Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
A$H

Post by A$H » 01 Apr 2009, 17:01

Burn After Reading - 3/5

Tombstone - 4/5
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

GreenHornet

Post by GreenHornet » 02 Apr 2009, 13:13

"Scarface"
9,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Aryx

Post by Aryx » 03 Apr 2009, 02:54

dragonball z 90 episode
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Wendigo

Post by Wendigo » 03 Apr 2009, 10:06

metalocalypse 2. sezona
4/5

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Apr 2009, 22:32

mystic river - odlična i tragična drama, povezanih događaja, scena, radnje i dobrih glumaca, kao i režije. Priča je baš odlično napravljena, tragične scene, početak, obrat, završetak. Makar me se završetak nije previše dojmio, nekako mi je ispao patetičan i nisam baš zadovoljan njime. A Sean Penn, nisam baš njegov ljubitelj... Ali u svakom slučaju dobra drama, ali predvidljivo na kraju. 3/5
Michel puši karu.

Boby

Post by Boby » 03 Apr 2009, 22:49

john_constantine wrote:mystic river - odlična i tragična drama, povezanih događaja, scena, radnje i dobrih glumaca, kao i režije. Priča je baš odlično napravljena, tragične scene, početak, obrat, završetak. Makar me se završetak nije previše dojmio, nekako mi je ispao patetičan i nisam baš zadovoljan njime. A Sean Penn, nisam baš njegov ljubitelj... Ali u svakom slučaju dobra drama, ali predvidljivo na kraju. 3/5
Aha, slažem se; kraj se je išao raditi u stilu neke kazališne drame te su se time djelom uništili likovi koji su sve do tada bivali vrlo dobro okarakterizirani

boyko

Post by boyko » 04 Apr 2009, 00:06

City of Ember - Film snimljen po igri Bioshock,koju ja naravno nisam mogel igrat jer je moj gospodin komp (zbog kojeg mi nekad dojde da ga hitim van i spišam se po njemu) tak odlučil i to je to... -.- uglavnom,jako dobar film sa jako zanimljivom pričom... ako ga niste pogledali,definitivno vam preporučujem da ga pogledate... 9/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Asfodel

Post by Asfodel » 04 Apr 2009, 00:26

Slumdog Millionaire - predobro ostvarenje :D Sve sve valja, a vjerojatno samo količina patetike i realnosti dolazi u pitanje. Nakon što sam razmislila, rekla bih - ne u mom slučaju, meni paše... Malo lokacije i kamera podsjećaju na Cidade de Deus.
Uglavnom, američki san... odlično
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wendigo

Post by Wendigo » 04 Apr 2009, 00:35

the war of the worlds (1953)

Scarface

Post by Scarface » 04 Apr 2009, 01:07

Boby wrote:
john_constantine wrote:mystic river - odlična i tragična drama, povezanih događaja, scena, radnje i dobrih glumaca, kao i režije. Priča je baš odlično napravljena, tragične scene, početak, obrat, završetak. Makar me se završetak nije previše dojmio, nekako mi je ispao patetičan i nisam baš zadovoljan njime. A Sean Penn, nisam baš njegov ljubitelj... Ali u svakom slučaju dobra drama, ali predvidljivo na kraju. 3/5
Aha, slažem se; kraj se je išao raditi u stilu neke kazališne drame te su se time djelom uništili likovi koji su sve do tada bivali vrlo dobro okarakterizirani

Pa i ne baš, savršeno je na kraju opisano kako je ipak samo jedan od njih uša u auto i simbolično ne dovršivši napisat svoje ime u cementu cili život bija samo polovica osobe. Jako efektno ako se mene pita.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Boby

Post by Boby » 04 Apr 2009, 01:59

Ghostface wrote:
Boby wrote:

Pa i ne baš, savršeno je na kraju opisano kako je ipak samo jedan od njih uša u auto i simbolično ne dovršivši napisat svoje ime u cementu cili život bija samo polovica osobe. Jako efektno ako se mene pita.
Nisam na to mislio; mislim na ponašanja likova na samome kraju filma i to partikularno na Pennovu ženu. Na kraju filma likovi se počinju ponašati previše apstraktno, sve do tada film je dirljiva dokumentacija jednog od mnogih slučajeva na koje nailazimo u crnoj kronici ali onda se pri svršetku sve mora okrenuti u nešto što je na daleko nižoj razini od onoga što je film sve do tog trenutka ostvario. I dalje, meni odličan film s loše priljepljenim završetkom

Scarface

Post by Scarface » 04 Apr 2009, 09:52

Boby wrote:
Ghostface wrote:
Boby wrote: Aha, slažem se; kraj se je išao raditi u stilu neke kazališne drame te su se time djelom uništili likovi koji su sve do tada bivali vrlo dobro okarakterizirani

Nisam na to mislio; mislim na ponašanja likova na samome kraju filma i to partikularno na Pennovu ženu. Na kraju filma likovi se počinju ponašati previše apstraktno, sve do tada film je dirljiva dokumentacija jednog od mnogih slučajeva na koje nailazimo u crnoj kronici ali onda se pri svršetku sve mora okrenuti u nešto što je na daleko nižoj razini od onoga što je film sve do tog trenutka ostvario. I dalje, meni odličan film s loše priljepljenim završetkom

Pa upravo ta apstraknost te šokira i objasni stanje koje je vladalo filmom do tada, ne znan, meni je to savršeno leglo.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Asfodel

Post by Asfodel » 04 Apr 2009, 10:25

Ghostface wrote:
Boby wrote:
Ghostface wrote:

Pa upravo ta apstraknost te šokira i objasni stanje koje je vladalo filmom do tada, ne znan, meni je to savršeno leglo.
Također. Meni je dojam bez greške.

Boby

Post by Boby » 04 Apr 2009, 12:16

Asfodel wrote:
Ghostface wrote:
Boby wrote: Nisam na to mislio; mislim na ponašanja likova na samome kraju filma i to partikularno na Pennovu ženu. Na kraju filma likovi se počinju ponašati previše apstraktno, sve do tada film je dirljiva dokumentacija jednog od mnogih slučajeva na koje nailazimo u crnoj kronici ali onda se pri svršetku sve mora okrenuti u nešto što je na daleko nižoj razini od onoga što je film sve do tog trenutka ostvario. I dalje, meni odličan film s loše priljepljenim završetkom

Također. Meni je dojam bez greške.
Meni je jako loše sjela scena u kojoj Pennova supruga, saznavši što je učinio, počinje idealizirati svog muža poput nekog božanstva. Ajde da su tako apstraktno papirnati likovi kroz čitav film ali nisu; sve do tada film ostavlja dojam grube realnosti a onda se, po meni, prelazi u neko polusanjivo stanje s ciljem da se provede konačna alegorizacija filma a ustvari se događa baš suprotno, fabula se počinje gubiti i ostavlja mi dojam jeftinoće

Asfodel

Post by Asfodel » 04 Apr 2009, 12:45

@Boby - a meni je to kod žene baš realno. Ostavljeno za kraj, da se vidi koliko su zapravo svi bolesni u mozak. Čudno bi bilo da je od početka "zla". Nisu svi "poremećeni" u svakoj situaciji. Netko ima nenormalne stavove, netko radnje i ponašanje izvana...
Taj kraj mi je bio savršeno objašnjenje svega. Čemu na početku pokazati svu gadost svih mogućih likova ako ideš graditi tijek radnje na onakav način...

Eto, svi drukčije doživljavamo...

Post Reply