The Dark Knight

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Knatchbull

Post by Knatchbull » 23 Nov 2008, 00:58

za mene je Dark Knight razočaranje godine.
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Scarface

Post by Scarface » 23 Nov 2008, 09:04

Bija je i meni, međutim, pogleda san ga opet nedavno kad je izaša axxov release i sad mi je film prva liga.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Mamoorlook

Post by Mamoorlook » 23 Nov 2008, 11:18

neznam, film sam pogledo jednom u kinu, i jednom doma dvdrip. oba puta mi je bio odlican, joker me toliko jebeno odusevio, da sam majkemi htio kupit plisanu lutku njega i zasit si je za unutarnju stranu bedra. kompletni manijak kakv bi trebao biti, ali isto i nevjerovatno kompetentan, savrseno odglumljen, sto je zakon gledat :D
sad sam prevrtio zadnjih par strana topica, i nije mi bas jasno di se nasla tolika rasprava. dobro film NIJE Fight Club ni neki drugi genijalan film (uzeo sam to jer mi je to zakon film, sjetio sam ga se ovako da se sad neko ne hvata za slamke), ali ljudi, pricamo u Batmanu. Samo se sjetite Batmana i Robina, i neka mi netko kaze da je ono bolji film, ili ima 11 godina ili je autist pa samo reagira na boje. Novi batman je super, ima tu neku surovu tamnu realno brutalnu crtu koja meni totalno odgovara i podsjeca me na Batman: Dead End. Ali ako se nekom ne svidja, pa sta. Kao da je bitno sta netko drugi misli o filmu nakon sto si ti vec donio stav, i misljenje, i sad on ide mjenjati tvoje, ili ti njegovo. dajte malo :lol:
All right then, roll! ROLL through the gates of hell. Must you take the fun out of everything?

Knatchbull

Post by Knatchbull » 24 Nov 2008, 00:59

Ghostface wrote:Bija je i meni, međutim, pogleda san ga opet nedavno kad je izaša axxov release i sad mi je film prva liga.
Zanimljivo. Što se promjenilo?
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Scarface

Post by Scarface » 24 Nov 2008, 13:05

Knatchbull wrote:
Ghostface wrote:Bija je i meni, međutim, pogleda san ga opet nedavno kad je izaša axxov release i sad mi je film prva liga.

Sagleda san film s druge strane, nisan ga zamišlja ka tipičan batmanovski film, već ka posvetu svemu tragičnom šta lik Batmana u sebi nosi.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

metallicat

Post by metallicat » 24 Nov 2008, 13:10

očito je axxov rip bolji od kino projekcije :lol: da ga još jednom moram pogledat mislim da bi morala razbit nešto :lol:
Image

A$H

Post by A$H » 24 Nov 2008, 13:21

sinoc ga opet pogledao..bolji mi je nakon drugog gledanja..ali jos mi uvijek nekako sve to zajedno(prica) nije dobro slozeno kao u Batman Begins..vise bi volio da je film u dva djela ili nekaj jel ovak mi nije sve dovoljno iskoristeno..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Knatchbull

Post by Knatchbull » 24 Nov 2008, 13:29

Ghostface wrote:
Knatchbull wrote:

Sagleda san film s druge strane, nisan ga zamišlja ka tipičan batmanovski film, već ka posvetu svemu tragičnom šta lik Batmana u sebi nosi.
Vjerujem da ni tako ne bi prošao kod mene. Uvijek će mi faliti Burtonovski prikaz Gothama, uvijek će mi smetati Batmanovo ušetavanje u policijsku postaju usred dana tj. njegovo demistificiranje, pa onda letenje po Hong Kongu i sl.

Aryx

Post by Aryx » 24 Nov 2008, 14:01

SPOILER film bi bio savrsen da nije bilo onog super tech thinga sa senzorima pred kraj filma , te u trenutku kada su zatvorenici bacili detonator u more da su ih civili raznesli , mislim to bi bilo prejebeno ali steta ... ovak 8/10
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Scarface

Post by Scarface » 24 Nov 2008, 14:12

Knatchbull wrote:
Ghostface wrote:
Knatchbull wrote:Zanimljivo. Što se promjenilo?

Vjerujem da ni tako ne bi prošao kod mene. Uvijek će mi faliti Burtonovski prikaz Gothama, uvijek će mi smetati Batmanovo ušetavanje u policijsku postaju usred dana tj. njegovo demistificiranje, pa onda letenje po Hong Kongu i sl.

Ma i meni je Burtonov štih puno draži, daleko od toga, al i ovaj film nudi zbilja nešto posebno, prikaz toga šta bi se dogodilo da imamo Batmana u realnom svitu, jer tu on nije junak kojeg ljudi žele, oni žele nekoga poput Denta, jedina rasa koju on privlači su luđaci i manijaci poput Jokera. Ma u biti, cili film je Batman ispričan u vidu grčke tragedije, atmosfera je i dosta drugačija od Batman Beginsa, i upravo taj veliki prijalez u shvaćanju junaka me isprva šokira i čak razbjesnija, tako da te potpuno razumin, al eto, nisan moga prijeć preko činjenice da pljujen besramno po filmu koji se svidija tolikom broju ljudi, i još važnije, najokorjelijih fanova, i kad san filmu pristupija s druge strane poimanja, uvidija san njegovu poruku, koja me toliko emotivno dirnila da san bija na rubu suza na kraju. Zbilja nešto predivno. I svaćan da zvučin ka neki gej s ovin zadnjin rečenicama, al stvarno film ima ono nešto.

Aryx

Post by Aryx » 24 Nov 2008, 14:14

Ghostface wrote:
Knatchbull wrote:
Ghostface wrote:

Ma i meni je Burtonov štih puno draži, daleko od toga, al i ovaj film nudi zbilja nešto posebno, prikaz toga šta bi se dogodilo da imamo Batmana u realnom svitu, jer tu on nije junak kojeg ljudi žele, oni žele nekoga poput Denta, jedina rasa koju on privlači su luđaci i manijaci poput Jokera. Ma u biti, cili film je Batman ispričan u vidu grčke tragedije, atmosfera je i dosta drugačija od Batman Beginsa, i upravo taj veliki prijalez u shvaćanju junaka me isprva šokira i čak razbjesnija, tako da te potpuno razumin, al eto, nisan moga prijeć preko činjenice da pljujen besramno po filmu koji se svidija tolikom broju ljudi, i još važnije, najokorjelijih fanova, i kad san filmu pristupija s druge strane poimanja, uvidija san njegovu poruku, koja me toliko emotivno dirnila da san bija na rubu suza na kraju. Zbilja nešto predivno. I svaćan da zvučin ka neki gej s ovin zadnjin rečenicama, al stvarno film ima ono nešto.
gej :lol: :lol: :lol: sala ;) i ja sam skoro pustio suzu :wink: :lol: :lol: :klapklap:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

undying

Post by undying » 24 Nov 2008, 16:04

Knatchbull wrote:
Ghostface wrote:
Knatchbull wrote:Zanimljivo. Što se promjenilo?

uh sad me podsjeti na njegov let i hvatanje onog lika u hong-kongu - taj dio price je jedna velika TRAGEDIJA - samo da je smrljati nesto.. to su stvarno loshe odradili..

+ moram skinuti starog betmena to sam stvarno davno gledao

filmofil

Post by filmofil » 30 Nov 2008, 23:49

evo pogledao sam opet dark knight, ali ovaj puta sam se koncentrirao samo na jokera...ne znam jel me to još drži hype oko dark knighta i jel objektivno razmišljam, al joker mi je najjači filmski lik ikada...lik koji nema kategoriju, ne mogu ga usporediti s nekim drugim likom i zato je tolko jak i poseban...a da ne pričamo o nicholsonovom jokeru koji mi izgleda kao dječja verzija ovog...

s druge strane batman i two face u dark knightu mi nisu nešto jer ih je joker jednostavno nadjačao svojom pojavom...batmanovi dijalozi su mi preknjiževni i prepatetični (tipa da ljudi još uvijek vjeruju u dobro), kao da ga je shakespeare pisao, a two face/harvey dent je nedorečen u cijelom tom filmu...bolje bi bilo da su ga tek na samom kraju pretvorili u two facea i tako ostavili negativca za treći film...

i još jedna stvar me užasno smeta, a to je jokerov kraj...baš sam popizdio što je onako ostao visiti i to je to, više ništa o njemu, a kolko čujem u trećem filmu ga sigurno neće biti (nolan je to izjavio)...naravno, bilo bi nekako glupo da neki drugi glumac bude joker, ali trebali su bolji kraj za njega napraviti...mislim čak da postoji scena di ga na kraju dovode u mrtvačnicu (tako sam nešto čuo još puno prije izlaska filma), e to bi bila točka na i...

kad sam gledao film u kinu nisam obraćao pozornost na neke detalje koji mi malo smetaju, ali ocjena ostaje 5/5...nije najbolji film godine, ali je najbolji film o batmanu i ima najboljeg lika u cijeloj povijesti filma Jokera (što se mene tiče)
This is the Zodiac speaking.

shogo

Post by shogo » 01 Dec 2008, 07:45

ono što je burton u svoje vrijeme tražio nicholson je ispunio...stoga ne pričaj svašta

A$H

Post by A$H » 01 Dec 2008, 10:47

shogo wrote:ono što je burton u svoje vrijeme tražio nicholson je ispunio...stoga ne pričaj svašta
da i?

kaj je Browning trazio od Lugosi-a to je ovaj i ispunio.. i kaj sad znaci da ni jedan drugi Dracula nemre zato bit bolji??
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Post Reply