Sungazing

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Hec

Sungazing

Post by Hec » 03 Aug 2009, 13:29

Dakle eo rijec je o jednoj novoj ezoternoj zanimljivosti koja ce jos malo zaraziti svijet.
Radi se o jednoj vrsti solarne yoge putem kojom uzimamo solarnu energiju iz sunca te
dobivamo razne beneficije.
Ko nece vjerovat u ovo nemora, no ovo je jedno veliko spasenje za vrijeme krize (mrzim tu rijec)
Moj buraz se poceo bavit ovime prije 3 tjedna, ja cu kad rijesim neke stvari, a ima dosta frendova
iz druge zemlje koji ovo prakticiraju duze vrijeme:
Ukratko:

U 19 stoljecu britanci su u Indiji otkrili postojanje jogija koji su navodno imali vise stotina godina, tako su sa velikim interesom zapoceli istrazivati fenomen fantasticno starih i vitalnih ljudi. Ti stari ljudi-jogiji poznavali su jednu od najcuvanijih tajni svih vremena"solarnu jogu" odnosno nacin ili tehniku s pomocu koje se direktnim upijanjem energije sunca, može podmladiti fizicko tijelo. Ljude koji su ovladali mocima manipulacije suncevom energijom nazivaju"oni koji se hrane bozjom manom" Najpoznatiji solarni jogiji 19 i 20 stoljeca su Swami Visudananda, Prahlad Djani, lutajuci svetac Sun-jogi Umasankara i Hira Ratan Manek, takodje lutajuci svetac Sun-jogi koji nesebicno prenosi savremenim ljudima ovo prastaro znanje. Ovaj zadnje nabrojani je prosao ispitivanja NASA, americke agencije za svemirska istrazivanja u trajanju od skoro 2 godine, a nikada ni jedan covjek prije Maneka nije bio podvrgnut tako temeljitim i dugorocnim testiranjima. Zakljucak znanstvenika NASA bio je da se radi o fenomenu, jer su sva istrazivanja pokazala stvarne vrijednosti solarne joge, a neke tehnike su uklopljene i u program za obuku astronauta. Nekoliko naucnika isprobalo je osobno Solarnu Jogu i bili su fascinirani nacinom i brzinom kojom su potaknuli svoje Paranormalne sposobnosti, one su kod svakog covjeka latentne, ali ih je tesko pobuditi, zato mnogi odustaju, jer sve tehnike zahtjevaju dugogodisnji svakodnevni rad, ali ne i Solarna Joga, ona brzo i mocno budi uspavane sposobnosti covjeka, kao i njegovo zdravlje. Primjenom i svakodnevnim vjezbanjem solarne joge, nestaju sva fizicka i psihicka oboljenja u roku od nekoliko mjeseci. Energija sunca i njen dugin spektar boja odgovaraju boji organa u ljudskoj bioplazmi- auri, iscjeljivanje bojom poznata je holisticka metoda i primjenjuje se u SAD, Francuskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Indiji......!

Tecaj solarne joge kratak je i lako savladiv, te ne trazi nikakve fizicke napore, niti zahtijeva neke fizicke vjezbe posebnog karaktera, samo nesto zelje i volje, kada ste donjeli odluku o promjeni kvalitete zivota, vec ste ucinili pola posla, ucinili ste inicijaciju i evokaciju. Solarna Joga se moze nauciti prakticirati i bez vodstvom nekog iskusnog trenera, gurua ili praktikanta, za sada ne postoje pisana djela o toj u tajnosti dugo cuvanoj tehnici, ali imate dosta uputstava, video materijala, slika za tu praksu.

"Bez sunca nema zivota, svaki pokret svakog zivog bica dogadja se zahvaljujuci suncu"

PRAKTICIRANJE:

Jednostavno je: Gledajte u Sunce!! Sad se vi 100% mislite kako gledati u sunce, pa osljepit cu! E negleda se bilo kada, gleda se uvjek tokom prvih sata zalaska i izlaska sunca. Rano ujutro kad ustanete i kad vidite kako sunce izlazi, tada je pravo vrijeme za sungazing, budite bosi na betonu, asfaltu, pijesku, zemlji, drvetu...samo ne na travi (trava upija energiju solarnu), no nije obavezno biti bos, ali je brzi proces! I kad se fino smjestite ispred sunca, stojat, sjedit, svejedno, samo da je kicma ravna, i gledajte 10 sekundi u Sunce... To je to! svaki dan morate gledati samo 10 sekundi u sunce, mozete 5 sec ujutro i 5 sec navecer, svejedno, bitno je da gledate 10 sec na dan.
Bilo bi dobro voditi mali dnevnik da ne zaboravite koliko ste gledali ukupno, sungazing se izvodi samo jedanput u zivotu! i to u periodu od 9mjeseci, mozete raspodijeliti:

0-3 mjeseca
3-6 mjeseci
6-9 mjeseci

Prvi dan, tokom sigurnih sati, gledajte maksimum 10 sekundi. Drugog dana gledajte 20 sekundi u izlazak sunca dodajući 10 sekundi svakog sljedećeg dana. Tako da ćete na kraju 10 uzastopnih dana gledanja u sunce gledati u sunce 100 sekundi tj., 1 minut i 40 sekundi. Možete treptati, nemojte nositi naočale.

Kada dostignete tri mjeseca, gledali ste u sunce 15 minuta odjednom. Ako možete gledati TV 3 sata, sigurno možete gledati i u sunce toliko dugo. Šta se dešava kada dođete do 15 minuta? Sunčeva energija ili sunčevi zraci koji prolaze kroz ljudsko oko pune predio hipotalamusa, što je put iza mrežnjače koji vodi do mozga. Jedan od softver programa svojstven u mozgu će početi da radi i mi ćemo početi primjećivati promjene jer nećemo imati mentalnu napetost i brige. Pored toga, imat ćemo samopouzdanje da se suočimo sa životnim problemima što znači razvijanje pozitivnog umnog stava umjesto negativnog. Postat ćemo hrabri jer su naše psihoze nestale a nestat će i sve bolesti uma. Ovo je prva faza metoda i traje oko 3 meseca.

Ako dođe do prekida

Vježba solarne joge ima kumulativno dijstvo i ona se može nastaviti s vremenom na kome smo stali i poslje više mjeseci. Na primer, ako smo stigli do 20 minuta gledanja, vježbu nastavljamo tako što svaki dan gledamo po jedan minut u sunce dok ne dostignemo tih 20 minuta koje smo već imali. To ćemo postići nakon 20 dana po jedan minut gledanja. Nakon toga nastavljamo sa starom praksom svakodnevnog povećavanja po 10 sekundi. Dakle, 20 minuta i 10 sekundi, sledeći dan 20 min. i 20 sek, pa 20 min. i 30 sek. itd.

3-6 mjeseci

Također nastavljate sa gledanjem u sunce i dodajete po deset sekundi svaki dan.
Sljedeća pozitivna posljedica će biti ta da će fizičke bolesti početi lječiti. 70 do 80 % energije sintetirane iz hrane uzima mozak i koristi je za napetost i brige. Sa manjkom mentalne napetosti, mozgu nije potrebna ista količina energije kao ranije. Kako nastavljate sa gledanjem u sunce i kako se vaša napetost smanjuje potreba za unošenjem hrane će se smanjiti.
Kada stignete do faze neprekidnog gledanja u sunce 30 minuta, polako ćete biti oslobođeni fizičkih bolesti jer će do tada sve boje sunca stići do mozga kroz oči

6-9 meseca

U šestom mjesecu ćete početi dobijati originalnu formu mikro hrane, a to je naše sunce. Dodatno, time se može izbjeći otrovni otpad koji uzimate u svoje tijelo dok jedete regularnu hranu.

7.5 meseci i 35 minuta gledanja u sunce je vrijeme kada glad počinje da se smanjuje opipljivo. Smanjuje se potreba za uzimanjem hrane. Niko ne treba da jede više od svog nivoa gladi. Glad dolazi zbog energetske potrebe tijela, što je neophodno za njegovo postojanje. Hrana nije neophodnost za funkcioniranje tijela, koje je sporedni proizvod sunčeve energije. Ako nema sunčeve svjetlosti, hrana neće rasti.

Zbog toga, dok konzumirate regularan oblik hrane, glad počinje polako iščezavati. Do 8. mjeseca, glad bi trebala skoro potpuno da nestati. Za nekoga ko nema povjerenje, taj period može da biti 9 meseci i 44 minuta. Poslje tog vremena, glad skroz nestaje. Svi mehanizmi povezani sa glađu kao što su aroma, želje, muka također nestaju. Što više, energetski nivoi su na višem nivou.

Poslje 9mjeseci i 44minute trebate prestati sa gledanjem u sunca zbog zdravlja ociju, nakon toga morate bosi hodati po suncu 45minuta, to je sve, idemo dalje!

Tijelo će se isprazniti kada prestanete da gledate u sunce, i trebat će mu da se ponovo napuni. Sada trebate da počnete da hodate bosonogi po zemlji 45 minuta svakodnevno tokom 6 dana. Samo opušteno hodanje. Nema potrebe za brzim hodanje, ili trčanjem. Svako pogodno doba dana je u redu, međutim preporučljivo je da to radite kada je zemlja zagrijana i sunčeva svjetlost vam pada na tijelo. Kada hodate bosonogi, važna žljezda u centru mozga koja se naziva pinealna žlezda ili treće oko se aktivira. Palac na nozi predstavlja ovu žljezdu. Prije 25 godina smatrala se za beskorisnu žljezdu. Sada je postala važna žljezda za izučavanje, i do sada je objavljeno oko 18 000 studija na tu temu. Uvijek je bila poznata kao Sjedište duše. Pinealna žljezda ima optičke nervne završetke. Ostala 4 prsta na nogama također predstavljaju žljezde - sluznu, hipotalamus, talamus i (amygdala). Amygdala zadnje 2 godine dobija na važnosti u medicinskim istraživanjima. To je jezgro sunca ili kosmičke energije i igra važnu ulogu u fotosintezi kroz sunčevu svetlost koja stiže do mozga kroz oko. Kada hodate bosonogi, vaša tjelesna težina stimulira svih 5 žljezda kroz vaše prste. Ovo je ojačano zemljom toplotom/energijom i sunčevim zracima koji padaju na vašu glavu ili krunsku čakru. Sve čakre stvaraju magnetno polje i tjelo/mozak se ponovo puni energijom sunca koja u vas ulazi. Opustite se. Hodajte 45 minuta tokom godinu dana i hrana će i dalje biti dalje od vas. Posle jedne godine ponovnog punjenja, ako ste zadovoljni možete prestati sa hodanjem. Nekoliko minuta sunčeve energije koja na vas pada jednom u 3-4 dana će biti dovoljno od tada pa nadalje.

Ali ako želite da vas imunološki sistem ojača, onda nastavite sa hodanjem. Također ako želite da povećate memoriju ili inteligenciju, nastavite sa bosonogim hodanjem. Kako povećavate sunčevu toplotu na svojim nogama mozak će se sve više aktivirati, što će rezultovati većom aktivnošću pinealne žljezde. Pinealna žjlezda ima neke psihičke i navigacijske funkcije. Navigacijske znači da neko može letjeti kao ptica. Možete razviti psihičke vještine, razne parapsiholoske moci, telepatiju, postići da vam tijelo bude na više mjesta istovremeno. Nauka je uvažila ljudske psihičke funkcije i medicinski eksperimenti se obavljaju da bi se to potvrdilo. Različiti djelovi tjela i njihovi organi se pročišćavaju jednom kada prestanete jesti zbog detoksinacije. Različiti unutrašnji organi igraju različite mehaničke djelove za svrhe vremenskog putovanja i leta. Postoji još jedna korisna vrjednost (osim unošenja hrane) za unutrašnje organe. Ove žljezde imaju mnogo funkcija i mogu da funkcioniraju na optimalnom nivou kroz sunčevu energiju. Ako ste srećni da aktivirate mozak optimalno sigurno ćete dostići prosvetljenje. Možete čitati prošlost, sadašnjost i budućnost. Ova metoda može biti sigurno korištena za kontroliranje gojaznosti. Skoro svi problemi se rješavaju.

Povijesno, mnogo ljudi je ostalo bez hrane. Navodno 1922, Imperial Medical College u Londonu objavio je da su solarni zraci bili idealna hrana za ljude. Međutim, niko nije spomenuo koja je njihova tehnika bila. Iako je Jogananda u svojoj knjizi "Autobiografija jogija" intervjuisao mnogo svetaca i mističara da otkrije tajne njihovog nejedenja hrane. Čest odgovor je bio da je sunčeva energija ušla kroz tajna vrata i stigla do srži (moždine) u mozgu. Nisu otkrili svoju tajnu. Ovo znanje je bilo izgubljeno prosečnim ljudima tokom vremena.

i NOVA VIJEST:

MASTER HRM KAZE DA JE MNOGO EFIKASNIJE GLEDATI U SUNCE POTPUNO VRJEME, ODJEDNOM ZA DAN KOJI GLEDATE ILI PODLITI VRJEME GLEDANJA 2 PUTA NA DAN! NPR. ZA GLEDANJE OD 120 SEKUNDI, 60 SEKUNDI UJUTRO I 60 SEKUNDI UVECER, ILI ZA 5 MINUTA I 30 SEKUNDI. NPR. 3 MINUTA UJUTRO I 2 MINUTA I 30 SEKUNDI UVECER!!!

Zalazak sunca u Zadru i masovni sungazing
Image

Pogled u sunce liječi i najteže bolesti

Image
Image

PRVA TRI MESECA UKUPNO GLEDANJE JE 15 MINUTA

DRUGA TRI MESECA JE UKUPNO GLEDANJE OD 30 MINUTA

TRECA I ZADNJA TRI MESECA SU GLEDANJE OD 45 MINUTA

BENEFITI SUNGAZINGA 15 MINUTA PRAKSE:

- UM, MENTALNI BENEFIT

1. MENTALNI i JAK UM

2. SAMOPOUZDANJE

3. POSTOJANOST i STABILNOST UMA

4. OSLOBADJANJE MENTALNOG STRESA i DEPRESIJE

5. KONCENTRACIJA i DOBRA NAVIGACIJA

6. JAK i ENTUZIJASTICAN UM

7. VITALNOST UMA

8. POBOLJSANA MEMORIJA i PAMCENJE

9. STRPLJENJE

10. PODRZAVANJE POZITIVNOG MISLJENJA

11. OSLOBADJANJE LOSIH NAVIKA

12. ZIVOT SAD

13. OSTAR i ZDRAV INTELEKT

BENEFITI SUNGAZINGA 30 MINUTA PRAKSE:

- TELO, BENEFITI FIZIOLOSKE PRIRODE

1. CISTI SE TELO OD TOKSINA i OTROVA

2. OTKLANJANJE UKOCENOSTI I BOLA

3. HRONICNE BOLESTI

4. DIJABETES

5. VISOK i NIZAK KRVNI PRITISAK

6. GASOVI

7. KISELINA

8. ASTMA

9. BRONHITIS

10. ALERGIJE

11. POBOLJSANJE VIDA

12. URAVNOTEZAVANJE TIROIDNE ZLEZDE

13. SINUSI

14. UHO, GRLO, NOS

15. HEMOROIDI

16. SVE VRSTE ARTROZA (KOSTI, ZGLOBOVI...)

17. KAMEN U BUBREZIMA i ZUCI

18. URINARNE INFEKCIJE

19. UVECANA PROSTATA

20. PSORIJAZE, AKNE i BUBULJICE, KOZNI PROBLEMI

21. POTREBA ZA MESOM i RIBOM NESTAJE

22. BALANSIRA TEZINU

23. JACA KOSTI

24. JACA SRCE

25. JACA IMUNITET

BENEFITI SUNGAZINGA 45 MINUTA PRAKSE:

- DUHOVNI ili SPIRUTALNI BENEFITI

1. POZITIVNA PROMENA LICNOSTI

2. POZITIVAN STAV

3. STRPLJENJE

4. FRUSTRACIJE, BES i IRITACIJE NESTAJU

5. SPONTAMO KREIRAMO MIR i LJUBAV SA SVIMA

6. VIDIMO KVALITETE U DRUGIMA TRUDIMO SE DA IH PRIHVATIMO i RAZVIJEMO u SEBI

7. POMOC DRUGIMA

8. POSTENJE

9. NE NASILJE

10. ISTINA

11. UM POSTAJE SRECAN i ZADOVOLJAN

12. PRESTAJE POTREBA ZA HRANOM

13. LAKO OSTVARIVANJE DUHOVNIH CILJEVA

14. POBEDA NAD GLADJU

15. RAZVIJANJE I POTICANJE "PARAPSIHOLOSKIH ILI NADPRIRODNIH" SPOSOBNOSTI

16. PODIZANJE ENERGIJE U CELOM TELU I KUNDALINI ENRGIJE

-------------------------------
Sretno i Gledanjem u Sunce zivite dugo! by Hec

Dijelovi literature prepisano od "cybermikan" Solarna Yoga Site - Serbija

Uskoro ce doci hrvatski sajt Sungazinga

EDIT :Stara plemena u raznim drevnim gradovima poput Etruscana itd. peru.... su djeci busili glave na sredini tocno je rupa vodila do pinealne zljezde tako da je sunce islo direkt u nju, danas bi to nazivali brutalnim, ali tako su mogli nastat mitovi da su ljudi mogli levitirat, mada prema ezoterijski nacinom gledano, to nije mit, to je istina!
da nebudemo toliko ozbiljni kako zvuci u textu, nek irade rade sungazing samo radi ozdravljenja, i normalno jedu
"Six strings to cover fear..."

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Aug 2009, 14:01

ah, čitao sam o tome u jutarnjem, glupost. Mislim, gluposti... da je istina, onda nitko ne bi bio bolestan. :lol:
Michel puši karu.

Hec

Post by Hec » 03 Aug 2009, 14:06

istina je al nitko nije znao tehniku toga, hira ratan manek nije jeo 14 godina a si vidio u kojoj je formi, frend od mog buraza iz srbije nije 6mjeseci jeo, jos mu kundalini tece savrseno, ljudi su danas materijalno se uvukli u mrak, zato nitko nevjeruje u takve stvari jer su ih izmanipulirali drugi vladari i tako je u tradicijama i kulturama ova stvar postala glupost, a ezoterija je takva, jednostavno se kaze "ti moras drugacije zivjeti"

Decadentor

Post by Decadentor » 03 Aug 2009, 14:32

Cuo sam za to x puta, al sam jos uvijek skeptican
Image

elrania

Post by elrania » 03 Aug 2009, 14:36

znam za to i dosta sam citala o toj temi ranije, no nisam nikada isla ista isprobavati.
ali zanima me jako, vjerujem da je moguce nesto postici time.

najjednostavniji dokaz da postoji nesto u tome vidim i na sebi kad sam po tjedan dana u stanu i izadem samo po kruh/do trgovine i koliki se osjecaj 'propadanja' javlja u organizmu. prakticki vapim da izadem van i samo sjedim na suncu jer se tad osjecam kao preporodena.

Hec

Post by Hec » 03 Aug 2009, 14:39

tocno to, nema nista bolje od toga gledanja u sunce rano ujutro, cak i prvi dan kad napravis, ili bezveze reda radi, cjeli dan ti je nekako osvijezen.
no da je sve to cisti skepticizam, ja to necu ni reci, ali stvarno nisam ja budala da pisem i uredjuem i ispravljam ovoliki text bezveze :lol:
svi koji ne razumiju nek procitaju ponovno ali u detalje, mozemo krenuti i od simbolike ako ocete.

Josef K

Post by Josef K » 03 Aug 2009, 14:48

elrania wrote:znam za to i dosta sam citala o toj temi ranije, no nisam nikada isla ista isprobavati.

najjednostavniji dokaz da postoji nesto u tome vidim i na sebi kad sam po tjedan dana u stanu i izadem samo po kruh/do trgovine i koliki se osjecaj 'propadanja' javlja u organizmu. prakticki vapim da izadem van i samo sjedim na suncu jer se tad osjecam kao preporodena.
E baš to.

Hec

Post by Hec » 03 Aug 2009, 14:54

Zadro wrote:
elrania wrote:znam za to i dosta sam citala o toj temi ranije, no nisam nikada isla ista isprobavati.

E baš to.
jos jedan razlog zasto su sve mitologije hvalile bogove sunca, Helion iz Grcke i Ra iz Egipta su samo neki od primjera....ipak sve raste i razvija se na suncu, tako i mi.

elrania

Post by elrania » 03 Aug 2009, 14:59

ma i obicni doticaj s prirodom puno koristi. ja sam vec ludila u proslom stanu koji je gledao direkt na glavnu cestu i imao sam sivo oko sebe. takvo me sto cini zivcanom i napetom, a sad ne mogu doc sebi od smirenja jer mi pogled pada na vrt i drvece ispred kuce/stana...
a koji je dozivljaj otic na neki izlet ili na planinarenje kad sam mjesecima u zgu :heart:

A$H

Post by A$H » 03 Aug 2009, 15:01

tako velik post, a sve sto vidim je bla bla bla.. :lol: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

elrania

Post by elrania » 03 Aug 2009, 15:03

A$H wrote:tako velik post, a sve sto vidim je bla bla bla.. :lol: :lol:
otvori svoje srce i um.
toliko dugo sa mnon, a jos nisi poceo radit na tome :lol: :lol:

:lol: :lol:

Hec

Post by Hec » 03 Aug 2009, 15:09

:lol: kak neki vole zezat :roll: :( :frankenstein:

Scarface

Post by Scarface » 03 Aug 2009, 17:55

Ne znan, ima u tome sigurno istine, al da je toliko iscjeliteljski jako, ne virujen. Volin ovakve stvari i zanimaju me, al na sve gledan oprezno i pokušavan bit šta manje naivan.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Hec

Post by Hec » 03 Aug 2009, 18:09

Image
eo i ratan maneka, stari lud ko siba :D

btw: sunce kroz sve mitove najvise hvalilo, spomenuo sam gore, no zato egipcani najvise vole boga Ra, grci imaju heliosa, onda su gradili hramove bas posvecene suncu, mislim to znamo svi, ali unutar tih hramova, pogotovo ako gore imaju oblik piramide, energija unutar nje je 10x jaca nego sto ju covjek moze razviti, tako da su odavno svi znali za korisnost sunca, pogotovo ako se jos stavi kristal, energija je jaca 20x puta, i ako meditiras nad njome, kozmickom energijom, dobivas nenormalnu kolicinu energije od koje nemozes pregorit cak ioako ju nemozes toliku kontrolirat
mozemo vidit da i japanci rano ujutro prije posla gledaju izlazak sunca za bolji radni dan, bilo ko sa istoka,japan,kina,indija, nikad nitko nije uspio toliko nazivcirat njih koliko je nazivcirao ljude sa zapada, jednostavno su takvi...cijela indija - koliko god bili neuredni kao kulturni narod i dalje ima manje bolesnih nego neznam koja druga drzava.

eo jedan odlican primjer sto se desava otvaranjem kundlinija:

http://www.youtube.com/watch?v=ViSJq86WQhg

inace ja koji trazim istinu, meni je ovo sasvim normalno, ja smatram da je ovo pravi zivot koji bi trebao bit... ali tesko je opcenito inace ko nije toliko zainteresiran povjerovat u ova nova saznanja a kamoli se priviknuti tome (mada me sramota rec nova kad su u biti najstarija)
ali sve treba volju i vjeru, nemozes bez toga
:D

Hec

Post by Hec » 04 Aug 2009, 13:59

Sutra ću staviti znanstveni dnevnik i putopis istražitelja drevnog Perua gdje su 13 tornjeva poredane kao zmajeva kralježnica, a tocno su na stupnjevima i svim satima sunca, od izlaska do zalaska, moram prevest...budem stavio :wink:

Post Reply