Conan the Barbarian & Conan the Destroyer

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Dragonrage

Conan the Barbarian & Conan the Destroyer

Post by Dragonrage » 20 Feb 2007, 20:11

Baš sam neki dan dobio želju da ponovno pogledam Conana, što sam učinio, pa sam odmah pogledao i slabiji nastavak, pa me zanima, kakvi su vama ti filmovi???

Conan the Barbarian - jedan od onih filmova koje mogu gledati više puta i nikad mi neće dosaditi.Definitivno spada među klasike filmske povijesti. Schwarzenegger je odličan Conan, iskreno ne znam tko bi ga uopće mogao tako dobro uprizoriti i "odglumiti" na filmu osim njega. Arni jednostavno JE Conan...ne samo fizički već i glasom. Nikad ne bih mogao zamisliti Conanan sa čistim engleskim naglaskom, no onaj Arnijev...pomalo neandertalski mu savršeno paše hehe. A James Earl Jonesa da i ne spominjemo, jednostavno odličan. Prvo film je znatno mračniji od nastavka, krvaviji i ozbiljniji. Također, tu je i odličan soundtrack. A može se pohvaliti i odličnom glumačkom ekipom, uz već spomenute Arnija i Earl Jonesa tu su jop Max Von Sydow, Mako itd. Klasik mača i magije ako se mene pita...

Conan the Destroyer - dok je prvi bio ozbiljniji i mračniji, drugi je šareniji i zabavniji. Ja osobno sam podvojenoga mišljenja u vezi drugog dijela, simpatičan je, ali previše djetinjast. Scena sa čudovištem mi je bez veze, ali opet ima šarma hehe. Ali opet to je Conan. Schwarzenegger je standardno dobar u toj ulozi ,razbijajući sve oko sebe, no ovaj puta nije tako šutljiv kao u prethodniku te svako malo baci koji oneliner. Zabavno, no u usporedbi sa prvim, znatno slabije....
Last edited by Dragonrage on 22 Feb 2007, 13:22, edited 1 time in total.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 20 Feb 2007, 20:39

Prvi legenda, a za drugi nisam znao ni da postoji :jawbreaker: Kako sam Conana valjda zadnji put gledao kad sam bio u petom osnovne, izmiksao mi se sadrzaj oba filma pa nisam ni znao da su dva... Jebga, za očekivati je da će mi baš Dragonrage proširiti poglede u ovom žanru :wink:

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Feb 2007, 20:41

E, obožavam također Conana.

Prvi dio sam već gledao kao klinac, bio sam onda još pod utjecajem stripa koji je nekoć izlazio kod nas. I film me oduševio, mislim, ta akcija, brutalnost, krv, žestina, mačizam... Odličan filmski spektakl, naročito onaj negativac s velikim čekićem i njegov naglasak za vrijeme orgija, ono, jednostavna riječ "You", ali jednostavno mi se dopalo to. :wink: A scene makljaže su odlične, naročito ona scena u areni kada se conan bori protiv onog ljudoždera. I onda onaj "trailer" njegovih borbi. Ali nekako mi je mlaka završnica, tip se može pretvarati u zmiju i sve to, i onda ovako mlako pogine? Moram podsjetiti se da od jednog prijatelja nabavim divix.

Drugi dio - istina, dosta je malo djetinast, ali meni je isto solidno zabavan. Samo mi je kao klincu bio strašniji, drukčije sam se sjećao, pa sam se razočarao kako je mlako i djetinasto ispalo. No, dobra makljaža, filmsko čudovište na kraju filma, scena s kopljem i amazonkom, i malo mašte s magijom, dobar nastavak.

A stripovi su isto bili dobri, naročito prejebene naslovnice. Sjećam se da sam od jednog broja u kojem je s ekipom poslije napada vukova, završio u šumi gdje je strašno stvorenje koje ih je opkolilo. Nastaje nepovjerenje, otrovaju prijatelja, ubijaju se sve do konačnog završetka.

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 20 Feb 2007, 20:56

Conan the barbarian - dobar. Pogldao ga previše puta.

Conan the destroyer - loš. Nakon prvog ne nudi ništa vrijedno.

Kull the conqueror - zao. Fora za zajebanciju al niš vrijedno spomena.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Feb 2007, 20:58

Ma kull osvajač mi je čisto sranje. Mrzim tog debila iz herculesa. :roll:

maddjuro

Post by maddjuro » 20 Feb 2007, 21:08

meni su i jedinica i dvojka dobri, moro bi ih zripat jednog dana
I may be an idiot, but i am no fool.

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 20 Feb 2007, 22:32

FACT : Barbarian je trebao da se snima na kosovu, ali je otkazano zbog nestabilne politicke situacije.

Destroyer je govnjetina, al' je "so bad it's good" dobar. Kao i Red Sonja, brat po macu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 22 Feb 2007, 13:53

HorrorHR wrote:Prvi legenda, a za drugi nisam znao ni da postoji :jawbreaker: Kako sam Conana valjda zadnji put gledao kad sam bio u petom osnovne, izmiksao mi se sadrzaj oba filma pa nisam ni znao da su dva... Jebga, za očekivati je da će mi baš Dragonrage proširiti poglede u ovom žanru :wink:
Hehe...pa potrudit ću se. :D :D :D
Dakle, vezano uz Conana općenito...barem ono što ja znam i što sam pročitao ili čuo. Film je nastao prvenstveno zahvaljujući Schwarzeneggeru, odnosno producentu Edwardu R. Pressmanu, koji je bio zapazio Arnija u filmu "Pumping Iron" 1977, i razmišljao kako da tog tipa ubaci na film, jer je bio impozantna pojava. I tako mu je navodno na pamet pao Conan, te su brže bolje otkupili prava i bacili se na razradu projekta. A kaj je najbolje, Arnij nije uopće niti znao tko je Conan i o čemu se tu radi, ali kad su mu pokazali stripove i artwork Franka Frazetta, ovaj se oduševio. Također, Millius je nekoliko puta spomenuo kako je originalno imao ideju snimiti tri filma, od kojih bi svaki imao zasebnu light motiv temu. Prvi bi bio o snazi, drugi o odgovornosti, a treći...e nemam pojma, zaboravih, ali uglavnom u tom bi Conan kao postao Kralj svojom rukom, kako se navodi na kraju prvog filma.
Nastavak je na kraju naravno i snimljen, ali je to vjerojatno bilo daleko od onoga što je Millius zamislio. Također, postoji "urbana legenda" kako je tvrtka igračaka Mtel proizvela Conan figurice, no nakon što su vidjeli film, odustali su od toga jer im je film bio previše brutalan, krvav i nipošto primjeren djeci. No da im ne bi propale figurice, pofarbali su mu kosu u plavo i nazvali ga "He-Man", nakon čega je nastala i serija. E sad, da li je to istina ili nije, ne znam, ali tako sam ja bio čuo.
Inače, još jedna stvar koju sam bio načuo. Naime film "Red Sonja" je prvotno bio zamišljen kao treči nastavak Conana, čak ga je režirao i isti redatelj koji je režirao i dvojku, Richard Fleischer. No onda su odjednom usred produkcije odustali navodno od toga, preimenovali ime Arnijevog lika iz Conan u Kalidor a film nazvali "Red Sonja". Inače Crvenokosa Sonja je zapravo lik koji se pojavljuje u Conan romanima i stripovima, a i Arnijev lik kao i sam film je u gotovo svemu identičan Conanu osim po imenu...
A i vo što je Mariosu rekao da je prvi Conan trebao originalno biti snimljen na prostorima bivše juge je isto istina...no odustali su zbog tadašnje političke situacije...šteta!! :?

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 22 Feb 2007, 15:58

zahvaljujem na triviji, kako bi fedor rekao todoru (ili naopako): Sada znam 8)

sikeone

Post by sikeone » 22 Feb 2007, 16:08

smatram da je prvi dio Conana odličan , vrlo dobro prati strip i ima dobru atmosferu, dok se kod drugog dijela slažem da je smeće pretpostavljam da je snimljen samo za brzu zaradu :twisted:

Wendigo

Post by Wendigo » 22 Feb 2007, 17:13

Conan the Barbarian - odlično :prayer: jedan od najboljih filmova iz djetinjstva, neki dan sam ga opet pogledao po valjda 20. put..
Conan the Destroyer - dobro, malo kičasto za razliku od jedinice, ali ok film..
Red Sonja - ok, ništa posebno..

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 16 Jan 2009, 05:05

Conan u Stripu tribute

Svaka čast tipu što je napravio ovako dobru i opsežnu povijest Conana u stripu...ima svega:
koljaže, krvi, razbijanja, Conan vs, monsteri, Conan u borbi priotiv njih 6-7, pijančenje, ženske i odličan sound koji sve to prati....

Conan Son
- još jedan dobar video u vezi Conana...al sam se nasmijao :lol:
- odličan mi je komentar ispod videa: "- this guy may very well have had the coolest dad on the planet." :lol:

p.s. - evo i još malo o Robertu E. Howardu i njegovim junacima....

Iako je ime oca sword and sorcery žanra teško znano nekome izvan fantasy domene, Robert E. Howard je ime koje treba i zaslužuje biti poznato na način kao i ime J. R. R. Tolkiena.

Ako kažemo da je Robert tvorac Conana Simerijanca onda tek tada shvaćamo o kakvom je piscu riječ. Nakon remek djela “Conan the Barbarian” (1982), slabog “Conan the Destroyer” (1984) i očajne “Red Sonje” (1985), vrijeme je da Howardovi junaci opet izađu na svijetlost dana i da se prikažu u svoj svojoj veličini. U sljedećih godinu i pol dolaze dva najpoznatijia Howardova junaka i jedna junakinja, a svaku u svom posebnom filmu:

Red Sonja (2009) - redatelj: Douglas Aarniokoski
- ulogu Red Sonje je dobila Rose McGowan, jedan od producenta je Robert Rodriguez i to je za sada sve od sigurnih stvari

Solomon Kane (2008) – redatelj i scenarist: Michael J. Bassett
- ovdje su stvari mnogo jasnije i sam film je blizu izlazka u kina; Solomona Kanea glumi James Purefoy, dok od poznatih glumaca imamo veterane Maxa von Sydowa i Pete Postlethwaite;

Conan (2010) - za ovaj se projekt veže dosta stvari, a jedna od njih je da bi redatelj trebao biti Brett Rattner (“Gas do Daske“ serijal); najsigurnija stvar jeste ta da su odabrani scenaristi Howard McCain i Dirk Blackman; studio najviše muku muči sa izborom adekvatnog glumca koji će glumiti Conana. Dobra novost je i to da će Conan biti bliži Howardovim pričama.

Kako vidimo imamo malo informacija, no vjerujem da je tako bolje jer brza produkcija donosi nezanimljive i nebulozne filmove. Vrijeme će pokazati koliko sam bio u pravu, a sada se možemo samo nadati da će sve biti u redu sa ovim filmovima i da ćemo uživati.
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 16 Jan 2009, 05:20

A što se tiče He-Mana, sjetite se plakata prvog Conana i kako on drži mač u zraku (kasnije He-Man isto to radi, ali i viče: JA IMAM MOĆ!).

Dobro recimo kako je sve to slučajnost.... Sjećate li se Thulsa Dooma? Da onog priju kojeg glumi James Earl Jones... E znate li kako on izgleda u stripu?

Image

Image

Ako ovo nije prototip skeletora onda ne znam što je :lol: 8) :wink:

A ovo je crtano 1967 godine (inače Thulsa Doom je neprijatelj Kralja Kulla, a na Conana...čiji je neprijatelj opaki čarobnjak Thot-Amon...kojeg smo onako žalosnog vidjeli u drugom Conan Filmu....da to je ona starac koji se pretvori u monstera u sobi ogledala....).

A inače Thulsa Doom se opet pojavljuje i u novom Conanu koji dolazi 2010 ....
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Eat Your Brains

Post by Eat Your Brains » 16 Jan 2009, 10:45

Prvi dio mi je tak tak,prolazi. Drugi je vec odlican,negdje ko red sonja.Legenda!
I like to eat things.

NovemberBlut

Post by NovemberBlut » 16 Jan 2009, 13:37

ja sam to jednom tamo gledala, pamtim lica, uloge, neke trapave situacije koje su mi bile smijesne ali da bih mogla dalje komentirati trebala ponovo zasjest i pogledat.
[i]"Somewhere in Germany in an moment of misery
I think about liberty and the end of the world
Somewhere in Germany I think about Italy
Of friendship and ecstasy and the end of the world
I gave myself to me
And think of what to be"[/i]

Post Reply