Vaš pogled prema nasilju u filmu

Razgovori ugodni o horor temama
john_constantine

Vaš pogled prema nasilju u filmu

Post by john_constantine » 19 Jan 2007, 12:19

E, već dugo razmišljam o tome. Mislim, davno sam u jednom broju Klika čitao o Takeshiju mikeu i o njegovim radovima, i pričalo se o tome, o njegovim nasilnim scenama, krvi, utrobi i svemu tome. Pa dobro, to me tada kao klinca odbijalo, pa sam izbjegavao njegove filmove. I onda strast prema horor filmovima tako da mi je jedino gadljiva scena u Ichi the killeru kada plavokosi nateže kožu onom debilu. A svo to "eksplicitno" nasilje i sve o čemu samo pričaju, da je bolesno, odvratno i sve to, pa gdje je to? Čak niti scena s odrezanim licem koji struže po zidu nije ništa posebno, ali zabavno je.

A tek ovaj komentar filma na imdb - u Highly recommended,especially if you have strong stomach.9 out of 10.. Mislim, stvarno mi je teško povjerovati da netko ne može podnijeti takve filmske scene. :roll: Ono što je neki dan Zombiemachine rekao za wolf creek, da su ga opisali kao krvavi film i težak za gledanje, a zapravo, nasilje nije ništa posebno. Moram priznati da bi ismijao nekoga kome bi bilo koja krvava scena iz bilo kojeg nastavka Friday 13 bila odbojna.

Pa nije da se baš palim na nasilje i takve stvari, mene to jednostavno ne dira, ljudi jedu crve, crvi jedu ljude, utrobe, klaonica, sadomazohizam, i sve to moguće. Jedino mi je odbojna scena u The thing kada si režu nožem prst da bi izvadili krv. :lol:

Mislim, npr. film Hostel. Možete čuti stotine komentara kako im je film prestrašan, krvav, nasilan, bolestan, okrutan i sve to. Iskreno, ja baš zajebavam takve :twisted: ali mi koji gledamo sve te horore i nasilne filmove, a neki kao pain the salvation snuff filmove :P , nama je to potpuno mlaki i bezvezni film koji nam pokušava prodati foru za krvi i nasiljem.

kakvo je vaše mišljenje o filmovima? Je li vam nasilje postalo sastavni dio filmova da vas to uopće ne može odbiti, nego ste toleratni prema takvim scenama.

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 19 Jan 2007, 13:13

Danas je vrlo malo filmova bez nasilja. To su obično romantične komedije i normalni ljudi ih ne gledaju.( :lol: )
Čak su i komedije nasilne. To je ok. Kako je tako je, čisti zakon ponude i potražnje. Filmovi sa više nasilja bolje prolaze pa se to sad isfurava. Slično je i kod igrica na kompu. The gore the merrier, meni to osobno sasvim paše.
Ima još uvijek scena koje su sirovina samo je tolerancija na nasilje porasla.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

Wendigo

Post by Wendigo » 19 Jan 2007, 13:59

ma samo daj krf u filmovma, igricama i stripovima! gorrier=merrier kako Zombie kaže :lol: :lol:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 19 Jan 2007, 14:01

Dobar horror uz kvalitetno "nasilje" može biti samo bolji. Jedino je šteta što indie film makeri misle da se na nasilju može graditi cijeli film. Stvarmo sam u rijetkim rijetkim filmovima to vidio da je ličilo na nešto.

horkolerbus

Post by horkolerbus » 19 Jan 2007, 16:09

obicno kad gledam takve filmove,taj koji cini to nasilje obicno pozelim da ja njemu to radim samo mnogo gore,a nervira me kad neka dobra osoba stvarno naj.be koja ne zasluzuje ali sta ces,nije mi odvratno ali npr. kada neko cini nasilje nad nekim nevinim ,voleo bih da se taj domogne motorne testere i da terorise tog manijaka onda bi mi film bio kako treba :twisted:

pain_of_salvation

Post by pain_of_salvation » 19 Jan 2007, 19:15

pogledajte oba august undergrounda, pa ćete vidjeti kako vam se može smučiti od nasilja ;)

inače, što se tiče nasilja, što više, to bolje :D ja sam za

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Jan 2007, 19:35

nasilje je ok, al treba znat da je to fikcionalno nasilje.
a oni koji se protive nasilnim filmovima jer daju čudne ideje nekim psihopatima misli da i citiram "mi znamo da je to nestvarno, ali oni tamo neznaju da je to nestvarno. mi smo normalni ali oni tamo neki bolenici neznaju da je to fikcija"
a kad se neko tolko protivi nekom filmu, zar nije to najbolja reklama za njega
I may be an idiot, but i am no fool.

Impaler

Post by Impaler » 24 Jan 2007, 17:55

trebalo bi u jednu sobu stavit tipa koji ce non-stop gledat romanticne komedije, disney-eve crtice and stuff,
a u drugu tipa koji ce gledat horror-e (ko prije popizdi), samo tako mozemo znat sa sigurnoscu, sve ostalo je rekla/kazala ;-)
NO FATE

Gosp.

Post by Gosp. » 25 Jan 2007, 15:18

Nemogu lagati da mi nasilje u filmovima smeta.
Posebice u horror filmovima.
Nasilje može otiči toliko daleko da se pretvori u umjetnost.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 25 Jan 2007, 15:36

Nikad nisam volio nasilje koje je u filmu samo da se ono pokaže, a ne da bude dio priče... 8)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Jan 2007, 15:52

dr_gonzo wrote:Nikad nisam volio nasilje koje je u filmu samo da se ono pokaže, a ne da bude dio priče... 8)
da, baš tako. Zato me ne privlači onaj serijal guinea pigs koji niti nema priču, nego obično mučenje nepoznate žene.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 25 Jan 2007, 16:03

john_constantine wrote:
dr_gonzo wrote:da, baš tako. Zato me ne privlači onaj serijal guinea pigs koji niti nema priču, nego obično mučenje nepoznate žene.
Pa nije baš mučenje jedne žene, svaki film je malo drugačiji :wink:

Slažem se sa dr_gonzom glede nasilja u svrhi radnje, a ne kao nosioca radnje

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 25 Jan 2007, 17:49

dr_gonzo wrote:Nikad nisam volio nasilje koje je u filmu samo da se ono pokaže, a ne da bude dio priče... 8)
S tim se u pravilu slažem, iako ne baš uvijek. Nekad mu je cilj sm šok koji ima i svoje čari.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

Gosp.

Post by Gosp. » 25 Jan 2007, 18:11

john_constantine wrote:
da, baš tako. Zato me ne privlači onaj serijal guinea pigs koji niti nema priču, nego obično mučenje nepoznate žene.
Prva dva dijela serijala na koje ciljaš doista nemaju priču i zapravo niti ne služe za dugo gledanje nego više za šokiranje.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

SpectralRipper

re

Post by SpectralRipper » 03 Jun 2008, 17:10

eksplicitno nasilje na filmu diže adrenalin.nema ništa loše u tkz "adrenalie shock-u". ne brine me nasilje na filmu. ista stvar kao u mjuzi. veći je problem nasilje u stvarnom životu.

Post Reply