Surrogates (2009)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Dragonrage

Post by Dragonrage » 03 Sep 2009, 18:47

Image Image Image Image Image Image

A$H

Post by A$H » 07 Sep 2009, 10:21

jako je cudno vidjet Brucea sa kosom..lol.. :lol: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 14 Sep 2009, 18:54

Pojavio se i novi trailer...

TRAILER 2

Meni se baš sviđa...posebice koncept...pomalo me podsjeća na ovo čemu danas forumi služe (svi se "skrivamo" iza svojih nadimaka, pravimo ovakvi i onakvi, a tko zna kakvi smo u stvarnosti)...samo što je forum 1% onoga što je u filmu prikazano...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 23 Sep 2009, 18:44

Nekoliko behind the set video clipova u kojima možete saznati detalje vezane uz film i sam koncept filma...

Behind the Scene 1
Behind the Scene 2
Behind the Scene 3
Behind the Scene 4

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Sep 2009, 19:08

Surrogates (2009) 3 -3,5/5 - TRAILER

Daklem...film nije loš, ali daleko od toga da je izvrstan. Ima tu nekih propusta i neke stvari ne štimaju te djeluju možda malo zbrzano, posebice prema kraju, ali opet...film ko film je pametniji i bolji od velike većine ovogodišnjih summer blockbustera tipa "Transformers 2", "T4", "Wolverine", "G. I. Joe" itd. (iako...neki od tih filmova su pak zabavniji od ovoga). Koncept je zanimljiv i film ima tu neku dublju i ozbiljniju priču, poruku koju se trudi, i na kraju krajeva uspijeva progurati u prvi plan. Film prije svega djeluje kao nekakav neo noir triler, i oni koji očekuju neku nabrijanu akcijadu popračenu humorom će biti razočarani. Film ima jako malo akcije, a i to što ima nije ni najmanje spektakularno a humora nema uopće. Daklem, nema velikih eksplozija, mnogo pucanja (ako se ne varam...Willis puca iz pištolja tek jednom ili dva puta) niti one linera, a nisu se baš ni sa CGI-em razbacivali, iako ga ima i na momente je zbilja prosjećan. Također....film je dosta kratak, što je s jedne strane i dobra stvra, ali opet...kao što rekoh, film djeluje malo zbrzano prema kraju. Možda da je bio barem 10-ak minuta duži, i da su se možda još neke stvari objasnile.
Kao što rekoh, film prije svega prikazuje odnos čovjeka i tehnologije, koliko je čovjek ovisan o njoj (danas su to kompjutori, mobiteli, raznorazni MP3 player itd, a u budućnosti bi moglo biti nešto drugo) i koliko bi mogao postati ovisan o njoj kroz 10-15 i više godina, te koliko se ponekad skrivamo iza tehnologije, te me stoga sam kraj filma (koji bih opisao čak pomalo deprsivnim) pomalo zbog toga podsjetio na WALL·E-a, koliko to god možda nekima zvučalo čudno. Naravno, može se tu pronaći tragova još nekih filmova kao što su primjerice "I Robor", "Blade Runner", "Minority Report" i možda još pokoji koji mi sada ne pada na pamet. Surrogati bi se najlakše mogli usporediti sa današnjim Internetom, forumima, facebookovima i chatovima...mjesta gdje se pravi ljudi sakrivaju iza svoji virtualnih karaktera, nadimaka. Svatko može izgledati kako god poželi, biti tko kod poželi, kako u stvranosti na Internetu, tako u filmu sa Surrogatima. Naravno, nije to nužno loša stvra, i većina to obićno koristi za zabavu i razonodu, ali ima i onih koji (bi) to zlouporab(ili)e.

Sve u svemu interesanta priča i solidna izvedba, ali da je moglo bolje...moglo je.

Hec

Post by Hec » 04 Oct 2009, 11:23

eo moj buraz doso iz kina i isto pozitivna misljenja o filmu daje :P
"Six strings to cover fear..."

Scarface

Post by Scarface » 15 Oct 2009, 00:08

Nisan impresioniran, dojmovi su slični Dragoonrage-ovim, ali malo kritičniji. Film jednostavno nema ono nešto unatoč snažnoj poruci. Ocjena- 6/10
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 15 Oct 2009, 00:37

bezveze film 5/10...poruka filma je okej, kolko smo ovisni o tehnologiji i kako ona ustvari upravlja nama, ali loše realizirano...jedva sam dočekao kraj

al nebi imao ništa protiv da se surogat one plavuše skinuo gol 8)
This is the Zodiac speaking.

boyko

Post by boyko » 15 Oct 2009, 01:38

A$H wrote:jako je cudno vidjet Brucea sa kosom..lol.. :lol: :lol:
istina. zgleda ful mlado :D
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

kraykulla

Re: Surrogates (2009)

Post by kraykulla » 29 Mar 2010, 21:14

meni bio sasvim okej za cca 90 min zabave zato sam ga i gledao,ima svoje zabavne momente i dao bih ovom filmu okej ocjenu za one koji vole willisa i ovakvu sf/triler/akcije filmove.8/10

Post Reply