Koju ste knjigu zadnju čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
DrugsBunny

Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?

Post by DrugsBunny » 06 Feb 2010, 10:28

Burgessovu Paklenu Naranču.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Feb 2010, 10:46

Gospodar prstenova: povratak kralja. Odlična vrhunska knjiga, baš se uživiš u sve to. A tek zadnji dio knjige, povratka u Shire... A i sudbine ostalih članova gospodara prstenova, ili dio o jezicima i slično. Sve će se opet čitati za par mjeseci.
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 06 Feb 2010, 12:14

john_constantine wrote:Gospodar prstenova: povratak kralja. Odlična vrhunska knjiga, baš se uživiš u sve to. A tek zadnji dio knjige, povratka u Shire... A i sudbine ostalih članova gospodara prstenova, ili dio o jezicima i slično. Sve će se opet čitati za par mjeseci.
jedina knjiga koju sam pročitao više od jedanput...cijelu sagu sam tri puta prešao od prve do zadnje stranice, a hobita barem pet puta

hobita ti preporučam ako već nisi i njega riješio, puno jači od gospodara prstenova, bar meni
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Feb 2010, 16:43

filmophil wrote:
john_constantine wrote:Gospodar prstenova: povratak kralja. Odlična vrhunska knjiga, baš se uživiš u sve to. A tek zadnji dio knjige, povratka u Shire... A i sudbine ostalih članova gospodara prstenova, ili dio o jezicima i slično. Sve će se opet čitati za par mjeseci.
jedina knjiga koju sam pročitao više od jedanput...cijelu sagu sam tri puta prešao od prve do zadnje stranice, a hobita barem pet puta

hobita ti preporučam ako već nisi i njega riješio, puno jači od gospodara prstenova, bar meni
čitao sam ga samo jedanput, i pamtim ga kao odličnu knjigu, ali ga nisu prodavali na kiosku tako da ću ga morati potražiti ili posuditi u knjižnici...
Michel puši karu.

Jandra

Post by Jandra » 06 Feb 2010, 17:06

Dan Brown - da Vincijev kod

Jedna od najzanimljivijih knjiga koje sam ikad pročitao. Najnapetija radnja, a tema... Obožavam knjige na ovu temu a Brown stvarno zna napisat knjigu koju ne možeš ispustit iz ruku. Znam, vjerojatno ima onih koji misle da je knjiga smeće i to al šta. Svako ima svoje mišljenje. Imam doma i Anđele i demone (nastavak na da vincijev kod) al ne želim započet još dok ne riješim ostalo. Kažu da su anđeli i demoni bolji od da vincijevog koda, pa me jako zanima sto ce bit tamo. Nije to sad neka super kvalitetna literatura ali definitivno za pročitat.

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Feb 2010, 17:12

Jandra wrote:Dan Brown - da Vincijev kod

Jedna od najzanimljivijih knjiga koje sam ikad pročitao. Najnapetija radnja, a tema... Obožavam knjige na ovu temu a Brown stvarno zna napisat knjigu koju ne možeš ispustit iz ruku. Znam, vjerojatno ima onih koji misle da je knjiga smeće i to al šta. Svako ima svoje mišljenje. Imam doma i Anđele i demone (nastavak na da vincijev kod) al ne želim započet još dok ne riješim ostalo. Kažu da su anđeli i demoni bolji od da vincijevog koda, pa me jako zanima sto ce bit tamo. Nije to sad neka super kvalitetna literatura ali definitivno za pročitat.
je, meni je bilo dosadno štivo s prožvakanom temom... Jedina novost su oni opus dei. Ali istini za volju, kad bi se maknula ta kontroverzna tematika, dobio bi samo loš šund roman.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 07 Feb 2010, 03:24

Fear and Loathing in Las Vegas: A Savage Journey to the Heart of the American Dream

Image

Što reći, superb, genijalno - masterpiece :rock:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 16 Feb 2010, 23:28

Does Anything Eat Wasps?: And 101 Other Question

Image

Za cca 30-40 pitanja je iznimno zanimljivo pročitati razne verzije odgovora, za preostalih 35-40 je ok, a 25 je nevjerojatno perverzno da nemozes vjerovati da je netko pitao, a kamoli da razmišljaš o detaljima iz smislenih odgovora bazirana na znanstvenim činjenicama.

Hec

Post by Hec » 25 Feb 2010, 13:06

Tajne svemira - Crne rupe

nepoznat pisac
"Six strings to cover fear..."

Jandra

Post by Jandra » 25 Feb 2010, 19:49

Počeo čitat Brownove Anđele i demone. Nekako mi se čini da su na isti kalup kao i Da Vincijev kod ali vidit ćemo.
Najjača rečenica: "Gospodin Kohler, ne znam kako se ovaj znak pojavio na prsima vašeg kolege... niti zašto... ali vi gledate u davno izgubljeni simbol najstarijeg i najmoćnijeg sotonističkog kulta na svijetu." 8)

filmofil

Post by filmofil » 26 Feb 2010, 00:03

gotov sa pričom Truplo iz Kingovih Godišnjih doba...odlična priča i sad tek vidim kolko je stand by me dobra ekranizacija
This is the Zodiac speaking.

Metalcamp

Post by Metalcamp » 26 Feb 2010, 10:42

filmophil wrote:gotov sa pričom Truplo iz Kingovih Godišnjih doba...odlična priča i sad tek vidim kolko je stand by me dobra ekranizacija
Potpis, meni najdraza njegova ekranizacija
"Good night boils and ghouls."

Wendigo

Post by Wendigo » 27 Feb 2010, 20:39

Metalcamp wrote:
filmophil wrote:gotov sa pričom Truplo iz Kingovih Godišnjih doba...odlična priča i sad tek vidim kolko je stand by me dobra ekranizacija
Potpis, meni najdraza njegova ekranizacija
od svih ekranizacija koje sam gledao je definitivno najdosljednija.

gandalf

Post by gandalf » 28 Feb 2010, 11:30

Louis de Wohl - Posljednji Križar

Specifičan način pričanja, malo neobičan. Knjiga je jako dobra, drži te do kraja i ne pušta! :shock:

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 03 Mar 2010, 18:40

Mensonovu biografiju naziva Long Hard Road Out Of Hell. Ne može se nabaviti lako u Hrvatskoj pa je cura nabavila iz Bostona. :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
Kako god, to želim pročitat već neko vrijeme,a upravo uživam čitajući.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Post Reply