Vengeance trilogija?

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 07 Oct 2006, 09:39

Pa "uncut" verzija je to isto samo u boji. To je japanski print.

Meni su oba Kill Billa "meh". Sve sam to video ranije i u boljem izdanju. Ti filmovi su zabavni verovatno samo ljudima koji nisu upoznati sa originalnim materijalom.

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Oct 2006, 10:17

FilmTV wrote:
john_constantine wrote:Ma nije stvar u shvaćanju filma, dobra je dramaturgija, likovi više nisu papirnati, i takve stvari. Ali ja sam od tog filma očekivao samo zabavu, krv, dobru priču, akciju i nasilje. Isto kao u prvom Kill billu - ona scena s 77 jakuza je prejebena, samo ju je uništila crno bijela boja (posveta na samurajske klasike). i tako sam očekivao to u drugom dijelu.... Da sam htio nekakvu dramu, ponovno bi gledao izvrsni In bedroom.
Vidim da je problem u tome što si gledao cenzuriranu verziju filma. Crno-bijela boja nije posveta samurajskim klasicima već način da se vizualno smanji količina krvi i tako dobije bolji MPAA rating. Nabavi si uncut verziju pa češ uživati. :wink:
Je, lako je reći. Čuo sam za tu japansku verziju koja je u boji i ima nešto dužu scenu... Mah, nisam mogao povjerovati da bi Tarantino nešto takvo napravio. Ma kvragu, sada me sve više razočarao taj Tarantino kada je popustio.... A John Carpenter pri snimanju Napad na policijsku stanicu, nije popuštao u tome da izbriše onu scenu ubojstva djevojčice na početku filma iako je mogao dobiti zloglasni rating. On je pravi redatelj. :top:

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Oct 2006, 10:19

:finga:
Last edited by john_constantine on 24 Mar 2023, 19:03, edited 1 time in total.

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 07 Oct 2006, 10:28

john_constantine wrote:A John Carpenter pri snimanju Napad na policijsku stanicu, nije popuštao u tome da izbriše onu scenu ubojstva djevojčice na početku filma iako je mogao dobiti zloglasni rating. On je pravi redatelj. :top:
Stara legenda kaze da je Carpenter zapravo MPAA boardu podneo secenu verziju, a onda lukavo objavio nesecenu. Niko nije primetio.

Brian de Palma je 10 puta sekao Scarface, i 10 puta su mu lepili X rating. Onda je doveo panel strucnjaka koji su uverili MPAA da je prikaz svega u filmu realistican, i dobio je konacno R...po cemu je on rekao "what the fuck" i zalepio taj R na originalni cut filma. :D

Paranoid

Post by Paranoid » 07 Oct 2006, 11:00

john_constantine wrote:
Ma nije stvar u shvaćanju filma, dobra je dramaturgija, likovi više nisu papirnati, i takve stvari. Ali ja sam od tog filma očekivao samo zabavu, krv, dobru priču, akciju i nasilje. Isto kao u prvom Kill billu - ona scena s 77 jakuza je prejebena, samo ju je uništila crno bijela boja (posveta na samurajske klasike). i tako sam očekivao to u drugom dijelu.... Da sam htio nekakvu dramu, ponovno bi gledao izvrsni In bedroom.

Koliko je prvi dio posveta samurajskim klasicima tolko je drugi dio posveta špageti westernima, zato mi se je i dopao toliko :)

Donnie Darko

trilo

Post by Donnie Darko » 07 Oct 2006, 13:24

film je nekako usran...bra se tak sječam...ima to di za nabavit :shock:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 07 Oct 2006, 14:17

john_constantine wrote:E da, da se vratimo na OT, ne mogu vjerovati da nitko nije spomenuo onu prejebenu scenu kada lik ždere živu hobotnicu koja mu se još koprca u ustima. :D Baš bi htio i ja jednu takvu probati, ima li toga gdje kod nas?
Gledao sam neki dokumentarac o čudnoj hrani i jedenje živih hobotnica je delikatesa negdje u aziji. Zajeb je samo što se ponekad desi da se ljudi uguše. Bolesno djeluje, na tanjuru mala hobotnica koja se mrda, tip je stavi u grlo i cijelu guta dok mu se miče u ždrijelu 8)

Vorador

Post by Vorador » 07 Oct 2006, 15:49

john_constantine wrote:E da, da se vratimo na OT, ne mogu vjerovati da nitko nije spomenuo onu prejebenu scenu kada lik ždere živu hobotnicu koja mu se još koprca u ustima. :D Baš bi htio i ja jednu takvu probati, ima li toga gdje kod nas?
Previše detalja otkrivaš, spoilat ćeš film :D

Dragonrage

Post by Dragonrage » 09 Oct 2006, 15:08

HorrorHR wrote:
Dragonrage wrote:Ma dosta je teško odrediti, U "Oldboyu" ima svega pomalo, i akcija, drama, misterija, horror, krimi, art, borilčki film itd...
Inače, ako niste znali, Ameri naravno planiraju snimiti svoj remake Oldboya...a gl. ulogu će odigrati Nicholas Cage 8)
Što je horror u Oldboyu? Dosta filmova koji recenziraju 99% horrore su i njega recenzirali. Nekako mi po opisu ne djeluje horror, jedino možda nekakva explicitna mučenja, krv etc što bi li-la moglo nekako biti ugurano remotely pod horror.
E pa to bi se moglo podrazumjevati po to....ali kad sam spomenuo između ostalog horror, time sam mislio na možda nekih 5% filma, čak možda i manje :wink: , jer je više sve ostalo nego horror... :)

Aryx

Post by Aryx » 12 Oct 2006, 21:20

Super je Vengeance trilogij,a imam symapthy for mr . vengeance i oldboya na dvdu a Mrs vengeance na divxu,

Mr. vengeance i oldboy su mi tu negdje nikako da se odlucim koji je bolji
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

A$H

Post by A$H » 12 Oct 2006, 23:41

Imam sva tri i sev sam ih pogledao....meni super...po redosljedu najbolji 1.Oldboy 2.Mr. pa tek onda 3.lady
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Aryx

Post by Aryx » 30 Nov 2006, 19:12

ako vam se svidjela vengeance trologija svakako preporucam da pogledate http://www.imdb.com/title/tt0419677/ ako kojim slucajem vec niste... :wink:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 29 Mar 2009, 03:50

upravo pogledah oldboy... je, malo kasnim :D

odličan film, baš me zanimaju ova dva druga 8) :wink:

john_constantine

Post by john_constantine » 29 Mar 2009, 11:25

HorrorHR wrote:upravo pogledah oldboy... je, malo kasnim :D

velika pogreška. :? Teško da će ti ta prva dva biti tako sjajni kao oldboy. :P
Michel puši karu.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 29 Mar 2009, 11:41

john_constantine wrote:
HorrorHR wrote:upravo pogledah oldboy... je, malo kasnim :D

velika pogreška. :? Teško da će ti ta prva dva biti tako sjajni kao oldboy. :P
ali uvijek je bolje započet s oldboy..da se privuče ;-)
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Post Reply