Akcija za prikazivanje Stargatea i ostalog SF-a

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Akcija za prikazivanje Stargatea i ostalog SF-a

Post by HorrorHR » 12 Jul 2009, 13:29

Poštovani,

Prije nekoliko dana na Prvom programu Hrvatske Televizije započelo je repriziranje znanstveno fantastične serije Zvjezdane Staze: Voyager, na radost velikog dijela poklonika SF-a kojima je ta serija predstavljala prvi susret sa omiljenim žanrom. No prosječan, manje upućen gledatelj mogao bi pomisliti kako se navedena serija po tko zna koji put reprizira zbog malenog izbora kvalitetnih serijala, dok je u stvarnosti potpuno suprotno.

Izbor vrhunskih (i kultnih) SF serija zbilja je ogroman, a veliki dio njih nikada nije imao prilike doći do naših malih ekrana. Tu konkretno mislimo na sjajne Stargate SG-1 i Stargate: Atlantis - spin off serijale filmskog hita iz 1994., neponovljivi kultni Farscape, seriju koju kritika već godinama diže na pijedestal kao primjer vrhunske znanstvene fantastike, te Star Trek: Enterprise, posljednju TV inkarnaciju Zvjezdanih staza koja je na nacionalnoj televiziji doduše prikazivana, ali vrlo neredovito i u sramotnim terminima, a nerijetko je bila i gurnuta na HRT Plus, program koji je dostupan jako malenom postotku gledatelja.

Stoga su hrvatski ljubitelji znastvene fantastike okupljeni oko najvećeg hrvatskog SF webringa - SF Centra ( http://www.sfcentar.com) i Udruge ljubitelja Zvjezdanih Staza - USS Croatie ( http://www.usscroatia.hr ), odlučili pokrenuti akciju za otkup i prikazivanje novih SF serija nakon što bude dovršeno emitiranje Voyagera početko iduće godine. Pritom smo predložili otkup hit SF serija Stargate SG-1 i Stargate: Atlantis, ali i reprizu Star Trek: Enterprisea. Osim toga, predložen je i otkup remasterirane Origanlne Star Trek serije (TOS), koja je nedavno digitalno dorađena i nadopunjena novim vizualnim efektima, kao i SF serija Farscape i Babylon 5.

Cilj ove akcije je iznova pokazati koliki interes za žanr znanstvene fantastike još uvijek postoji među hrvatskom TV publikom, pubikom čiji dio itekako žali što nema priliku uživati u kultnim serijama kao što su Stargate, Farscape i Enterprise, ali i remasterirana Originalna Star Trek serija (TOS). Stoga sve pozivamo da daju svoj doprinos u oživotvorenju ove akcije, jer je svaki glas važan, da opet pokažemo kako u Hrvatskoj ima značajan broj velikih fanova žanra.

A svoj doprinos moguće je dati na slijedeće načine:

1. Glasanjem u online peticiji ( http://www.petitiononline.com/sfhrt/petition.html ) koja će biti upućena na adresu HRT-a
2. Slanjem mailova na adrese pri HRT-u: hrt@hrt.hr i program@hrt.hr
3. Postanjem na HRT Forumu ( http://forum.hrt.hr/viewtopic.php?t=12305 i http://forum.hrt.hr/viewtopic.php?t=7060 )
4. Učlanjenjem u Facebook grupu ( http://www.facebook.com/group.php?gid=96659749315 ) posvećenu akciji i obavještavanjem vaših prijatelja na Facebooku o dotičnoj.
5. Otvaranjem tema na forume koje gledatelji posjećuju
6. Stavljanjem obavijesti o akciji na web stranice u vlasništvu gledatelja
Iskreno se nadamo kako ćete na vašem cijenjenom portalu posvetiti barem trunku pažnje ovoj vrijednoj akciji, a na čemu smo vam unaprijed vrlo zahvalni.

Sa poštovanjem
Uredništvo SF Centar
Uredništvo USS Croatia

A$H

Post by A$H » 12 Jul 2009, 13:35

sve to super..ali su se malo kasno sjetili..koga god to zanima vec je serije sam nabavio i pogledao..

ionako vise niti jednu seriju ne pratim na tv-u jer su dale iza mene po tom pitanju..(i iza svakoga tko posjeduje net)..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Jul 2009, 13:40

potpis, ionako me i nervira termin. Meni bi baš odgovaralo da je serija kada se vratim s posla, a nemam volje se zajebavati s VHS - ovima zbog toga...
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 12 Jul 2009, 13:56

A$H wrote:sve to super..ali su se malo kasno sjetili..koga god to zanima vec je serije sam nabavio i pogledao..

ionako vise niti jednu seriju ne pratim na tv-u jer su dale iza mene po tom pitanju..(i iza svakoga tko posjeduje net)..
slažem se, ja na TV pogledam sport politiku vijesti i to je to. serije sam prestao gledati kada su DVDi počeli izlaziti. serije koje želim gledati kupim na DVDu ili sada blurayu, ali opet ima brdo ljudi koji bi volili da se SF poprati bolje na televiziji. Pa i ja bi volio da vrte horror filmove 24/7 kad bi mogli, nema veze što sam ih recimo većinu gledao, ali opet je dobro za promociju žanra kao takvog.

A$H

Post by A$H » 12 Jul 2009, 14:20

HorrorHR wrote:
A$H wrote:sve to super..ali su se malo kasno sjetili..koga god to zanima vec je serije sam nabavio i pogledao..

slažem se, ja na TV pogledam sport politiku vijesti i to je to. serije sam prestao gledati kada su DVDi počeli izlaziti. serije koje želim gledati kupim na DVDu ili sada blurayu, ali opet ima brdo ljudi koji bi volili da se SF poprati bolje na televiziji. Pa i ja bi volio da vrte horror filmove 24/7 kad bi mogli, nema veze što sam ih recimo većinu gledao, ali opet je dobro za promociju žanra kao takvog.
istina..ali opet toga je sasvim dovoljno na TV-u..to kaj smo mi mala drzavica pa nemremo si prijustit jedan program samo za horrorre, jedan samo za SF..to je druga stvar..ali sa ovoliko programa koiliko ih imam ima dovoljno i jednog i drugog..

a opet svatko koga zanima vise o tome ionako nece puno toga sa TV-a izvuc..nego sa ovakvih hrorror/SF zajednica kojih ima na netu..

svi frendovi koji su se u zadnje vrijem poceli zanimat za horrore i moj stari cak..dodju meni po preporuke i filmove..bilo bi fora da ima na TV-u nesto vise o tom zanru-..ne samo filmovi nego i emisije..ali eto i ovako za sad stvari bez problema funkcioniraju..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 12 Jul 2009, 14:32

A$H wrote:istina..ali opet toga je sasvim dovoljno na TV-u..to kaj smo mi mala drzavica pa nemremo si prijustit jedan program samo za horrorre, jedan samo za SF..to je druga stvar..ali sa ovoliko programa koiliko ih imam ima dovoljno i jednog i drugog..
slažem se. mislim da bi utopija bilo trazenje ista vise od tipa 2-3 horrora na tjednoj bazi. bilo bi fora da su opet oni petci ili subote gdje se vrti od tipa 11.30 na dalje par horrora. mislim da je za neke veće brojke omiljenog nam žanra jedina solucija kabelska, tj. IPTV ala maxtv. sa povećanjem vidokruga kroz raznorazne kanale o svemu i svačemu, možda se zapne na nekakvu sci.fi channel varijantu gdje bi se prikazivala žanrovska ostvarenja u kombinjaciji sa SFom. mislim da sf bez horrora i naopako ne bi funkcionirali, jer ipak kako kažeš, malo je to tržište...
A$H wrote:svi frendovi koji su se u zadnje vrijem poceli zanimat za horrore i moj stari cak..dodju meni po preporuke i filmove..bilo bi fora da ima na TV-u nesto vise o tom zanru-..ne samo filmovi nego i emisije..ali eto i ovako za sad stvari bez problema funkcioniraju..
pa neznam, osim onih Kokica mislim da nema nikakve emisije o filmu? šteta, tj čak bezveze jer mislim da ima zasigurno zainteresiranih za gledati, a i marketinški se može uz domaće distributere to isplatiti. tu bi mogao biti i dio o horror/scifiu, ali opet ulazimo u tu priču - mi koji kupimo sve podatke sa neta, netreba nam TV emisija za "zastarjelim" podacima.

Asfodel

Post by Asfodel » 12 Jul 2009, 14:39

Bez obzira gledali mi tv ili ne, draže mi je da se na njemu vrti nešto dobro nego nešto loše..

Peticijo here I come
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

filmofil

Post by filmofil » 12 Jul 2009, 15:08

smiješno...uzalud vam trud svirači

HRT je sigurno jedva dočekao ovo :roll:

uostalom na programu već ima dosta SF-a, dovoljno je kaj idu svaki dan zvjezdane staze...kaj još oni traže?? sigurno će HRT radi njih otkupljivat nove serije u razdoblju kad krešu budžet i oslanjaju se na reprize
This is the Zodiac speaking.

olio

Post by olio » 12 Jul 2009, 15:15

piše u tekstu da je ovo za otkup sf serija koje æe se prikazivati kada završi star trek voyager, znaèi da se nastavi to prikazivanje..to je primarno

filmofil

Post by filmofil » 12 Jul 2009, 15:34

olio wrote:piše u tekstu da je ovo za otkup sf serija koje će se prikazivati kada završi star trek voyager, znači da se nastavi to prikazivanje..to je primarno
dobro, ja samo kažem da HRT sigurno neće KUPOVAT novu seriju radi njih...
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Jul 2009, 16:30

filmophil wrote:
olio wrote:piše u tekstu da je ovo za otkup sf serija koje će se prikazivati kada završi star trek voyager, znači da se nastavi to prikazivanje..to je primarno
dobro, ja samo kažem da HRT sigurno neće KUPOVAT novu seriju radi njih...
ali inače bi trebali s obzirom da oni plaćaju pretplatu i time bi trebali imati pravo što će gledati. :twisted:
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 12 Jul 2009, 18:05

peticije nažalost u nemaju nikakvu posebnu moć. dakako stavimo sa strane doslovno 3-4 komada koje su uspjele u SAD-u, ali postotono gledano, šanse su kao za bingo valjda ;)

Post Reply