Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
-
dr mladjo
elrania wrote:
meni je u redu sto mladjo trazi dobro u filmovima, ali ne bih nikada otisla pogledati niti jedan od tih filmova koje je spomenuo cisto zbog toga sto ne djeluje ko da ima iskreno misljenje o necemu i ne daje fer kritiku.
lijepo je vidjeti pohvalu necega, ali apsolutno me demotivira svako malo nailaziti popise filmova kojima je srednja ocjena kad se sve to skupa zbroji 8,0 i takvo sto mi je krajnje nerealno.
ali svi ti filmovi su imali više dobra nego lošeg.stoga su morali imat ocjenu veču od 5.6-7 su filmovi su filmovi koji su imali neke sitinice koje ih ipak malo izdvajaju iz prosjeka.8 i 9 ekstra dobri,filmovi koje ćuz sigurno nekoliko puta pogledat..a desetka je rijetka.mislim da sam je dao 1 u 20 filmova..a nikad se ne zna jesam li pak bio ušao u neki niz kvalitetnih filmova.jer nikad ne gledao filmove tek tako.uvijek provjerim o čemu se radi,da ne bude iznenađenje..a i zaboravljaš drugo gledanje,koje je najvažnije.tek se pri drugom gledanju može donijet prava ocjena.. evo ti jedan savjet-ako ima od 8 naviše pogledat ili se bar raspitat o filmu,ok?
taki' sam i ja, ali samo low budget trasherima koji su napravljeni od strane amatera mogu dobit ocjenu manju od 3-4 ...film nebi bio film da je los
i za trash vrijedi isto pravilo.trash se ocjenjuje po trash mjerilila.gledamo jel zanimljiv,smiješan originalan.gluma i specijlani efekti nisu u prvom planu.ako su pak kvalitetni to je samo ekstra plus..
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
-
Boby
"Nights in Rodanthe (2008)"
Romantična drama s Richardom Gereom namjenjena ciljanoj publici. Ispod ušminkanog kolaža (a to su prekrasne lokacije na kojima je film sniman i kompetentnost glumaca) krije se jedna plitka priča sa slabo razrađenim likovima, pokojim klišejem i fabulom koja je manje-više iritantna. Ovaj film se je ionako gledao na sekin nagovor.
"Qurantine (2008)"
Film je na DVD kutiji izreklamiran kao jedan od najboljih ovogodišnjih horrora. Bez obzira što se nadam kako to nije istina i dalje je riječ o filmu koji je daleko od promašaja. Sniman po uzoru na Cloverfield film pri samome uvodu uspjeva savršeno dočarati atmosferu normalnog i uobičajenog svijeta u kojem živimo; što stvara svojevrsni osjećaj strave s obzirom da gledatelj zna kako gleda horror i kako ćeju stvari prije ili poslije krenuti u nekom sasvim drukčijem smjeru. Uzimajući u obzir kako je čitav film video zapis jedne noći koje je krenula po nezamislivom zlu, scenaristi su se potrudili distancirati od pravila "tko će preživjeti a tko ne" ali opet, sve je to već od prije viđeno. Dakle, ništa novo pa čak i pomalo iscjeđivanje ideja koje su začeli Blair Witch i Cloverfield ali svakako ostvaranje vrijedno gledanja bez nekog većeg žaljenja
"Midnight Cowboy (1969)"
Za današnje standarde pomalo statičan film u kojem se ništa osobitog ne dešava ali to nije niti nikada bio faktor kvalitete filma. Prije svega, film uspješno dočarava prljavu stranu New Yorka 60-tih godina unutar koje su ubačena 2 glavna (i jedina) protagonista koje su briljantno interpretirali Jon Voight i Dustin Hoffman. Za preporuku svima kojie ne smeta da ih film ostavlja s nedorečenošću i osjećajem da se je još nešto imalo za reći.
-
Boby
"Roger Dodger (2002)"
Ovaj sam film gledao prije točno 5 godina i ostao mi je u pamćenju kao dobro ostvarenje. Prije 2 tjedna ugledah ga na kiosku po cijeni od 9,99 kn. S obzirom da je riječ o filmu koji je osvojio nagrade na brojnim festivalima kupih ga instinktivno. I nakon ponovnog vraćanja ovom ostvarenju mogu reći da je film poput dobrog vina, još bolji nego prije 5 godina. Neke djelove dijaloga prije 5 godina nisam niti u potpunosti kužio što mi je sada došlo na naplatu i ostavilo mnogo bolji dojam. Priča je zanimljiva, 16-godišnji nećak posjećuje svoga ujaka, ciničnog i humorističnog zavodnika kojemu su srednjovječne i starije žene rutinska igra. Nećak ga moli da ga uvede u svijet osvajanja ženskih srdaca a dobri ujo ga odvodi u nezaboravnu noć noćnog života. Film je prepun inteligentnih dijaloga i obzervacija ujaka koji je u stanju u samo par sekundi secirati privatni život potpune strankinje na osnovi onog što na prvi pogled vidi. Uz to, brojne su i komične scene u kojima se više nego dobro parodira ljudsko vjerovanje kako znaju odgovore na sva pitanja. Campbell Scott u ulozi ujaka ostvario je jednu od boljih uloga ovog desetljeća te je čudno kako ovaj glumac nije uspio dogurati dalje nego što jest s obzirom da mnogi gori glumci jesu
link za sve zainteresirane:
http://www.imdb.com/title/tt0299117/
-
dr mladjo
Boby wrote:
"Qurantine (2008)"
Sniman po uzoru na Cloverfield film
zar nije jednostavnije reči da je remake od [rec]?

-
Boby
dr mladjo wrote:Boby wrote:
"Qurantine (2008)"

Ma nisam niti znao da je remake

U zadnje vrijeme samo nižem filmove po videotekama bez ikakvog pred ili naknodnog znanja
-
DEXTER
-
Boby wrote:dr mladjo wrote:Boby wrote:
"Qurantine (2008)"

U zadnje vrijeme samo nižem filmove po videotekama bez ikakvog pred ili naknodnog znanja
um.. zar nije "Quarantine" horror?!

[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]
-
Boby
DEXTER wrote:Boby wrote:dr mladjo wrote:zar nije jednostavnije reči da je remake od [rec]?

um.. zar nije "Quarantine" horror?!

Je, dobro si primjetio. Počeo sam kopati po glavi koje sam sve filmove zadnjih tjedana gledao i pišući post ubacio sam i Quarantine zaboraviviši u kojem sam topicu; ispričavam se ako sam time uvrijedio nečije osjećaje

-
John_Ryder
kaj još postoje videoteke?

ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

-
Boby
John_Ryder wrote:kaj još postoje videoteke?

Sada već debelo zalazimo u offtopic. Sve što ja gledam i jest iz videoteka i s kioska. Ima par zaista dobrih videoteka; jedna ima podosta bogat izbor starih filmova na DVD-u, od klasika s Bogartom i Cagneyem do najstaknutijih uradaka iz 70-tih i 80-tih a nađu se i pokoji filmovi snimljeni još prije Drugog svj. rata. Mislim da svoja mišljenja o videotekama mnogi zasnivaju samo na onima koje vide u svom kvartu a iste su nerijetko jadne i siromašne
-
Scarface
Boby wrote:John_Ryder wrote:kaj još postoje videoteke?

Sada već debelo zalazimo u offtopic. Sve što ja gledam i jest iz videoteka i s kioska. Ima par zaista dobrih videoteka; jedna ima podosta bogat izbor starih filmova na DVD-u, od klasika s Bogartom i Cagneyem do najstaknutijih uradaka iz 70-tih i 80-tih a nađu se i pokoji filmovi snimljeni još prije Drugog svj. rata. Mislim da svoja mišljenja o videotekama mnogi zasnivaju samo na onima koje vide u svom kvartu a iste su nerijetko jadne i siromašne
Ma nebitno je to koliko je kvalitetna videoteka, jer meni stvarno nedostaje onaj osjećaj uzimanja filmova svaki vikend, trenuci kad bi pogledom luta po polici ne mogući se odlučit samo za jedan. Oću reć, tu i tamo i dalje oden do videoteke čisto jer mi fali to dobivanje filmova na kapaljku, lipo je i ovo kad moš skidat sve šta ti padne na pamet, al to guši poštivanje svakog pogledanog filma koje san prije ima, ista stvar mi se desila i sa stripovima, ka manji dušu bi da za nastavak i živija bi za dan kad će izać recimo novi Zagor, a sad je sve to nestalo, jer ih nabavljan tolikom brzinom s raznih strana, i sad je sve to nekako hladno, i to me užasno guši- ovo je u biti mala slika mana modernizacije i odrastanja, zar ne? Al, ok, offtopic je.
-
dr mladjo
Boby wrote:

ako se ne varam amerikanci su kupili prava za ovaj film čak prije nego što je [rec] zaigrao u španjolskim kinima...
-
Dragonrage
-
Fast & Furious (2009) -
TRAILER 4/5
Film ko film, zaista ništa posebno, tipična Hollywoodska razbijačina za opuštanje moždanih vijuga koja ne nudi ništa novo i specijalno u pogledu priče, glume ili režije. Ali kao eye candy akcijski film, jako dobro, brzo, žestoko, zabavno i nimalo dosadno i pretenciozno. Čak bih se usudio reći da je upravo ovaj film u i onako prosječnom serijalu najbolji. Prvi mi nikada nije bio nešto jer je za takvu vrstu filma bio preozbiljan i pretenciozan, želio je biti nešto što nije. Drugi je bio tipični akcić ali sa nešto više jurnjava i nešto sitno bolji od originala, a treći je nekako bio najzabavniji, sve do sada kada ovaj preuzima tu titulu + što je veći dio ekipe iz originala ponovno ovdje. Ovoga puta čak mi je i inače karakterom "napuhani" (čitaj umišljeni) Diesel bio čist OK.
Sve u svemu, za ljubitelje akcije bez mozga i za ljubitelje ušminkanih automobila...
-
Boby
dr mladjo wrote:Boby wrote:

ako se ne varam amerikanci su kupili prava za ovaj film čak prije nego što je [rec] zaigrao u španjolskim kinima...
Pročitao sam topic o ovom filmu i napunio rupe u znanju; ovak mi je film ostavio solidan dojam, a da sam gledao prvo remake dojam bi mi bio zasigurno gori
-
Sammy
Twilight (2008)
Film je žestoko sranje.. 2/10 - za trud

Stavljen je u non-horror, jer mi ne vuce na horror, a i na IMDB-u je okarakteriziran ko neka drama - triler...
Radnja mi i nije tolko losa, likovi su zanimljivi i sve to...al nevalja nist...
SPOILER
Najvise su mi ti vampiri unistili dozivljaj...koda gledam X-Men

...svi su neki supermeni, lete, udari ga auto, auto se osteti, Edi cita misli, ona druga prorice buducnost, ma dajte...a ono kad su igrali bejzbol..ajd, to mi je bilo bar komicno ak nist drugo..
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
-
elrania
Sammy wrote:Twilight (2008)
Film je žestoko sranje.. 2/10 - za trud

Stavljen je u non-horror, jer mi ne vuce na horror, a i na IMDB-u je okarakteriziran ko neka drama - triler...
ni nije horror. vidjedt ces da je i topic o filmu na forumu u non horror sekciji.