Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
sikeone

Post by sikeone » 07 Dec 2008, 19:56

Never back down-suvremena verzija Karate kida za youtube generaciju sa sve i jednim mogučim klišejom utrpanim u film,jedina je razlika što umjesto karatea ovdje se makljaju slobodnim stilom, za neke će vjerovatno biti glupost od filma ali za mene koji sam odrastao na takvim filmovima u osamdesetima ovo je prava poslastica i jedan od zaboravljenog žanra koji se više ne snima 4/5 zbog sentimentalnih razloga :)

Knatchbull

Post by Knatchbull » 07 Dec 2008, 23:30

filmophil wrote:nisi uopće shvatio o čemu pričam...naravno da nije svaki njegov film ISTI, ali je sve to ista baza...on ne može obraditi bilo kakvu temu, tj ograničen je...usporedi ga s bilo kojim od onih top 5 redatelja današnjice koje sam nabrojao i vidjet ćeš na šta sam mislio
Gle, za nekoga tko je pogledao samo 3 njegova filma ispadaš smješno tragičan, bez uvrede...
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

filmofil

Post by filmofil » 07 Dec 2008, 23:38

pogledaj samo 3 bilo koja filma scorsesea, finchera, scotta, camerona, a onda allenova 3 i vidjet ćeš veeeeeliku razliku...ne govorim o sadržaju filma nego samo onaj tehnički dio ako se pogleda, tj kako redatelj upravlja filmom...
This is the Zodiac speaking.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 07 Dec 2008, 23:44

A Colbert Christmas:The Greatest Gift of All! (2008) -za ljubitelje obvezno gledanje,dok bi ostalim,koji nisu toliko upoznati s colbertom,preporučio gledanje nekoliko njegovih showova prije toga..jer jednostavno moraju se znati neke sitnice da bi se moglo potpuno uživat.a nekome neče ni pasat sama ideja pjevanja,forsiranja patetike i smjeh publike.. fanovi 9/10 ,ostali 7/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Knatchbull

Post by Knatchbull » 08 Dec 2008, 00:01

filmophil wrote:pogledaj samo 3 bilo koja filma scorsesea, finchera, scotta, camerona, a onda allenova 3 i vidjet ćeš veeeeeliku razliku...ne govorim o sadržaju filma nego samo onaj tehnički dio ako se pogleda, tj kako redatelj upravlja filmom...
Ma dosadan si s tom širinom koji je jedina slamka(zapravo potpuno irelevatan argument) za koju se hvataš kako bi diskreditirao jednog velikog i svjetski priznatog redatelja samo zato jer ti se ne sviđaju njegovi filmovi.
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 08 Dec 2008, 00:41

Knatchbull wrote:
filmophil wrote:pogledaj samo 3 bilo koja filma scorsesea, finchera, scotta, camerona, a onda allenova 3 i vidjet ćeš veeeeeliku razliku...ne govorim o sadržaju filma nego samo onaj tehnički dio ako se pogleda, tj kako redatelj upravlja filmom...
Ma dosadan si s tom širinom koji je jedina slamka(zapravo potpuno irelevatan argument) za koju se hvataš kako bi diskreditirao jednog velikog i svjetski priznatog redatelja samo zato jer ti se ne sviđaju njegovi filmovi.
Na stranu sto izgleda uopste ne razume pojam rezije i sta je "upravljanje filmom". Aj' batali i ti, ja sam odustao. :D
[i]Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha ![/i]

Carpenter

Post by Carpenter » 08 Dec 2008, 01:19

[quote="Knatchbull
Carpenter wrote:Samo htjedoh skrenit pozornost na činjenicu kakve su ga face i filmovi sve dobivali......i koliko je mjerodavan. Ovih dvoje gorespomenutih su bili nikakvi glumci i prije i poslije dobivenog oscara.
ovaj tvoj argument je na razini Simonice Gotovac...[/quote]

Tko je ta? Najjači su mi ovakvi tipovi koji u nedostatku protuargumenata pribjegavaju vrijeđanju. Bezveze...
Are you talking to me?

filmofil

Post by filmofil » 08 Dec 2008, 02:03

Mairosu wrote:
Knatchbull wrote:
Na stranu sto izgleda uopste ne razume pojam rezije i sta je "upravljanje filmom". Aj' batali i ti, ja sam odustao. :D
pa šta nije režiser čovjek koji drži kameru?

mairosu, nemoj mislit da si najpametniji i da stvari stoje kako ti kažeš...ja nemam ništa protiv tvog mišljenja o woodyju, ali čovjek objektivno nije za top 5 redatelja današnjice i to je to, jebiga...a ti i dalje izigravaj internet huligana i prijeti mi...
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Dec 2008, 05:56

no, ajde, ne voliš woody aliena i gotovo, zachatali ste cijeli topic, i lagano nam idete na kurac. :bicovanje:
Michel puši karu.

Knatchbull

Post by Knatchbull » 08 Dec 2008, 15:05

Nine Lives
Devet priča o ženama koje se uglavnom suočavaju s teškim situacijama u životu. Priče traju dovoljno da bi se gledatelj uživio i suosjećao s glumicama, ali ne da bi ih se i osuđivalo zbog njihovih odluka. Neke priče su odlične i emotivne s pokojim iznenađenjem, a neke ispadaju isforsirane s ciljem postizanja poante. Film je pun poznatih glumica, a njihovi muški partneri imaju samo pasivne uloge promatrača. Radnja je odlično režirana, sve u jednom kadru bez rezova. Zadnja priča s Dakotom Fanning(koja ovdje glumi razigranu djevojčicu) i Glenn Close je predivna.
4/5

Dragonrage

Post by Dragonrage » 08 Dec 2008, 19:02

Objective, Burma! (1945) 4/5 - TRAILER
Skoro pa izvrstan ratni film koji se bez problema može uvrstiti u top 10 najboljih ratnih filmova. Napet, izvrsno snimljn i režiran...+ ovo je sigurno jedna od najozbiljnijih i najboljih uloga Errola Flynna, za koju je i sam izjavio da "je jedna od rijetkih na koju je uistinu ponosan". Inače davno je bilo kad sam zadnji puta gledao ovaj film, no godine mu gotovo pa nisu naškodile.
Sve u svemu...topla preporuka svima koji ga možda nisu još gledali...

The Flame and the Arrow (1950) 3,5/5 - CLIP
Film koji neodoljivo podsjeća na "The Adventures of Robin Hood", samo sa nešto više akrobacija i na kraju "ne sjeda sa takvom lakoćom na želudac" kao Robin Hood. Svaka čast Burtu Lancasteru, čovjek je uistinu izvrstan glumac te pravi akrobat što i ne čudi pošto se bavio gimnastikom i akrobacijama prije nego je postao glumac, ali Flynn je ipak Flynn i nekako mu ovakve uloge bolje pašu. Burt mi je više za westerne i drame i još neke druge ozbiljnije žanrove.
Sve u svemu, opet šareno i veselo, uz trunčicu prespor ritam...ali OK je.

Secondhand Lions (2003) 3,5/5 - TRAILER
Simpatična komična drama o životu, življenu, odrastanju i maštanjima...veoma lagana za gledanje, iznimno zabavna te na momente zaista dirljiva. Najveći plus filma su upravo dva glavna aktera cijele priče - Michael Caine i Robert Duvall. Haley Joel Osment mi je djelovao nešto slabije u odnosu na njih, ali još uvijek je na razini. Šteta što ga je "droga zela", jer taj mali je zaista imao poptencijala da postane glumac velikog kalibra...kao što je to pošlo za rukom Christianu Baleu. No tko zna...možda mu to još uvijek pođe za rukom. Pričica je veome jednostavna ali iznimno simpatična, prepuna zabavnih momenata. Kraj je možda mrvicu prepatetičan, ali ajde...može i to proći.
Sve u svemu ovaj film nudi humor, avanturu, dramu, simpatičnu pričicu i izvrsne glumce...stoga ako vam je to dovoljan mamac, svakako ga pogledajte, nečete pogriješiti.

Tropa de Elite (2007) 5/5 - TRAILER
Brazilski film ekipe koja je snimila hvaljen i nagrađivani "City of God" 2002. godine. Film je to koji je izazvao velike rekacije kod publike diljem svijeta te osvojio bezbroj nagrada. Snimljen prema istinitim događajima i prema istoimenoj knjizi Luiza Eduarda Soaresa, film u dokumentarističkom stilu prati iznimno brutalne i sirove događaje vezane uz svijet narko mafije, korupcije i nasilja na ulicama Rio de Janeira. Svijet je to gdje je linija između policajaca i kriminalaca iznimno tanka pa čak ponekad i nepostojeća. Većinski dio policije uzima mito i okreće glavu na drugo stranu dok dileri rade svoje, no zato je tu BOPE (Special Police Operation Battalion), specijalna postrojba koje na svoj specifičan način uvode reda u cijelu situaciju, bez obzira bilo riječ o dilerima ili korumpriranim policajcima koje tretiraju na jednak način. Kao što rekoh, film je pokupio pregršt nagrada, između ostaloga i Zlatnog Medvjeda u Berlinu za najbolji film, i to sasvim zasluženo.
Sve u svemu, ako vam se svidio "City of God" ili volite filmove Michaela Manna, ovo je prava stvar za vas...brutalno realističan, fenomenlano režiran i izvrsno odglumljen...i više nego topla preporuka!

Felon (2008) 5/5 - TRAILER
Još jedan izvrstan film zatvorske tematike...film koji bih bez problema mogao staviti rame uz rame sa kultnim žanrovskim ostvarenjima kao što su "Escape from Alcatraz", "The Shawshank Redemption", "Cool Hand Luke", "Papillon" i još neki. "Felon" je krimi drama koja govori o tome što se može dogoditi običnom čovjeku s kojim se svi mi možemo poistovijetiti, gdje ga može dovesti jedna pogreška u životu i u što ga može pretvoriti...što ga može slomiti a što ojačati. Pohvale na račun režije i fenomenalnih glumačkih izvedbi. Iskreno nisam gledao previše filmova sa Stephenom Dorffom i zapravo ga najviše pamtim po nastupu u filmu "Blade" gdje je igrao negativca, a budimo iskreni, to i nije bila neka zahtijevna uloga. No, u ovom filmu je odigrao savršeno, a jednako dobar ako ne i bolji je Val Kilmer kojemu je ovo ako se mene pita, uloga karijere. Jednostavno briljira kao filozofski nastrojen, smiren i proračunati masovni ubojica koji uvijek ima kartu u rukavu. Također valja izdvojiti i Harolda Perrineaua kao Lieutenanta Jacksona...obiteljskog čovjeka koji se izvan zatvorskih zidina i ne čini tako loš čovjek, no unutar zidina je pravo čudovište, te mu zatvor i zatovrenici služe kao svojevrsni ispušni ventil za sve probleme izvana. Redatelj i scenarist filma Ric Roman Waugh je prema svojim vlastitim riječima čak dvije godine istraživao život u zatvoru, razgovarao sa raznoraznim stražarima i zatvorenicima ne bi li uspio što relanije prikazati život u zatvoru. I prema riječima jednog zavorskog stražara koji taj posao radi već 10 godian, a na čiji sam komentar naletio na mreži svih mreža, a koji kaže da je pogledao bezbroj zatvorkih filmova i tvrdi da je ovaj najbliži zatvorskoj stvarnosti...to mu je očito pošlo za rukom.
Sve u svemu jedna od boljih filmova ove godine...uistinu vrhunski odrađena zatvorska drama koja ne bi nikoga trebala razočarati. Preporuka!

Vantage Point (2008) 3/5 - TRAILER
Solidan akcijski triler koji je najzanimljiviji zbog interesantnog koncepta, sve ostalo ne manje-više već viđeno i ne ostavlja prevelik utisak. Dakle, radi se o sljedećem. Radnja je viđena već bezbroj puta ("24", "The Sentinel" itd.), ali je prikazana kroz 8 različitih priča. Svaka od tih 8 priča nas sve više i više uvlači u radnju i otkriva sve više i više informacija o cijelom događaju, te svaka priča završava nekim svojim clifhangerom. Kada sve priče dođu do svog vrhunca, dolazi do vrtoglavog raspleta u kojem se sve spajaju u jednu. Na žalost, rasplet ne nudi ništa ektra specijalno i neočekivano, dapače, čak djeuje nekako prejednostavno a i motivi negativaca su nejasni. A film u svojoj cjelini djeluje nekako zbrzano. + što je kraj uistinu patetičan. Glumačka ekipa je poprilično velika i sadrži nekoliko velikih imena (Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker, Sigourney Weaver, William Hurt itd.), ali neki od njih su neiskorišteni (npr. Sigourney Weaver) ili djeluju neuvjerljivo. Ali Ok, režija je dobra, ritam brz, akcija solidna, pa čak na momente i uzbudljiva (posebno bih izdvojio potjeru) i sve skupa je dovoljno zanimljivo i zabavno da bude dobro.
Sve u svemu, jednostavan akcijski film za ljubitelje akcije...ne izvrstan, ne vrlo dobar...ali dobar.

Street Kings (2008) 2,5/5 - TRAILER
Policijska krimi drama u maniri "Traning Daya", "Dark Blue", "The Departed" i još mnogih drugih filmova, u režiji Davida Ayera, čovjeka koji je napisao i scenarije za prva dva spomenuta filma te se očito voli baviti temama korupcije u policiji. OK film koji doduše ne nudi ništa što već nismo vidjeli u prije spomenutim naslovima (korumpirani policajci, šefovi sa vezama itd.), ali nudi to na malo drugačiji način. Pa iako nije originalan, film nudi solidnu dozu jednako solidne akcije, te relativno dobru zabavu. Što se glumaca tiče, najviše se ističe Forest Whitaker, no lik kakav on igra ovdje smo vidjeli već bezbroj puta. Keanue Reeves je solidan, ali možda bi netko drugi ipak bolje legao u toj ulozi. Hugh Laurie je ako se mene pita bio još najgori od svih...ali možda je to zato jer je njegova uloga previše podjećala na lošu verziju Dr. Housea ili je nešto drugo bilo po srijedi...tko će ga znat! Inače moram izdvojiti i to da u ovom filmu neki glumci igraju netipične uloge za njih...takoće te u filmu imati prilike vidjeti čak dva poznata komičara i dva repera. Komičari su Cedric the Entertainer i Terry Crews, a reperi Common i The Game. Razlog zbog kojeg sam izdvojio to je taj što njima te uloge nikako ne pašu, te su gotovo pa neuvjerljivi.
Sve u svemu, zanimljivo, donekle i zabavno...ali ništa posebno. Ako baš želite pogledati bad cop, god coop, corrupt cop film...pogledajte nke od prije spomenutih.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 08 Dec 2008, 19:02

Resident Evil: Degeneration-za fanove igre 8/10, za ostale 7/10..
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

John_Ryder

Post by John_Ryder » 08 Dec 2008, 20:05

a ja mislio da ja imam puno slobodnog vremena,pa onda vidim dragonov post :lol:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Asfodel

Post by Asfodel » 08 Dec 2008, 22:36

The Watcher - nabrijani akcijski trilerčić koji mora da sam gledala jer se osnovnih stvari sjećam, a bljutavi serijski ubojica Keanu osim izgleda ne nudi ništa. Film koji se zaboravlja u trenutku dok ga gasite
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

sikeone

Post by sikeone » 09 Dec 2008, 16:58

better tomorrow-5/5 genijalna akciska drama iz najboljih dana John Wooa sa pregršt pucnjave

Post Reply