Teretane

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Hec

Re: Teretane

Post by Hec » 30 Jan 2010, 13:18

Wendigo wrote:ovo je u OŠ s.s. kranjčevića. (tu se uči bujinkan škola)
ninpo je sama "filozofija" nijutsua kao vještine. ono što osoba spozna nakon godina i godina treninga, maksimalne posvete i proučavanja te vještine.

da nisi mislio na kenpo? (kineska vrsta boksa)

a nije, bas je ninpo bio...jer to sam vidio na prezentacijama kad sam skino jedan vid, i poslje njih su isli ovi iz ninjutsua, shaolinci su bili zadnji...
ma mene je bujinkan ninjutsu jos ko klinca uvjek interesirao, jos kad sam igro onaj tenchu na psx, otad sam kreno to istrazivat i ostale ratnicke vjestine, i kasnije me jos vise fascinirao jer takodjer potice duhovni razvoj i ima svojih 9 mudri koje je danas svijet malo ismijao po raznim igricama i filmovima :lol:
"Six strings to cover fear..."

Wendigo

Post by Wendigo » 30 Jan 2010, 13:30

Hec wrote:
Wendigo wrote:ovo je u OŠ s.s. kranjčevića. (tu se uči bujinkan škola)
ninpo je sama "filozofija" nijutsua kao vještine. ono što osoba spozna nakon godina i godina treninga, maksimalne posvete i proučavanja te vještine.

da nisi mislio na kenpo? (kineska vrsta boksa)

a nije, bas je ninpo bio...jer to sam vidio na prezentacijama kad sam skino jedan vid, i poslje njih su isli ovi iz ninjutsua, shaolinci su bili zadnji...
ma mene je bujinkan ninjutsu jos ko klinca uvjek interesirao, jos kad sam igro onaj tenchu na psx, otad sam kreno to istrazivat i ostale ratnicke vjestine, i kasnije me jos vise fascinirao jer takodjer potice duhovni razvoj i ima svojih 9 mudri koje je danas svijet malo ismijao po raznim igricama i filmovima :lol:
koliko ja znam ninpo je ovo kaj sam napisao, no nije bitno...
mene opčenito japan, ninje i samuraji strašno interesiraju od kad znam za sebe. :mrgreen: u osnovnoj školi sam trenirao karate (mislim od 2. do 4. razreda) i tae kwon do (kratko) zbog svoje zaluđenosti.. :lol:

baš to kaj veliš, potiče duhovni i naravno, psihofizički razvoj i bolje saznanje samog sebe,
da.. u osamdesetima je svijet kako kažeš "ismijao" i iskomercijalizirao ninje preko filmova i romana. ljudi danas imaju potpuno krivo mišljenje o njima. ninje kao takve danas naravno ne postoje, već su to ljudi koji izučavaju i prakticiraju tu divnu i složenu 1500 godina staru vještinu. dakako, u feudalnom japanu su bili "specijalci" i ubojice jer su izvršavali zadaće koje si jedan samuraj nije mogao dozvoliti zbog bushido kodeksa i časti općenito. i naravno, nisu se oblačili u one stereotipne crne kostime kako ih prikazuju u medijima, tj. navodno nema ni jedan pisani dokaz o tome.

zanio sam se, već smo offtopic... :lol:
Last edited by Wendigo on 30 Jan 2010, 13:39, edited 1 time in total.

Hec

Post by Hec » 30 Jan 2010, 13:39

a nema veze, mada se sjecam kad je frend od buraza iso to upisat, eh, sad neznam jel to bila laz il sta vec, mada vjerujem da je istina, uglavnom; moro je potpisat ugovor o svojevrsnoj odgovornoscu samom sebe, dakle ako se desi koja posjekotina na kasnijim treninzima da odgovara za sebe :lol: :lol:
"Six strings to cover fear..."

Dragonrage

Re: Re:

Post by Dragonrage » 30 Jan 2010, 13:47

A$H wrote:yup..nekih 3 tjedna..ides i ti? :mrgreen:
Cool

Nope...nisam baš pri lovi, a to pretpostavljam košta (oprema, članarina ili šta već)...

A i ne vidim se baš u tome, iako mi zvuči zanimljivo.

Išao jedan frend s faxa na penjanje, pa sam se ja neko vrijeme dvopumio da bih išao...ali opet nisam. No tko zna...možda jednom kad me uhvati kriza srednjih godina ili tak nekaj se okušam i u tome hehe :mrgreen: :lol:

Wendigo

Post by Wendigo » 30 Jan 2010, 13:54

Hec wrote:a nema veze, mada se sjecam kad je frend od buraza iso to upisat, eh, sad neznam jel to bila laz il sta vec, mada vjerujem da je istina, uglavnom; moro je potpisat ugovor o svojevrsnoj odgovornoscu samom sebe, dakle ako se desi koja posjekotina na kasnijim treninzima da odgovara za sebe :lol: :lol:
istina je da to treniraš na vlastitu odgovornost.
jbg, sastavni dio treninga su znoj, masnice i koja kapljica krvi.. :)

A$H

Post by A$H » 30 Jan 2010, 14:00

Dragonrage wrote:
Cool

Nope...nisam baš pri lovi, a to pretpostavljam košta (oprema, članarina ili šta već)...

Išao jedan frend s faxa na penjanje, pa sam se ja neko vrijeme dvopumio da bih išao...ali opet nisam. No tko zna...možda jednom kad me uhvati kriza srednjih godina ili tak nekaj se okušam i u tome hehe :mrgreen: :lol:
pa da visis kao Tom u MI2 :mrgreen:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Jan 2010, 14:01

A$H wrote:
Dragonrage wrote:
Cool

pa da visis kao Tom u MI2 :mrgreen:
hehe :mrgreen: ...vidit ćemo :lol:

john_constantine

Post by john_constantine » 30 Jan 2010, 14:11

koliko je članarina za teretane? U vž nisam naletio na nikakvu teretanu, ali valjda mora biti negdje... znam da ima negdje u pm, izvan grada nekakva...
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 30 Jan 2010, 14:19

john_constantine wrote:koliko je članarina za teretane? U vž nisam naletio na nikakvu teretanu, ali valjda mora biti negdje... znam da ima negdje u pm, izvan grada nekakva...
200-300+ kn otprilike.
varaždin: http://www.fitness.com.hr/gradovi/varazdin.aspx

GreenHornet

Post by GreenHornet » 30 Jan 2010, 15:35

Ja za 400 kn mjesecno imam teretanu,bazen,saunu i parnu kupelj...Ali od 6,30 do 13 mi je termin...U "Hiltona"
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Ašow

Post by Ašow » 28 Feb 2010, 00:19

john_constantine wrote:koliko je članarina za teretane? U vž nisam naletio na nikakvu teretanu, ali valjda mora biti negdje... znam da ima negdje u pm, izvan grada nekakva...
imas ih na par mjesta
Ja sam isao na Varteks. Ta je koliko sam i cuo od ekipe i najbolja.

Inace, nakon mjesec i pol dana pauze, krenulo se ponovno.
--------
Last.fm

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Feb 2010, 18:32

Ašow wrote:
imas ih na par mjesta
Ja sam isao na Varteks. Ta je koliko sam i cuo od ekipe i najbolja.

Inace, nakon mjesec i pol dana pauze, krenulo se ponovno.
misliš, varaždinski bazeni? Je, čuo sam da ima tamo isto teretana...

a damn... pukao mi je orbitrek, odnosno, noga za vježbanje, tako da nema šanse za popravak, a niti za zamjenu dijelova (ionako sam prošli put imao zajebancije s time, jer su morali naručiti izvana, a ovo će dvostruko više doći). Vrijeme je za novu spravu za vježbanje, ovaj put sobni bicikl. :rock:
Michel puši karu.

Ašow

Post by Ašow » 01 Mar 2010, 00:30

jebes sobni bicikli, imam ga ja doma.
Waste of $$ / time.
Da, mislio sam na bazenima, ispod tamo teretana. Super je.
Ja sam picio na plivanje bar jednom tjedno (posto sam ga 5 godina trenirao i prestao, pa da ostanem u kolko-tolkoj formi) i teretanu dolje.
:)
--------
Last.fm

one and only

Post by one and only » 08 May 2010, 23:43

Posto ide ljeto a veliki broj nas je nakupio sala preko zime :mrgreen: evo vam neki savjeti od mene kako da smrsate:

Posto vecina ljudi ima problema sa stomakom dokazano je da je ishrana najbitniji faktor za skidanje masnoce sa 78%,onda aerobno vjezbanje (trcanje,vozenje bicikla itd..) sa 20% i trbusnjaci i slicne vjezbe sa 2%...E sada posto ja idem poprilicno dugo u teretanu kada sam kretao takodje sam imao malo vise kilograma posebno na stomaku i ova ishrana mi je pomogla:dorucak je najvazniji obrok u toku dana i ja sam obicno ujutro jeo:

Prvi dan: 2 ili 3 tunjevine
Drugi dan:Mlijeko,plazma i banana sve pomjesano
Treci dan:300 grama sira,jogurt i jaja
Cetvrti dan:Ovsene pahuljice sa mlijekom ili jogurtom (preporucujem jogurt zbog manje masnoce)

Bilo je tu jos nekih obroka ali uglavnom sam ovo preferirao...Naravno ja ovo sto sam napisao jeste samo primjer svako moze da sebi poveca ili smanji kolicinu u zavisnosti od toga koliko moze da pojede...U pocetku sam i ja imao neke sumlje sto se tice ove ishrane jer je ovo ogromna kolicina proteina i ugljeno hidrata koji ulaze u tijelo ali veoma brzo sam shvatio da je ovo najzdraviji zivot sto mozete voditi,ja sam za mjesec dana skinuo oko 8 kilograma a nabio misicnu masu...Takodje treba napomenuti da dorucak nije sve znaci tijelo ima 2 perioda u toku dana kada najvise vari hranu:to je ujutro i popodne oko 17h tako da se preporucuje da se do tada ruca i zavrsi sa obrokom za taj dan,ako osjetite glad navece pojedite vocku ili mozete nesto iz dorucka mada je najbolje da popijete vise vode da zavarate glad....Izbjegavajte alkohol :cry: ,gazirane sokove (ako vec volite sok pijte Ledeni caj),masno,tjesteninu....

Sto se tice samih nekih vjezbi u teretani to necu nista pisati jer svako ima svoj neki rezim rada tako da necu da pametujem...

Evo ovo su vam neki dobronamjerni savjeti od mene kako da se lepo osjecate i jos bolje izgledate :D :D

boyko

Post by boyko » 09 May 2010, 13:53

nekaj sam tu mislil napisat al sam zaboravil kaj
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Post Reply