Zasto toliko volite horrore?

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Eat Your Brains

Post by Eat Your Brains » 08 Jan 2009, 02:22

Doci ce i tvoje vrijeme. Ja zelim imati sinove koji ce bit dicephaloidni sijamski blizanci. Dvije noge,dvije glave i 4 ruke,jedno oooogromno cudovisno tijelo. Drzao bih ih u podrumu i hranio sirovim mesom i koktelom raznih hormona i onda bi narasli toliki da bi im se glave cesale o truli strop podruma..
I like to eat things.

Freddy

Post by Freddy » 08 Jan 2009, 02:26

volim krv
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

Eat Your Brains

Post by Eat Your Brains » 08 Jan 2009, 02:29

Onda mozes u bolnici radit,ak je to to.
I like to eat things.

Freddy

Post by Freddy » 08 Jan 2009, 02:34

ma vidim svaki dan,ali trebam više,ovisan sam posto
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

vallay

Post by vallay » 08 Jan 2009, 12:50

to me i starci pitaju... neznam, volim vidjet pokolj, na kaj su sve ljudi sposobni, do kud seze ljudska masta sa raznim cudovistima i stvorovima, volim tu napetost i volim kad me zastrasi (to je danas skoro pa nemoguce, tj. neznam kad me zadnji put zastrasio film, al se nadam da je ta mogucnost jos uvijek tu).
he's the one

Decadentor

Post by Decadentor » 08 Jan 2009, 12:53

Vjerovatno zato sto kad sam bio klinjo uvjek sam bio dugo budan, a stari mi je prebacivo sa horora, i kad on zaspi na fotelji, ja brzo prebacim na horror i ziv se userem :D
Image

Wendigo

Post by Wendigo » 08 Jan 2009, 14:39

volim čudovišta, mističnost, nasilje (samo u fikciji), napetost, paranormalu itd.. više manje. i inače baš ne volim "normalne/realne" filmove...

elrania

Post by elrania » 08 Jan 2009, 14:50

od ranih dana su mi bili zanimljivi i drugaciji i bas zbog toga sto u sebi sadrze veliku kolicinu raznih motiva, podzanrova, likova itd. jos uvijek ne gube na cari nakon skoro 15 godina otkako sam ih pocela sa zanimanjem skicati.
podsjecaju me na to kako mi je prije bilo gledajuci ih i kakve su reakcije kod mene izazvali u samim pocecima i iako sada ne djeluju tako, jos uvijek mi je gust prisjetiti se toga.

ne volim isfuravanja tipa "volim krv, crijeva, klanja...", iako to zna biti bit u vecini horrora. sama ironicnost, paradoksalnost, uvelicavanje, groteska i nadrealnost zbivanja su po mom aduti ovog zanra.
volim odskakanja i ovdje ih ima na bacanje.
bila sam poklonik fantasya, a horror smatram njegovim zescim oblikom pa je to mozda dodatni razlog zasto ga volim. ovo prvo je postalo presareno i premlako, dok se drugo bas nekako ukorjenio.

a ako se covjek jednostavno osvrne oko sebe, puno je veci horror ono sto se dogada u zbilji nego to sto netko gleda iz neduzne zabave unutar svoja 4 zida.

Scarface

Post by Scarface » 08 Jan 2009, 16:27

Slažen se s elraniom, ovi razlozi koje navode NovemberBlut i EYB totalno nisu moja stvar. U biti, ako nešto voliš, nema za to objašnjenja, voliš i to je to, otkad znan za sebe volija san ulazit u svit tame, straha i svega negativnog, mada san u stvarnosti potpuno pitoma osoba, i mislin da je takva većina horror fanova, šta je pomalo ironično.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Wendigo

Post by Wendigo » 08 Jan 2009, 16:30

Ghostface wrote:Slažen se s elraniom, ovi razlozi koje navode NovemberBlut i EYB totalno nisu moja stvar. U biti, ako nešto voliš, nema za to objašnjenja, voliš i to je to, otkad znan za sebe volija san ulazit u svit tame, straha i svega negativnog, mada san u stvarnosti potpuno pitoma osoba, i mislin da je takva većina horror fanova, šta je pomalo ironično.
slažem se s ovim u potpunosti.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 08 Jan 2009, 16:43

tako nekako otprilike...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Jan 2009, 16:59

hm... a volim svakakve filmove, ali volim više horore. Ne kužim te ljude koji gledaju horore zato da bi ih plašilo, i koje takvi filmovi uopće plaše. Meni su to čudaci. :lol: A te fore za crijeva, utroba, krv i nasilje, to baš više ne prolazi jer ima to u većini filmova i bez horor tematike. Naročito bolničarka betty, ona scena skalpiranja je jednostavno nešto prebrutalno. :D

No, volim horore radi sadržaja - čudovište iz kamena kojega je moguće ubiti samo posebnom sjekirom, divovski kukci (mimic), divovski pauci, horor junaci koji ubijaju mlade kao jason, freddy ili ajde, michael. Svi ti oni imaju neki štih zbog kojih obožavamo serijal. Neki će obožavati više nightmare of elm street, a ja najviše obožavam friday the 13th serijal.

Razlog? Radi tih scena ubojstava, ludih ideja koje su stalno izvlačili u nastavcima, ta različitost, obrati, galerija glumaca.

A i volim ih zbog čudovišta koja su danas u hororima sve manje zastupljena. Sve se previše bazira na psihi. Nema više onih monster filmova, filmovi s masovnim scenama zombija i ona apokalipstična paranoja kada gledate takve filmove, pa body snatchers.

A film kao film, mislim, gledati ću bilo kakav film bez obzira da li je horor ili ne, bitno mi je da je zabavan kao Dead heat.
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 08 Jan 2009, 18:33

1. Volim ih jer mi mijenjaju psihičko stanje.
Stvaraju osjećaj straha, jeze, napetosti, bla bla...uglavnom potiču adrenalin
Adrenalin tražim, kako u filmovima, tako i u knjigama, sportu (želja mi je isprobati sve ekstremne sportove koji mi budu dostupni)

Zbog te trenutne promjene raspoloženja, melodrame su mi na drugom mjestu (samo se vi smijte) mene je teško rasplakat u rl, ali na filmove cmizdrim samo tako :shock: divim se toj njihovoj sposobnosti da to učine od mene, jer sam inače osoba koju ništa ne tangira

2. I druga stvar je ta što ih pamtim... Akcića sam pogledala brdo ali kad nabrajam najbolje filmove najviše uzimam iz prethodna dva žanra. Ja za to nisam kriva, ali eto, izgleda da mi se takvi najviše urezuju u pamćenje
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

NovemberBlut

Post by NovemberBlut » 08 Jan 2009, 18:59

ovako... nije ni moje poimanje horrora tako jednodimenzionalno... nije tu samo krv, mlatnem te lijevo, mlatnem te desno, iscupam ti abdomen a od ocnog zivca napravim pracku :)
iako neku opskurnu caroliju, magiju, estetiku groteske i nadrealnog ne vidim u klasicnom horror filmu.
ja volim pritajenu jezu vise od mlataranja motornom pilom, volim cudnovata stvorenja, njihove poremecene psihe, dusevna stanja i manije, neocekivane ishode tim vise sto se to vecini ljudi cini kao nesto daleko sto ce moci dozivjeti na filmskom platnu, u biti je sasvim suprotno... to je stvarnije nego mislimo.
meni ne dizu adrenalin (za to imam auto i nenormalnu voznju :lol: ) .
ali sviđa mi se scenografija, kostimografija, rekviziti, detalji i volim kad su snimani na zanimljive drugacije nacine, sto nazalost nije zajednicko ne samo svim horrorima nego nijednom zanru filma. no nevertheless, volim kad mi se svide manijaci u horrorima, volim kad se nastrano podrazumijeva kao potpuno normalno i volim svaki odmak od konvencionalnosti. eto.
[i]"Somewhere in Germany in an moment of misery
I think about liberty and the end of the world
Somewhere in Germany I think about Italy
Of friendship and ecstasy and the end of the world
I gave myself to me
And think of what to be"[/i]

Eat Your Brains

Post by Eat Your Brains » 08 Jan 2009, 19:00

J.C. mudro zbori..mene pale iste stvari. Previse mi je vec tih sto se "baziraju na psihi". Ocu cudovista! Frendu i meni netko treci prica o nekom hororu novom..mi pitamo dal ima cudovista u njemu. Onda ovaj odgovori da ima. a mi onda oprezno "cekaj,pravog cudovista il nekog duha?"..jebes duhove,to se ne racuna.
I like to eat things.

Post Reply