Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
-
callac
john_constantine wrote:Watchmen - hm, mogu reći da je to stvarno najbolja i vrlo vjerna ekranizacija stripa ikad u filmskoj povijesti. Od početka do kraja, makar ima dosta apsurdnih dijelova na koje možemo zažmiriti... A samo se stvarno sitničavi fanovi tražiti mane u likovima koji ne liče onima iz stripova (makar je Ozzy mogao biti bolje plav...). Akcija je odlično napravljena, makar mi je postalo preseravanje taj bullet time. Glumci dobri, ali nasilje zbilja pretjerano.
SPOILER
Ona scena s satarom u glavi je jednostavno prebrutalna. Nisam to mogao smisliti još od prve scene iz djetinstva u nekom hororu, i onda Dylan Dog... a kada još i Rorscharch više puta komada glavu satarom, jbt...
SPOILER
Kao što rekoh, vjerna ekranizacija stripa makar ima dosta drukčijih detalja. No, u vezi kraja...
SPOILER
mislio sam da će biti to tipični happy end, da će stići na vrijeme spasiti zemlju i sve to... Ali taj dio o Mahnattanu mi je totalno neuvjerljiv. Odlična je bila ideja u stripu, tako da je ovo ispalo totalno mlako. A i nema onog ironičnog završetka zadnjeg razgovora između Ozzya i Mahnattana...
SPOILER
Sada, oni koji nisu pročitali strip, ne znam kakav oni zapravo imaju točan dojam. Ali po meni je dosta zbrzano... Likovi nisu toliko ljudski i kompleksni kao u stripu. Omiljeni lik Rorscarch ima izvrsne scene tako da u tome nisam razočaran. Uživao sam u filmu, kao živi strip. No, zapravo je jedini problem filma što je pomalo dosadan, naročito u nekim dijelovima. Više nego vrijedno gledanja. 4/5 Zbog tih mana, jedna ocjena manje...
Da li treba prije pročitati strip ili pogledati film, pa pročitati film... Preporučam da obavezno bar pročitate strip jer ćete cijeli strip spoilati od početka do kraja i uništiti užitak čitanja.

'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
-
Sammy
callac wrote:john_constantine wrote:Watchmen - hm, mogu reći da je to stvarno najbolja i vrlo vjerna ekranizacija stripa ikad u filmskoj povijesti. Od početka do kraja, makar ima dosta apsurdnih dijelova na koje možemo zažmiriti... A samo se stvarno sitničavi fanovi tražiti mane u likovima koji ne liče onima iz stripova (makar je Ozzy mogao biti bolje plav...). Akcija je odlično napravljena, makar mi je postalo preseravanje taj bullet time. Glumci dobri, ali nasilje zbilja pretjerano.
SPOILER
Ona scena s satarom u glavi je jednostavno prebrutalna. Nisam to mogao smisliti još od prve scene iz djetinstva u nekom hororu, i onda Dylan Dog... a kada još i Rorscharch više puta komada glavu satarom, jbt...
SPOILER
Kao što rekoh, vjerna ekranizacija stripa makar ima dosta drukčijih detalja. No, u vezi kraja...
SPOILER
mislio sam da će biti to tipični happy end, da će stići na vrijeme spasiti zemlju i sve to... Ali taj dio o Mahnattanu mi je totalno neuvjerljiv. Odlična je bila ideja u stripu, tako da je ovo ispalo totalno mlako. A i nema onog ironičnog završetka zadnjeg razgovora između Ozzya i Mahnattana...
SPOILER
Sada, oni koji nisu pročitali strip, ne znam kakav oni zapravo imaju točan dojam. Ali po meni je dosta zbrzano... Likovi nisu toliko ljudski i kompleksni kao u stripu. Omiljeni lik Rorscarch ima izvrsne scene tako da u tome nisam razočaran. Uživao sam u filmu, kao živi strip. No, zapravo je jedini problem filma što je pomalo dosadan, naročito u nekim dijelovima. Više nego vrijedno gledanja. 4/5 Zbog tih mana, jedna ocjena manje...
Da li treba prije pročitati strip ili pogledati film, pa pročitati film... Preporučam da obavezno bar pročitate strip jer ćete cijeli strip spoilati od početka do kraja i uništiti užitak čitanja.

hahaha..cons.

You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
-
Scarface
Body of lies- 7/10- dobar film, al je moga bit trunku zanimljiviji. Sviđa mi se kraj i sveukupna slika prikaza šta se sve radi da bi se došlo do cilja.
-
filmofil
-
evo završio s jurassic park serijalom...
jurassic park 4/5...prvi i najbolji u serijalu makar mi je kao klincu ostavio puno bolji dojam
JP: lost world 3.5/5...dosta lošiji od prvog, ali svejedno zabavan...uživao sam u tom bezglavom trčanju po otoku kroz cijeli film...onaj zadnji dio filma s t-rexom u san diegu im nije trebao
JP 3 3.5/5...zabavan kao i drugi dio, ali opet neke gluposti tipa mali tarzan koji je preživio na otoku ne znam kolko tjedana sam samcat...film spašava što traje sat i pol (taman), da je bilo duže mislim da bi postao jako zamoran jer praktično kroz film samo upadaju iz sranja u sranje, samo se mijenja vrsta dinosaura s kojom imaju posla
This is the Zodiac speaking.
-
john_constantine
24 season 5 - odlična sezona, i najbrutalnija do sada, Jack Baurer je postao sve više krvoločni i ubojiti. Više akcije i mrtvih, sjajnih neočekivanih preokreta, dobre ideje s sarkazmom na Busha i njegov irački rat, novi i stari likovi, neočekivani događaji i smrti, napeto do samog kraja makar se par epizoda razvuklo, i dobar odabir glumca za vođu terorista. I sjajna završnica odlične sezone. 5/5
Michel puši karu.
-
Asfodel
-
Sparkling Cyanide - rekoh si ajd kad već nema HI neko vrijeme, Iskričavi cijanid će zadovoljit moju potrebu za suspenseom i zagonetnim ubojstvima. Kad ono skužim da je to američka adaptacija

koje redovno ispadnu njaaaa. Tako je i bilo, smiješne frizure iz 80-ih i nimalo britanskog hladnog šarma. Nimalo A.Christievski..
-
Scarface
Asfodel wrote:Sparkling Cyanide - rekoh si ajd kad već nema HI neko vrijeme, Iskričavi cijanid će zadovoljit moju potrebu za suspenseom i zagonetnim ubojstvima. Kad ono skužim da je to američka adaptacija

koje redovno ispadnu njaaaa. Tako je i bilo, smiješne frizure iz 80-ih i nimalo britanskog hladnog šarma. Nimalo A.Christievski..
Postoji ona verzija iz 1983 i 2003, ti si dakle gledala prvu, koja je ok, za razliku od druge.
-
callac
Crying Game 1992. mislim da je cijela poanta filma bio faktor iznenađenja. Kada njega nema, budući da sam znala o čemu se radi u filmu, ostaje samo mlaka radnja i ocjena 3/10
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
-
dr mladjo
eto da se malo pripremim za alice pogledao po prvi put
Alice in Wonderland (1951)vrlo dobar crtič 8/10
nakon pogledanog hangovera eto da vidim kao njegov veliku uzor
Bachelor Party (1984).iskreno dobar film.istina neke stvari su bile isforsirane.ali lijepo je vidjet dudikoffa u /mlađim danima 7/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
-
GreenHornet
"Pineapple express"
Ocekivao sam dosta dobru komediju,ali na kraju je ispao samo solidan "mozak na pasu" film sa 3-4 smijesne scene.
5,5/10

Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
-
filmofil
-
entourage season 1
odlična serija, navodno će biti sve bolja i bolja što ide dalje pa sam si odmah stavio skidat ostale sezone...ari gold najveći car
napravio bi posebnu temu jer sam vidio da je nema u Serije i TV, ali neda mi se...
preporuka svima koji traže nekakvu seriju

-
DEXTER
-
[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]
-
dr mladjo
filmophil wrote:entourage season 1
odlična serija, navodno će biti sve bolja i bolja što ide dalje pa sam si odmah stavio skidat ostale sezone...ari gold najveći car
napravio bi posebnu temu jer sam vidio da je nema u Serije i TV, ali neda mi se...
preporuka svima koji traže nekakvu seriju

ari i loyd su legende.kasnije postane još bolja.
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
-
filmofil
-
dark knight po 4. put

svaki put skužim neku novu sitnicu i svakim gledanjem potvrđujem ocjenu 5/5