Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Mairosu
- Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena
Sledeci primer iz Dark Knight threada, ovom se primerku uspravnog sisara stvari mogu samo objasniti tvrdim i tupim predmetima. Kako nisam u blizini da bih mu distribuirao tih 50cm srece prema kranijumu, primenicemo virtuelnu terapiju.Ghostface wrote:Mairosu wrote:Prepostavljam da ces me sledece pitati da ti dam argumente za slanost morske vode.filmophil wrote:aha ti imaš argumente za to da je woody u top 5 režisera današnjice...
Ne znan zbog čega si ti mairosu toliko nadrkan, al malo pretjeruješ s vrijeđanjem i nekim kulerskim cinizmom.
[i]Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha ![/i]
-
filmofil
- Mairosu
- Knatchbull
Woody Allen: "If my films make one more person miserable, I'll feel I have done my job. "
Rekao bih bez podcijenjivanja da njegov humor nije za svakoga, no to ne znači da on objektivno nije jedan od najboljih redatelja i scenarista uopće. Ja ne volim Kuma iz puno razloga, ali mi svejedno ne pada na pamet srat po njemu.
p.s. zaboravih pitati Mairosu-a koji mu je drugi najbolji scenarist?
Rekao bih bez podcijenjivanja da njegov humor nije za svakoga, no to ne znači da on objektivno nije jedan od najboljih redatelja i scenarista uopće. Ja ne volim Kuma iz puno razloga, ali mi svejedno ne pada na pamet srat po njemu.
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]
-
filmofil
pa de si wudy...oćeš i meni razbit lubanju tupim predmetom kao ghostfaceu? ja sam se usro živ kad si to napisao...a siguran sam da si još hrabriji uživo, uživo bi ti uzeo mačetu i rezao udove...ma bolje da se ne kačim s tobomMairosu wrote:Pa kad si izgubio argument, zoves me da te heftam ? :pfilmophil wrote:mairosu odi jebat nešto umjesto da glumiš frajera po internetu...
This is the Zodiac speaking.
- A$H
mislim da je na tebe mislio..filmophil wrote:pa de si wudy...oćeš i meni razbit lubanju tupim predmetom kao ghostfaceu? ja sam se usro živ kad si to napisao...a siguran sam da si još hrabriji uživo, uživo bi ti uzeo mačetu i rezao udove...ma bolje da se ne kačim s tobomMairosu wrote:Pa kad si izgubio argument, zoves me da te heftam ? :pfilmophil wrote:mairosu odi jebat nešto umjesto da glumiš frajera po internetu...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
-
filmofil
istina je da njegov humor nije za svakoga i zato je poseban, ali to nije razlog da ga se uvrštava na ikakve popise najboljih redatelja/scenarista...woodyjevi filmovi su svaki priča za sebe i svaki je na svoji način biser, ne kažem ja da je on u kurcu, ali je previše jednodimenzionalan...on nema raznolikost tema nego mu je svaki film ista baza, a to nije odlika najvećih redatelja...jednostavno nema širinuKnatchbull wrote:Woody Allen: "If my films make one more person miserable, I'll feel I have done my job. "
- Mairosu
Sto bi rekao objekat tvoje pozude, why so serious ?filmophil wrote:pa de si wudy...oćeš i meni razbit lubanju tupim predmetom kao ghostfaceu? ja sam se usro živ kad si to napisao...a siguran sam da si još hrabriji uživo, uživo bi ti uzeo mačetu i rezao udove...ma bolje da se ne kačim s tobomMairosu wrote:Pa kad si izgubio argument, zoves me da te heftam ? :pfilmophil wrote:mairosu odi jebat nešto umjesto da glumiš frajera po internetu...
Bolded part je Oscar winner. Gde ja kazem Ghostfaceu da cu mu uradim bilo sta ?
-
filmofil
ma još gore onda...bježim s foruma, frajer je taj mairosu...neki huligan opasni samo ima jedan zajeb kod takvih...da mora uživo to reći u facu dobio bi proljev od strahaA$H wrote:mislim da je na tebe mislio..filmophil wrote:pa de si wudy...oćeš i meni razbit lubanju tupim predmetom kao ghostfaceu? ja sam se usro živ kad si to napisao...a siguran sam da si još hrabriji uživo, uživo bi ti uzeo mačetu i rezao udove...ma bolje da se ne kačim s tobomMairosu wrote: Pa kad si izgubio argument, zoves me da te heftam ? :p![]()
- Mairosu
U domenu komedije ? Billy Wilder.Knatchbull wrote:p.s. zaboravih pitati Mairosu-a koji mu je drugi najbolji scenarist?
On-topic...umetnost rezije ne odlikuje se cinjenicom da covek ne ume snimati svaki zanr. Ingmar Bergman je snimio ravno nula akcionih, horror, SF, komedija, pa je opet jedan od najvecih. Alfred Hitchcock je samo snimao suspense thrillere i poneki kao horror, pa je opet jedan od najvecih. Umetnost se rezije odlikuje tehnickim i kreativnim umecem, osim ako po vama reziranje nije puko "ja vicem "action" i "cut" i gledam to sto je ispred sebe". Framing, kompozicije, rad sa glumcima, izvlacenje maximuma iz scenarija, konsistentnost kvalitetnog materijala i produktivnost su odlike nekoga koga bih ja nazvao velicinom.
Woody Allen je u svojoj karijeri snimio u proseku jedan film godisnje. Academy mu je dao 6 nominacija, jednu je osvojio, i to za Annie Hall, koji je ujedno bio i najbolji film (i to ispred Star Warsa). Allen sam ima ravno 21 nominaciju (14 writing, 6 directing, 1 acting). Pod njegovom rezijom, cetiri glumca osvojilo je pet glumackih Oscara (Diane Keaton, Michael Caine, Dianne Wiest x2, Mira Sorvino). Jos dodatnih 10 je imalo nominacije. Takav % ima recimo samo Scorsese od aktuelnih rezisera, mozda Spielberg eventualno.
Pricajuci sa A$hom na ovu temu, medju pet najvecih zivih imena se daju svrstati Spielberg, Allen, Scott (Ridley, je li), Scorsese i Eastwood. Oni zadovoljavaju gornje potrebe (mada je Eastwood generalno "businesslike" u reziji ali ima stvarno jeben body of work koji ni ja ne mogu da ignorisem). Od ostalih, Cameron je mozda tehnicki zadovoljavajuci ali nije ni konsistentan ni produktivan - ditto Coppola (on tek nije konsistentan) ili Lucas. U niche market rezisere tipa Carpenter, Cronenberg itd. ne zalazim, mada je za moje pare Cronenberg ispred Scotta i sigurno Eastwooda, ali eto, objektivni kriterijum je takav.
Eto, imali smo zabavno napusavanje, al' evo i da stavimo stvari na mesto...btw u tih pet zivih trenutno, imam osecaj da sam nekoga promasio.
- Knatchbull
Meni je jedino mjerilo redatelja utjecaj njegovog filma na mene. Uostalom Woody je snimao komedije, drame, krimiće pa čak i trilere, a svi filmovi su njegovo od A do ŽNJ. Osvojio je 3 Oscara, 83 nominacije i 73 drugih nagrada.filmophil wrote:istina je da njegov humor nije za svakoga i zato je poseban, ali to nije razlog da ga se uvrštava na ikakve popise najboljih redatelja/scenarista...woodyjevi filmovi su svaki priča za sebe i svaki je na svoji način biser, ne kažem ja da je on u kurcu, ali je previše jednodimenzionalan...on nema raznolikost tema nego mu je svaki film ista baza, a to nije odlika najvećih redatelja...jednostavno nema širinu
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]
-
filmofil
pa zato sam i reko da vam je subjektivno u top 5 zbog utjecaja na VAS, ali evo po meni 5 najboljih redatelja današnjice kojima woody nije ni do kurca...Knatchbull wrote:Meni je jedino mjerilo redatelja utjecaj njegovog filma na mene. Uostalom Woody je snimao komedije, drame, krimiće pa čak i trilere, a svi filmovi su njegovo od A do ŽNJ. Osvojio je 3 Oscara, 83 nominacije i 73 drugih nagrada.filmophil wrote:istina je da njegov humor nije za svakoga i zato je poseban, ali to nije razlog da ga se uvrštava na ikakve popise najboljih redatelja/scenarista...woodyjevi filmovi su svaki priča za sebe i svaki je na svoji način biser, ne kažem ja da je on u kurcu, ali je previše jednodimenzionalan...on nema raznolikost tema nego mu je svaki film ista baza, a to nije odlika najvećih redatelja...jednostavno nema širinu
Steven Spielberg, Martin Scorsese, Ridley Scott, braća Coen, Clint Eastwood
a ispred woodyja bi još mogo stavit i andersona, boylea, nolana, ali svi oni imaju ipak premalo rada iza sebe...a di su tek fincher, cameron, itd
i da se razumijemo, nisam birao redatelje po tome kolko su meni dobri nego isključivo po režiserskim sposobnostima i onome što su napravili...inače bi na listi bili tarantino, rodriguez, marshall i kompanija
a ovo tvoje nabrajanje kolko je woody imao nominacija i oskara je glupost...oscar nije mjerilo ničega