Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
GreenHornet

Post by GreenHornet » 10 Mar 2009, 03:49

"The heat"
Kao sto sam i mislio-odlican.
Jedan od onih filmova kojima ne mogu naci manu...Posebno me dojmila pucnjava nakon pljacke banke-osobno,jedna od moćnijih u filmskoj povjesti.
Robertova gluma i lik-vrhunski napravljeno,Pacinova jako dobra gluma,mada me lik nije previse dojmio,ali svejedno dobro obavljeno.
9/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

dr mladjo

Post by dr mladjo » 10 Mar 2009, 12:33

Frost/Nixon (2008)-još jedan odličan oskarovski film.gledao sam ga u 2 sata iza ponoči i očekivao sam da će me uspavat(ipak je ovo dosta ozbiljan film) ali na kraju sam ga pogldoa do kraja bez problema.zasad sam pogledao samo slumdog i njega.slumdog mi je ostao kao upečatljiviji ali ovome filmu ću se sigurno vratit jer jednostavno ima prostora da se primjete neke nove sitnice.. 9/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Scarface

Post by Scarface » 10 Mar 2009, 14:46

GreenHornet wrote:"The heat"
Kao sto sam i mislio-odlican.
Jedan od onih filmova kojima ne mogu naci manu...Posebno me dojmila pucnjava nakon pljacke banke-osobno,jedna od moćnijih u filmskoj povjesti.
Robertova gluma i lik-vrhunski napravljeno,Pacinova jako dobra gluma,mada me lik nije previse dojmio,ali svejedno dobro obavljeno.
9/10

Cccc.... ako je to zbog Pacinovog lika, ipak nije vrijedno spuštanja cile ocjene. Ovo nije samo film, ovo je umjetničko djelo, i stoga mislin da ispod desetke ne ide.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 10 Mar 2009, 14:50

Moje misljenje je da nijedan film ne zasluzuje 10/10 :wink: A ovo 0,5 je radi lika od Pacina od kojeg sam vise ocekivao...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Scarface

Post by Scarface » 10 Mar 2009, 16:20

GreenHornet wrote:Moje misljenje je da nijedan film ne zasluzuje 10/10 :wink: A ovo 0,5 je radi lika od Pacina od kojeg sam vise ocekivao...

:roll:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Asfodel

Post by Asfodel » 10 Mar 2009, 17:38

Nisam odavno gledala Heat, sjećam se da je bio odličan... ali svejedno mi nije jasno zašto svi toliko svršavaju na njega...
Možda zato što su takvi glumci zajedno u filmu?...(a ja nisam tip koji pati na glumačka imena)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Scarface

Post by Scarface » 10 Mar 2009, 18:07

Asfodel wrote:Nisam odavno gledala Heat, sjećam se da je bio odličan... ali svejedno mi nije jasno zašto svi toliko svršavaju na njega...
Možda zato što su takvi glumci zajedno u filmu?...(a ja nisam tip koji pati na glumačka imena)

Glumci uvik igraju najveću ulogu, ne ni priča, ni efekti ni šta ja znan šta već, a ode su svi elementi savršeni. Evo npr. izaša je nedavno Righteous kill koji također ima ovaj tandem Pacino/ De Niro, pa nije ni približno odličan ka Heat, Mann je ipak The Man.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 10 Mar 2009, 18:08

Asfodel wrote:Nisam odavno gledala Heat, sjećam se da je bio odličan... ali svejedno mi nije jasno zašto svi toliko svršavaju na njega...
jednostavno film je dobar.pravo pametni kriminalci koji nisu karikirani,ponašaju se profesionalno..također i policajci..a bogme ima tu veze i glumačka imena
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Decadentor

Post by Decadentor » 10 Mar 2009, 18:11

cellular - Zanimljiv akcic u kojem glavnom liku ne ide sve za rukom, sto mi se svidja.
Image

Asfodel

Post by Asfodel » 10 Mar 2009, 18:13

Ghostface wrote:

Glumci uvik igraju najveću ulogu, ne ni priča, ni efekti ni šta ja znan šta već, a ode su svi elementi savršeni. Evo npr. izaša je nedavno Righteous kill koji također ima ovaj tandem Pacino/ De Niro, pa nije ni približno odličan ka Heat, Mann je ipak The Man.
Meni je priča, a odglumit mi može i Pajo Patak (sve dok to dobro radi)
...a slažem se da je Michael Mann kul i sve to..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Scarface

Post by Scarface » 10 Mar 2009, 19:14

Asfodel wrote:
Ghostface wrote:

Meni je priča, a odglumit mi može i Pajo Patak (sve dok to dobro radi)
...a slažem se da je Michael Mann kul i sve to..

Pa nisan ni ja reka da su mi glumačka imena bitna, već kvaliteta glumca općenito, a to je i tebi naravno bitno, ka i svima. Stvar je u tome da je priča najvažniji element samo u jednom mediju- knjizi, jer ona nema mnogo drugih stvari koje može ponudit. Strip ima i vizualni dio, pa tu upadaju i crtači, dok je film mnogo kompleksniji, jer, uz još auditivni element, ima i prave ljude koji glume ulogu, i bez njih, nikakva priča, vizualni, akustični i specijalni efekti nemaju "efekta", to je ono šta pokušavan reć. E sad, druga je stvar šta ko više cijeni u filmu. I eto, u 90 % slučajeva glumačka imena i zaslužuju bit imena, jer su najbolji i najkarizmatičniji od gomile u izboru, a konkretno Pacino i De Niro su vrh Everesta sedme umjetnosti (s Nicholas Cage-om meni čine osobni Top 3).

bakero

Post by bakero » 11 Mar 2009, 00:59

Teeth - totalno bolestan ali i zabavan film.... 6-10
Indiana Jones (novi) - zabavan i ništa više... 6.5-10
The day the earth stood still (2009) - moglo je to puno bolje s obzirom da imamo u istom filmu Jen I Keanu al ovako prilično bedasto... 6.4-10
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

Carpenter

Post by Carpenter » 11 Mar 2009, 02:13

Watchmen - opet razočaranje..... Strip nisam imao prilike pročitati ali ću to čim prije napravit jer imam osjećaj da je ovaj kupus od filma ukakao sjajan predložak. Što ne vrijedi? Dosta toga a najviše totalna kaotičnost koja vlada od početka do kraja, film je nabacan s brda-dola i skaće s lika na lik i priče na priču na jedan krajnje zamoran način i zapravo u tom kaosu film koji želi reči puno toga ne kaže gotovo ništa osim one izlizane:"ljudi su u k...u". Izbor glumaca se nije pokazao najsretnijim osim u slučaju Jackie Earl Haleya kao Rorschacha, čovjek briljira i s maskom i bez nje.
Ima tu atraktivnih scena (od kojih poneka i iznenađujuće brutalna) ali to se i očekuje od 150 milja $ skupog filma. Od redatelja 300 i Dawn of the dead se očekivalo puuuuno više.
6.5/10
Are you talking to me?

john_constantine

Post by john_constantine » 11 Mar 2009, 17:08

Carpenter wrote:Watchmen - opet razočaranje..... Strip nisam imao prilike pročitati ali ću to čim prije napravit jer imam osjećaj da je ovaj kupus od filma ukakao sjajan predložak. Što ne vrijedi? Dosta toga a najviše totalna kaotičnost koja vlada od početka do kraja, film je nabacan s brda-dola i skaće s lika na lik i priče na priču na jedan krajnje zamoran način i zapravo u tom kaosu film koji želi reči puno toga ne kaže gotovo ništa osim one izlizane:"ljudi su u k...u". Izbor glumaca se nije pokazao najsretnijim osim u slučaju Jackie Earl Haleya kao Rorschacha, čovjek briljira i s maskom i bez nje.
Ima tu atraktivnih scena (od kojih poneka i iznenađujuće brutalna) ali to se i očekuje od 150 milja $ skupog filma. Od redatelja 300 i Dawn of the dead se očekivalo puuuuno više.
6.5/10
hm, vjerojatno će se film bolje razumjeti kada se pročita strip...
Michel puši karu.

Carpenter

Post by Carpenter » 12 Mar 2009, 01:48

Nije problem u nerazumjevanju, nisam ni V for Vendeta čitao pa mi je film remek-djelo. Jasno mi je šta je "pjesnik htio reči" ali me nije zadovoljilo kako. :(
Are you talking to me?

Post Reply