Koju ste knjigu zadnju čitali?
- Scarface
Sumrak razbijenog uma- Mislav Pasini- 9/10- odlična, odlična knjiga, radnja se vješto kreće od trilera prema čistokrvnom horroru, sa fenomenalnim krajem. Bravo Pasini! Već san u Backoutu nanjušija veliki domaći talent, Mrtva straža mi je također bila dobra, unatoč ostalim ne baš sjajnim kritikama od članova, al u ovoj knjizi je apsolutno briljira! Svala čast supružnicima Rast koji imaju petlju izdat domaću horror knjigu, i to u odličnoj kvaliteti.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- john_constantine
Polarno svjetlo - odlična fantasy knjiga, koja zahtjeva pažljivo čitanje, ali kasnije te uvuče u svu tu radnju. Sjajni likovi, preokreti, glavni lik Lyra, polarni medvjedi, mašta, i sjajni opisi, naročito taj odnos između čovjeka i daemona. Niti u jednom trenutku dosadna, nego te samo još bolje privlači da čitaš dalje.
Gola istina - hm, mislim, kao da je to neko dijete od dvije godine napisalo. Ne samo to, nego samo budala može popušiti sve te gluposti koje je napisala. Tek 20 - 30 greški u pravopisu koje sam naletio tijekom čitanja te knjige.
Mislim, očekivao sam seksa i bilo ga je, ali tako jadno napisano da je nekakav spoj sapunice i najgoreg šunda, kao i sama radnja koja je toliko klišejizirana da postaje kasnije neprobavljiva. A ona se samo kurva na sve strane, pa plače zato jer je kurva, pa mrzi oca, pa ju svi iskorištavaju i nađe savršenog muškarca.... toliku glupost nikad u životu nisam pročitao.
Gola istina - hm, mislim, kao da je to neko dijete od dvije godine napisalo. Ne samo to, nego samo budala može popušiti sve te gluposti koje je napisala. Tek 20 - 30 greški u pravopisu koje sam naletio tijekom čitanja te knjige.
Michel puši karu.
- HorrorHR
- Site Admin

Zanimljiva knjiga kroz koju autori prikazuju i objašnjavaju o tome kako se i zašto ljudi ponašaju iracionalno u određenim situacijama. Kroz knjigu je dan presjek bar 10-15 case studya i researcha o raznolikim situacijama od toga zašto u francuskoj ljudi na "milijunašu" u oublici namjerno daju krive odgovore, o tome što znači poštenje pri podjeli novca u razvijenim sredinama a što u prašumi. Uz to zanimljivo je bilo iz psihološke perspektive vidjeti što je bilo u glavi (po njihovoj teoriji) kapetanu Van Zantenu koji je na Tenerfirama uzrokovao (ili sudjelovao) u najvećoj zrakoplovnoj nesreći sa preko 500 poginulih.
- Scarface
john_constantine wrote:Polarno svjetlo - odlična fantasy knjiga, koja zahtjeva pažljivo čitanje, ali kasnije te uvuče u svu tu radnju. Sjajni likovi, preokreti, glavni lik Lyra, polarni medvjedi, mašta, i sjajni opisi, naročito taj odnos između čovjeka i daemona. Niti u jednom trenutku dosadna, nego te samo još bolje privlači da čitaš dalje.
Gola istina - hm, mislim, kao da je to neko dijete od dvije godine napisalo. Ne samo to, nego samo budala može popušiti sve te gluposti koje je napisala. Tek 20 - 30 greški u pravopisu koje sam naletio tijekom čitanja te knjige.Mislim, očekivao sam seksa i bilo ga je, ali tako jadno napisano da je nekakav spoj sapunice i najgoreg šunda, kao i sama radnja koja je toliko klišejizirana da postaje kasnije neprobavljiva. A ona se samo kurva na sve strane, pa plače zato jer je kurva, pa mrzi oca, pa ju svi iskorištavaju i nađe savršenog muškarca.... toliku glupost nikad u životu nisam pročitao.
Ne mogu virovat na šta si spa pa ovo ideš čitat, i onda se još žališ. Cccc....
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- john_constantine
Ghostface wrote:john_constantine wrote:Polarno svjetlo - odlična fantasy knjiga, koja zahtjeva pažljivo čitanje, ali kasnije te uvuče u svu tu radnju. Sjajni likovi, preokreti, glavni lik Lyra, polarni medvjedi, mašta, i sjajni opisi, naročito taj odnos između čovjeka i daemona. Niti u jednom trenutku dosadna, nego te samo još bolje privlači da čitaš dalje.
Gola istina - hm, mislim, kao da je to neko dijete od dvije godine napisalo. Ne samo to, nego samo budala može popušiti sve te gluposti koje je napisala. Tek 20 - 30 greški u pravopisu koje sam naletio tijekom čitanja te knjige.Mislim, očekivao sam seksa i bilo ga je, ali tako jadno napisano da je nekakav spoj sapunice i najgoreg šunda, kao i sama radnja koja je toliko klišejizirana da postaje kasnije neprobavljiva. A ona se samo kurva na sve strane, pa plače zato jer je kurva, pa mrzi oca, pa ju svi iskorištavaju i nađe savršenog muškarca.... toliku glupost nikad u životu nisam pročitao.
Ne mogu virovat na šta si spa pa ovo ideš čitat, i onda se još žališ. Cccc....
Michel puši karu.
- Scarface
john_constantine wrote:Ghostface wrote:john_constantine wrote:Polarno svjetlo - odlična fantasy knjiga, koja zahtjeva pažljivo čitanje, ali kasnije te uvuče u svu tu radnju. Sjajni likovi, preokreti, glavni lik Lyra, polarni medvjedi, mašta, i sjajni opisi, naročito taj odnos između čovjeka i daemona. Niti u jednom trenutku dosadna, nego te samo još bolje privlači da čitaš dalje.
Ne mogu virovat na šta si spa pa ovo ideš čitat, i onda se još žališ. Cccc....Ma sve se čita - moram vidjeti u čemu je fora da su prodali čak 50 000 primjeraka. A ovako mogu kritizirati knjigu jer sam ju pročitao, i slobodno reći da je smeće...
Ja je mogu kritizirat nakon običnog prelistavanja, pročita san par paragrafa i skužija san da je to to. I ne, ne čita se sve, dok gubiš vrime na sranja, proć će ti život a da nećeš pola odličnih stvari nikad ni otkrit.
- john_constantine
da, ma pročitao sam pola knjige i odustao. A sada čitam neku knjigu koju sam dobio od tete, 4 romana unutra (makar mi se ne dopada ono da je urednik skratio te romane) i onda ću poslije pročitati zadnja dva od polarne svjetlosti, pošto sam kupio sva tri.Ghostface wrote:john_constantine wrote:Ghostface wrote:
Ne mogu virovat na šta si spa pa ovo ideš čitat, i onda se još žališ. Cccc....Ma sve se čita - moram vidjeti u čemu je fora da su prodali čak 50 000 primjeraka. A ovako mogu kritizirati knjigu jer sam ju pročitao, i slobodno reći da je smeće...
Ja je mogu kritizirat nakon običnog prelistavanja, pročita san par paragrafa i skužija san da je to to. I ne, ne čita se sve, dok gubiš vrime na sranja, proć će ti život a da nećeš pola odličnih stvari nikad ni otkrit.
Michel puši karu.
- Scarface
john_constantine wrote:da, ma pročitao sam pola knjige i odustao. A sada čitam neku knjigu koju sam dobio od tete, 4 romana unutra (makar mi se ne dopada ono da je urednik skratio te romane) i onda ću poslije pročitati zadnja dva od polarne svjetlosti, pošto sam kupio sva tri.Ghostface wrote:john_constantine wrote:Ma sve se čita - moram vidjeti u čemu je fora da su prodali čak 50 000 primjeraka. A ovako mogu kritizirati knjigu jer sam ju pročitao, i slobodno reći da je smeće...
Šta to odma ne kažeš, nije isto pola i cila knjiga, pogotovo ne u ovom slučaju.
- john_constantine
jep, moja greška. Ma sjećam se kada sam tražio u knjižnicu tu knjigu i onda sam skužio kako postoji ta druga knjiga, nekakav ljubić mislimGhostface wrote:john_constantine wrote:da, ma pročitao sam pola knjige i odustao. A sada čitam neku knjigu koju sam dobio od tete, 4 romana unutra (makar mi se ne dopada ono da je urednik skratio te romane) i onda ću poslije pročitati zadnja dva od polarne svjetlosti, pošto sam kupio sva tri.Ghostface wrote:
Šta to odma ne kažeš, nije isto pola i cila knjiga, pogotovo ne u ovom slučaju.I Polarno svjetlo, ne svjetlost, svjetlost je jedna sasvim druga knjiga, da ne bi bilo zabune.
Michel puši karu.
- Asfodel
A ako ćemo ispravno, serijal se zove Njegove tamne tvari
(al znam da nitko ne upotrebljava taj naziv)
Apropos Gole istine, svaka čast što si išao čitat, sad bar imaš pravo sudit o tome. Čekala sam da netko uistinu pročita pa da čujem.... i očekivala sam da je smeće
Apropos Gole istine, svaka čast što si išao čitat, sad bar imaš pravo sudit o tome. Čekala sam da netko uistinu pročita pa da čujem.... i očekivala sam da je smeće
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Scarface
Asfodel wrote:A ako ćemo ispravno, serijal se zove Njegove tamne tvari(al znam da nitko ne upotrebljava taj naziv)
Tehnički, nije ju ni on pročita.
- john_constantine
ma tako se ionako sve počne ponavljati, samo piše kako je zavodila razne poznate muškarce i sve moguće...Ghostface wrote:Asfodel wrote:A ako ćemo ispravno, serijal se zove Njegove tamne tvari(al znam da nitko ne upotrebljava taj naziv)
Tehnički, nije ju ni on pročita.
Michel puši karu.
- Wendigo
serijal od 6 stripova - wolverine: origins
5/5 - perfect.
odlicno srocena i pomalo tuzna i potresna prica o jamesu "loganu" howlettu, njegovom djetinjstvu u kanadi, obiteljskoj tragediji, bijegu i teškom zivotu u surovoj rudarsku koloniji britanske kolumbije, gdje je takoder nizom nesretnih dogadaja poceo oslobadati svoju divlju stranu i postao ono po cemu ga danas znamo kao wolverine-a.
obavezno pročitati ako volite W.
i dylan dog extra 62 - vampiri
3,5/5 - dost dobro, carpenterov "they live" je ocito bio inspiracija za ovu epizodu...
5/5 - perfect.
odlicno srocena i pomalo tuzna i potresna prica o jamesu "loganu" howlettu, njegovom djetinjstvu u kanadi, obiteljskoj tragediji, bijegu i teškom zivotu u surovoj rudarsku koloniji britanske kolumbije, gdje je takoder nizom nesretnih dogadaja poceo oslobadati svoju divlju stranu i postao ono po cemu ga danas znamo kao wolverine-a.
obavezno pročitati ako volite W.
i dylan dog extra 62 - vampiri
3,5/5 - dost dobro, carpenterov "they live" je ocito bio inspiracija za ovu epizodu...
- Scarface
Evo posebna preporuka za Wendiga, ukoliko već nije čita: mini serijal OLD MAN LOGAN koji je upravo jučer završija, potraži na netu i uživaj u jednom od najboljih i najbrutalnijih stripova o Wolverinu.