Nisam ni ja vjerovao da film može biti toliko loš dok ga nisam vidio. Kako god, evo moj osvrt bez ikakvog spoilanja:
Prvo, kraj se odmah otkrije nakon 15 minuta (doslovno). Zna se točno kako će se, gdje će se i zašto će se to dogoditi. Ostatak filma je dosadnje čekanje toga kraja. Drugo, likovi su doslovno jednodimenzionalni, ne postoji nikakve dublje karakterizacije, svaki lik ima bukvalno 1 osobinu koju vrti u krug pa su svi likovi poprilično antipatični. Humora u filmu nema, ustvari ima ga, ali nitko se u cijelom kinu nije nijednom nasmijao niti na jednu foru (osim nekog random iritantnog debelog lika koji je sjedio odmah do mene -.-), jednostavno fail. U filmu će te vidjeti puno kvazi alternativnih i smiješnih izmišljenih imena koja postanu još gora kada se prevedu na hrvatski. Moram još jednom spomenut kako su likovi naprosto iritantni. Gluma od same Alice mi je bila bezveze. Ima scena di sam napravio facepalm jer više nisam mogao gledati kakve sve gluposti neće izmisliti. Vizualno je film lijep, ne znam kako ga je gledati u 3D-u, ali vjerujem da je još bolje, ali to je to od pozitivnih strana. Scenarij je katastrofa, ne znam, baš loše. To bi, ukratko, bilo to od mene.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...