Mozak, tipoglikemija!!! Zanimljivo, obavezno procitati :)
-
Hec
Mozak, tipoglikemija!!! Zanimljivo, obavezno procitati :)
Zahvaljujući neobičnoj moći mozga, prema istraživanjima znanstvenika sa Kembridža, nije važno kojim su redosljedom napisana slova u riječi, jedino je bitno da se prvo i zadnje slovo nalaze na svome mjestu.Ostala slova mogu biti u potpunom neredu i bez obzira na ovu okolnost, tekst možete čitati bez problema. Ovo je zbog toga što ljudski mozak ne čita svako slovo ponaosob već riječi promatra kao cjelinu. Ovaj poremećaj je nazvan tipoglikemija.
Ovaj isti tekst napisali smo sa ispreturanim slovima unutar riječi, ali samo prvo i zadnje slovo u riječi su na svome mjestu. Probajte čitati kako bi se uvjerili u tvrdnje znanstvenika sa Kembridža.
Zavljhuujći nobniečoj mćoi ljdksuog mgzoa, pemra irtažsiavnjima zansntevknia sa Kmberdžia, njie vžano kjoim su roedsljdoem npiasnaa slvoa u rčijei, jdieno je btino da se pvro i zdanje sovlo nlaaze na sovm msjteu. Otasla solva mgou btii u ptponuom nerdeu i bez ozibra na ovu oloknost, tkest mžeote čtiati bez pobrelma. Ovo je zobg tgoa što ljduksi mzoak ne čtia savko slvoo pnaooosb, vaeć rčijei prmraota kao clejniu. Oavj preomećaj je nzavan tipoglikemija.
Ovaj isti tekst napisali smo sa ispreturanim slovima unutar riječi, ali samo prvo i zadnje slovo u riječi su na svome mjestu. Probajte čitati kako bi se uvjerili u tvrdnje znanstvenika sa Kembridža.
Zavljhuujći nobniečoj mćoi ljdksuog mgzoa, pemra irtažsiavnjima zansntevknia sa Kmberdžia, njie vžano kjoim su roedsljdoem npiasnaa slvoa u rčijei, jdieno je btino da se pvro i zdanje sovlo nlaaze na sovm msjteu. Otasla solva mgou btii u ptponuom nerdeu i bez ozibra na ovu oloknost, tkest mžeote čtiati bez pobrelma. Ovo je zobg tgoa što ljduksi mzoak ne čtia savko slvoo pnaooosb, vaeć rčijei prmraota kao clejniu. Oavj preomećaj je nzavan tipoglikemija.
"Six strings to cover fear..."
- Ašow
- Decadentor
- Boby
Re: Mozak, tipoglikemija!!! Zanimljivo, obavezno procitati :)
Zaboravili su pripomenuti kako se stvari znatno pojednostavljuju ukoliko se isti taj tekst prethodno pročita pravilno ispisan.
- Decadentor
mislim da to nema veze, jer sam kad sam na to naisao prvi put procito bez greskeBoby wrote:Zaboravili su pripomenuti kako se stvari znatno pojednostavljuju ukoliko se isti taj tekst prethodno pročita pravilno ispisan.

- boyko
zanimljivo
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- elrania
yup, nema veze.Decadentor wrote:mislim da to nema veze, jer sam kad sam na to naisao prvi put procito bez greskeBoby wrote:Zaboravili su pripomenuti kako se stvari znatno pojednostavljuju ukoliko se isti taj tekst prethodno pročita pravilno ispisan.
ista stvar ko sposobnost razumijevanja i čitanja riječi ako nam fali svako 3. slovo.
al evo, baš sam sad naišla na osobu koja nije ovo mogla pročitati bez da ne slovka svaku drugu riječ.
-
Hec
meni je buraz rukom sakrio prvi text prije nego mi je dao da procitam sve, pa sam se zaletio, bilo mi fora i odma pasteo ovo ovdje hehehe
al da napomenem: sad kad citam drugi put, ako se ne fokusiram malo bolje i ja po malo slovkam, bas se treba usredotocit ko kad se zabuljim
kak se ono kaze, mapno citanje
al da napomenem: sad kad citam drugi put, ako se ne fokusiram malo bolje i ja po malo slovkam, bas se treba usredotocit ko kad se zabuljim
kak se ono kaze, mapno citanje
- Decadentor
haha ako slovkas onda sigurno neces procitatelrania wrote:yup, nema veze.Decadentor wrote:mislim da to nema veze, jer sam kad sam na to naisao prvi put procito bez greskeBoby wrote:Zaboravili su pripomenuti kako se stvari znatno pojednostavljuju ukoliko se isti taj tekst prethodno pročita pravilno ispisan.
ista stvar ko sposobnost razumijevanja i čitanja riječi ako nam fali svako 3. slovo.
al evo, baš sam sad naišla na osobu koja nije ovo mogla pročitati bez da ne slovka svaku drugu riječ.

- A$H
nema veze..citah takve engleske tekstove iz prve..Boby wrote:Zaboravili su pripomenuti kako se stvari znatno pojednostavljuju ukoliko se isti taj tekst prethodno pročita pravilno ispisan.
a i ovo je samo vec prastaro..a topic zvuci kao da tek je jutros otkriveno..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- elrania
@dec: velim to jer nije automatski pročitala riječ ko cjelinu ko što smo mi tu i bilo joj je zbog toga teže pohvatati što piše.
- Boby
A fućkaj ga sada; ja sam prvo pročital pravilan tekst i bil sam ziher da sam zbog njega s tolikom lakoćom pročital drugu verziju. Bil sam u krivu.
- Decadentor
ma meni je samo bila smjesna cinjenica da se doslovnim slovkanjem ovo ne moze procitat, a kad si vec spomenila slovkanjeelrania wrote:@dec: velim to jer nije automatski pročitala riječ ko cjelinu ko što smo mi tu i bilo joj je zbog toga teže pohvatati što piše.

-
Hec
bolje i to neg 0-24 lutat po 6 istih topica ocjenjivanjaA$H wrote:nema veze..citah takve engleske tekstove iz prve..Boby wrote:Zaboravili su pripomenuti kako se stvari znatno pojednostavljuju ukoliko se isti taj tekst prethodno pročita pravilno ispisan.
a i ovo je samo vec prastaro..a topic zvuci kao da tek je jutros otkriveno..
- Scarface
Lol, da tipoglikemija, preglupo ime, budući je to "glikemija" nelogično i nema veze sa poremećajem koncentracije šećera u krvi ka hipoglikemija ili hiperglikemija.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.