2012 (2009)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Dragonrage

Post by Dragonrage » 25 Sep 2009, 18:36

Anyway...ovo je malo starije, ali zaboravih ranije...uglavnom totalno otkaćen i smiješan trailer...svakako pogledajte!!!

It's a Disaster TRAILER

:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :supz:

Hahaha....

olio

Post by olio » 25 Sep 2009, 20:07

:lol: :lol:

odlièno složeno

elrania

Post by elrania » 25 Sep 2009, 20:50

hahah yay, spaceships!! :lol: :lol:

Josef K

Post by Josef K » 25 Sep 2009, 20:55

:lol: :lol:
Zakon

A$H

Post by A$H » 26 Sep 2009, 15:45

:lol: :lol: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 22 Oct 2009, 18:10

Behind the scenes featurette o specijalnim efektima u filmu...

'2012' Special Practical Effects Featurette

shogo

Post by shogo » 23 Oct 2009, 11:18

elrania wrote:hahah yay, spaceships!! :lol: :lol:
to su nekakve polu podmornice

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 23 Oct 2009, 13:55

http://www.youtube.com/watch?v=eZxBYItj2sM

Pogledajte 5 minuta spektakularne vožnje

Uopće nije naivno :lol: ni ja ne bi bolje odvozio ovaj labirint
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

Dragonrage

Post by Dragonrage » 11 Nov 2009, 18:17

UPOZORENJE - Ima jedan sitni spoiler!

2012 (2009) 3,5-4/5 - TRAILER
Film je upravo sve ono što se i očekuje od filma kojeg režira Ronald Emmerich - mega/ultra spektakl sa prgšt over the top razaranja i akcije, te jeftinih emocija koje ponekad prelaze u totalnu patetiku. Dakle, gotovo da se ne razlikuje od njegovih prethodnih hollywoodskih filmova (ID4, The Day After Tomorrow, Godzilla itd.). Kako bi ameri rekli - "You will get what you pay for".
Ali baš kao i gotovo svaki put do sada, sve to skupa je ipak zabavno, pa čak i dosta napeto, te služi svrsi, a to je zabava za mase! Naravno, ukoliko vam ne smeta nedostatak karakterizacije i nekog dubljeg smisla (iako se film ipak ne bi mogao okarakterizirati baš kao čistokrvno razaranje). Izuzev tih sitnih detalja, najveći problem filma je to što pod broj 1 - traje malo predugo (158 min). Pod broj 2 - sva najbolja razaranja i destrukcije su viđeni u traileru. Te pod broj 3 - film ipak ima happy end. Čini se da je Emmerich još jednom uspio ispuniti svoje fantazije i uništiti kompletnu ameriku te još jedan dobar dio ostatka svijeta, ali jednostavno nije imao muda ići do kraja i ostaviti ljudsku budućnost neizvjesnom, kako bi to po meni i priličilo u ovom slučaju.
Glumačka ekipa je dobra, a ponajviše bih izdvojio našeg slavonca, Zlatka Burića. Nije da je on sad najbolje odglumio ili nešto, ali njegova pojava mi je uistinu bila iznenađenje jer nisam imao pojma da se i on pojavljuje u filmu. I to ne samo da se pojavljuje, već ima i dosta veliku ulogu. A tu je i naravno i Woody Harrelson u još jednoj otkačenoj ulozi luđaka LOL.
Vizualno film izgleda fenomenalno, ali u to naravno nisam ni sumnjao, te su scene razarnja zaista fenomenlane i uzbudljive. Što se te vizualne strane filma tiče, ovo je definitivno film za kino gledanje.

Sve u svemu, ja sam se zabavio i dobio sve što sam očekivao, a vi sad vidite da li je ovo film vama po volji.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 11 Nov 2009, 20:02

Moram priznati da sam blago skeptičan oko ovog filma jer je to sve kak da kažem viđeno.
Ima dosta tih filmova katastrofa( neki su čak izrazito dobri - recimo preferiram Cloverfield, ali teško ga je baš striktno ograničiti na film katastrofe.)
Bojim se da smo to sve već vidjeli u njegovim prijašnjim filmovima, a i mnogim drugima.
Nema veze, ipak ću pogledati film u kinu pa tek onda prosuditi.
Samo da film ne započne neki veći kult ljudi koji ozbiljno smatraju da će se to dogodit.
Po meni je to sve glupost i izmišljotina.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

warlock

Post by warlock » 12 Nov 2009, 00:13

sutra idem u kino,jedva cekam jeaaaah :)

A$H

Post by A$H » 12 Nov 2009, 18:25

DrugsBunny wrote:Moram priznati da sam blago skeptičan oko ovog filma jer je to sve kak da kažem viđeno.
Ima dosta tih filmova katastrofa( neki su čak izrazito dobri - recimo preferiram Cloverfield, ali teško ga je baš striktno ograničiti na film katastrofe.)
jedno su filmovi di cudoviste unistava grad..godzilla, cloverfield, host..itd..a drugo kad cijeloj planeti prijeti unistenje tipa..the day after tomorrow, core, armageddon, deep impact..itd..za mene totalno razlicite stvari..

DEXTER

Post by DEXTER » 20 Nov 2009, 21:28

sutra se ide gledat..
[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 21 Nov 2009, 11:47

A$H wrote:
DrugsBunny wrote:Moram priznati da sam blago skeptičan oko ovog filma jer je to sve kak da kažem viđeno.
jedno su filmovi di cudoviste unistava grad..godzilla, cloverfield, host..itd..a drugo kad cijeloj planeti prijeti unistenje tipa..the day after tomorrow, core, armageddon, deep impact..itd..za mene totalno razlicite stvari..
Znam, zato sam i napisao da ga je teško striktno ograničiti na film katastrofe, ali doduše i u takvim filmovima sa čudovištima ima nekakvih elemenata filmova katastrofe (masovna panika, uništenje poznatih građevina na razne načine itd.) Samo što je to ograničeno na manji prostor. Ali opet gdje onda svrstati neki film tipa Volcano koji je po meni film katastrofe, a ograničen je na samo jedan grad. Sve je to dosta relativno i upitno. Ali da ima razlike između filmvoa sa čudovištima i čiste katastrofe ima, kao što sam i rekao.
Inače oko filma gledao sam ga jučer i šta ja znam. 6/10
:spoiler: hrpetina klišeja - situacije tipa -ostavi me ovdje-, - neću-, -moraš, odi-...blah. Kada svom sinu kaže da ga ne slijedi tamo pred kraj filma pa on ipak ode, a prije tog sentimentalna scena. Bilo je nekoliko takvih blesavih sentimentalnih scena koje su samo odužile film pa je bio predug. Obitelj je pokradena iz Rat Svjetova, ali više manje identično. Rastavljeni roditelji, žive sa majkom, mala kćerka koja vrišti, plače stalno, ne znam šta više. Sin koji ne voli svog oca i naziva ga imenom. Situacije se svode da uvijek u zadnji čas izbjegnu nevolju i smrt. Efekti su u nekim trenucima čak i predobri pa ne odavaju realističan dojam, zadnje scene u onoj arci kada dolazi do potapanja se vidi da su snimane u studiju pa opet uništavaju nekakav realističan dojam. Mislim da je scena sa vulkanom čisto prekopirana nekih scena iz gore navedenog filma Volcano. Pozitivne stvari su gluma nekih likova, atmosfera u određenim trenucima, višejezično snimanje (to mi je bilo genijalno naprosto) i to bi bilo više manje to. Ne znam, u takvim filmovima se više nema šta novog vidjeti, hoćeš li uništiti hrpetinu željeza i betona na ovaj ili onaj način.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

A$H

Post by A$H » 21 Nov 2009, 19:13

DrugsBunny wrote:
A$H wrote:
Znam, zato sam i napisao da ga je teško striktno ograničiti na film katastrofe, ali doduše i u takvim filmovima sa čudovištima ima nekakvih elemenata filmova katastrofe (masovna panika, uništenje poznatih građevina na razne načine itd.) Samo što je to ograničeno na manji prostor. Ali opet gdje onda svrstati neki film tipa Volcano koji je po meni film katastrofe, a ograničen je na samo jedan grad. Sve je to dosta relativno i upitno. Ali da ima razlike između filmvoa sa čudovištima i čiste katastrofe ima, kao što sam i rekao.
ok..kuzim kaj koces rec, ali opet npr. volcano ce ic u grupu sa the day after tomorrow, core, armageddon, deep impact..itd. i bit u toj disaster/apocalyptic movie grupi dok ce ovi godzilla, king kong, host te cloverfield koji si spomenuo itd. bit uvijek u monster movie grupi..

Post Reply