Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
A$H

Post by A$H » 16 Dec 2009, 14:59

nije bas da me odusevio..ali je osvjezenje nakon gluposti koje smo snimali u zadnje vrijeme..
a pogledaj Zivi i Mrtvi..sumnjam da ce ti netko rec nesto negativno oko tog filma..ova dva filma su dokaz da imamo potencijala samo treba dat sansu i drugima..a ne svu lovu upucavat u Bresana i ekipu koja se nemre rata ostavit na miru..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Asfodel

Post by Asfodel » 16 Dec 2009, 16:42

Lol, film je baš dobar.. i opipljivo stvaran.

ont:
Die Welle - vrlo dobra drama o sociološkom eksperimentu kojeg pokrene jedan učitelj da pokaže učenicima kako je i u današnjoj Njemačkoj moguć totalitarizam. Al pođe po zlu... Rađen po knjizi koja je rađena po istinitom događaju :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

elrania

Post by elrania » 16 Dec 2009, 17:04

perdita durango [1997]

uff, ovaj mi je film svakim gledanjem sve bolji i ovo posljednje ga je ucinilo meni jednim od najdrazih.
tako je lijepo bizaran i prepun groteske, a humor je izvanredan!
vec vidim da ce se i ovaj morati vise puta godisnje gledati.

9/10

Scarface

Post by Scarface » 16 Dec 2009, 17:52

elrania wrote:perdita durango [1997]

uff, ovaj mi je film svakim gledanjem sve bolji i ovo posljednje ga je ucinilo meni jednim od najdrazih.
tako je lijepo bizaran i prepun groteske, a humor je izvanredan!
vec vidim da ce se i ovaj morati vise puta godisnje gledati.

9/10

potpis, samo šta je meni čista desetka.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 17 Dec 2009, 01:40

Boby wrote:Ako bude upola kao "Green Street Hooligans" je bum presretan.
Film kao "film" je odlican ali kad bi se gledalo koliko ima realnosti sa navijackim svijetom na Otoku dobio bi porazavajucu ocjenu..."Football factory" je neusporedivo realniji...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

boyko

Post by boyko » 17 Dec 2009, 02:23

Bathory (2008) - film snimljen o poznatoj mađarskoj grofici Elizabeth Bathory.
nije baš nekaj.tj. nije ono kaj sam ja očekival.mislil sam da bude radnja više posvečena njezinim ubijanjima i spravama za ubijanje,jer je poznata po tome da je imala koje kakve "igračke" za mučenje.šteta...
malo predugo traje i ima par stvari koje se ne podudaraju s istinitim događajima,to mi čak i najviše smeta.
razočaranih 6/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Boby

Post by Boby » 17 Dec 2009, 13:53

"Memento (2000)"

Prvog gledanje. Ono što bi u rukama prosječnog scenarista preraslo u zamoran i prekompliciran film u ovome se slučaju dogodilo upravo suprotno. Počevši od kraja i približavajući se početku film na sasvim intrigantan i učinkovit način nudi pri svakoj novoj sceni po jednu slagalicu da bi se na kraju imao sastavljen čitavi mozaik a kroz čitavi taj put ostavlja se dovoljno mjesta za usputna učenja o moralu, ljudskoj ranjivosti, zlobi i suosjećajnosti da bi sam kraj izokrenuo ono što se je kroz čitavi film gradilo i ostavio snažnu i esencijalnu bit filma; onu o velikoj vrijednosti sjećanja kao i njegovoj očitoj podređenosti prema subjektivnosti pojedinca. Glumci su odlični u svojim ulogama sjena čiji se oblici mjenjaju sukladno sjećanju glavnog protagonista u ulozi Guya Pearcea čiji je lik prije svega tragičarski, a potom i snažan i inspirativan da bi ga na kraju njegova vječna slabost za koju nije kriv učinila gotovo i zlim ali i tada ono je prije svega tragičar.
Jedan od najboljih debija koje sam ikada pogledao.

Asfodel

Post by Asfodel » 17 Dec 2009, 16:44

Miss Marple: Sleeping Murder - Hm, treća mi najdraža A.Ch. knjiga je ovdje dobila sasvim novu dimenziju. Nije uopće mračno i sablasno kao što sam očekivala, nego vedro i intrigantno na gotovo zabavan način. Sve štima i super je, ali je sasvim drukčijeg duha. Ove ekranizacije znaju biti i bolje od knjiga u ponekim slučajevima, ali ne i ovaj put.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 17 Dec 2009, 19:07

Collapse (2009/II)-2 osobe,1 mračna soba i dosta popušenih cigara odavno me neki film nije ovako bacio u bad :(..večeras gledam where the wild things.valjda će me to malo razveselit:)
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

chatterer

Post by chatterer » 18 Dec 2009, 06:40

nisam komentirao duže vrijeme iako sam pratio forum i recenzije redovno.

Sinoć pogledao ovaj stari film:

A Face in the Crowd (1957) - 7/10

Film prati život život Larry "Usamljenog" Rhodesa tijekom njegove slave na televiziji kasnih 50-tih (nešto slično Howardu Bealeu iz filma Network). Uvodnih 20-30 minuta daje ugođaj nekakvog westerna (što mi i nije bilo previše interesantno), da bi do kraja postala tipična drama. Gluma, kraj i poruka daju pluseve filmu ali dosadnjikavi dijelovi prečesto ruše tijek radnje pa mi se činilo da film traje puno više od 2 sata. Sve skupa za nekakvu solidnu sedmicu.

P.S. Nadam se da ima old-timera na forumu poput mene 8)

Unreal

Post by Unreal » 18 Dec 2009, 10:38

Lupin III: The Mystery of Mamo -tko bi reko da mix james bonda i bugs bunya može funkcionirat dobro. Baš zabavan film sa dobrim crnim humorom,akcijom i dobrom animacijom za svoje doba. Malo mi je jedino kraj predug zbog nepotrebnog odugovlačenja. Ocjena 4/5

Lupin III: Castle of Cagliostro -fenomenalan film. :P Inače nisam pogledo nijedan film od Miyazakia do sad. Uvjek me odbijao taj bajkovit stil i djetinjaste priče,ali zbilja moram priznat da je po ovm što sam vidio fenomenalan redatelj. Animacija je odlična makar je stara 30 godina,akcija je baš zabavna i napeta i atmosfera je fantastična. Likovi su ovde simpatičniji nego u prošlijem filmu,unatoč tome što je smanjen crni i groteskni humor. Jedino su mi smetala na trenutke pretjerivanja koja krše zakone fizike,tipa onog preskakanja s jednog vrha dvorca na drugi,no ipak takve stvari čak uspiju i dijelom pridodat šarmu filma. Ovo je jedan od boljih animiranih filmova koje sam gledao. 5/5

Asfodel

Post by Asfodel » 18 Dec 2009, 16:14

Miss Marple: The Sittaford Mystery - wee i za današnju dozu zločina kojom kradem vrijeme učenju. Sve kako treba + uvijek uzbudljivo dozivanje duhova i prokletstvo egipatske grobnice, mjac! Mda, i Timothy Dalton stari sa stilom :heart: kao vino je... koji gospodin 8)

cactus

Post by cactus » 18 Dec 2009, 21:14

Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

Metalcamp

Post by Metalcamp » 19 Dec 2009, 00:45

The Godfather

gluma/9
radnja/8
okosnica radnje/8
dijalozi/8
zanimljivost/6
prica/7

9+8+8+8+6+7=46

46:6=7.6

Ocjena je 7.6

Prvi puta sam ga danas gledao i ostao blago razocaran, cuo sam dosta o ovome filmu i imao sam velika ocekivanja, ali na kraju vrlo dobar, ali nije mi medu 20, ma ni 30 najboljih filmova... ljubitelji ovoga filma, nemojte me ubit :)

chatterer

Post by chatterer » 19 Dec 2009, 01:29

Metalcamp wrote:The Godfather

gluma/9
radnja/8
okosnica radnje/8
dijalozi/8
zanimljivost/6
prica/7
hoćeš malo objasniti ovo radnja/okosnica radnje i priča? Zar nije to više manje povezano da bi bilo čak 3 zasebne ocjene, isto tako i gluma i dijalozi

Post Reply