Sherlock Holmes (2009)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
john_constantine

Post by john_constantine » 19 Jun 2009, 19:29

meni baš ne... Holmes je ionako u knjizi ekcentričan, a Watson ozbiljna ličnost, tako da savršeno odgovaraju. Sada sam baš zainteresiran za film. :)
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 16 Jul 2009, 20:10

Dragonrage

Post by Dragonrage » 27 Jul 2009, 20:07

Image

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Jul 2009, 17:54

Image

artwork
Image Image

Scarface

Post by Scarface » 30 Jul 2009, 21:49

Iman osjećaj da će ovo bit potpuno brutalan film koji će se gledat masu, masu puta. 8)
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 07 Aug 2009, 17:00

Hehe...bez njega više ni jedan Richiev film ne bi bio isti 8) :lol:

Image

Dragonrage

Post by Dragonrage » 01 Sep 2009, 18:52

Image

Dragonrage

Post by Dragonrage » 22 Oct 2009, 18:03

Pojavio se još jedan trailer za ovaj film. U ovom je veći aspekt stavljen na humor...

TRAILER 3

Dragonrage

Post by Dragonrage » 05 Nov 2009, 17:54

Izbačen još jedan trailer, ovaj je pak dosta mračniji u odnosu na prethodne, i dosta atmosferičan...sa žličicom humora...a tu je i finalni plakat...

TRAILER 4

Image

Dragonrage

Post by Dragonrage » 22 Dec 2009, 14:33

Sherlock Holmes (2009) 3,5/5 - TRAILER

Kao što je bilo i za očekivati još kad je u javnost izašla vijest da će film o Sherlocku Holmesu režirati Guy Richie, njegov Sherlock nema baš pretjerane veze sa onim dobro poznatim, klasićnim Sherlockom kojem smo imali prilike gledati u brojnim TV i fimskim adaptacijama. Ili čitati u originalnim romanima Sir Arthura Conana Doylea. Ali daleko od toga da je zato film loš, iako nije ni bez mana.
Film je počeo izvrsno, te je prvih 20-ak, 30-ak minuta uistinu bio prezabavan. Robert Downey Jr. je još jednom, baš kao i u slučaju Iron man-a, briljirao u svojoj ulozi prezentirajući Sherlocka na jedan zabavan i vrckav način (karakterno je veoma sličan Tony Starku), a Jude Law mu je i više nego dostojno parirao kao Dr. John Watson. Čak me taj njihov odnos, dobacivanja i sl., pomalo podsjetio na one "stare" buddy filmove ala "Lethal Weapon", "The Last Boy Scout" i još neke.
Ali na žalost, nakon tih 20/30-ak min., film je postepeno počeo gubiti tu neku dozu vrckavosti i zabave, te je postao...neču reći dosadan, ali svakako manje zabavan. Iako, i Downey i Law su svoje izvedbe održali izvrsnim do samog kraja.
Sama radnja je bila zanimljiva i dovoljno intrigantna da zadrži pozornost do samog kraja. Vizualno film izgleda izvrsno! Filma ekipa je ustinu uspijela oživjeti stari, prljavi i vlažan London. Sve je sivo, mračno, ali ipak, ne bih to mogao nazvati atmosferom, već jednostavno specifičnim vizualnim izričajem/potpisom.
Što se režije tiče, nemojte očekivati dobro poznati Richiev vizulani stil kakav smo vidjeli u "Snatchu", "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" te "RocknRolli". Iako, ima nekoliko kratkih "Richievskih" sekvenci, i to prije svega one koje prikazuju kako funkcionira Holmesova didaktika, kada on objašnjava kako se nešto dogodilo, ili kako će on nešto napraviti.
Što se glumačke ekipe tiče, kao što rekoh, Downey i Law su izvrsni ovdje, a ostatak ekipe je solidan. Na žalost, Richiev miljenik, Mark Strong koji je vjerujem mnoge oduševio, te svojojim izvedbama doslovno ukrao filmove kao što su "RocknRolla", "Body of Lies" i "Revolver", je ovdje tek prosjećan.

Sam kraj filma nam ostavlja mjesto za nastavak, do kojeg će, ja se iskreno nadam doći, jer unatoč tim nekim manama, ovaj Holmes je zaslužio još jednu šansu...barem ako se mene pita. Sve u svemu zabavan film koji je mogao biti i mrvicu zabavniji.

filmofil

Post by filmofil » 23 Dec 2009, 00:09

slažem se s dragonrageom...film nije nikako bez mana, ali ne bi rekao da je dosadan u bilo kojem dijelu...jedino što me stvarno smetalo u priči je glavni negativac koji mi je bio mlaka pojava i nisam imao osjećaj da s. holmes ima neku ozbiljnu prijetnju s druge strane

ocjena također 3.5/5

:spoiler:
ali kraj! kad spomenu napokon moriartyja...jedva čekam nastavak 8)
This is the Zodiac speaking.

olio

Re: Sherlock Holmes (2009)

Post by olio » 27 Dec 2009, 16:05

Box office report: 'Sherlock Holmes' sets Christmas Day record with $24.9 million
IMDb wrote:Guy Ritchie's Sherlock Holmes took advantage of Christmas' falling on a Friday this year to set a single-day record for the holiday with a $24.9 million domestic haul.

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 28 Dec 2009, 02:36

nisam gledao film , al trailer mi izgleda previše moderno i netipično za holmesa..... eh te pare
:supz: :supz:

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 03 Jan 2010, 00:20

Vratih se iz kina nakon što sam pogledao ovaj film.
Ocjena : 6/10
Nekako mi je žao što je film režisirao Guy Richie jer bi mi bilo draže gledati zanimljiv krimi triler nego, na trenutke, akcijski film u kojem nema puno razmišljanja pun nepotrebnih scena, međusobno nepovezanih i globalne nerazrađenosti
Čak, i sa tim silnim akcijskim štihom, film je imao puno potencijala i ideja koji su u neku ruku ostvareni, ali nimalo do kraja, doduše, film bi se mogao i nazvati osvježenjem među novim filmovima, ali dalje od toga, teško
Neću sada u detalje i pojedinosti ići jer bi bilo previše spoilera, koje mi se neda označavati
ukratko: film za potrošiti 2 sata vremena, teško da ćete ga se sjećati poslije
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Scarface

Post by Scarface » 03 Jan 2010, 01:27

Ma film je ludilo, za svršavanje i ništa manje!!! :mrgreen: :mrgreen:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Post Reply