Supernatural (2005-)

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
Post Reply
john_constantine

Post by john_constantine » 03 Oct 2009, 14:49

Ghostface wrote:Na koja točno spominjanja spiritualizma misliš?
SPOILER

misli na to da je Bog stvorio ljude na zemlji, Luciferova ljubav prema Bogu, njegova kazna i slično... :lol:
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 03 Oct 2009, 15:09

elrania wrote:
SPOILER

moguce da sam se krivo izrazila jer ne mislim na ono apokaliptikovo spiritualno, vec na cijelu shemu andela, demona, lucifera i boga. doduse, ovdje jos nije doslo do toga da se pocne prikazivati boga ko tiranina, ali doticna struja postoji i ovako, a luciferu se pokazuje simpatija bas zbog onoga sto je on sam u seriji rekao.
svida mi se jako sto je prakticki sve ovo u seriji sto sam dosad vidjela pretocena i pojednostavljena misao ovoga o cemu sam slusala pred nekoliko godina u rl i onda mi automatski ovo sto gledam postaje uzbudljivije :lol:

SPOILER

Aha, kužin, nisan baš na ovo gleda toliko ka na spiritualizam, već više neku hijerarhiju stvaranja života. A i ova Luciferova priča je tipična "zmijina lukavost" iz Biblije, tj. Vrag će uvik okrenit ljude protiv Boga, a na svoju stranu. I tu ga je Dean dočeka kako spada- ka malo većeg žohara s gigantskim egom. Po priči koju Lucifer iznosi, reka bi da je jadan potpuno nedužan, a u biti je jasno kako je izostavija snagu svoje oholosti koja je očito bila u neskladu s onim što je dobro- jer nije volija sve živo stvoreno od Boga- misli se naravno na ljude. On je volija samo sebe, i jedini kojeg je favorizira bija je Bog. najveća varka je upravo ta "ljubav" prema Bogu, jer ona nije stvarna, ne možeš nekoga neizmjerno volit a u isto vrime prezirat nešto manje vrijedno, jer te to čini lažnim dobrom. Bog je to očito pripozna i odbacija svoju desnu ruku u najdublje sfere postojanja, jer tamo i pripada. Jedini ljudski grijeh, ukoliko izuzmeš psihičke poremećaje- je oholost, i njena težina je upravo u tome šta lako uvjerava ostale, a i počinitelja, da je u pravu. E to je Luciferova maska.

Unatoč raznim strujama anđela, ja se i dalje nadam da ovo neće otić u smjeru prikaza Boga ka negativca a Lucifera ka onog neshvaćenog. To s anđelima je super jer je prikazano kako i oni imaju mane, i u konačnici humanost, i da su sposobni za grijehe za koje Lucifer optužuje ljude. Nije shvaća da je Bog od anđela zahtijeva ljubav prema nama, jer smo savršeni u svojoj nesvršenosti, dok su anđeli nesavršeni u svojoj savršenosti.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Scarface

Post by Scarface » 03 Oct 2009, 15:10

john_constantine wrote:
SPOILER

misli na to da je Bog stvorio ljude na zemlji, Luciferova ljubav prema Bogu, njegova kazna i slično... :lol:

I čemu točno taj smajlić na kraju?
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

just me

Post by just me » 03 Oct 2009, 15:55

Jao, moram pronaći gdje sam stala i hitno dogledati 4 sezonu. :oops:
I have no name, because the cats do not need names to tell each other apart.

-fallen-one-

Post by -fallen-one- » 03 Oct 2009, 17:35

john_constantine wrote:
SPOILER

ovo misliš?

lucifer: you know why god cast me down? because i loved him. more than anything. then god created ... you. the little hairless apes. and then he asked all of us to bow down before YOU, to love YOU more than HIM. and i've said "father, i can't", and i've said "these human beings are flawed, murderous", and for that god had michael cast me into hell. now tell me, does the punishment fit the crime? specially when i was right. and 6 billion of you have done to this thing, and how many of you blame me for it?

odličan momenat!
[img]http://img12.imageshack.us/img12/6443/innerdemon.png[/img]
[img]http://img140.imageshack.us/img140/7387/ucanthide.png[/img]

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Oct 2009, 18:59

-fallen-one- wrote:
john_constantine wrote:
SPOILER

ovo misliš?

lucifer: you know why god cast me down? because i loved him. more than anything. then god created ... you. the little hairless apes. and then he asked all of us to bow down before YOU, to love YOU more than HIM. and i've said "father, i can't", and i've said "these human beings are flawed, murderous", and for that god had michael cast me into hell. now tell me, does the punishment fit the crime? specially when i was right. and 6 billion of you have done to this thing, and how many of you blame me for it?

odličan momenat!
jep, baš taj citat... :)
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 03 Oct 2009, 19:56

Ghostface wrote:
john_constantine wrote:
SPOILER

I čemu točno taj smajlić na kraju?

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Oct 2009, 20:12

o zaboga... stavio sam bezveze taj smajlić jer sam se sjetio tog gornjeg citata.. nije da ti se rugam zato što nisi skužio otprve što je htjela reći. :roll:
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 03 Oct 2009, 21:57

john_constantine wrote:o zaboga... stavio sam bezveze taj smajlić jer sam se sjetio tog gornjeg citata.. nije da ti se rugam zato što nisi skužio otprve što je htjela reći. :roll:

Pa čuj, uvik gledan najgore u svemu, ka prvo, nit san tebe pita da mi to objasniš, nit si išta objasnija, i onda me taj smajlić iživcira, jer nema nikakvog smisla, nit je citat smiješan po ičemu nit išta, i zato san te lipo tražija objašnjenje.

callac

Post by callac » 04 Oct 2009, 20:08

Evo sad sam odgledala tri ep. u komadu i baš su mi fino sjele. Serija svakako doseže svoj vrhunac, što u usporedbi sa ostalim sezonama, a naročito u usporedbi sa sličnim inim serijama.Super mi je i to što se vidi da su gl. glumci ostarili i uozbiljili se u skladu sa događajima te osobito cijenim dosljednost detaljima jer i sama pazim na njih i primjetim kada nešto doesn't add up. Ne mogu dočekati da vidim kako će se momci izvući iz ove kaše :)
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Sammy

Post by Sammy » 08 Oct 2009, 13:35

evo odgledah 3 epizode..kako dobro :D ..Cass mi je bio predobar u 4. epizodi :lol:
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

olio

Post by olio » 09 Oct 2009, 11:03

5. epizoda
standardni lov i to vrlo dobar

na kraju epizode uvod u ostale dijelove sezone
koji izgleda odlièno

:spoiler:

Sam oponaša David Carusa :lol: :lol:

Scarface

Post by Scarface » 09 Oct 2009, 11:36

Je, iduća obećaje itekako. Ova me pak nije nešto posebno oduševila, standardni lov, čak i prestandardan, a i sam neprijatelj je kopija kopije u ovoj seriji. Očekiva san i malo veću sprdnju s Paris Hilton. Al jako mi se sviđa referenca na House of Wax i Samov pogled u tom trenutku. :lol: :lol:

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Oct 2009, 19:56

Odlična i zabavna epizoda, baš ono što je nedostajalo u seriji. Humor, nadmetavanje, akcija, nasilje, stvorenja, lov, otkrivanje, legende, dijalozi i sve od čega je zapravo započeo supernatural. Nadam se još takvih slučajeva u ovoj sezoni...

E što je s Ruby? Potpuno sam zaboravio što je bilo s njom u prošloj sezoni, s obzirom da se više ne pojavljuje..."
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 09 Oct 2009, 20:22

john_constantine wrote:
E što je s Ruby? Potpuno sam zaboravio što je bilo s njom u prošloj sezoni, s obzirom da se više ne pojavljuje..."
pa ono, ubili su je :lol:

Post Reply