Gotski HORORI...
-
Impaler
pogledao sam neki dan ponovo prva dva filma:
i ash je imao pravo za river's edge, (a sta ces valjda su se vremena promjenila, ili sam ja zaboravio film, nije mi se dalo cak ni gledat film do kraja)
dok za Dead man i dalje stojim iza toga da film ima nesto goticko u sebi.
(film ima smrt, poeziju, crno bijelu tehniku , zenu sa ruzama, sta bi vi htjeli?)
NO FATE
-
Din Tah
Strah, paradox nad onim sto je nepoznato! Strah od neceg nepoznatog i superiornijeg od nas...
mislim da je to ono sto horrori pokusavaju prikazati ili pak ljudsku zudnju za besmrtnosti, moci nad necijim umom i hrpa tih sranja! bilo kako bilo, horrori ce uvijek biti interesantniji od, AjME MENI, romanticnih sranja, zalopojki..................
mislim da je to ono sto horrori pokusavaju prikazati ili pak ljudsku zudnju za besmrtnosti, moci nad necijim umom i hrpa tih sranja! bilo kako bilo, horrori ce uvijek biti interesantniji od, AjME MENI, romanticnih sranja, zalopojki..................
-
Din Tah
bla bla bla
Gotika U horror mlifovima?
Uvijek sam to zamisljao sa puno krvi, poezije, strasti, sexa...
Nekako me nadahnulo da tak pocnem ziviti.
Tama, anxioznost, misticnost, strah, KRV, blood barovi...
A sto se filmova tice, Slozio bih se sa Wendigom! Edggar allan Poe, kralj morbidnosti!!!!!!!!!!!!!
Uvijek sam to zamisljao sa puno krvi, poezije, strasti, sexa...
Nekako me nadahnulo da tak pocnem ziviti.
Tama, anxioznost, misticnost, strah, KRV, blood barovi...
A sto se filmova tice, Slozio bih se sa Wendigom! Edggar allan Poe, kralj morbidnosti!!!!!!!!!!!!!
Din Tah
-
old school fan
Čudno kako ovdije nije ama baš nitko spominjao universalove horore iz tridesetih, jer kad se govori o ghoticu nitko nije bolje to radio od universal studija. A drugo zlatno razdoblje je bilo definitivno šezdesetih.
Po m meni gotički horor ise definira po ovome:
gotički dvorci
gotički podrumi
stara srednjovijekovna vrata( koja uvijek pri otvaranju škripe, al škripe)
puuuuuuuuuuno paučine
groblja sa pomalo naherenim križevima
puuuuuuuuuuno magle
životinje: štakori, pauci, šišmiši
pun mijesec
grmljavina
i još dosta stvari. Klasični primijeri ovoga što sam naveo imaju čistokrvni gotički filmovi kao The mark of the vampire,
The bride of Frankenstein, The wolfman........uključujuči dakako i hammerova kasnija ostvarenja.
Po m meni gotički horor ise definira po ovome:
gotički dvorci
gotički podrumi
stara srednjovijekovna vrata( koja uvijek pri otvaranju škripe, al škripe)
puuuuuuuuuuno paučine
groblja sa pomalo naherenim križevima
puuuuuuuuuuno magle
životinje: štakori, pauci, šišmiši
pun mijesec
grmljavina
i još dosta stvari. Klasični primijeri ovoga što sam naveo imaju čistokrvni gotički filmovi kao The mark of the vampire,
The bride of Frankenstein, The wolfman........uključujuči dakako i hammerova kasnija ostvarenja.
-
old school fan
- HorrorHR
- Site Admin
Pogledaj Kill Baby Kill od Bave, davno sam gledao neki loši DVD (nabavih novi u međuvremenu) ali znam da je atmosfera bila genijalna...old school fan wrote:Pitanje za HorrorHr. Upravo sam pogledao trailere za Mill of the stone women i Curse of Crying Women. Čini se zanimljivo, pa ako može još neka dobra preporuka u tom stilu(gotika, šezdesete, talijanski)