Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Locked
John_Ryder

Post by John_Ryder » 15 Jun 2009, 19:48

kako mi ovo baca na apokaliptikove šprehe :lol:
"Im gonna touch you now." :P

Hec

Post by Hec » 15 Jun 2009, 19:53

sry nisam apokaliptik i on me nezanima...eto ja sam nesto podjelio sto je elrania trazila.
a apokaliptik nikada nije naveo ikakve metode jer nije ocito niti znao, laik :lol:
"Six strings to cover fear..."

elrania

Post by elrania » 15 Jun 2009, 19:57

dakle, sazeto, meditacije i kanaliziranje energije u kamenu?
Cannibalist wrote: eto, to je bio samo pocetak otkad sam poceo sve ovo proucavati i sad se maximalno zainteresirao i neke stvari su mi pomogle da shvatim znacenje u mome zivotu i gledam svijet malo drugacije a odlicno se osjecam. bas ono sto pise u mome sigu, ljepo je znati nesto sto niko nezna, i samo gledate sa strane ljude i smijete im se koliko su im umovi maleni i u koliku su materijalnost zavirili.
ovo je izuzetno pozitivno i lijepo, ali ostatak posta djeluje suvise nadobudno i nimalo duhovno. naravno da je lijepo znati nesto sto drugi ne znaju i drzala sam se ove filozofije ko pijan plota dok nisam shvatila koliki je bullshit usporedivanje svog dostignuca sa stanjem drugoga. ponajvise jer nakon nekog vremena, ako si dovoljno razuman, shvatis koliko malo ti sam zapravo znas.
meni zapravo bude pomalo zao, kad vidim da neka osoba s pozitivnom energijom i ostrinom zaglibi u materijalno, ali to je njihova sadasnja 'sudbina' i to je ono sto oni moraju prozivjeti kako bi kroz to iskustvo pronasli nesto za sebe u ovom zivotu.
smatram da je omalovazavati stanje drugoga ogromna greska koju onaj na nekom duhovnom putu moze napraviti...

Hec

Post by Hec » 15 Jun 2009, 20:01

totalno se slazem s tobom i to moje misljenje je takvo jer jos nisam usao u to, niti sam priznao da sam ikakav sveznalac, al je stvar u tome sto jednostavno nemogu meditirat jer mi je buraz u istoj sobi, a i starci u kuci... pa ono, da iam svoj stan onda bi se totalno posvetio tome i vjeruj mi drugacije bi reagirao na sve sto pomislim, zato sam jos uvjek takav i zasad samo i dalje proucavam...

EDIT : i te stvari sto sam naveo, sto su mi pomogle da se drugacije odnosim prema svijetu, mislio sam na saznanja ali dovoljan je taj jedan osjecaj energije da izmjenis misljenje o svemu.

Hec

Post by Hec » 15 Jun 2009, 20:06

elrania wrote:dakle, sazeto, meditacije i kanaliziranje energije u kamenu?
Cannibalist wrote: eto, to je bio samo pocetak otkad sam poceo sve ovo proucavati i sad se maximalno zainteresirao i neke stvari su mi pomogle da shvatim znacenje u mome zivotu i gledam svijet malo drugacije a odlicno se osjecam. bas ono sto pise u mome sigu, ljepo je znati nesto sto niko nezna, i samo gledate sa strane ljude i smijete im se koliko su im umovi maleni i u koliku su materijalnost zavirili.
ovo je izuzetno pozitivno i lijepo, ali ostatak posta djeluje suvise nadobudno i nimalo duhovno. naravno da je lijepo znati nesto sto drugi ne znaju i drzala sam se ove filozofije ko pijan plota dok nisam shvatila koliki je bullshit usporedivanje svog dostignuca sa stanjem drugoga. ponajvise jer nakon nekog vremena, ako si dovoljno razuman, shvatis koliko malo ti sam zapravo znas.
meni zapravo bude pomalo zao, kad vidim da neka osoba s pozitivnom energijom i ostrinom zaglibi u materijalno, ali to je njihova sadasnja 'sudbina' i to je ono sto oni moraju prozivjeti kako bi kroz to iskustvo pronasli nesto za sebe u ovom zivotu.
smatram da je omalovazavati stanje drugoga ogromna greska koju onaj na nekom duhovnom putu moze napraviti...
otprilike, ali i sakralna teurgija/magika (da reknem na šarlatanskom jeziku, bjela magija)

elrania

Post by elrania » 15 Jun 2009, 20:08

pa radi po noci kad je veci mir. ako imas zelju raditi, nemoj se ogranicavati. reci staroj zasto mumnjas 'ooommm' i sjedis ko yogi i amen.

mene su te meditacije strasno iscrpljivale, jer je energija bila prkaoticna i nefokusirana da bih ista napravila. vecinom nisam nista dobivala direktnim fokusiranjem, nego nekim iznenadnim uletima/izletima. ne gledam na to ko nesto wow, jer nije radeno s namjerom, al ajd, i'm gettin somewhere.

Hec

Post by Hec » 15 Jun 2009, 20:11

nevalja se ni forsat, previse pozitivne energije se nema gdje smjestiti u tvojim etericnim i astralnim tijelima pa postane negativna.zato nevalja nikad pretjerivat, sve polako, i cakre svugdje u knjigama pise da ih treba sve odjenom otvorit, no to je najgora stvar koja se moze desit, kako da kazem, tjelo ti jednostavno pregori, kad otvris 1. onda ti se zivcane zile polako sire i onda moze kontrolirat toliku energiju pa mozes krenuti sa iducom cakrom, a ljudi otvore sve i preveliko opterecenje za tijelo, pa dobiju veliku temperaturu a ako se nepazi i jos gore stvari....po meni je najbolje za pocetak otvorit 6. cakru jer nakon toga mozes vidit daljna dogadjanja u tvome tijelu i znas kada i sto da radis iduce, to mi je preporucio i jedan poznati covjek . ezotericar i proucavatelj okultizma Osman Hasanpašić, vlasnik Nove Arke

elrania

Post by elrania » 15 Jun 2009, 20:12

Cannibalist wrote:
otprilike, ali i sakralna teurgija/magika (da reknem na šarlatanskom jeziku, bjela magija)
probaj usmjeravati energiju u sebe na cakre, poput iscjeljivanja. ne znam kak ce ti to ic, jer ovisi o otvorenosti, al bilo bi fora za isprobavati hoces moc, jer bi trebao biti efekt ko s kamenom (jedino sto ces ti biti taj koji kanalizira anergiju).

Hec

Post by Hec » 15 Jun 2009, 20:16

e to, al ja sam radio jos jedan nacin, samo legnes na ledja, zatvoris oci i usmjeris oci na sredinu cela, i brojis od 100 do 0.....i kad zavrsis - pojavi ti se zelena linija preko ociju, jos jedan nacin za 6. cakru
duze ti treba ali djeuje, u biti to sada samo i radim.

no radi foruma cu navesti svih 7 kundalina:

1. cakra je izmedju gentalija i anusa
2. je kod mjehura
3. je u trbuhu
4. je srcana, odma iza srca
5. je disna cakra, grlo
6. je na sredini cela, trece oko
7. je tjemena

7. mozes otvorit samo ako otvoris sve ostale.
takodjer svaka cakra ima svoje boje i poistovjecuju se sa dragim kamenjima

elrania

Post by elrania » 15 Jun 2009, 20:24

mozda da im zalijepis lijepu slikicu da se dive bojama usput :lol:

usput, ono o cemu sam pricala nema veze sa 6. cakrom, vec samo realizacijom okolne energije i usmjeravanjem.
buduci da si vec spominjao tu 'bijelu' magiju samo ti preporucam to iscjeljivanje kao dobar fokus E.

Hec

Post by Hec » 15 Jun 2009, 20:29

istina i to, no ona se vise bazira na incijacijama i evokacijama, ...ritualima, nije bas za samu osobu ali ko zna moze sve. no zato postoje razni redovi, masonstvo,slobodno zidarstvo itd.... nista tu nije lose, samo tajna znanja. a po meni je Golden Dawn je najbolji za sve to i za sam pocetak, zastita sebe,
hermetizam se bazira na njemu i u njemu se sadrzi, nesto sitno reikija,kabbala,egipatska magika, rozenkrščanska filozofija, crowleyov tarot, i mnogo drugih načela i grana. zato mi je najdrazi, i on je bas ko neka vrsta filozofije i fino opisuje sebe, niti se ikome ubacuje u glave namjerno.
al dobre knjige sa njihove strane su

Israel Regrdie . Tree of life
Dion Fortune . Psychic - Self Defense

drzim se tih pisaca, neda mi se nabrajat sve, ali dobar je nas domaci Damir Poštić Darmi u knjizi Tajni Svijet Magike je jednostavno sve fino objasnio, ama bas sve sto se tice svega, i bazirao se tocno na taj hermetizam.

Hec

Post by Hec » 15 Jun 2009, 20:40

Image
evo vam jedan fini poredak

elrania

Post by elrania » 15 Jun 2009, 20:41

uh :lol:
kako se ne slazem s ovim podjelama i imenima i nazivima... nije bioenergija nikakvo tajno znanje; nades si na gg dovoljno informacija potrebnih za pocetak :lol: .
4 godine nakon inicijacije jedino sto mogu nazvati vodiljom je jacina duha i uma u pojedincu. tako ne volim pravila i restrikcije koje ulaze u to i vise manje je to razlog zasto sam prakticki pobjegla od tih gluposti i zasto me toliko malo toga uopce zadivi sto cujem da drugi pricaju.
muka mi je od spomena nadnaravnog i koliki se cirkus iz toga radi medu 'alternativnim' masama, te koliko se jedni cude, a drugi hvale posjedovanjem.
mislim da je najbolja stvar koju sam ikada promijenila to sto na bilo kakvo takvo iskustvo gledam ko na svako 'ovozemaljsko'.
let's face it... sve sto sad zelimo nauciti je ono sto smo vec u jednom postojanju vidjeli... dio je nas i nije nista strano, a filozofija koja dolazi uz to je nesto (bar meni) vrijednije od bilo kojeg 'trika' koji otkrijes da mozes.
mada bih vjerojatno iskocila iz koze da mi se prikaze neka utvara dok sam doma sama navecer. :lol: :lol:

callac

Post by callac » 15 Jun 2009, 20:44

Pročitala sm sve napisano i moram reći da nikada ne bih mogla postići takvo nešto. Iako sam se uvijek pronalazila u takvim stvarima, zanimalo me sve to, jednostavno nikad nisam imala dovoljno ustrajnosti da se u potpunosti posvetim bilo čemu. Prezaigrana sam a opet nekako prerealna da bih mogla vjerovati. Pročitala sve i svašta, neko vrijeme brijala na to i onda puf, natrag u normalu. Po prirodi sam veliki paničar, patim godinama od raznoraznih napada panike i anksioznosti te me je to dugo spriječavalo i kočilo da normalno funkcioniram. Zato bih voljela moći meditirati i svojim umom zapravo postići duševni mir. Ali mozak mi pretjerano radi i misli su kaotične tako da svoj problem riješavam (u zadnje vrijeme) okruživanjem ljudima u koje se mogu pouzdati i koje razumiju moje stanje. i naravno skretanjem pozornosti sa sebe gledanjem filmova serija, a poanta te meditacije, bar mislim, jest koncentracija na sebe , svoje disanje i otkucaje srca. Ja čim krenem o tome razmišljati, puls skače, srce da izađe iz grudi, ne mogu disati...klasična luđakinja! :D
Eto, tebi svaka čast, želim ti sreću! :wink:
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Hec

Post by Hec » 15 Jun 2009, 20:46

slazem se s time, niti sam rekao da je bio energija tajno znanje, isto tako i djelovi divinacije sto se tice radijestezije i sl. to jednim klikom na googlu mozete nac odma, i vec ispisane cijene, meni se nesvidja to sto ako vec nekom mozes pomoc, zasto onda naplacujes? pomoc se nikad nebi trebala naplacivat

tajno znanje je umijece magike, jer priznaj da je onda fakat tajno osim ako ne krenes trazit sama odgovore....zazivanje entiteta, sve geometrija i simbolika, sve tocne informacije navedenog nije lako nac, mada imas internet ni tamo sve nije kako treba biti, dosta se novih sekti i teorija koti, ali nikad nece moci zbrisat pravu istinu.
ovo sam odogovrio elri:

a na callac: moja stara ima isti problem, ali sam joj za rodjendan kupio moqui kamenja, prvi put je u zivotu osjetila energiju i nista ju nije dekoncentriralo da bi se mogla usredotocit, sad i normalno zaspe sa njima bez ikakvih nocnih ustajanja i vise se ne cima na svaku sitnicu koju cuje....to je stvaro tako fino kad se cakre poravnaju....a to moze postic sa moqui ako se opustis sa njima i drzis ih uspravno prema kicmi....dokaz jer sam pomogo staroj

Locked