Makarski maturanti

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
filmofil

Post by filmofil » 01 Jul 2008, 17:35

john_constantine wrote:a ionako je taj kukasti križ prije imao drugo značenje. Ako ste čitali Blade of immortal gdje je bilo objašnjenje o tom križu kojega nosi glavni lik na leđima... ali su ga nacisti preuzeli i tada je tek postao zloglasan.

A k* mladi nisu znali što znači taj kukasti križ, makar je istina da se to nigdje ne uči. Ja u osnovnoj niti srednjoj nisam uopće vidio niti se spominjao taj kukasti križ u nacizmu..

Ma sve su to preseravanja kao ono za černobilom. Mislim, glupo je uspoređivati naše nuklearke za černobilom gdje je radila samo jedna osoba, pobogu i to u katastrofalnim uvjetima...
pa svastika je nekakva opća kultura znati što predstavlja...a i uči se o tome u školi, u osnovnoj u 8. razredu je bilo o WW2 i spomenuto je da je to simbol nacizma bio...sad u srednjoj pod likovnim smo učili te vrste križeva i spomenut je kukasti...

ovo sa černobilom te nisam skužio :? :?
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Jul 2008, 17:52

filmophil wrote:
john_constantine wrote:a ionako je taj kukasti križ prije imao drugo značenje. Ako ste čitali Blade of immortal gdje je bilo objašnjenje o tom križu kojega nosi glavni lik na leđima... ali su ga nacisti preuzeli i tada je tek postao zloglasan.

A k* mladi nisu znali što znači taj kukasti križ, makar je istina da se to nigdje ne uči. Ja u osnovnoj niti srednjoj nisam uopće vidio niti se spominjao taj kukasti križ u nacizmu..

Ma sve su to preseravanja kao ono za černobilom. Mislim, glupo je uspoređivati naše nuklearke za černobilom gdje je radila samo jedna osoba, pobogu i to u katastrofalnim uvjetima...
pa svastika je nekakva opća kultura znati što predstavlja...a i uči se o tome u školi, u osnovnoj u 8. razredu je bilo o WW2 i spomenuto je da je to simbol nacizma bio...sad u srednjoj pod likovnim smo učili te vrste križeva i spomenut je kukasti...

ovo sa černobilom te nisam skužio :? :?
ma ona najava za gradnju nuklearke u hrvatskoj...
Michel puši karu.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 01 Jul 2008, 18:08

možda su fanovi charles mansona pa su zato stavili svastiku... :lol:
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

majstoro

Post by majstoro » 01 Jul 2008, 19:26

GreenHornet wrote:možda su fanovi charles mansona pa su zato stavili svastiku... :lol:
lol
[url=http://imageshack.us][img]http://img19.imageshack.us/img19/7096/bartgraffiticfchhmy7.gif[/img][/url]

[quote="Donnie Darko"]kupio sam WOW
ima li nade za moj drustveni zivot??[/quote]

Gosp.

Post by Gosp. » 03 Jul 2008, 21:30

Kao što je rekla Asfodel, lakše je baviti se banalnim stvarima poput ove nego ozbiljnim stvarima poput poskupljenja svega što zapravo može poskupiti.
Svastika nije podrijetlom isključivo hinduistički simbol, kao što ovdje pročitah. Prve verzije simbola su starije od danas poznatih civilizacija, najstariji primjerci sežu čak u neolitik pa po nekima i dalje.
Simbol je sam po sebi univerzalan te se u različitim varijantama pojavio u različitim dijelovima svijeta sa različitim značenjima. Dakle, nije isključivo vezan uz Indiju i južnu Aziju, nego se pojavio i u Europi pa i Americi.
Također, simbol se primjenjivao i u kasnijim razdobljima. U Hrvatskoj postoji par kamenih ostataka pred-slavensko/gotskih naroda/plemena sa simbolima svastike.
Svastika onog tipa koji večina ljudi poznaje, a koju su kasnije preuzeli nacional-socijalisti, se primjenjivala masovno u istočno europskom pravoslavlju te odprilike neki proučavatelji vuku paralele antisemitizma i tog simbola upravo iz tog razdoblja.
A podrijetlo nacional-socijalističke primjene svastike je još kompliciranije, dotiće Thule i neke druge organizacije/ljude o kojima se sada ne isplati raspravljati.
Sve u svemu, povijest simbola je duga i kompleksna. Sumnjam da su dečki/cure koji su se slikali ispred tog simbola htjeli na bilo koji način uvrijediti određene grupe ili da taj simbol prikazuje njihov pogled na svijet. Ovo što su mediji napravili od toga je samo sada naškodilo tim ljudima jer će ih se drugačije gledati u sredini iz koje potječu.
I sve to isključivo zbog zarade.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

LORDIfan111

Post by LORDIfan111 » 08 Jul 2009, 10:20

o,jebo vas.dica se malo isla zajebavat vi odma dizite frku nebi da je smak svijeta.
sweet killing machine

Post Reply