Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- dr mladjo
- boyko
evo malo prije sam s frendom na kavi pričal o tom i veli da je čak brojka i veča negde oko 1500 ljudi,da tak u knjizi piše.samo ne znam koju je on knjigu čutal kad ih ima više...boyko wrote:e stvarno ne znam,bum pital frenda na kaj je on to točno mislil pa bum čuldr mladjo wrote:iskreno da su ta 8 bili čak osobno ekipa iz expandebles ne bi došli do te brojke.davno sam čitao knjigu.možda se ta brojka odnosila na broj iračkih civila koji su nekom nezgodom zbog njih poginuli..to bi bila druga stvar..
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- dr mladjo
evo još jednom link s wiki
http://en.wikipedia.org/wiki/Bravo_Two_Zero
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
- Studeni
čitao je vjerojatno knjigu od frajera koji je bio tamo koji (kao i većina) kenja i uvećava....ima jedna relativno objektivna knjiga na tu temu, ne mogu se točno sjetiti naziva sada....boyko wrote:[
evo malo prije sam s frendom na kavi pričal o tom i veli da je čak brojka i veča negde oko 1500 ljudi,da tak u knjizi piše.samo ne znam koju je on knjigu čutal kad ih ima više...
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off
- boyko
čital sam to još prije,al kolko se sjećam nigdje se piše kolka je prilična brojka tih žrtava,tj opisane su par situacija u kojima su oni nekoliko ljudi ubili al ipak to nije to...dr mladjo wrote:evo još jednom link s wiki
a istina,čist je moguče da je taj lik uveličaval...Studeni wrote:čitao je vjerojatno knjigu od frajera koji je bio tamo koji (kao i većina) kenja i uvećava....ima jedna relativno objektivna knjiga na tu temu, ne mogu se točno sjetiti naziva sada....boyko wrote:[
evo malo prije sam s frendom na kavi pričal o tom i veli da je čak brojka i veča negde oko 1500 ljudi,da tak u knjizi piše.samo ne znam koju je on knjigu čutal kad ih ima više...
ugl nije ni bitno kolka je brojka.priča je dost fascinantna,dok vidiš za kaj su oni bili sposobni,pogotovo ono mučenje kroz koje su prošli...

hm...možda bi se čak i uspjeli izvuč da su imali full opremu,jer im je na kraju ponestalo municije itd...

- dr mladjo
- Boby
"He's Just Not That Into You (2009)"
Posudili ovo na sestrino inzistiranje. Očekivao sam katastrofu a dobio sam sasvim prosječanu, gotovo pa solidnu ljubavnu dramu namjenjenu ciljanoj publici. Film je napumpan glasovitim imenima te zamišljen kao niz međusobno povezanih pričica kojima je zajednička tema o ljubavnim spletkama. U većini trenutaka film sasvim solidno funkcionira dok u pojedinima likovi postaju previše karikaturni pa se gubi na ozbiljnosti kojoj film neprikriveno tendira. Ipak, nekako uspjeva izbjeći zamku da potone dublje zahvaljujući svima dobro znanoj glumačkoj ekipi. Dokle god se ima na umu da se gotovo niti jedna stvar u filmu ne smije uzeti za nešto što stvarno tako funkcionira u životu (koliko god se on trudio postići suprotno) radi se u gledljivom uradku.
"Four Rooms (1995)"
Moje prvo gledanje ovog četverodjelnog omnibusa. Od samog početka filma postavlja svoja pravila navodeći gledatelja da uistinu svašta može očekivati. Začudo, prva priča ostaje ujedno i najbizarnijom iako i ostale tri ne pokušavaju prikazati išta normalnog. Rodriguezova epizoda pomalo ostavlja dojam kao da je još tada imao potrebu snimiti Spy Kidse. Ujedno, njegova priča mi je na drugom mjestu što se tiče mog osobnog dojma dok prvo zauzima Tarantinova, ujedno i završna, uvrnuta priča o jednoj okladi u koju bi se samo pijani ljudi mogli upustiti. Središnjica svih četiriju priča lik je Tima Rotha kroz koje se pripovjeda zacijelo njegova najbizarnija novogodišnja noć. Roth je fenomenalan iako bi se nekima učinilo da se preglumljava; čovjek u pojedinim situacijama uspije nasmijati samo pogledom ne izustivši ni riječi a to je veliki plus za glumca kojemu su ove uloge netipične. U stvari, mislim da je ovom interpretacijom prešišao gotovo svaku Carreyvu ulogu.
Posudili ovo na sestrino inzistiranje. Očekivao sam katastrofu a dobio sam sasvim prosječanu, gotovo pa solidnu ljubavnu dramu namjenjenu ciljanoj publici. Film je napumpan glasovitim imenima te zamišljen kao niz međusobno povezanih pričica kojima je zajednička tema o ljubavnim spletkama. U većini trenutaka film sasvim solidno funkcionira dok u pojedinima likovi postaju previše karikaturni pa se gubi na ozbiljnosti kojoj film neprikriveno tendira. Ipak, nekako uspjeva izbjeći zamku da potone dublje zahvaljujući svima dobro znanoj glumačkoj ekipi. Dokle god se ima na umu da se gotovo niti jedna stvar u filmu ne smije uzeti za nešto što stvarno tako funkcionira u životu (koliko god se on trudio postići suprotno) radi se u gledljivom uradku.
"Four Rooms (1995)"
Moje prvo gledanje ovog četverodjelnog omnibusa. Od samog početka filma postavlja svoja pravila navodeći gledatelja da uistinu svašta može očekivati. Začudo, prva priča ostaje ujedno i najbizarnijom iako i ostale tri ne pokušavaju prikazati išta normalnog. Rodriguezova epizoda pomalo ostavlja dojam kao da je još tada imao potrebu snimiti Spy Kidse. Ujedno, njegova priča mi je na drugom mjestu što se tiče mog osobnog dojma dok prvo zauzima Tarantinova, ujedno i završna, uvrnuta priča o jednoj okladi u koju bi se samo pijani ljudi mogli upustiti. Središnjica svih četiriju priča lik je Tima Rotha kroz koje se pripovjeda zacijelo njegova najbizarnija novogodišnja noć. Roth je fenomenalan iako bi se nekima učinilo da se preglumljava; čovjek u pojedinim situacijama uspije nasmijati samo pogledom ne izustivši ni riječi a to je veliki plus za glumca kojemu su ove uloge netipične. U stvari, mislim da je ovom interpretacijom prešišao gotovo svaku Carreyvu ulogu.
- john_constantine
Golden compass - eh, ne mogu reći da sam razočaran filmom, ali nisam niti oduševljen. Radnja je zbrzana, promijenjena i nedovršena. Glumci su dobri, naročito Dakota koja glumi Lyru, koja je bila sjajan izbor. Specijalni efekti solidni, a bar su se držali nekih brutalnih detalja u vezi borbi medvjeda. Trajanje od 2 sata pomalo počne zamarati, a i sama radnja je ovako zbunjujuća ako se ne pročita knjiga. Mislim, očekivao sam ono nekakvu čaroliju ili užitak koju sam imao kada sam čitao knjigu, a ovako je solidna i pomalo dosadna ekranizacija knjige. Čisto onako, zabavna stvar da glumac iz Cadfaela član te crkvene organizacije, he. Likovi su dobro pogođeni, ali previše papirnati. Neki se pojavljuju samo par minuta iako u knjizi imaju velike uloge... Slabo. 3/5
Michel puši karu.
- boyko
gledal ga i znam da mi je bil dost zabavan za pogledat al mi nije nekaj preveč dobro ostal su sječanju,tak da se slažem s ocjenomjohn_constantine wrote:Golden compass - eh, ne mogu reći da sam razočaran filmom, ali nisam niti oduševljen. Radnja je zbrzana, promijenjena i nedovršena. Glumci su dobri, naročito Dakota koja glumi Lyru, koja je bila sjajan izbor. Specijalni efekti solidni, a bar su se držali nekih brutalnih detalja u vezi borbi medvjeda. Trajanje od 2 sata pomalo počne zamarati, a i sama radnja je ovako zbunjujuća ako se ne pročita knjiga. Mislim, očekivao sam ono nekakvu čaroliju ili užitak koju sam imao kada sam čitao knjigu, a ovako je solidna i pomalo dosadna ekranizacija knjige. Čisto onako, zabavna stvar da glumac iz Cadfaela član te crkvene organizacije, he. Likovi su dobro pogođeni, ali previše papirnati. Neki se pojavljuju samo par minuta iako u knjizi imaju velike uloge... Slabo. 3/5

- Scarface
Dobro, al ode moraš uzet u obzir johnov sindrom knjiškog predloška, tako da je njegova ocjena temeljena na sasvim drugim standardima nego tvoja, i eto, čista je slučajnost šta se podudaraju. Jedino ako i ti nisi čita knjigu. 

I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- boyko
yep,istinaGhostface wrote:Dobro, al ode moraš uzet u obzir johnov sindrom knjiškog predloška, tako da je njegova ocjena temeljena na sasvim drugim standardima nego tvoja, i eto, čista je slučajnost šta se podudaraju. Jedino ako i ti nisi čita knjigu.

nisam čital...
- maddjuro
Fate/stay night- jos jedan zanmljiv anime, ima fightanja, krvi,mrtvih isl, da ne spoilam previse reci cu da se radi o bitki mageva od kojih svatko summona jednog "servanta" koji je neka povjesna licnost/heroj (imamo artura, gilgameša, herkulesa...) svatko od njih ima neki ultimate napad, cilj je ili poraziti servanta ili mastera, a pobjednik osvaja sveti gral koji navodno granta jednu želju. Anime je adaptacija , sudeći o wikipediji, jako popularnog visual novela. Ugl, meni se anime svidio ima ga 24 nastavka i duban je na engliš, pa tko voli neka izvoli
I may be an idiot, but i am no fool.