Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
A$H

Post by A$H » 28 Nov 2008, 12:56

My Name is Bruce - 5/5 - HA! odlican film..najbolja horror/komedija u zadnje vrijeme..Bruce odlican kao i uvijek..koliko se samo sprdao na svoj racun, a da ne spominjem neke grimase koje jos od Evil Dead 2 nije radio, humor je onako predvidljiv, ali totalno pase za ovakav film..film u kojem ce stvarno svi uzivat i oni koji su njegovi fanovi i oni koji nisu..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

lord

Post by lord » 28 Nov 2008, 14:28

The House on the Edge of the Park (1984)

7/10
"I'LL DIG YOU UP, JUST TO KILL YOU AGAIN"

Dragonrage

Post by Dragonrage » 28 Nov 2008, 17:40

Dellamorte Dellamore (1994) 4/5 - TRAILER
Moram priznati da nikada nisam pretjerano čitao Dylan Doga, odnosno čitao sam ga ali ne do te mjere da sam kupovao svaki broj koji je izašao...već onako...pročitao sam onaj koji mi je došao pod ruku. Ali znam neke pojedinosti o liku, tako da mogu reći da je ova svojevrsna "ekranizacija" pravi pogodak! Sadrži gotovo sve elemente koje bi jedna Dylan Dog ekranizacija trebala imati - Ruperta Everetta prema kojem je Dylan i nastao što se izgleda tiče, uvrnutu priču (možda mrvicu nejasnu), crni humor, monstere (odnosno zombije), sex, nasilje, atmosferu...i sve to na talijanski način. Žao mi je samo što se lik uistinu i ne zove Dylan Dog te šta mu pomoćnik nije Groucho...a i baš su mu mogli ubaciti crvenu košulju, iako je to manje važno. I kao što rekoh...mala zamjerka zbog nekih nejasnoća u priči. Inače pohvale idu i izvrsnoj režiji...ima nekoliko zaista fenomenalnih kadrova, te pohvale muzici...
Sve u svemu...pogledat ću ga još nekoliko puta...izvrstan film!

Mirrors (2008) 3/5 - TRAILER
Redatelj Alexandre Aja je inače izvrstan u stvaranju jeze i atmosfere i jedan je od rijekih mladih redatelja koji se u svojim filmovima usreodotočuje prvenstveno na to, a tek onda na krv i sve ostalo šta po današnjim standardima horror čini "horrorom" (Hostel i ekipa). I u ovom slučaju je tako...Aja je stvorio izvrsnu amtosferu, uskladio ritam filma, glumci također funkcioniraju (iako Kiefer tu i tamo "izvodi Bauera"), muzika savršeno nadopunjuje atmosferu...ali film ima mnogo klišeja, prvenstevno u obliku već 100x viđenih dijaloga, nepotrebnih cimalica koje obično koriste jefitni i loši horrori (tipa lik polako hoda i onda odjednom ispred kamere golub proleti ili iskoči mačka), a valja spomenuti i nelogičnosti u radnji...gl. junak puca iz pištolja na ulici i nitko od susjeda uopće ne mrde, policija uopće ne sazna za to. Njegov prijatelj policajac koji radi na slučaju smrti njegove sestre uopće ne posumnja šta će njemu svi ti silni podaci o pojedinim osobama koje ga ovaj non stop traži....itd.
Ali sve u svemu...ok je film, atmosferičan...ali mogao je biti i bolji...

A$H

Post by A$H » 28 Nov 2008, 17:46

Dragonrage wrote:Dellamorte Dellamore (1994) 4/5
zasluzuje vecu ocijenu..i gledat se mora bar 2 put godisnje.. 8) :lol: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 28 Nov 2008, 17:47

A$H wrote:
Dragonrage wrote:Dellamorte Dellamore (1994) 4/5
zasluzuje vecu ocijenu..i gledat se mora bar 2 put godisnje.. 8) :lol: :lol:
Ovo je taman...previše mi smetaju ove stvari koje sam spomenuo...morat ćemo popričat o tom filmu kad se nađeno slj. put...da mi možda objasniš neke sitnice...

Knatchbull

Post by Knatchbull » 28 Nov 2008, 17:54

Candyman
Očekivao sam klasićni slasher s tinejđeri, a ispalo puno bolje i zanimljvije. Ona brojalica je pun pogodak i trebalo ju je malo više iskoristiti jer stvara vrlo jezivu i napetu atmosferu. Da se mene pitalo, Candymana bih ipak predstavio s malo više mistike no s druge strane Tony Todd ga je odglumio perfektno s onim glasom.
4,5/5
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

_ esz _

Post by _ esz _ » 28 Nov 2008, 17:58

Pogledah jucer STUCK (http://www.imdb.com/title/tt0758786/)
I nije bas tipican horror ali sve u svemu ima nasilnickih scena koje ovom trileru dodaju horror štih.
Preporuka svima koji vole horrore koji vise djeluju na psihickoj nego na vizualnoj bazi.

Hobotshy

Post by Hobotshy » 28 Nov 2008, 18:05

Borderland (2007) - nije baš horror, iako ima naznaka... solidno ostvarenje, nit spektakularno dobro, nit loše... na konačnu ocjenu posebno utječe scena u kojoj negativac može lako ubiti glavne protagoniste, ali umjesto toga on samo zbunjeno gleda u njih, s time su zbilja pokvarili inače neloš dojam.. uglavnom moja ocjena - 6/10

maddjuro

Post by maddjuro » 29 Nov 2008, 00:32

Splinter- 3,5/5
jedan od zanimljivijih filmova koje sam gledao u zadnje vrjeme, ok radnja, malo predvidljiv kraj,ali dobar film bez obzira na sve
I may be an idiot, but i am no fool.

jigsaw

Post by jigsaw » 29 Nov 2008, 01:05

John_Ryder

Post by John_Ryder » 29 Nov 2008, 15:52

Videodrome - nadasve zanimljivo
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Aryx

Post by Aryx » 29 Nov 2008, 16:46

John_Ryder wrote:Videodrome - nadasve zanimljivo
odlican film :D mogao bi ga ponovo pogledati , vec dugo nisam
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

metallicat

Post by metallicat » 29 Nov 2008, 16:52

Aryx wrote:
mogao biš ti blood car :P
Image

Aryx

Post by Aryx » 29 Nov 2008, 16:53

metallicat wrote:
Aryx wrote:
haha znao sam da ces to reci :D :lol: :lol: obecajem sljedece sto budem gledao je blood car :D :oops: :mrgreen:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

metallicat

Post by metallicat » 29 Nov 2008, 16:55

Aryx wrote:
metallicat wrote:
Aryx wrote:odlican film :D mogao bi ga ponovo pogledati , vec dugo nisam
haha znao sam da ces to reci :D :lol: :lol: obecajem sljedece sto budem gledao je blood car :D :oops: :mrgreen:
:lol: stvarno se nadam da će ti se svidjet, mislim s smiješne i čudne strane :mrgreen:
Image

Post Reply