Shutter Island (2009)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Studeni

Re: Shutter Island (2009)

Post by Studeni » 28 Feb 2010, 19:17

jeba wrote:kod nas stiže navodno 11.03.

stiže,stiže...baš vidio danas najavu dok sam prolazio gradom
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

DEXTER

Post by DEXTER » 15 Mar 2010, 20:28

gledao jucer u kinu.. uzas.. twist je bio preocit nakon onog trailera :evil:
[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]

jeba

Post by jeba » 15 Mar 2010, 23:02

Gledao sinoć u kinu - istina da je trailer malo previše otkrio i da su neke stvari bile očite, ali meni je film dobar. Bilo je par neobjašnjenih stvari, ali koji film ih nema... :)

Scarface

Post by Scarface » 16 Mar 2010, 00:33

jeba wrote:Gledao sinoć u kinu - istina da je trailer malo previše otkrio i da su neke stvari bile očite, ali meni je film dobar. Bilo je par neobjašnjenih stvari, ali koji film ih nema... :)

kao npr.?

Inače, film je jebeno savršenstvo, čista umjetnost, i meni, koji san čita knjigu i zna cilu radnju i kraj, nije bilo ništa manje napeto nego nekom random liku i to puno govori o kvaliteti filma. Od atmosfere, glume do same poante ovo je savršen film.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

jeba

Post by jeba » 16 Mar 2010, 16:01

Ghostface wrote:
jeba wrote:Gledao sinoć u kinu - istina da je trailer malo previše otkrio i da su neke stvari bile očite, ali meni je film dobar. Bilo je par neobjašnjenih stvari, ali koji film ih nema... :)

kao npr.?

Inače, film je jebeno savršenstvo, čista umjetnost, i meni, koji san čita knjigu i zna cilu radnju i kraj, nije bilo ništa manje napeto nego nekom random liku i to puno govori o kvaliteti filma. Od atmosfere, glume do same poante ovo je savršen film.
DiCaprio pita da mu daju da pogleda fajlove pacijenata, a Kingsley kaže da moraju pitat upravu. Nakon toga DiCaprio proba nazvati kopno, ali veze su pukle zbog oluje, a dvije scene kasnije mu kingsley kaže da su se čuki s upravom i da nije dobio odborenje da gleda fajlove pacijenata.
Znam da se dosta toga može objasniti na način da si je on to umislio.

Scarface

Post by Scarface » 16 Mar 2010, 16:35

jeba wrote:
Ghostface wrote:

kao npr.?

DiCaprio pita da mu daju da pogleda fajlove pacijenata, a Kingsley kaže da moraju pitat upravu. Nakon toga DiCaprio proba nazvati kopno, ali veze su pukle zbog oluje, a dvije scene kasnije mu kingsley kaže da su se čuki s upravom i da nije dobio odborenje da gleda fajlove pacijenata.
Znam da se dosta toga može objasniti na način da si je on to umislio.

SpoilerShow
Nije umislija nego je sve isplanirano da mu prikaže nerealnost njegove imaginarne stvarnosti.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

jeba

Post by jeba » 16 Mar 2010, 17:50

Naravno, ali u tom trenutku to još nikome nije jasno zato što se još ne zna poanta filma...

Scarface

Post by Scarface » 16 Mar 2010, 18:13

jeba wrote:Naravno, ali u tom trenutku to još nikome nije jasno zato što se još ne zna poanta filma...

Pa naravno, ali ne čini ih to neobjašnjenim stvarima, samo onima koje tek retrospektivno shvatiš kad znaš tu poantu. :lol:

A$H

Post by A$H » 17 Mar 2010, 07:55

ovaj vikend se ide gledat..nemrem docekat.. 8)
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

John_Ryder

Post by John_Ryder » 18 Mar 2010, 01:58

nažalost predvidljiv film ,ali ima svojih kvaliteta, 7/10
SpoilerShow
onaj kraj s mrtvom djecom je jedna od najokrutnijih scena,zbilja disturbed
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Mar 2010, 10:53

Ako se kome ide u kino slijedeći tjedan:

http://www.horrorhr.com/otok-shutter-u- ... -ulaznice/

filmofil

Post by filmofil » 18 Mar 2010, 12:19

ma gade jedan, slao sam do sada za svaku nagradnu igru i nikad niš nisam dobil...treba imat vezu za tvoje "nagradne igre" :D
This is the Zodiac speaking.

metallicat

Post by metallicat » 19 Mar 2010, 12:44

po traileru mi izgleda kao da će bit ko svaki treći. svejedno karte su rezervirane za srijedu :D
Image

Metalcamp

Post by Metalcamp » 20 Mar 2010, 14:25

ahhh, slazem se da je predvidljiv, ali atmosfera je jebena. Di caprio je zbilja dobar glumac, ali ne odlican i zao mi je sto ga Scorsese forsira stalno, ali sta je tu je, sve u svemu 6.5/10
"Good night boils and ghouls."

elrania

Post by elrania » 21 Mar 2010, 03:28

evo, taman sam ga i sama pogledala. nažalost, nisam zadovoljna koliko sam očekivala da ću biti.
prvo bih htjela napomenuti da su scenografija, glazba i način snimanja fantastični i da to diže film u svakom pogledu.
ono drugo je vezano uz bit filma i što se na kraju dogodi i to mi nije bilo baš zadovoljavajuće. od trenutka kad sam dobila na znanje u čemu je stvar sam se zbilja nadala da neće tako završiti i da će se pobiti predvidljivost, no ipak nije bilo tako.
SpoilerShow
najveći mi je problem u tome što me ovaj film užasno podsjeća na one flew over the cuckoo's nest i session 9 koje jako volim i zato mi je ovaj izgubio na jakosti.
naravno, okrutnost i hladnoća filma su izvanredni; oduševljena sam atmosferom i oštrinom, no iako ima mnogo kvaliteta, zbog ovog gore navedenog detalja mi nije bio ni najmanje poseban tokom ovog prvog gledanja.
tema koju obrađuje je onakva da me bez problema zaokupira koliko mi interesantno djeluje i zato mi je malo žao što mi na kraju nije baš skroz sjela.

no neovisno o ovim minusima i subjektivnom nezadovoljstvu, riječ je o zaista dobrom ostvarenju.

7,5/10

Post Reply