- dr mladjo
Re: Avatar (2009)
bez ljudi za tim kompom ne vrijedi to ništa.pa zar po tvom mišljenju osobe koje su bile zadužene da napravu svu onu floru i faunu nisu bili umjetnici?
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
- Asfodel
Pa rekoh da pozdravljam nagrade za tehnikalije 
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
-
Metalcamp
Da vas pitam nesto, je li ovo moguce da je najbolji film ikad, meni nije, ali citajuci komentare neke, ne ovdje... svi zapanjeni... neznam, po meni nikakav iskorak nije napravio.
Citirat cu Kusturicu makar ga ne volim, ali ovdje je pogodio bit...
"Filmovi poput Povratka u buducnost ili Videodromea stvarno ispadaju kao filozofske disertacije naspram jako jako mlakog Avatara koji osim u tehnologiji, ne uspijeva ni u cemu biti dobar."
Tuzno je da danas moras sve vidjeti i da nista ne mora ostati na imginaciji.
Ovaj film je tehnologijski benchmark i izdrkavanje mlake radnje i jedva solidne glume koji bi ostao nezapazen da nije Cameron u pitanju, i faking CGI. Bez ljutnje fanovima ako ih ovdje ima, ali ja tako mislim.
FIlmovi koji me tretiraju kao da mi sve moraju prikazati, kao da nemam maste i kognitivni aparat, a pritom mi govore o nekoj 3D imerziji, kao da se film samo ocima gleda, mi idu na zivce.
Ako vi film "gledate" ocima, svaka vam cast, uzivajte u Avataru. Ja film gledam umom, a moj mozak zna sto znaci stablo, i ne treba m ga prikazati u 3 dimenzije, hvala lijepa. Pogotovo ako ce zbog tog prikazivanja patiti ostale filmske odrednice.
"Filmovi poput Povratka u buducnost ili Videodromea stvarno ispadaju kao filozofske disertacije naspram jako jako mlakog Avatara koji osim u tehnologiji, ne uspijeva ni u cemu biti dobar."
Ovaj film je tehnologijski benchmark i izdrkavanje mlake radnje i jedva solidne glume koji bi ostao nezapazen da nije Cameron u pitanju, i faking CGI. Bez ljutnje fanovima ako ih ovdje ima, ali ja tako mislim.
FIlmovi koji me tretiraju kao da mi sve moraju prikazati, kao da nemam maste i kognitivni aparat, a pritom mi govore o nekoj 3D imerziji, kao da se film samo ocima gleda, mi idu na zivce.
Ako vi film "gledate" ocima, svaka vam cast, uzivajte u Avataru. Ja film gledam umom, a moj mozak zna sto znaci stablo, i ne treba m ga prikazati u 3 dimenzije, hvala lijepa. Pogotovo ako ce zbog tog prikazivanja patiti ostale filmske odrednice.
"Good night boils and ghouls."
- john_constantine
potpis. Odlično rečeno. Već mi je i meni dosta tog Avatara...Metalcamp wrote:Da vas pitam nesto, je li ovo moguce da je najbolji film ikad, meni nije, ali citajuci komentare neke, ne ovdje... svi zapanjeni... neznam, po meni nikakav iskorak nije napravio.
Michel puši karu.
-
GreenHornet
Pogledao sinoc do pola i zasad nisam nesto extra zadovoljan...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- maddjuro
maloprije se vratih s projekcije avatara u 3d, vizualno film je super, a što se tiče radnje ništa posebno niti previše orginalno , dosta ima sličnosti s onim animiranim filmom "Pocahontas", nije mi niti bilo jasno kako onaj lik može držati dah jedno dulje vrjeme kada ga pumpa adrenalin. Također ako su ljudi uznapredovali tolkio da mogu putovati kroz svemir, zar nisu jednostavno mogli iskoristiti rakete daljeg dometa i time rješiti šroblem ili još bolje rješenje, jednostavno napraviti neko kemijski/biološko oružje i time potamaniti tu rasu avatara i onda u miru vaditi tu rudaču. Nadam se da ce u nastavku avatara biti pametniji.
kada sam vidio Sigourney Weaver u jednoj od uloga sam razmišljao na što bi ličio jedan alien koji bi se "izrodio" iz tako jednog avatara
pogledavši ovaj uradak stvarno mi nije jasno zašto ljudi zbog toga padaju u depresiju, istina onaj svjet je vizualno ljep, but still..
a što se tiče ono što neki govore da im se zbog toga zgadilo to što su ljudi ili tako neke gluposti, zar su zaboravili da se isto to dogodilo kod otkrića i početaka Amerike, događa se sada u iraku a i događati će se.
kada sam vidio Sigourney Weaver u jednoj od uloga sam razmišljao na što bi ličio jedan alien koji bi se "izrodio" iz tako jednog avatara
pogledavši ovaj uradak stvarno mi nije jasno zašto ljudi zbog toga padaju u depresiju, istina onaj svjet je vizualno ljep, but still..
a što se tiče ono što neki govore da im se zbog toga zgadilo to što su ljudi ili tako neke gluposti, zar su zaboravili da se isto to dogodilo kod otkrića i početaka Amerike, događa se sada u iraku a i događati će se.
I may be an idiot, but i am no fool.
- dr mladjo
zato što i u budučnosti genocid daje loš PR....maloprije se vratih s projekcije avatara u 3d, vizualno film je super, a što se tiče radnje ništa posebno niti previše orginalno , dosta ima sličnosti s onim animiranim filmom "Pocahontas", nije mi niti bilo jasno kako onaj lik može držati dah jedno dulje vrjeme kada ga pumpa adrenalin. Također ako su ljudi uznapredovali tolkio da mogu putovati kroz svemir, zar nisu jednostavno mogli iskoristiti rakete daljeg dometa i time rješiti šroblem ili još bolje rješenje, jednostavno napraviti neko kemijski/biološko oružje i time potamaniti tu rasu avatara i onda u miru vaditi tu rudaču. Nadam se da ce u nastavku avatara biti pametniji.
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
- DrugsBunny
Upravo to, također potpisujem.Metalcamp wrote:Da vas pitam nesto, je li ovo moguce da je najbolji film ikad, meni nije, ali citajuci komentare neke, ne ovdje... svi zapanjeni... neznam, po meni nikakav iskorak nije napravio.
Ja ga ni ne namjeravam pogledat jer me film nekako po defaultu ne zanima i ne pada mi napamet dati novaca za razno razne crtiće i plitke radnje.
Fanovi avatara mogu otić gledat štrumfove, isti kurac.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
-
GreenHornet
Moj osvrt bi otprilike bio isti ali sam ipak ocekivao malo vise tako da je moja ocjena 8,5/10!Sammy wrote:Avatar (2009) - prekrasan film, vizualno odlican, a i sama prica je toliko dobro prikazana da sam jos pod dojmom..prikazi faune i flore na Pandori su prelijepi, animacija odlicna, a uz sve to film nosi i jednu jako vaznu poruku..kada film zavrsi, osjecas se kao đubre zato sto si covjek jer te tolko privuce taj svijet u kojemu ta bica poznaju samo dobro..od filma nisam ocekivao u pocetku nista, tek dobru zabavu, ali evo drago mi je da sam iznenadjen.. - 10/10
Doduse snimka je bila lose kvalitete i nisam pogledao iz prve tako da ce next time biti vrlo vjerovatno visa ocjena...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- Sammy
izgleda da jesu, ovaj film im je bio dobar podsjetnikmaddjuro wrote:a što se tiče ono što neki govore da im se zbog toga zgadilo to što su ljudi ili tako neke gluposti, zar su zaboravili da se isto to dogodilo kod otkrića i početaka Amerike, događa se sada u iraku a i događati će se.
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- Boby
I to se dogodilo: http://www.imdb.com/boxoffice/alltimegr ... world-wide
- john_constantine
he, i još od istog režiseraBoby wrote:I to se dogodilo: http://www.imdb.com/boxoffice/alltimegr ... world-wide
Michel puši karu.
- john_constantine
eh, na što smo sve spali.. Avatar je jedan od kandidata za najbolji film...
Ti oscari su mi sve više glupost.
Michel puši karu.
-
Metalcamp
Da, u redu je da dobije Oscare sto se tice sa tehnoloske strane, ali za najbolji film ili najbolji redatelj, totalno nepotrebno. ima cak 9 nominacija...john_constantine wrote:eh, na što smo sve spali.. Avatar je jedan od kandidata za najbolji film...Ti oscari su mi sve više glupost.
"Good night boils and ghouls."
- john_constantine
mah, tehnološke strane... ima i drugih oscara za tehnološku stranu...Metalcamp wrote:Da, u redu je da dobije Oscare sto se tice sa tehnoloske strane, ali za najbolji film ili najbolji redatelj, totalno nepotrebno. ima cak 9 nominacija...john_constantine wrote:eh, na što smo sve spali.. Avatar je jedan od kandidata za najbolji film...Ti oscari su mi sve više glupost.
Michel puši karu.