Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Boby
"Burn After Reading (2008)"
S obzirom da u zadnje vrijeme izbjegavam gledati novije komedije ovo je došlo kao pravo osviježenje jer se ne sjećam kada sam se zadnji puta ovoliko smijao a da je riječ o novom filmu; u sceni s Pittom i Clooneyem su mi zamalo potekle suze. Prije svega, dobra gluma i svakome je glumcu vrlo dobro sjeo lik koji je tumačio. Scenarij je umjereno složen, taman toliko da gledatelju omogući repetativno gledanje a da ne bude sve već na prvi pogled viđeno. Nadalje, dijalozi su pun pogodak kao i ideja da neki likovi (u nedostatku da vode smisleniji razgovor) non stop ponavljaju iste stvari s različitim ljudima. Za pohvaliti su i neki detalji poput Pittovog škicanja očima kojim se trudi ostaviti ozbiljan dojam dok vodi "ozbiljan" razgovor s Malkovichem. Svakako jedna od boljih crnih komedija nakon duljeg vremena i još jedan pun pogodak braće Coen
S obzirom da u zadnje vrijeme izbjegavam gledati novije komedije ovo je došlo kao pravo osviježenje jer se ne sjećam kada sam se zadnji puta ovoliko smijao a da je riječ o novom filmu; u sceni s Pittom i Clooneyem su mi zamalo potekle suze. Prije svega, dobra gluma i svakome je glumcu vrlo dobro sjeo lik koji je tumačio. Scenarij je umjereno složen, taman toliko da gledatelju omogući repetativno gledanje a da ne bude sve već na prvi pogled viđeno. Nadalje, dijalozi su pun pogodak kao i ideja da neki likovi (u nedostatku da vode smisleniji razgovor) non stop ponavljaju iste stvari s različitim ljudima. Za pohvaliti su i neki detalji poput Pittovog škicanja očima kojim se trudi ostaviti ozbiljan dojam dok vodi "ozbiljan" razgovor s Malkovichem. Svakako jedna od boljih crnih komedija nakon duljeg vremena i još jedan pun pogodak braće Coen
- boyko
- dr mladjo
- boyko
a da nije baš akcijski(jbg nisam razmišljal kaj pišemdr mladjo wrote:akcijski???boyko wrote:Full Metal Jacket - akcijski film iz 1987. godine,radnja se odvija u Vietnamu...vjerujem da je večina ljudi na forumu pogledala ovaj film.neznam kaj bi drugo rekel nego da je film jednostavno predobar.10/10

''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- sikeone
- sikeone
- john_constantine
farscape - dobra i povezana serija koja nije svaka za sebe, već kao da gledamo duži film, s raznim događajima. Likovi nisu baš obiteljski i prijateljski povezani, već svi misle samo na sebe. A kasnije cijene druge osobine kod drugih kao hrabrost, povjerenje i slično, dok neki ostaju uvijek izdajice. Chiana, novi iik koji se kasnije pojavljuje je odličan izbor, i dobro začinjuje ekipu. Craig možda jedino ide na živce, a ostali likovi su dobri. Alieni su ovdje prikazani kao čudovišta iz noćnih mora, nego kao u star treku i sličnim serijama, što mi se više dopada. Odlični kostimi, priče. A najdraža epizoda, 21. Bone to Be Wild
Jedino su na početku zamorne epizode radi dužeg trajanja, ozbiljne tematike, ali kasnije postaje bolje s napetim završetkom prve sezone.
3/5
Jedino su na početku zamorne epizode radi dužeg trajanja, ozbiljne tematike, ali kasnije postaje bolje s napetim završetkom prve sezone.
3/5
Michel puši karu.
-
- Boby
"The Reader (2008)" iliti "Žena Kojoj Sam Čitao"
Ma krasan film s krasnom izvedbom Kate Winslet. Na samom početku u neku ruku djeluje kao seksualna fantazija (spetljati se s dvostruko starijom nazi-ženskom) ali film ide mnogo dalje i bez nametanja vlastith zaključaka ostavlja gledatelja da se sam propitkuje, da se stavi u kožu suca i osuđenika, žrtve i neposrednog promatrača ostavljajući dovoljno mjesta za donošenje različitih pogleda po pitanju istih stvari. Film se dotiče i pravnog aspekta dotičnoga slučaja jasno karikirajući kako zakonske norme jesu proizašle jednim djelom iz moralnih ali samim time se zakon ne može izjednačavati s moralom; lijepo je to vidjeti izvan uobičajenog konteksta unutar kojeg se ovakve teze iznose u stvarnom životu. Osjećaj kojim je ovaj film prožet tmuran je i mokar s pokojom trakom svijetlost što svakako ovakvom filmu odgovara i vrijedan je svačije pažnje, kako zbog Winsletice tako i zbog mudrog i neangažiranog scenarija
Ma krasan film s krasnom izvedbom Kate Winslet. Na samom početku u neku ruku djeluje kao seksualna fantazija (spetljati se s dvostruko starijom nazi-ženskom) ali film ide mnogo dalje i bez nametanja vlastith zaključaka ostavlja gledatelja da se sam propitkuje, da se stavi u kožu suca i osuđenika, žrtve i neposrednog promatrača ostavljajući dovoljno mjesta za donošenje različitih pogleda po pitanju istih stvari. Film se dotiče i pravnog aspekta dotičnoga slučaja jasno karikirajući kako zakonske norme jesu proizašle jednim djelom iz moralnih ali samim time se zakon ne može izjednačavati s moralom; lijepo je to vidjeti izvan uobičajenog konteksta unutar kojeg se ovakve teze iznose u stvarnom životu. Osjećaj kojim je ovaj film prožet tmuran je i mokar s pokojom trakom svijetlost što svakako ovakvom filmu odgovara i vrijedan je svačije pažnje, kako zbog Winsletice tako i zbog mudrog i neangažiranog scenarija
- john_constantine
- dr mladjo
Wedding Crash/ers (2005)-ah kako volim ove moderne,malo ozbiljnije komedije.em kad se ima još i dobrih glumaca..+ Rachel McAdams kao obično preslatka
8/10

http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
- callac
Ako smijem primjetiti, Farscape je serija i to od 4 sezone...mislim da zaslužuje svoju temu u podforumu serije pa makar imala samo jedan odgovor.john_constantine wrote:farscape - dobra i povezana serija koja nije svaka za sebe, već kao da gledamo duži film, s raznim događajima. Likovi nisu baš obiteljski i prijateljski povezani, već svi misle samo na sebe. A kasnije cijene druge osobine kod drugih kao hrabrost, povjerenje i slično, dok neki ostaju uvijek izdajice. Chiana, novi iik koji se kasnije pojavljuje je odličan izbor, i dobro začinjuje ekipu. Craig možda jedino ide na živce, a ostali likovi su dobri. Alieni su ovdje prikazani kao čudovišta iz noćnih mora, nego kao u star treku i sličnim serijama, što mi se više dopada. Odlični kostimi, priče. A najdraža epizoda, 21. Bone to Be Wild
3/5
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- john_constantine
ma jep, znam da je serija, samo je sve to povezano. Neke situacije koje se dogode u određenoj epizodi, spominju se ili imaju utjecaja na kasniju radnju.callac wrote:Ako smijem primjetiti, Farscape je serija i to od 4 sezone...mislim da zaslužuje svoju temu u podforumu serije pa makar imala samo jedan odgovor.john_constantine wrote:farscape - dobra i povezana serija koja nije svaka za sebe, već kao da gledamo duži film, s raznim događajima. Likovi nisu baš obiteljski i prijateljski povezani, već svi misle samo na sebe. A kasnije cijene druge osobine kod drugih kao hrabrost, povjerenje i slično, dok neki ostaju uvijek izdajice. Chiana, novi iik koji se kasnije pojavljuje je odličan izbor, i dobro začinjuje ekipu. Craig možda jedino ide na živce, a ostali likovi su dobri. Alieni su ovdje prikazani kao čudovišta iz noćnih mora, nego kao u star treku i sličnim serijama, što mi se više dopada. Odlični kostimi, priče. A najdraža epizoda, 21. Bone to Be Wild
3/5
Michel puši karu.
- callac
Mada?? Samo isto kao i svaka druga serija koja je ikada snimljena!!!john_constantine wrote:ma jep, znam da je serija, samo je sve to povezano. Neke situacije koje se dogode u određenoj epizodi, spominju se ili imaju utjecaja na kasniju radnju.callac wrote:Ako smijem primjetiti, Farscape je serija i to od 4 sezone...mislim da zaslužuje svoju temu u podforumu serije pa makar imala samo jedan odgovor.john_constantine wrote:farscape - dobra i povezana serija koja nije svaka za sebe, već kao da gledamo duži film, s raznim događajima. Likovi nisu baš obiteljski i prijateljski povezani, već svi misle samo na sebe. A kasnije cijene druge osobine kod drugih kao hrabrost, povjerenje i slično, dok neki ostaju uvijek izdajice. Chiana, novi iik koji se kasnije pojavljuje je odličan izbor, i dobro začinjuje ekipu. Craig možda jedino ide na živce, a ostali likovi su dobri. Alieni su ovdje prikazani kao čudovišta iz noćnih mora, nego kao u star treku i sličnim serijama, što mi se više dopada. Odlični kostimi, priče. A najdraža epizoda, 21. Bone to Be Wild
3/5

'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.