e pa možda je tebi glupa...john_constantine wrote:druidi? Si svjestan da je ta ideja za druidima bila totalno glupa? Onaj treći dio, pa taj čovjek u crnome s revolverom kao da je ispao iz stripa Preacher, pa Michael kao nekakvo inskonsko zlo i dijete... Mislim, ono što je bilo različito između friday the 13th i halloweena je to da je halloween više bazirao na radnji, koja je istini za volju bila jednostavno dosadna. A ubojstva su bila u drugom planu i manje bitna. Atmosfera je ionako nestala poslije originala gdje se drugi dio pretvorio u slasher s hrpom nebuloza i neuvjerljivošću...Wendigo wrote:nebih rekao da mu to fali - originalni halloween serijal (barem ta 3 filma koja nešto vrijede) "ide" na atmosferu, stalkanje, dašak mistike (ono o nastanku MM, haddonfieldski druidski kult iz doba kolonijalne amerik itde..) i brza i efektivna ubojstva. michael nije tip ubojice koji mrcvari... a u zombievoj verziji više naginje na tu neku brutalnu stranu. što mi je čist ok, malo za promjenu i izvedba je vrlo zadovoljavajuča, baš na rob zombievski "trashy/splatter" način.john_constantine wrote: ma samo naprijed.To je ono što je nedostajalo halloween serijalu, bez tih offscreen scena ubojstava...
Zato mi je ovaj remake halloweena odličan - mračan, surov, krvav i nabijen akcijom, ubijanjima i dobrom radnjom, bez tih druida i slično.
i ja sam zadovoljan remakeom, btw.
michael i jason kao manijaci - 5 bodova, a oba serijala (osim 2,3 filma iznimke u svakom serijalu) su gluposti žešće... šteta.