Koju ste knjigu zadnju čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 03 Mar 2010, 22:25

"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

john_constantine

Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?

Post by john_constantine » 08 Mar 2010, 18:37

Umberto Eci - Ime ruže: Stalno sam odgađao tu knjigu s obzirom da ju se nisam uspio dočepati kada su je besplatno dijelili. A poslije, pitaš nekoga i nitko nije čitao, svi samo da je to teška knjiga, da je komplicirana, da je dosadna i što sve... Svi su samo gledali film, naravno. Nabavio sam čak i film ovako za poslije knjige. Na prvih pet stranica sam već zaspao u vlaku :mrgreen:

Ok, umor i to... Ali kada sam čitao dalje, nakon svake pete stranice me hvatao san, he. No, rekao sam sebi da ću pročitati tu nekakvu filozofsku knjigu i kada bude prvo ubojstvo, onda me knjiga počne interesirati. A radnja postaje sve bolja i bolja od knjižnice do ubojstava, i sve to ispada kao odličan srednjovjekovni krimić s političko/vjerskim/povijesnim raspravama s zanimljivo karakteriziranim likovima, događajima, odličnim motivom i objašnjenjem na kraju filma. Zadnje stranice knjiga sam bio doslovce u uzbuđenju i nisam se odvajao od knjige dok ju nisam pročitao do kraja koliko je bila napeta. Foru za crnim prstima i jezikom sam bez problema skužio, ali baš taj glavni motiv mi se dopao, odlično napisano. Vrhunska knjiga koja ima povremeno dosadnih dijelova, ali sigurno ću je još par puta pročitati.
Michel puši karu.

Jandra

Post by Jandra » 11 Mar 2010, 19:29

Dan Brown - Angels and Demons

Vrlo zanimljivo štivo. Nije to sad neš ono kvaliteta al jako napeto i zabavno. Nekako mi je na isti kalup ko i da Vincijev kod ali nema veze.
:rock:

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Mar 2010, 17:06

Je li zna tko kakvu dobru knjigu o povijesti Japana, kulture, Edo razdoblje i slično?
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 14 Mar 2010, 17:09

Nije tog tipa, ali knjige Harukija Murakamija su među najboljima u toj književnosti.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Mar 2010, 18:02

thanks, potražiti ću onda njegove naslove.
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 14 Mar 2010, 18:14

ja tražim neku dobru i opširnu knjigu o ninjutsu, pa ako netko zna nek ovdje javi.

john_constantine

Post by john_constantine » 23 Mar 2010, 20:40

Dijete 44 - odličan, žestok, brutalan, i vrlo odličan bestseler s originalnim predloškom - serijski ubojica, Rusija 50 - tih kada je Staljin bio na vlasti, odlični likovi, akcijske sekvence, napetost, prikaz stvarnog stanja u rusiji zbog koje ću početi čitati knjigu "7000 dana u Sibiru", odličan početak knjige i ta zaraza koja te tjera da čitaš do kraja... Originalno štivo po kojem bi baš mogli napraviti dobar film. Preporuka.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Apr 2010, 20:02

7000 dana u Sibiru - odlično napisana knjiga, koja se lako čita.
Michel puši karu.

Ašow

Post by Ašow » 04 Apr 2010, 00:34

john_constantine wrote:7000 dana u Sibiru - odlično napisana knjiga, koja se lako čita.
I zanimljiva je zapravo.
Procitaj Ruka iz groba i rat je zavrsio 7 dana kasnije. Isto od štajera.
I jos ima neka knjiga koja spominje gulag u sebi, al se nemogu sjetiti tocno imena. Isto K. Štajer napisao.
Zanimljive knjige.
Detaljne :)
--------
Last.fm

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Apr 2010, 14:53

Ašow wrote:
john_constantine wrote:7000 dana u Sibiru - odlično napisana knjiga, koja se lako čita.
I zanimljiva je zapravo.
Procitaj Ruka iz groba i rat je zavrsio 7 dana kasnije. Isto od štajera.
I jos ima neka knjiga koja spominje gulag u sebi, al se nemogu sjetiti tocno imena. Isto K. Štajer napisao.
Zanimljive knjige.
Detaljne :)
je, htio sam još napisati o knjizi, ali žurba. Da, baš jako zanimljivo. Ali pazi ovo... Staljin je imao dobru ideju, ali sada, drukčije se provodila, ali najgora stvar koja se događa u našoj državi je to da su kriminalci uvijek najbolje prolazili. Imali su najbolje uvjete, ovlasti, sve, a nevini ljudi mučeni, zatvarani i izgladnjivani. Tek onaj dio o žitaricama koji se nisu mogli tako lako probavljati u želucu, pa su ti kinezi skupljali izmet koji je bio smrznut i onda ga otapali u kuhinji, izdvajali to, pa time hranili svoje sunarodnjake, jbt...

potražiti ću još tih njegovih knjiga, ova koju sam čitao je dobijena u nasljedstvu, ali izgleda da više nema ništa od njega, pa pravac knjižnica.
Michel puši karu.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 05 Apr 2010, 13:47

Gospodar muha - a nisam baš previše oduševljen
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Apr 2010, 13:57

DrugsBunny wrote:Gospodar muha - a nisam baš previše oduševljen
nisam niti ja bio kada sam pročitao. Očekivao sam nešto drugačije, a ono, živa dosada...
Michel puši karu.

Jandra

Post by Jandra » 05 Apr 2010, 17:23

Harlan Coben - Samo jedan pogled

Možda najbolja knjiga koju sam čitao. Od 20 stranice se radnja naglo počinje razvijat i sve do kraja uzbuđenje ne prestaje. Cijela knjiga je super i onak u suvremenom stilu, dosta se koriste internetom i tehnologijom što nisam u puno knjiga vidio. Malo me razočarao kraj koji je malkoc zakompliciran ali možda je zbog tog još genijalnije. Definitivno preporučam

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 06 Apr 2010, 02:05

john_constantine wrote:Očekivao sam nešto drugačije, a ono, živa dosada...
Upravo to.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Post Reply