Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- HorrorHR
- Site Admin
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Couples Retreat, dobar filmić uz pizzu za chillin' nedjelju...
- boyko
The Hangover (2009) - baš imal jebenu volju da ga ponovno pogledam.
super film za nedjeljno opuštanje
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- cactus
Po meni najbolja komedija prrošle godine i vrijedi je pogledati u reprizi.boyko wrote:The Hangover (2009) - baš imal jebenu volju da ga ponovno pogledam.
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
- cactus
Knjiga Agatha Christie-Smrt u oblacima i film Poirot-Smrt u oblacuma
Glume:David Suchet
Agatha Christie nije naravno režirala ovaj film nego je samo
napisala 1935 godine knjigu prema kojoj je snimljen. I da skratim: film je bolji. Knjiga se gubi u višku likova i detalja i na prvo čitanje je teško svrstati ovo djelo u vrh njenog opusa. Film kao ekranizacija rješava problem same knjige ali bez suvišnog petljanja u samu srž radnje tako da dobijamo napetu priču kakva je zapravo i trebala biti. Glumac u ulozi Poirota standardno dobar i sve skupa me je odlično zabavilo 100 minuta.
Ima tu i par zamjerki koje neću analizirati osim što se kombiniranjem pažljivog gledanja i upotrebom malih sivih stanica može primjetiti jedan važan dio priče koju vam zapravo objašnjavaju inače mnogo kasnije.
Ocjena:8/10
Glume:David Suchet
Agatha Christie nije naravno režirala ovaj film nego je samo

Ima tu i par zamjerki koje neću analizirati osim što se kombiniranjem pažljivog gledanja i upotrebom malih sivih stanica može primjetiti jedan važan dio priče koju vam zapravo objašnjavaju inače mnogo kasnije.
Ocjena:8/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
-
cactus wrote:Po meni najbolja komedija prrošle godine i vrijedi je pogledati u reprizi.boyko wrote:The Hangover (2009) - baš imal jebenu volju da ga ponovno pogledam.

- dr mladjo
Up in the Air (2009/I) -ah kad su ga svi pogledali,pogledat ću ga i ja.ispao je baš onako kako sam ga zamišljao.ovogodišnji oscarovski film za clooneya(dobro mu je krenulo) 9/10
Speed Racer (2008)-ovo je več zanimljivo.nikad me ne bi zanimao ovaj film.em nisam ljubitelj crtana a ni same tematike.ali buduči da sam nekako čudno čuo više pozitivinh stvari o film nego negativnih.odlučih mu dat šansu i nisam požalio.ovo je jedan od najšarenijih filmova ikad.velike su šanse da će netko dobit i napad epilepsije zbog brzine i efekata.jednostavno PG film s vozačima s over the top efektima..ustvari nisu over the top.jednostavno wachovski nisu ni pokušavali prikazat ih što realnijim,pa se dobio simpatičniji crtani ugođaj..a radnja-mali vozač protiv kriminalne korporacije 7/10
Speed Racer (2008)-ovo je več zanimljivo.nikad me ne bi zanimao ovaj film.em nisam ljubitelj crtana a ni same tematike.ali buduči da sam nekako čudno čuo više pozitivinh stvari o film nego negativnih.odlučih mu dat šansu i nisam požalio.ovo je jedan od najšarenijih filmova ikad.velike su šanse da će netko dobit i napad epilepsije zbog brzine i efekata.jednostavno PG film s vozačima s over the top efektima..ustvari nisu over the top.jednostavno wachovski nisu ni pokušavali prikazat ih što realnijim,pa se dobio simpatičniji crtani ugođaj..a radnja-mali vozač protiv kriminalne korporacije 7/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
- DrugsBunny
Platoon 7/10 - nisam preveliki ljubitelj ratnih filmova (osim možda full metal jacket, koji mi je bio izvrstan), ali ovo je ispalo sasvim dobro, poneki dosadnjikav dio doduše, ali generalno je ocjena ok
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
-
A bas i nije bila neka konkurencija...cactus wrote:Po meni najbolja komedija prrošle godine i vrijedi je pogledati u reprizi.boyko wrote:The Hangover (2009) - baš imal jebenu volju da ga ponovno pogledam.

Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
-
Misery
gluma/8
radnja/8
okosnica radnje/5
dijalozi/6
priča/6
atmosfera/8
mixevi/7
8+8+5+6+6+8+7=48
48:7=6.857
OCJENA=6.857/10
gluma/8
radnja/8
okosnica radnje/5
dijalozi/6
priča/6
atmosfera/8
mixevi/7
8+8+5+6+6+8+7=48
48:7=6.857
OCJENA=6.857/10
"Good night boils and ghouls."
-
Give 'em Hell, Malone
odličan noir film, iako Matchstick me živcirao zbog sličnosti na jokera (ali baš preevišee)
atmosfera odlična, a jane kao uvijek odličan
7/10
Grandma's boy
preklišej ali odlično parodira filmove, igre i igrače
stvarno se nađe dobrih fora
(figura snake-a
)
6/10
Idiocracy
nije mi se uopće svidilo
4/10
odličan noir film, iako Matchstick me živcirao zbog sličnosti na jokera (ali baš preevišee)
atmosfera odlična, a jane kao uvijek odličan
7/10
Grandma's boy
preklišej ali odlično parodira filmove, igre i igrače
stvarno se nađe dobrih fora
(figura snake-a
6/10
Idiocracy
nije mi se uopće svidilo
4/10
- elrania
away from her [2006]
nisam se lako prisilila uzivjeti u film s obzirom da nije bila bas moja ideja da ga se gleda, ali na kraju je ispao sasvim dobar.
tema alzheimerove bolesti koju obraduje je dovoljno teska da gledatelja ipak zainteresira za pracenje radnje do samoga kraja i da pokaze odredene simpatije prema likovima i situacija te da suosjeca s njima.
moram priznati da sam se koja 2 puta pronasla u situaciji da mi dode da se rasplacem i film koji me toliko dirne zbilja cijenim.
ne bih ga bas preporucila svakome, no ako neko pozeli provesti vrijeme uz ovakvu dramu, vjerujem da nece previse zaliti.
7/10
nisam se lako prisilila uzivjeti u film s obzirom da nije bila bas moja ideja da ga se gleda, ali na kraju je ispao sasvim dobar.
tema alzheimerove bolesti koju obraduje je dovoljno teska da gledatelja ipak zainteresira za pracenje radnje do samoga kraja i da pokaze odredene simpatije prema likovima i situacija te da suosjeca s njima.
moram priznati da sam se koja 2 puta pronasla u situaciji da mi dode da se rasplacem i film koji me toliko dirne zbilja cijenim.
ne bih ga bas preporucila svakome, no ako neko pozeli provesti vrijeme uz ovakvu dramu, vjerujem da nece previse zaliti.
7/10
- Asfodel
Zeitgeist: Addendum - valjda sam jedina kojoj ovaj dio nije bolji od jedinice
...više manje sve poznate informacije. Što ne znači da nije dobar.

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
-
ovaj film volim samo zbog jedne pjesme...elrania wrote:away from her
neil young - harvest moon

This is the Zodiac speaking.
- Boby
Ako kojim slučajem nisi, poslušaj si čitavi istoimeni album. Kroz čitav album odiše atmosfera naslovne pjesme te je jedan od dijamanata Youngove bogate diskografije.filmophil wrote:ovaj film volim samo zbog jedne pjesme...elrania wrote:away from her
neil young - harvest moonjedini film di sam našao tu pjesmu
- DrugsBunny
Nije teško biti bolji od jedinice kad je jedinica drekasta.Asfodel wrote:Zeitgeist: Addendum - valjda sam jedina kojoj ovaj dio nije bolji od jedinice...više manje sve poznate informacije. Što ne znači da nije dobar.
Jedan od rijetkih filmova koje sam ugasio nakon 20 minuta.
...I wrapped our love in all this foil,