Ja ću počet sa non hororima:
1. Avatar
2. Dark Knight
3. Shawshank Redemption
4. Matrix
To mi prvo pada napamet.
Sad hororci:
1. Rosemary's baby (što već svi znaju da ne volim
2. Friday The 13th
3. Eraserhead
4. 28 days later
5. Carrie
Ajmo, sada vi
Možda si krivo protumačio.Ghostface wrote:Čim san vidija da ti je Shawshank Redemption na listi, odlučija san ne sudjelovat u ovoj nebulozi.
Prekrasan primjerMetalcamp wrote:1. Godfather
2. Dark Knight
3. Avatar
4. Halloween
5. Saw
Haha, hvala. Možda otvorim još tako šta kada me pukne neka ideja.Boby wrote:Inače, Drugs Bunny, svaka ti čast na ovakvom topicu. Da ih je barem više.
"Godfather" mi je remek djelo nulte kategorije i svakako meni jedan od najdražih filmova ikada. Bolji mi je i od dvojke a, za razliku od mnogih kritičara, meni se je jako svidjela i trojka. Istina, najgora mi je u triologiji ali i dalje film za čistu peticu. Na scenu kada Michael zaziva Freda se još uvijek naježim.DrugsBunny wrote:Haha, hvala. Možda otvorim još tako šta kada me pukne neka ideja.Boby wrote:Inače, Drugs Bunny, svaka ti čast na ovakvom topicu. Da ih je barem više.
Moram reći da ti je vrlo zanimljiva listaKakav ti je bio Godfather? Zanima me pošto ti se ostali "kultni" mafijaški nisu svidjeli : )
Ja na svoju listu još moram dodat Slumdog Millionare, hype oko tog je bio stvarno pretjeran, a film je onak čist ok.
Dodat ću još filmova kad ih se sjetim.
I još jednom moram reći kako se slažem što je saw na nečijim listama, film nije ništa posebno.
Taj film, hostel jel, ni ne želim pogledat jer stvarno ne volim te filmove koji se samo furaju na što više nasilja, a što manje atmosfere.A$H wrote:slazem se sa vecinom sto je Boby napisao..sad kad je spomenut Saw u isti kos mi pada i Hostel..
Istina, jedinica je stvarno genijalan film, moram priznati da ostale dijelove nisam još pogledao, no svakako namjeravam učiniti isto.Boby wrote: Godfather" mi je remek djelo nulte kategorije i svakako meni jedan od najdražih filmova ikada. Bolji mi je i od dvojke a, za razliku od mnogih kritičara, meni se je jako svidjela i trojka. Istina, najgora mi je u triologiji ali i dalje film za čistu peticu. Na scenu kada Michael zaziva Freda se još uvijek naježim.
Također, od mafijaških mi se je jako svidio "Once Upon a Time in America".
Pa ono, daleko je od lošeg, ali daleko i od najbolje. Negdje mi je 6-7 od 10 što je nedovoljno da bude toliko pohvaljivan.Ghostface wrote:Saw nije precijenjen, to doista jest jedan od najboljih modernih horrora, koji uz odličnu ideju i jebački preokret (samo mi nađite šokantniji kraj u novjim horrorima, pa i starijim, izazivam vas), ima i duboku poruku (ko god misli drukčije, nije očito pohvata sve konce). U nastavke neću ulazit, al original je vrh vrhova.
Ja mu ne poričem kraj ali cijelokupni dojam mi je između dobrog i vrlo dobrog.Ghostface wrote:Sorry, ali tvoji primjeri ni blizu ne pobijaju kraj Saw-a. Ne znan, jako je to subjektivna stvar, al opet, ti i još par članova s foruma ste jedini od dobrih 100-njak ljudi koje san pita a da im kraj Saw-a nije nešto najjebenije unazad par godina. Ne znan kako ti točno definiraš šokantan kraj, al ok.![]()