Koji ste horror zadnji gledali?
- Carpenter
Konačno sam se dočepao španjolskog tv serijala "Películas para no dormir" ili poznatije na engleskom "6 films to keep you awake". Radi se o 6 filmova,svaki od svojih 70tak minuta, koje su režirali španjolski horror maheri (Balaguero,de la Iglesia...). Prvo sam pogledao filmove dvojca koji je režirao izvrsni REC.
Para entrar a vivir - ili na engleski To Let je vrlo dobar, klaustrofobičan horror o paru koji u potrazi za stanom nađe nešto šta nisu tražili...Jaume Balaguero opet pokazuje da je autor na kojega treba obratit pažnju, u pitanju je jako napet film brzog tempa i zanimljive priče. Pohvale idu i glumačkoj ekipi, svi su svoje vrhunski odradili.
8/10
Cuento de navidad - ili na engleskom The Christmas tale je film Pace Plaza,koredatelja Rec-a, neobičan film o grupici 12-godišnjaka koju pronađu ženu odjevenu u djeda mraza na dnu suhog bunara.Ispostavi se da je u pitanju odbjegla pljačkašica....Još jedan film u kojem su djeca prikazana kao zla i opaka stvorenja, taj trend je sve prisutniji u modernom horroru. Film je dobar, svidilo mi se citiranje nekih filmova iz 80tih(Karate Kid) no smetalo mi je skretanje u fantastiku pri samom kraju.
7/10
Para entrar a vivir - ili na engleski To Let je vrlo dobar, klaustrofobičan horror o paru koji u potrazi za stanom nađe nešto šta nisu tražili...Jaume Balaguero opet pokazuje da je autor na kojega treba obratit pažnju, u pitanju je jako napet film brzog tempa i zanimljive priče. Pohvale idu i glumačkoj ekipi, svi su svoje vrhunski odradili.
8/10
Cuento de navidad - ili na engleskom The Christmas tale je film Pace Plaza,koredatelja Rec-a, neobičan film o grupici 12-godišnjaka koju pronađu ženu odjevenu u djeda mraza na dnu suhog bunara.Ispostavi se da je u pitanju odbjegla pljačkašica....Još jedan film u kojem su djeca prikazana kao zla i opaka stvorenja, taj trend je sve prisutniji u modernom horroru. Film je dobar, svidilo mi se citiranje nekih filmova iz 80tih(Karate Kid) no smetalo mi je skretanje u fantastiku pri samom kraju.
7/10
Are you talking to me?
- Studeni
sjajan DVD! odmah se bacaj na "Baby's room"...Carpenter wrote:Konačno sam se dočepao španjolskog tv serijala "Películas para no dormir" ili poznatije na engleskom "6 films to keep you awake". Radi se o 6 filmova,svaki od svojih 70tak minuta, koje su režirali španjolski horror maheri (Balaguero,de la Iglesia...). Prvo sam pogledao filmove dvojca koji je režirao izvrsni REC.
8/10
7/10
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off
- A$H
Saw - 3/5 - dobar film za jednom pogledat..stvarno ima previse gluposti i rupa..SPOILER(npr. detektiv(Tapp) koji se ponasa kao da je detektiv sam za noc vjestica..sve radi naopako..zato i zavrsi kak zavrsi, zamka na glavi zene(Amanda) kojoj nije objasnjeno zasto je tu gdje je i jedina ima zamku u kojoj da prezivi mora "ubit"/povrijedit nekog drugog, a ne sebe..to bi svatko napravio..to vec nema veze sa Jigsaw-om..blesavo..da je iz sebe trebala izvuc kljuc bi imalo smisla, a da ne spominjem blesave izbore glavnih likova..END
Saw 2 - 2.5/5 - bio je najslabiji u serijalu, ali nakon zadnjeg nastavka..ipak bolji..mrvicu..
Saw 3 - 4/5 - najbolji nastavak, sa odlicnom zavrsnicom..iako pati isto od rupa u scenariju..
Saw 4 - 3/5 - solidan nastavak, fora kaj se radnja dogadja isto kad i rednja treceg nastavka..minus mu je kaj ostaje vecina stvari neobjasnjena..pa se treba cekat nastavak..
Saw 5 - 2/5 - najgori za sad..totalno klisej i predvidljivo..cak ni zamke nista posebno..uzas..
Saw 2 - 2.5/5 - bio je najslabiji u serijalu, ali nakon zadnjeg nastavka..ipak bolji..mrvicu..
Saw 3 - 4/5 - najbolji nastavak, sa odlicnom zavrsnicom..iako pati isto od rupa u scenariju..
Saw 4 - 3/5 - solidan nastavak, fora kaj se radnja dogadja isto kad i rednja treceg nastavka..minus mu je kaj ostaje vecina stvari neobjasnjena..pa se treba cekat nastavak..
Saw 5 - 2/5 - najgori za sad..totalno klisej i predvidljivo..cak ni zamke nista posebno..uzas..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- elrania
A$H wrote:
odlicno! sad ga zbilja necu gledat

a mogo si napisat i za eden lake pa da te quotam

ot:
eden lake [2008]
nisam imala pojma o cem je rijec, al cim je krenulo, dalo se naslutiti. dosta mi je bio predvidljiv, ali isto tako neugodan.
kraj je izuzetno depresivan i jako dobro odraden, a u globalu film je jedan solidan socijalni horror.
dvoumim se nekako izmedu 6,5 ili 7/10... al tu je negdje.
- A$H
-
- john_constantine
saw 4 - i drugi put također zabavan, napet s odlično dizajniranim zamkama, više posvete o jigsawu i dobrom preokretu, ali opet nisam skužio kraj filma...
SPOILER
prvo... ona poveznica s trojkom mi je bezveze... ali mislio sam da je to scena iz prošlosti. Taj lik koji je zatvoren na kraju unutra, koji upuca onog iz trećeg dijela, je li to onda ovaj koji na kraju kaže "kraj igre"? i mislim, tijelo od jigsawa je tamo, a maloprije na početku filma vrše obdukciju na njega... I zašto je to uopće radio?
SPOILER
prvo... ona poveznica s trojkom mi je bezveze... ali mislio sam da je to scena iz prošlosti. Taj lik koji je zatvoren na kraju unutra, koji upuca onog iz trećeg dijela, je li to onda ovaj koji na kraju kaže "kraj igre"? i mislim, tijelo od jigsawa je tamo, a maloprije na početku filma vrše obdukciju na njega... I zašto je to uopće radio?
Michel puši karu.
- Scarface
john_constantine wrote:saw 4 - i drugi put također zabavan, napet s odlično dizajniranim zamkama, više posvete o jigsawu i dobrom preokretu, ali opet nisam skužio kraj filma...
SPOILER
Aj lipo na wikipediu i pročitaj objašnjenje kraja, jer izgleda nisi baš sve povata.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Carpenter
Baš ga večeras htio pogledat kad ono ne radi....ništa,morat ću ga iznova "nabavit".Studeni wrote:sjajan DVD! odmah se bacaj na "Baby's room"...Carpenter wrote:Konačno sam se dočepao španjolskog tv serijala "Películas para no dormir" ili poznatije na engleskom "6 films to keep you awake". Radi se o 6 filmova,svaki od svojih 70tak minuta, koje su režirali španjolski horror maheri (Balaguero,de la Iglesia...). Prvo sam pogledao filmove dvojca koji je režirao izvrsni REC.
8/10
7/10
E koliko je meni dragih filmova nasrano na ovoj stranici, nevjerovatno

Are you talking to me?
- DEXTER
- Borgia 666