Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
yaps

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by yaps » 19 Feb 2010, 12:08

Mutants (2009) 5/10. Film me nije odusevio, nekako mi se nisu dopali oni prazni hodovi bez akcije. Mada i u trenucima akcije, kamera mi se previse pomera i ne docarava mi jurnjavu, vec smanjuje vizuelni dozivljaj. moze da se odgleda.

Legion (2010) 6/10. film je sasvim dobro krenuo, ali kad su poceli da lete, umanjili su mi dozivljaj filma.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 19 Feb 2010, 13:03

Da se još vratim na onu temu. Zašto generalizirate? Nije mi se svidjelo svega par kultnik hororaca i odmah kažete da mi se svi ne sviđaju, blesavo je tako generalizirat.
I dalje ne vidim što je loše u tome da mi se ne sviđa neki Birds koji sam obrazložio zašto, ajmo me odmah najbolje raspet. Koliko sam ja negativnih komentara na filmove koje volim vidio pa nikom nisam niš reko. Jesam vas udario ili sam samo rekao da mi se ne sviđa film koji je vama dobar? I još jednom da kažem, ako mi se ne sviđa par klasika ne znači da odmah sve ne volim, čak štoviše pogledajte moju IMDB listu pa će te vidjet. Ima puno više ocjena od 6 do 10 (što znači da mi je film dobar) nego od 5 do 1. Ponekad pomislim kako dajem previsoke ocjene, ali šta sad. Ne sviđa mi se Birds i amen. Još jednom ću vam ponovit, imdb ljestvica je tu:
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=43843704
I moram još neš komentirat
cactus wrote:Kao što ovdje postoji par ljudi čije mišljenje me može ponukati da neki film pogledam,tako postoje i oni čije mišljenje mi ništa ne znači. To je sve.
Stvarno si ispao jako kul ovim komentarom, bravo. Nekad je prekrasno bit zajedljiv.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Boby

Post by Boby » 19 Feb 2010, 16:08

@DrugsBunny
Ne moraš opet uzeti si toliko za ozbiljno to kaj netko skritizira tvoje mišljenje koje je oprečno većini. I nisi jedini, dapače, ovdje svatko ima nekolicinu filmova/redatelja/glumaca koji mu baš i ne sjedaju a trebali bi. Ja ću otvoreno priznati da ne svršavam na Raimia, Camerona i Scorsesea; volio bih da je drukčije ali nije. Trebaš se nositi s kritikom kada već biraš biti iskren.
Ja sam neki dan zafrkantski skritiziral Asha zato kaj nije dao najveću ocjenu za "Good, Bad and Ugly", filmu koji je po meni sasvim zasluženo na 4. mjestu IMDb-a. Njega boli briga kaj ja ili IMDb (pa čak i Tarantino) mislimo a isto bi trebalo i tebe.

A kada ćemo o Pticama, nitko nije niti rekao da je to ultimativno remek-djelo.
Kao što vidiš, nije niti dospjelo na top 250 a nije inače da Hitchcocka na toj listi manjka. Najveći značaj toga filma jest što je to "hičkokizirani" monster movie i kao takav mnogima odskače od prosjeka. A u prilog mu svakako ide i to što je star pola stoljeća. Ali da je u rangu s Psihom, Vrtoglavicom ili Strancima u vlaku, baš i nije.

Wendigo

Post by Wendigo » 19 Feb 2010, 16:14

Boby wrote:Čovjeku je dobar "Halloween" tak da svi klasici nisu otpali. Ma bolje da iskreno popljuje klasike koji mu se zaista ne sviđaju nego da se prisiljava da mu je dobro nešto što mu nije samo zato što većina ostalih tvrdi suprotno.
potpuno se slažem, alergičan sam na snobizam i povodljivost što se tiče filmova i sl.

Metalcamp

Post by Metalcamp » 19 Feb 2010, 16:17

Boby wrote:@DrugsBunny
Ne moraš opet uzeti si toliko za ozbiljno to kaj netko skritizira tvoje mišljenje koje je oprečno većini. I nisi jedini, dapače, ovdje svatko ima nekolicinu filmova/redatelja/glumaca koji mu baš i ne sjedaju a trebali bi. Ja ću otvoreno priznati da ne svršavam na Raimia, Camerona i Scorsesea; volio bih da je drukčije ali nije. Trebaš se nositi s kritikom kada već biraš biti iskren.
Ja sam neki dan zafrkantski skritiziral Asha zato kaj nije dao najveću ocjenu za "Good, Bad and Ugly", filmu koji je po meni sasvim zasluženo na 4. mjestu IMDb-a. Njega boli briga kaj ja ili IMDb (pa čak i Tarantino) mislimo a isto bi trebalo i tebe.

Kao što vidiš, nije niti dospjelo na top 250 a nije inače da Hitchcocka na toj listi manjka. Najveći značaj toga filma jest što je to "hičkokizirani" monster movie i kao takav mnogima odskače od prosjeka. A u prilog mu svakako ide i to što je star pola stoljeća. Ali da je u rangu s Psihom, Vrtoglavicom ili Strancima u vlaku, baš i nije.
A rear window, ja jos ne vjerujem kako je to dobar film, da je tako uspio nesto napraviti za te godine, ideja je fantasticna
"Good night boils and ghouls."

Metalcamp

Post by Metalcamp » 19 Feb 2010, 16:20

DrugsBunny wrote:Da se još vratim na onu temu. Zašto generalizirate? Nije mi se svidjelo svega par kultnik hororaca i odmah kažete da mi se svi ne sviđaju, blesavo je tako generalizirat.
I dalje ne vidim što je loše u tome da mi se ne sviđa neki Birds koji sam obrazložio zašto, ajmo me odmah najbolje raspet. Koliko sam ja negativnih komentara na filmove koje volim vidio pa nikom nisam niš reko. Jesam vas udario ili sam samo rekao da mi se ne sviđa film koji je vama dobar? I još jednom da kažem, ako mi se ne sviđa par klasika ne znači da odmah sve ne volim, čak štoviše pogledajte moju IMDB listu pa će te vidjet. Ima puno više ocjena od 6 do 10 (što znači da mi je film dobar) nego od 5 do 1. Ponekad pomislim kako dajem previsoke ocjene, ali šta sad. Ne sviđa mi se Birds i amen. Još jednom ću vam ponovit, imdb ljestvica je tu:
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=43843704
I moram još neš komentirat
cactus wrote:Kao što ovdje postoji par ljudi čije mišljenje me može ponukati da neki film pogledam,tako postoje i oni čije mišljenje mi ništa ne znači. To je sve.
Stvarno si ispao jako kul ovim komentarom, bravo. Nekad je prekrasno bit zajedljiv.
Pa nitko te nije napao, druga je stvar da kazes da je neki tamo znj film prelos, ali samo me zanimlao zasto si dao tako nisku ocjenu tom filmu, nista vise. Recimo, meni se ne svida Godfather, i ostala razvikana sranja, a moram i reci da mi Psycho uopce nije legao, dosadan mi je bio i sta cu sada, necu mu sigurno dati visoku ocjenu zbog vecine...

EDIT: Samo jos jedan film da spomenem, jebeni Taxist koji je za mene smece, i tako mi je jebeno drago sto je Rocky pokupio Ocara te godine... http://www.youtube.com/watch?v=WJTiXoMCppw
Last edited by Metalcamp on 19 Feb 2010, 16:26, edited 1 time in total.

Scarface

Post by Scarface » 19 Feb 2010, 16:23

Ovo ti malo odskače od smisla tvog stava, i virujen da samo izgleda ovako. Ništa niko ne bi "triba" volit, i nikome ne mora bit žaj šta mu nešto nije drago, samo zato šta se time osjeća ka "nakaza" u ukusima pred većinom. I Drugsbunny, stvarno se ne moraš previše brinit ko ti šta kaže, mlad si, gubiš živce (paradoksalno te savjetujen jer san i ja takav, al jebeš ga), a tvoje mišljenje je i dalje tvoje. U biti, cila ta stvar s ocjenjivanjem je meni bezvezna, previše se tu kalkulacija radi, i stvara se bespotrebna kompeticija i neslaganje. Kao, sve je to u služnu objektivnosti, a ta rič zapravo nema primjenu u realnosti, već se radi o običnom mitu sagrađenom na načelu većinskog mišljenja. Jebeš to!
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Boby

Post by Boby » 19 Feb 2010, 16:26

Metalcamp wrote:A rear window, ja jos ne vjerujem kako je to dobar film, da je tako uspio nesto napraviti za te godine, ideja je fantasticna
Zasigurno i taj tu spada ali zadnji puta sam ga gledao s 15 godina pa se ne želim osobno pozivati. A za "Psycho", :axe:

Metalcamp

Post by Metalcamp » 19 Feb 2010, 16:28

Boby wrote:
Metalcamp wrote:A rear window, ja jos ne vjerujem kako je to dobar film, da je tako uspio nesto napraviti za te godine, ideja je fantasticna
Zasigurno i taj tu spada ali zadnji puta sam ga gledao s 15 godina pa se ne želim osobno pozivati. A za "Psycho", :axe:
Hehe, ali stvarno umirao sam od dosade, ali nisam ga ocjenio losim, dao sam mu 6.5 jer ako je film dosadan, ne znaci da je los, ima tu vise stvari koji odlucuju...

Boby

Post by Boby » 19 Feb 2010, 16:34

Ghostface wrote:
Ovo ti malo odskače od smisla tvog stava, i virujen da samo izgleda ovako. Ništa niko ne bi "triba" volit, i nikome ne mora bit žaj šta mu nešto nije drago, samo zato šta se time osjeća ka "nakaza" u ukusima pred većinom.
Možda sam "trebali" trebao staviti pod navodnike. Mislim, ako mnogi filmofili
nekaj vole, trebao bih i ja. Poanta mi je bila da tako na kraju nije.
A to što bih ja volio voljeti Scorsesea je čisto zato što se ne volim inatiti. Volim kada se moje mišljenje slaže s većinom iako u ovome slučaju, nažalost, nije tako.

Scarface

Post by Scarface » 19 Feb 2010, 16:39

Boby wrote:
Ghostface wrote:
Ovo ti malo odskače od smisla tvog stava, i virujen da samo izgleda ovako. Ništa niko ne bi "triba" volit, i nikome ne mora bit žaj šta mu nešto nije drago, samo zato šta se time osjeća ka "nakaza" u ukusima pred većinom.
Možda sam "trebali" trebao staviti pod navodnike. Mislim, ako mnogi filmofili
nekaj vole, trebao bih i ja. Poanta mi je bila da tako na kraju nije.
A to što bih je volio voljeti Scorsesea je čisto zato što se ne volim inatiti. Volim kada se moje mišljenje slaže s većinom iako u ovome slučaju, nažalost, nije tako.
Ne kužin te, zašto bi triba volit sve šta voli većina filmofila? Šta su uopće filmofili- neka vrsta nadljudi pa je njihovo mišljenje iznad onoga običnih ljudi? Samo zato šta vole filmove ka i ti apsolutno ne znači da vole ISTE filmove ka i ti. Radiš neke podjele i označavaš si limite u glavi šta je skroz negativna stvar, a vidim da je nisi ni svjestan. Voliš dakle kada se tvoje mišljenje slaže s većinom? Pa to je svim ljudima u srži, glad za prihvaćanjem. Nikad nije, nikad neće, ni u čemu bit tako. Prema tome, skužaj, al ova izjava zvuči predjetinjasto.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 19 Feb 2010, 16:43

Ghostface wrote:Ovo ti malo odskače od smisla tvog stava, i virujen da samo izgleda ovako. Ništa niko ne bi "triba" volit, i nikome ne mora bit žaj šta mu nešto nije drago, samo zato šta se time osjeća ka "nakaza" u ukusima pred većinom. I Drugsbunny, stvarno se ne moraš previše brinit ko ti šta kaže, mlad si, gubiš živce (paradoksalno te savjetujen jer san i ja takav, al jebeš ga), a tvoje mišljenje je i dalje tvoje. U biti, cila ta stvar s ocjenjivanjem je meni bezvezna, previše se tu kalkulacija radi, i stvara se bespotrebna kompeticija i neslaganje. Kao, sve je to u služnu objektivnosti, a ta rič zapravo nema primjenu u realnosti, već se radi o običnom mitu sagrađenom na načelu većinskog mišljenja. Jebeš to!
Imaš pravo, hvala :mrgreen: .

Ma, možda stvarno jesam krivo sve isprotumačio jer su mi juče i danas dani stvarno bili za kurac i onda dođem na forum blago neraspoložen te se dogodi kurac. Samo sam želio pojasnit da ne kritiziram klasike namjerno već mi ovaj stvarno nije sjeo. Ispričavam se ako sam burno reagiro.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Boby

Post by Boby » 19 Feb 2010, 16:53

@Ghostface
Ako su filmofili nadljudi, onda sam i ja jedan od njih :lol:
Ne znam, ja imam osjećaj da ti ovo shvaćaš preozbiljno. Nekome je draže kada je u opreci s nečijim mišljenjem dok drugome kada im se mišljenja slažu. Meni osobno je puno veći gušt raspravljati s nekim o filmu koji oboje volimo i iznositi svoja shvaćanja vezano za njegov smisao i našu oduševljenost nego nabacivati se argumentima i protuargumentima oko toga zašto nešto valja ili ne valja.

Scarface

Post by Scarface » 19 Feb 2010, 16:55

Boby wrote:@Ghostface
Ako su filmofili nadljudi, onda sam i ja jedan od njih :lol:
Ne znam, ja imam osjećaj da ti ovo shvaćaš preozbiljno. Nekome je draže kada je u opreci s nečijim mišljenjem dok drugome kada im se mišljenja slažu. Meni osobno je puno veći gušt raspravljati s nekim o filmu koji oboje volimo i iznositi svoja shvaćanja vezano za njegov smisao i našu oduševljenost nego nabacivati se argumentima i protuargumentima oko toga zašto nešto valja ili ne valja.

Ništa više nego ti. :wink: Al ok, samo san ti reka šta mislin o tome, pa sad kako ko oće, njegova stvar. :mrgreen:

Boby

Post by Boby » 19 Feb 2010, 16:59

Naravno da je to moja stvar. Ali uzmi si u obzir da je i tebe jebalo to što te Dark Knight nije oduševio pri prvom gledanju :wink:

Post Reply