I dupine ubijaju, zar ne?

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
elrania

Post by elrania » 10 Jul 2009, 20:49

klanje je klanje u konacnici, zar ne?

sad su te zivotinje uzjagane zbog hrane manje vrijedne ikakvog zaljenja od ovih koje zive na otvorenom?

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jul 2009, 20:53

elrania wrote:klanje je klanje u konacnici, zar ne?

sad su te zivotinje uzjagane zbog hrane manje vrijedne ikakvog zaljenja od ovih koje zive na otvorenom?
eh, kada se kolje, krave se bar ubiju danas strujom, kokoš se zakolje, svinja isto i sve to.. a ovo je više mučenje i iživljavanje tako da nema nikakve usporedbe...
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 10 Jul 2009, 20:56

nisam nigdje rekla da je ovo u redu; drugacija bi tehnika uvelike poboljsala cijeli izgled situacije.
no, na kraju krajeva, nije humano ni u kakvim se uvjetima uzgajaju zivotinje za hranu, ali na to vecina zazmiri.

takav je svijet i takav ce uvijek biti. mislim da bi bilo vrijeme da svi prihvate kakve se gadarije dogadaju naokolo, jer ovakvo sto nije nista cudno s obzirom na to kakve stvari znaju biti.
a vidim ovdje izrazajnije reakcije na ovo, nego na neki genocid nad covjekom o kojem se bilo raspravljalo u shoutboxu. lol

GreenHornet

Post by GreenHornet » 10 Jul 2009, 21:02

Za sve na svijetu postoji nacin,vrijeme i mjesto;pa tako i za ubijanje zivotinja...
Ja osobno svrsavam od srece kad bik na koridi ubije ili tesko ozlijedi nekoga... :)
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

filmofil

Post by filmofil » 10 Jul 2009, 22:09

elrania wrote:nisam nigdje rekla da je ovo u redu; drugacija bi tehnika uvelike poboljsala cijeli izgled situacije.
no, na kraju krajeva, nije humano ni u kakvim se uvjetima uzgajaju zivotinje za hranu, ali na to vecina zazmiri.
nisam čitao cijelu temu, ali samo da kažem nešto za ovaj post...

zašto nije humano UZGAJAT životinje za hranu?? meso je osnovni prehrambeni proizvod i moramo doći do njega na ovaj ili onaj način...to je prirodna selekcija i stvari tako moraju biti...isto kako grabežljivci moraju ubijati lovinu da bi se prehranili tako su ljudi nekada lovili živine...uzgajanje životinja je napredak po tom pitanju i to ne da je humano nego je nužno...
This is the Zodiac speaking.

Decadentor

Post by Decadentor » 10 Jul 2009, 22:13

PEOPLE= :shajse:
Image

Scarface

Post by Scarface » 10 Jul 2009, 22:16

Istina je doduše da su ljudi unatoč svom svejedskom načinu života i mogućnosti u suštini u početku bili biljojedi (tako san bar čuja od jednog prijatelja kojeg te stvari zanimaju), ali isto nikad neću svaćat vegetarijance i vegane. Jest da je sve to okrutno i na prvi pogled nehumano, al jednako tako može se činit okrutno i lavljevo klanje zebre, a to je jednostavno tok prirode. Sve dok se životinje uzgajaju i ubijaju na human način, ja neman ništa protiv, tako je to, e sad je druga stvar šta ima raznih pretjerivanja i sa izborom svakakvog "elitnog" mesa (a dovoljne su nam piletina, govedina i svinjetina) i mučitelja, s tim se ne slažem. Ovo klanje dupina je nešto sasvim drugo, i poput koride je za osudu, jer ne služi ljudskoj egzistenciji već zabavi ili nekim blesavim, nelogičnim tradicionalnim glupostima.

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jul 2009, 22:52

Ghostface wrote:Istina je doduše da su ljudi unatoč svom svejedskom načinu života i mogućnosti u suštini u početku bili biljojedi (tako san bar čuja od jednog prijatelja kojeg te stvari zanimaju), ali isto nikad neću svaćat vegetarijance i vegane. Jest da je sve to okrutno i na prvi pogled nehumano, al jednako tako može se činit okrutno i lavljevo klanje zebre, a to je jednostavno tok prirode. Sve dok se životinje uzgajaju i ubijaju na human način, ja neman ništa protiv, tako je to, e sad je druga stvar šta ima raznih pretjerivanja i sa izborom svakakvog "elitnog" mesa (a dovoljne su nam piletina, govedina i svinjetina) i mučitelja, s tim se ne slažem. Ovo klanje dupina je nešto sasvim drugo, i poput koride je za osudu, jer ne služi ljudskoj egzistenciji već zabavi ili nekim blesavim, nelogičnim tradicionalnim glupostima.
i one gluposti s morskim psima koje smo doveli do istrebljenja samo zato jer je nekom debilu palo na pamet prodavati njihovo meso, jbt... :?
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Jul 2009, 23:06

john_constantine wrote:
Ghostface wrote:Istina je doduše da su ljudi unatoč svom svejedskom načinu života i mogućnosti u suštini u početku bili biljojedi (tako san bar čuja od jednog prijatelja kojeg te stvari zanimaju), ali isto nikad neću svaćat vegetarijance i vegane. Jest da je sve to okrutno i na prvi pogled nehumano, al jednako tako može se činit okrutno i lavljevo klanje zebre, a to je jednostavno tok prirode. Sve dok se životinje uzgajaju i ubijaju na human način, ja neman ništa protiv, tako je to, e sad je druga stvar šta ima raznih pretjerivanja i sa izborom svakakvog "elitnog" mesa (a dovoljne su nam piletina, govedina i svinjetina) i mučitelja, s tim se ne slažem. Ovo klanje dupina je nešto sasvim drugo, i poput koride je za osudu, jer ne služi ljudskoj egzistenciji već zabavi ili nekim blesavim, nelogičnim tradicionalnim glupostima.
i one gluposti s morskim psima koje smo doveli do istrebljenja samo zato jer je nekom debilu palo na pamet prodavati njihovo meso, jbt... :?
ja sam jeo meso od morskih pasa modrulja, i dobro je
I may be an idiot, but i am no fool.

Asfodel

Post by Asfodel » 11 Jul 2009, 00:17

Ključna stvar.
To je ono o čemu pričamo.

elrania

Post by elrania » 11 Jul 2009, 01:24

filmophil wrote:
zašto nije humano UZGAJAT životinje za hranu?? meso je osnovni prehrambeni proizvod i moramo doći do njega na ovaj ili onaj način...to je prirodna selekcija i stvari tako moraju biti...isto kako grabežljivci moraju ubijati lovinu da bi se prehranili tako su ljudi nekada lovili živine...uzgajanje životinja je napredak po tom pitanju i to ne da je humano nego je nužno...
well, duh.
vjerojatno svi shvacamo da je uzgoj zivotinja za hranu potrepstina sadasnjosti, no pricam ovdje o uvjetima koji nisu bas divni i na kraju krajeva, to jesu ziva bica. uzgajaju i moji zeceve i kokosi, a prije su bile u pitanju i druge zivotinje, no takvo se sto znanto razlikuje od komercijalnih uzgoja za koje osobno smatram da nisu lijepi.

slum goddess

Post by slum goddess » 11 Jul 2009, 15:54

GreenHornet wrote:Ja osobno svrsavam od srece kad bik na koridi ubije ili tesko ozlijedi nekoga... :)
Hahaha, takodjer. :D
[i]What if I hanged you, my dearest?[/i]

Post Reply