Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
maddjuro

Post by maddjuro » 19 Feb 2009, 12:21

Futurama -Into The Wild Green Yonder 6/10

posljednji od najavljenih futurama filmova, nije loš, ali sam očekivao nešto bolje,prethodni je film bio znatno bolji
I may be an idiot, but i am no fool.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 19 Feb 2009, 19:28

Carpenter wrote:
Dragonrage wrote: Pa gdi baš dva najbolja američka filma LOL :lol: ...ajd da si spomenuo Broken Arrow ili paycheck...

Hard Target je još uvijek dovoljno sirov, gotovo da odiše onom HK sirovošću kao i Hard Boiled, što zapravo i nije čudno pošto je Wooo snimio taj film odmah nakon Boileda i još je bio u svom điru. Jedino je problem taj što su ga cenzori srezali, i to dosta (pogledaj workprint verziju, prekrvava je i prebrutalna, iako je meni bolji ovaj kraj i originalne vezije), no nisu ga i uništili, naprotiv, akcijski je izvrstan. Face/Off je ušminkaniji, ali ne u kontekstu da je sve preblago ili uspreno...ali umjetnički...da, i to je iozvrsno. Woo je u tom filmu pripitomio svoj siovi stil ali opet uspio zadržati prepozntaljive karakteristike i snimiti jedna od najboljih i naj cool hollywoodskih akcijskih filmova 90.ih
Potpis. Sad si moram nabavit tu workprint verziju hard targeta, zaintrigiralo me....mada i kino verziji po meni ne fali ništa.
Evo ti uspredba jedne sekvence iz normalne verzije i ove workprint verzije...

Hard Target workprint comparison

Ono..u normalnoj veziji isprazni 25 metaka u lika prije nego što promjeni clip, a u workprint verziji isprazni u lika 50 metaka iz pištolja i onda promjeni clip LOL :lol: :lol:

Cenobit

Post by Cenobit » 19 Feb 2009, 21:04

28 Days Later.. :D
Lord of the Rings 8)

Carpenter

Post by Carpenter » 19 Feb 2009, 21:28

Dragonrage wrote:
Carpenter wrote:
Dragonrage wrote: Pa gdi baš dva najbolja američka filma LOL :lol: ...ajd da si spomenuo Broken Arrow ili paycheck...

Hard Target je još uvijek dovoljno sirov, gotovo da odiše onom HK sirovošću kao i Hard Boiled, što zapravo i nije čudno pošto je Wooo snimio taj film odmah nakon Boileda i još je bio u svom điru. Jedino je problem taj što su ga cenzori srezali, i to dosta (pogledaj workprint verziju, prekrvava je i prebrutalna, iako je meni bolji ovaj kraj i originalne vezije), no nisu ga i uništili, naprotiv, akcijski je izvrstan. Face/Off je ušminkaniji, ali ne u kontekstu da je sve preblago ili uspreno...ali umjetnički...da, i to je iozvrsno. Woo je u tom filmu pripitomio svoj siovi stil ali opet uspio zadržati prepozntaljive karakteristike i snimiti jedna od najboljih i naj cool hollywoodskih akcijskih filmova 90.ih
Potpis. Sad si moram nabavit tu workprint verziju hard targeta, zaintrigiralo me....mada i kino verziji po meni ne fali ništa.
Evo ti uspredba jedne sekvence iz normalne verzije i ove workprint verzije...

Hard Target workprint comparison

Ono..u normalnoj veziji isprazni 25 metaka u lika prije nego što promjeni clip, a u workprint verziji isprazni u lika 50 metaka iz pištolja i onda promjeni clip LOL :lol: :lol:
Još mi više zazubice rastu ali nesretne workprint verzije nigdje za "nabavit". Šteta, možda negdje uskoro "iskrsne".
Are you talking to me?

Boby

Post by Boby » 20 Feb 2009, 14:26

Vicky Christina Barcelona
Slijed okolnosti me je onemogućio da pogledam ovaj film u kinu iako sam odmah po predigri zaključio kako se radi o iznimnom ostvarenju. I, što očekivah, to i dobih; jedan od najboljih Woodyevih filmova. O glumi se i nema previše za pričati jer je od prvih minuta jasno kako je izbor glumaca bio pun pogodak. Johanssonica opravdava svoj status nove Woodyeve muze, Bardem je standardno besprijekoran, a i Penelope Cruz je dobro sjela uloga neurotičarke. Ako bih trebao izdvojiti jednu ulogu kao najbolju onda bi to bila Rebecca Hall koja je toliko utonula u svoj lik da me je počela podsjećati na neke osobe iz stvarnog života. Idući adut filma su prekrasni narančasti kontrasti u kojima je cijeli film sniman te zvuci španjolskih melodija kroz virtuoznu svirku akustičnih gitara; ti elementi čine film bogatim i poput okusa nekog dobrog, starog vina ostavljaju dojam u gledatelja koji može samo trajati. U konačnici, scenarij je vješto napisan a i sama priča mudra je i progovara o ljudskim odnosima (osobito muško-ženskima) ostavljajući osjećaj sumnje u vjeru prema samima sebi i onima kojima bismo trebali vjerovati, te nade kroz koju bismo unatoč svim sumnjama trebali nastaviti

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Feb 2009, 17:31

Carpenter wrote:
Još mi više zazubice rastu ali nesretne workprint verzije nigdje za "nabavit". Šteta, možda negdje uskoro "iskrsne".
Ja ju imam...Image 8) :twisted: :lol: :wink: :wink: :wink:

Carpenter

Post by Carpenter » 20 Feb 2009, 18:27

Srečkoviću jedan :x
Par pogledanih novitadi:
Wolfhound - ruski Conan(ni manje ni više),te dvije riječi najbolje opisuju ovo neujednačeno dijelo.Odlično prvih pola sata no što film ide dalje gubi se u nepotrenbnim narativnim rukavcima i totalno nevažnim likovima.Sve skupa ipak je na mene ostavilo pozitivan dojam, možda i za to što filmova "mača i magije" gotovo više i nema.
7/10
Ip Man - kineski film o učitelju Bruce Lee-ja koji je uz to bio i heroj borbe protiv japanaca u drugom svijetskom ratu. Previše patetike i šupljih parola ali kung-fu makljaža je odrađena jako dobro.
6.5/10
Sex Drive - jako ugodno iznenađenje, tinejđerska komedija koja je zaista duhovita a uz to i iznenađujuće zrela u obradi tema sazrijevanja, prvih ljubavi i slićnih stvarčica. Preporuka.
8/10
Are you talking to me?

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Feb 2009, 21:52

sky high - zabavna obiteljska akcijska komedija s čak dobrim scenama akcije, specijalnim efektima, prikazima moći, smiješnim obratima, sporednim ulogama kao bruce campbell ili kurt russel, dobra finalna završnica, simpatični humor. ali negativna strana filma je klišejizirana radnja, da nema te nove tematike o superherojima, bio bi to još jedan tipični film za mlade u kojem je najbolja prijateljica zaljubljena u prijatelja, u kojem nasilnici maltetriraju štrebere, i sve one viđene fore 4/5
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 20 Feb 2009, 22:00

escapist 4.5/5 - jedan od najboljih filmova koji se bavi bijegom iz zatvora...

SPOILER najjači je kraj filma koji je ustvari tek početak i doznajemo da je cijeli film bio samo priprema za bijeg...
This is the Zodiac speaking.

bakero

Post by bakero » 20 Feb 2009, 22:08

Beowulf (2007) - svaku sekundu sam apsolutno užiova.... uh što je dobro ovako neplanski nabasat na dobar film.... hehe
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 20 Feb 2009, 23:56

The Condemned http://www.imdb.com/title/tt0443473/
Moram priznat da sam se ugodno iznenadio...Ocekivao sam nesto totalno lose,ali film je ispao sasvim dobar u tim okvirima sa velikom dozom brutalnosti i vrlo dobrim scenama borbe.
7/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

olio

Post by olio » 21 Feb 2009, 01:42

Retroactive
upravo pogledao na TVu
film je odlièan sc-fi action triler
dobra prièa , odlièna akcija , vrlo dobra gluma
8/10

Carpenter

Post by Carpenter » 21 Feb 2009, 01:47

The international - veliko razočaranje. Mlitavo, dosadnjikavo. :(
Are you talking to me?

bakero

Post by bakero » 21 Feb 2009, 14:03

21 - http://www.imdb.com/title/tt0478087/ - dobra ideje sprovedena u solidan film....
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Feb 2009, 14:46

Punisher warzone - došla je mnogo bolja kvaliteta. Odličan akcijski triler, scenarij je naivan. Punisher ubija mafiju i slučajno ubije jednog agenta koji je bio na zadatku što mu stvori probleme, a novi lik Jigsaw krene u osvetu. Akcija je prilično brza, brutalna, krvava i nasilna. Već dugo nisam vidio takve krvave scene, gdje krv štrca iz glave, ili lete komadići mozga na sve strane. :) Nema pretjerano zamornih trenutaka, prepuno akcije, i scena tučnjava, koje su isto odlično izvedene. A tek James, jigsawov kanibalski psihopat i brat. 4/5 Nije kao Dolph Lundren, ali se pokazao puno boljim od mlakog Thomasa Janea. Ovaj punisher čak ubije i ranjene negativce dok leže na podu. :)
Michel puši karu.

Post Reply