Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- A$H
nije bas da me odusevio..ali je osvjezenje nakon gluposti koje smo snimali u zadnje vrijeme..
a pogledaj Zivi i Mrtvi..sumnjam da ce ti netko rec nesto negativno oko tog filma..ova dva filma su dokaz da imamo potencijala samo treba dat sansu i drugima..a ne svu lovu upucavat u Bresana i ekipu koja se nemre rata ostavit na miru..
a pogledaj Zivi i Mrtvi..sumnjam da ce ti netko rec nesto negativno oko tog filma..ova dva filma su dokaz da imamo potencijala samo treba dat sansu i drugima..a ne svu lovu upucavat u Bresana i ekipu koja se nemre rata ostavit na miru..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- Asfodel
Lol, film je baš dobar.. i opipljivo stvaran.
ont:
Die Welle - vrlo dobra drama o sociološkom eksperimentu kojeg pokrene jedan učitelj da pokaže učenicima kako je i u današnjoj Njemačkoj moguć totalitarizam. Al pođe po zlu... Rađen po knjizi koja je rađena po istinitom događaju
ont:
Die Welle - vrlo dobra drama o sociološkom eksperimentu kojeg pokrene jedan učitelj da pokaže učenicima kako je i u današnjoj Njemačkoj moguć totalitarizam. Al pođe po zlu... Rađen po knjizi koja je rađena po istinitom događaju

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- elrania
- Scarface
elrania wrote:perdita durango [1997]
uff, ovaj mi je film svakim gledanjem sve bolji i ovo posljednje ga je ucinilo meni jednim od najdrazih.
tako je lijepo bizaran i prepun groteske, a humor je izvanredan!
vec vidim da ce se i ovaj morati vise puta godisnje gledati.
9/10
potpis, samo šta je meni čista desetka.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
- boyko
Bathory (2008) - film snimljen o poznatoj mađarskoj grofici Elizabeth Bathory.
nije baš nekaj.tj. nije ono kaj sam ja očekival.mislil sam da bude radnja više posvečena njezinim ubijanjima i spravama za ubijanje,jer je poznata po tome da je imala koje kakve "igračke" za mučenje.šteta...
malo predugo traje i ima par stvari koje se ne podudaraju s istinitim događajima,to mi čak i najviše smeta.
razočaranih 6/10
nije baš nekaj.tj. nije ono kaj sam ja očekival.mislil sam da bude radnja više posvečena njezinim ubijanjima i spravama za ubijanje,jer je poznata po tome da je imala koje kakve "igračke" za mučenje.šteta...
malo predugo traje i ima par stvari koje se ne podudaraju s istinitim događajima,to mi čak i najviše smeta.
razočaranih 6/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- Boby
"Memento (2000)"
Prvog gledanje. Ono što bi u rukama prosječnog scenarista preraslo u zamoran i prekompliciran film u ovome se slučaju dogodilo upravo suprotno. Počevši od kraja i približavajući se početku film na sasvim intrigantan i učinkovit način nudi pri svakoj novoj sceni po jednu slagalicu da bi se na kraju imao sastavljen čitavi mozaik a kroz čitavi taj put ostavlja se dovoljno mjesta za usputna učenja o moralu, ljudskoj ranjivosti, zlobi i suosjećajnosti da bi sam kraj izokrenuo ono što se je kroz čitavi film gradilo i ostavio snažnu i esencijalnu bit filma; onu o velikoj vrijednosti sjećanja kao i njegovoj očitoj podređenosti prema subjektivnosti pojedinca. Glumci su odlični u svojim ulogama sjena čiji se oblici mjenjaju sukladno sjećanju glavnog protagonista u ulozi Guya Pearcea čiji je lik prije svega tragičarski, a potom i snažan i inspirativan da bi ga na kraju njegova vječna slabost za koju nije kriv učinila gotovo i zlim ali i tada ono je prije svega tragičar.
Jedan od najboljih debija koje sam ikada pogledao.
Prvog gledanje. Ono što bi u rukama prosječnog scenarista preraslo u zamoran i prekompliciran film u ovome se slučaju dogodilo upravo suprotno. Počevši od kraja i približavajući se početku film na sasvim intrigantan i učinkovit način nudi pri svakoj novoj sceni po jednu slagalicu da bi se na kraju imao sastavljen čitavi mozaik a kroz čitavi taj put ostavlja se dovoljno mjesta za usputna učenja o moralu, ljudskoj ranjivosti, zlobi i suosjećajnosti da bi sam kraj izokrenuo ono što se je kroz čitavi film gradilo i ostavio snažnu i esencijalnu bit filma; onu o velikoj vrijednosti sjećanja kao i njegovoj očitoj podređenosti prema subjektivnosti pojedinca. Glumci su odlični u svojim ulogama sjena čiji se oblici mjenjaju sukladno sjećanju glavnog protagonista u ulozi Guya Pearcea čiji je lik prije svega tragičarski, a potom i snažan i inspirativan da bi ga na kraju njegova vječna slabost za koju nije kriv učinila gotovo i zlim ali i tada ono je prije svega tragičar.
Jedan od najboljih debija koje sam ikada pogledao.
- Asfodel
Miss Marple: Sleeping Murder - Hm, treća mi najdraža A.Ch. knjiga je ovdje dobila sasvim novu dimenziju. Nije uopće mračno i sablasno kao što sam očekivala, nego vedro i intrigantno na gotovo zabavan način. Sve štima i super je, ali je sasvim drukčijeg duha. Ove ekranizacije znaju biti i bolje od knjiga u ponekim slučajevima, ali ne i ovaj put.
- dr mladjo
Collapse (2009/II)-2 osobe,1 mračna soba i dosta popušenih cigara odavno me neki film nije ovako bacio u bad
..večeras gledam where the wild things.valjda će me to malo razveselit:)

http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
- chatterer
nisam komentirao duže vrijeme iako sam pratio forum i recenzije redovno.
Sinoć pogledao ovaj stari film:
A Face in the Crowd (1957) - 7/10
Film prati život život Larry "Usamljenog" Rhodesa tijekom njegove slave na televiziji kasnih 50-tih (nešto slično Howardu Bealeu iz filma Network). Uvodnih 20-30 minuta daje ugođaj nekakvog westerna (što mi i nije bilo previše interesantno), da bi do kraja postala tipična drama. Gluma, kraj i poruka daju pluseve filmu ali dosadnjikavi dijelovi prečesto ruše tijek radnje pa mi se činilo da film traje puno više od 2 sata. Sve skupa za nekakvu solidnu sedmicu.
P.S. Nadam se da ima old-timera na forumu poput mene
Sinoć pogledao ovaj stari film:
A Face in the Crowd (1957) - 7/10
Film prati život život Larry "Usamljenog" Rhodesa tijekom njegove slave na televiziji kasnih 50-tih (nešto slično Howardu Bealeu iz filma Network). Uvodnih 20-30 minuta daje ugođaj nekakvog westerna (što mi i nije bilo previše interesantno), da bi do kraja postala tipična drama. Gluma, kraj i poruka daju pluseve filmu ali dosadnjikavi dijelovi prečesto ruše tijek radnje pa mi se činilo da film traje puno više od 2 sata. Sve skupa za nekakvu solidnu sedmicu.
P.S. Nadam se da ima old-timera na forumu poput mene

-
Lupin III: The Mystery of Mamo -tko bi reko da mix james bonda i bugs bunya može funkcionirat dobro. Baš zabavan film sa dobrim crnim humorom,akcijom i dobrom animacijom za svoje doba. Malo mi je jedino kraj predug zbog nepotrebnog odugovlačenja. Ocjena 4/5
Lupin III: Castle of Cagliostro -fenomenalan film.
Inače nisam pogledo nijedan film od Miyazakia do sad. Uvjek me odbijao taj bajkovit stil i djetinjaste priče,ali zbilja moram priznat da je po ovm što sam vidio fenomenalan redatelj. Animacija je odlična makar je stara 30 godina,akcija je baš zabavna i napeta i atmosfera je fantastična. Likovi su ovde simpatičniji nego u prošlijem filmu,unatoč tome što je smanjen crni i groteskni humor. Jedino su mi smetala na trenutke pretjerivanja koja krše zakone fizike,tipa onog preskakanja s jednog vrha dvorca na drugi,no ipak takve stvari čak uspiju i dijelom pridodat šarmu filma. Ovo je jedan od boljih animiranih filmova koje sam gledao. 5/5
Lupin III: Castle of Cagliostro -fenomenalan film.

- Asfodel
Miss Marple: The Sittaford Mystery - wee i za današnju dozu zločina kojom kradem vrijeme učenju. Sve kako treba + uvijek uzbudljivo dozivanje duhova i prokletstvo egipatske grobnice, mjac! Mda, i Timothy Dalton stari sa stilom
kao vino je... koji gospodin 

-
The Godfather
gluma/9
radnja/8
okosnica radnje/8
dijalozi/8
zanimljivost/6
prica/7
9+8+8+8+6+7=46
46:6=7.6
Ocjena je 7.6
Prvi puta sam ga danas gledao i ostao blago razocaran, cuo sam dosta o ovome filmu i imao sam velika ocekivanja, ali na kraju vrlo dobar, ali nije mi medu 20, ma ni 30 najboljih filmova... ljubitelji ovoga filma, nemojte me ubit
gluma/9
radnja/8
okosnica radnje/8
dijalozi/8
zanimljivost/6
prica/7
9+8+8+8+6+7=46
46:6=7.6
Ocjena je 7.6
Prvi puta sam ga danas gledao i ostao blago razocaran, cuo sam dosta o ovome filmu i imao sam velika ocekivanja, ali na kraju vrlo dobar, ali nije mi medu 20, ma ni 30 najboljih filmova... ljubitelji ovoga filma, nemojte me ubit

- chatterer