Koji ste horror zadnji gledali?
- horkolerbus
- Damned_Thing
- john_constantine
The Abominable Dr. Phibes - sjajan i originalan horor 70 - tih. Originalne jezovite scene smrti, originalna ideja o kletvi, nenadmašivi Vincent Price kao Dr. Phibes, sjajna završnica otkrivanja vlastitog lica, odlična gluma, komični policajci, i odličan završetak. Film traje sat i pol, ali sve to brzo preleti uz čisti užitak u odličnim scenama smrti, i glavnog lika. A i pretposljednja kletva, ah... vidi se otkud je Saw dobio inspiraciju za svoj film.
5/5

Michel puši karu.
- boyko
-
The Reaping
Film počinje poprilično dobro i tako, prvih 40 minuta je još bilo gledljivo, gradi se atmosfera, likovi napreduju, baš se lijepo ustanovljuje situacija, kad odjednom, katastrofa i neuvjerljivost. Sva ona mističnost s početka se počne gubiti. Zašto? Jer je režiser odlučio pokazati sve, i to baš sve, i to eksplicitno. A kad se eksplicitno pokaže "to je tako" onda se baš i ne ostavlja puno mjesta mašti, jelda? A hororima mašta treba. I tako si gledatelj ne može brijati o filmu jer mu je ionako sve rečeno, nema više one neke mističnosti s početka i ostao je samo "horror" akcić u kojem se čeka da još jedna biblijska pošast zgromi stanovnike Havena. Zovemo dosadu i nezanimljivost, dosada i nezanimljivost na scenu molim. Al ajde, to se još kako tako i proguta. Bilo je i lošijih horora. Za kraj ostane još samo jedna neugoda, a to je fora s obratom na kraju. Ne s prvim obratom ili s drugim(svaki horor mora imati 3-4 obrata) nego sa zadnjim. Bilo bi zanimljivo vidjeti jedanput horor bez tog zadnjeg obrata. Onako, čisto iz fore. Da kad bude kraj, da je stvarno kraj, a ne da čekaš još jedno okretanje.
5/10
Film počinje poprilično dobro i tako, prvih 40 minuta je još bilo gledljivo, gradi se atmosfera, likovi napreduju, baš se lijepo ustanovljuje situacija, kad odjednom, katastrofa i neuvjerljivost. Sva ona mističnost s početka se počne gubiti. Zašto? Jer je režiser odlučio pokazati sve, i to baš sve, i to eksplicitno. A kad se eksplicitno pokaže "to je tako" onda se baš i ne ostavlja puno mjesta mašti, jelda? A hororima mašta treba. I tako si gledatelj ne može brijati o filmu jer mu je ionako sve rečeno, nema više one neke mističnosti s početka i ostao je samo "horror" akcić u kojem se čeka da još jedna biblijska pošast zgromi stanovnike Havena. Zovemo dosadu i nezanimljivost, dosada i nezanimljivost na scenu molim. Al ajde, to se još kako tako i proguta. Bilo je i lošijih horora. Za kraj ostane još samo jedna neugoda, a to je fora s obratom na kraju. Ne s prvim obratom ili s drugim(svaki horor mora imati 3-4 obrata) nego sa zadnjim. Bilo bi zanimljivo vidjeti jedanput horor bez tog zadnjeg obrata. Onako, čisto iz fore. Da kad bude kraj, da je stvarno kraj, a ne da čekaš još jedno okretanje.
5/10
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire
- horkolerbus
- Bad Seed
the last house on the left - nisam još pogledala original, pa ne mogu usporediti, ali niš posebno mi nije film.
orphan - dobar. više triler nego horor. bio bi mi još bolji da nisam negdje prije gledanja slučajno vidjela generalni spojler filma
children of the corn (2009) - sranje od filma.
paranormal activity - očekivala sam ne znam kakvu stravu, ali nije baš. možda sam prevše očekivala, a i zvuk na filmu je bio dosta tih tako da su mi vjerojatno promaknuli neki jezivi detalji. bu došlo u kina nadam se, da ponovo pogledam.
orphan - dobar. više triler nego horor. bio bi mi još bolji da nisam negdje prije gledanja slučajno vidjela generalni spojler filma

children of the corn (2009) - sranje od filma.
paranormal activity - očekivala sam ne znam kakvu stravu, ali nije baš. možda sam prevše očekivala, a i zvuk na filmu je bio dosta tih tako da su mi vjerojatno promaknuli neki jezivi detalji. bu došlo u kina nadam se, da ponovo pogledam.
- boyko
[Rec] - cijelo vrijeme sam imal neko negativno mišljenje prema takvom načinu snimanja.al nakon pun k pozitivnih komentara odlučil ga pogledat i ostal iznenađen.
odličan film! u nekim djelovima sam imal filing da igram resident evil
9/10
i naravno sad se čeka dvojka
odličan film! u nekim djelovima sam imal filing da igram resident evil

i naravno sad se čeka dvojka
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
-
Harper's island - jučer sam gledao prvi dio, i čini mi se kao nešto što ću pratiti. Ako bi me netko pitao da mu opišem seriju, rekao bih da je riječ o horor seriji s prizvukom Dawson's Creeka.
Inače, scene smrti u prvom dijelu su mi fora. Lokacija snimanja je definitivan plus, i pridonosi atmosferi.

Inače, scene smrti u prvom dijelu su mi fora. Lokacija snimanja je definitivan plus, i pridonosi atmosferi.