba » 29 Mar 2010, 19:37

The long good friday - jako dobar britanski krimić iz 1980-e. Hoskins je odglumio do jaja.

Post Reply