Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Asfodel

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Asfodel » 10 Mar 2010, 16:18

The Bucket List - nisam mislila da će me ovo prikovati uz ekran :P simpatično skroz, ugodna razbibriga...
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

jeba

Post by jeba » 10 Mar 2010, 16:35

Marnie - Hitchcock

Metalcamp

Post by Metalcamp » 10 Mar 2010, 19:45

Le Samurai - ovaj film je svakako na razini najboljih američkih krimi filmova 9/10

Rififi - takoder vrijedi i za ovaj 9/10

Opcenito mislim da americka kinematografija nije najbolja
"Good night boils and ghouls."

chatterer

Post by chatterer » 11 Mar 2010, 21:19

Zerkalo - ovakvim filmovima se nikako ne mogu složiti koliko dati pa uobičajeno dajem trojku, tako je i sa ovim. Inače volim pogledati art film, art kao Mulholland Dr. koji ipak teškom mukom, ali ipak shvatim i uočim genijalnost, ali ovakav film koji vizualno i glumački dosta dobro stoji, čak ima i nekoliko genijalnih scena (kao na primjer sa ženom što pere kosu) ali brate, film nema nikakve radnje niti zanimljivosti. Ali opet mogu razumjeti ljude koji ga obožavaju, Tarkovsky vjerojatno smatra ovo svojim najboljim djelom jer je iznio neka svoja sjećanja koliko sam shvatio, ali mene je impresirao tek s par scena i dosađivao s ostalim. Stalker po mom mišljenju puno bolji film od istog redatelja i isti žanr

olio

Post by olio » 12 Mar 2010, 00:09

Fantastic Mr. Fox

dobar !
voice acting i animacija su odlični
sviđa mi se i humor

8/10

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Mar 2010, 19:23

From Paris with Love - odličan akcijski film. Standardna Bessonova formula - brzi auti, visoki bodycount, zgodne ženske i puno, puno akcije. Pierre Morel je bio stvarno odličan pogodak, još uz suradnju Luc Bessona s dva odlična akcijska ostvarenja Taken i Banliue 13. Neočekivani obrat, dobra radnja, karizmatičan dvojac, puno mrtvih, par suludih scena i dobar kraj. Mana, dosadnih prvih 15 minuta filma. 4/5

P.S.
Iduće u planu mu je Dune, što mi se ne dopada. Iako se pokazao kao odličan režiser, Dune je već doživio bezbroj ekranizacija, a i probao sam čitati i knjige, prva knjiga mi je bila odlična, ali kasnije, napor...
Last edited by john_constantine on 12 Mar 2010, 21:40, edited 1 time in total.
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 12 Mar 2010, 20:39

Hehe Cons...mi danas gledali isti film... :mrgreen: :D

From Paris with Love (2010) 4,5/5 - TRAILER

Ovako na prvu ruku najiskrenije mogu reći da je meni osobno ovo najzabavniji akcijski film koji sam gledao ove godine, ali godina je u biti tek počela pa još ima vremena za napredak. Također, moram priznati da mi je "From Paris with Love" čak i mrvicu bolji, te definitivno zabavniji nego hvaljeni "Taken" od iste redateljsko/scenarističko/producentske ekipe. A evo i razloga zašto.
Odmah na početku moram reći da ja osobno nisam ni očekivao ništa više od puke i nabrijane akcijske razbibrige. Ovaj puta se radnja vrti oko terorista, i to je dovoljno da skužite tko, koga i zašto.
Dakle, glavna atrakcija ovog filma je žestoka i cool stylish akcija, te posebice opičeni i zabavni John Travolta kao i jednako opičene i zabavne rečenice koje on izbacuje kroz film u najboljoj maniri akcijskih junaka 80-ih i 90-ih. (npr. Bruce Willis kao John McClane U Die Hard srijalu). Travolta je fenomenalan ovdje! Opakog i cool imidža, otkačen, opičen, zabavan i iznimno raspoložen u svojoj izvedbi Dirty Harrya,Ramba i Jack Bauera u jednom.
No, njegov partner u filmu, Jonathan Rhys Meyers, je znatno slabiji i suzdržaniji. Ali to je gotovo nevažno s obzirom da je ovo ipak Travoltin one man show kojeg je on vrhunski odradio.
Također, i Pierre Morel je i ovaj puta odradio vrhunski posao što se režije tiče, pa čak i mrvicu bolji nego kod "Takena". Akcija je opet brza i žestoka (kratki kadrovi, brzi rezovi), ali je Morel s vremena na vrijeme ubacio i pokoji cool ili slow-mo kadar i svemu dodao još malo comic book stila, te sve skupa učinio mrvicu preglednijim nego u slučaju "Takena".

Sve u svemu, ako ste action fan i ako ste uživali u filmovima kao što su "Transporter 1 & 2" ili "Taken", te ako ste voljeli gledati Travoltu u otkačenim ulogama kao što je ona u "Face/Offu", onda ovaj film ne bi ste smjeli propustiti jer će te se sigurno vraški zabaviti. Ukoliko ne spadate u tu kategoriju, zaobiđite ga u širokom luku. Ja osobno sa se vraški zabavio, i to do te mjere da bih čak volio vidjeti i nastavak do kojeg vjerojatno neće doći.

PS: mrvicu duži komentar u pripadajućem topicu...

maddjuro

Post by maddjuro » 12 Mar 2010, 22:41

once upon time in the west- 9,9999999/10 meni osobno jedan od najboljih filmova ikad, jedini bolji od ovoga mi je "the good, the bad and the ugly"
I may be an idiot, but i am no fool.

Boby

Post by Boby » 12 Mar 2010, 23:01

maddjuro wrote:once upon time in the west- 9,9999999/10 meni osobno jedan od najboljih filmova ikad, jedini bolji od ovoga mi je "the good, the bad and the ugly"
Kada je u pitanju ovaj žanr, slažem se 100%.
E da, nadam se da ga je Drugs pogledao.

chatterer

Post by chatterer » 12 Mar 2010, 23:03

C'ERA UNA VOLTA IL WEST - 3,5/5

dobar ali puno bolji mi je Dobar,Loš,Zao

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 12 Mar 2010, 23:30

Boby wrote:E da, nadam se da ga je Drugs pogledao.
Nisam uhvatio vremena danas, ali sam ga već skinuo na komp tako da će se pogledati ovih dana svakako.
A ovak i onak ne preferiram gledanje filmova preko tv-a programa :?
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Metalcamp

Post by Metalcamp » 13 Mar 2010, 02:30

Once upon time the west - zato sam ga ja pogledao. Uz duzno postovanje Clintu, ali od stare garde, Brosnon mi je uvijek bio veca faca i uz Fondu on dize ovaj film na visi nivo. Zadnjih sat vremena je fenomenalno, svaki sitni detalj je ubacen, ovo mi je uz bilo jednom u Americi najbolji Leoneov film.

OCJENA: 9.5/10
"Good night boils and ghouls."

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 13 Mar 2010, 14:44

Pogledao i ja Once upon a time in the west - 8/10, dosta dobar

Aryx

Post by Aryx » 13 Mar 2010, 15:17

Bronson 6/10

Daybreakers 6/10 - kako glupav kraj :lol:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 13 Mar 2010, 17:08

The Quick And The Dead - 7/10

Post Reply