Sucker Punch (2011)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Josef K

Re: Sucker Punch (2011)

Post by Josef K » 27 Mar 2011, 16:04

Info wrote:planet terror mi je bio dosta kvalitetan i super zabavan :kokicarenje:
Ovaj je također. Nije bolji od planeta, ali sad kad sam saznao za ovih dodatnih 18 minuta.. :lol:
Jedva čekam da i to vidim.

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Mar 2011, 16:05

da, a razumijem za zabavu da, film mora baš biti zabavan, da se opustiš, zabaviš, nasmiješ i poslije izađeš dobre volje. Ali jednostavno, ako je smeće, smeće je. Ali kvragu, expendables govoriti da je smeće jer 5 ljudi pobije 300 ljudi u sat i pol. To je meni preseravanje... Kao da kažeš da je sucker punch smeće jer petoro cura barataju katanama, oružjima i ubijaju muškarce u sat i pol filma... Ili da kažeš da je Kill Bill smeće jer Uma Thurman nosi nekakvu žuto odijelo, a krv šprica na debilan način kao vodoskok - jer ne kužiš posvetu antologijskim filmovima.

To je za mene preseravanje. :kokicarenje:
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Mar 2011, 16:07

Zadro wrote:
Info wrote:planet terror mi je bio dosta kvalitetan i super zabavan :kokicarenje:
Ovaj je također. Nije bolji od planeta, ali sad kad sam saznao za ovih dodatnih 18 minuta.. :lol:
Jedva čekam da i to vidim.
mah, sitničarim, ali meni 18 minuta izbačenih scena radi rejtinga... mene to odbija od gledanja u kinu, dok ne izađe director cut verzija.
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 27 Mar 2011, 16:08

john_constantine wrote:
Asfodel wrote:
john_constantine wrote:A forumaše koji će pljuvati po tom filmu, nema smisla uopće niti raspravljati s njima, jer se samo žele praviti važni.
Smijem se, plačem i vrištim od smijeha
..nadam se da si se šalio :lol:
nope. :mrgreen:
Ohh, onda mi ipak nije smiješno, nego tužno.

Možda onda nema smisla raspravljati s vas par Machete hejtera, jer se samo pravite važni, preseravate se i ne znate se opustiti uz film --> evo vidiš da mogu i nacrtati nekome ako ne kuži :seksualische:

Tvoje mišljenje nije ništa uzvišenije od drugih, to je ipak samo mišljenje - svaka budala ga ima.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Info

Post by Info » 27 Mar 2011, 16:17

Ma dobro, ti koji su očekivali kod expendablesa neku kvalitetu u priči ili što ja znam su debili. To se zna da se takvi filmovi gledaju isključivo radi zabave, ali s druge strane film ima kvalitetne rečenice za takvu vrstu filmu i onaj kvalitetni humor. Meni Kill Bill nije sjeo, ali nije ni loš, kužim tu posvetu Lee-u i ostalim stvarima, ali nisu te emocije došle do mene, no dobar film.

Ma zato ja volim sve vrste filmova, nije mi uopće dobar Casablanca i bez beda bi dao tom filmu 5/10 ili rashomon koji mi je predosadan film i nema šanse da mu dam neku visoku ocjenu samo zato što ga većina cjeni ili što je tako utjecajan dok prohujalo s vihorom recimo mi je remek djelo. Moja lista top filmova bi uključivala i klasike, i te razne zabavne, ali kvalitetne filmove tipa Back to the Future, a ne glumit gljivu pa stavljat samo one iz klasičnog hollywooda
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Mar 2011, 17:03

asfodel - ma machete rasprava je bila nešto drugo... I tu razumijem, ako je netko tko je očekivao grindhouse zabavu, razočaran, pa mu je i film loš, kada je Rodriguez od filma napravio crnohumorni akcijski triler po kojima je i poznat, a ne po grindhouse ostvarenjima... tu je bio problem što je drugi dio publike očekivao jedno, a dobilo nešto drugo...

ma to ti gledam kao mog staroga, koji je kao najveći kritičar. Kažem mu radnju inceptiona, on - čekaj, to se događa u svijetu snova? Smeće, neću gledati. :zubifale:
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 27 Mar 2011, 17:24

john_constantine wrote:asfodel - ma machete rasprava je bila nešto drugo...
Nije, sve je isto i može se svesti na zajednički nazivnik. Nisi očito razumio da sam umjesto Machete mogla staviti bilo što za primjer.
Neću se upuštat u daljnje rasprave, jer je besmisleno kad ne shvaćaš što pišem. Samo sam htjela reći da nije u redu to što si rekao. Kad se tebi neki film ne svidi - ok, super, raspravljajmo o tome. Kad se tebi nešto sviđa - svi oni koji imaju suprotna mišljenja od tog se prave važni i preseravaju.

Da bi stvar bila JOŠ nevjerojatnija, ti nisi pogledao film, ali već si ljut na ljude kojima se ne sviđa i smatraš da s njima nije vrijedno raspravljati. :lol:
Vidovitost ftw.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Mar 2011, 17:51

ma nema veze, izgleda da nisam baš objasnio što sam htio reći. :zubifale:
Michel puši karu.

C2V3N777

Post by C2V3N777 » 27 Mar 2011, 19:12

aj malo on topica da nabacim i podijelim s onima koji su gledali svoje viđenje što se uopće događalo u filmu
naravno ne sjećam se točno svega ali iz glave ću opisati kako sam ja shvatio tko su glavni likovi i o ćemu je uopće bio film. Ono što sam spomenuo u postu prije, treba paziti na tone mrvica (detalja i hintova) koji su razbacani po filmu, ali ja sam ih uvidio tek malo prekasno pa mi je dosta toga i promaklo.

Teze:
SpoilerShow
Sweet Pea (Abbie Cornish)je glavni i centralni liku, a ne Baby Doll (Emily Browning) kako nas film i navodi.
Zašto bi to bilo tako?
- na početku i na kraju je očito da naraciju u filmu govori Sweet Pea.
- u prvoj bitci (WWI di su naci zombiji i cepelini) Sweet Pea skida šljem jednom od ratnika, u zadnjoj sceni tog istog ratnika vidimo kao dječaka u kojeg se Sweet Pea zabija kada je ulazila u autobus
- snyder je u zadnjem intervjuu odao da Wise Man (Scott Glenn) predstavlja unutarnji glas i podsvjest, no to se dalo zaključiti i po njegovim govorima prije bitke, Sweet Pea ga vidi kao vozača autobusa u zadnjoj sceni
- pri ulasku Baby Doll u ludnicu, Sweet Pea je prva osoba prema kojoj baca pogled i koja joj isti uzvraća te u istom trenu počinje scena drugog svijeta gdje Sweet Pea glumi u predstavi curu na kojoj će biti izvršena lobotomija i doživljava napadaj panike kao da je predodređena za lobotomiju

Baby Doll i Sweet Pea su jedna te ista osoba?
Zašto bi to bilo tako?
- da se ponovim iz prethodnog paragrafa kada sam spomenuo njihove poglede na početku filma i scene kada počinje imaginarni bordel gdje Sweet Pea uvježbava ulogu djevojke koja treba biti lobotomizirana, a netom prije smo gledali scenu u kojoj oćuh traži jednog od doktora (Bluea) da potpiše lobotomiju
- oboje su imale mlađe sestre koje pogibaju u stvarnom ili imaginarnom svijetu
- Rocket (Jena Malone) je rekla da je pobjegla od doma jer je mrzila roditelje dok je Sweet Pea tvrdila da nikada nije imala problema sa roditeljima, ali je pobjegla za mlađom sestrom (Rocket), a sjetimo se i Baby Doll je netom nakon smrti sestre pobjegla od očuha
- cijeli film je uglavnom iz perspektive Baby Doll ali narator je Sweet Pea
- zadnja scena nagoviješta da je zadnja scena sa Sweet Peom ipak opet nečija mašta jer vidimo likove iz drugih snova (mali iz rata i u kojeg se sudara kraj autobusa i Wise Man) i vidi se natpis na pumpi gdje piše nešto kao Heavens ...., a Baby Doll je uvijek govorila da je bijeg iz ludnice bijeg u raj
- Sweet Pea je bila ta koja je uvijek vodila glavni ples u bordelu, kada je Baby Doll došla u ludnicu ona je preuzela ulogu glavne plesačice
- u prvoj bitci gdje su sve djevojke svira pjesma Army of Me

Scene plesa su u stvarnom svijetu silovanja koja je Baby Doll / Sweet Pea proživljavala?
Zašto bi to bilo tako?
- prilikom scena plesa Baby Doll je bježala u još jednu imaginarnu stvarnost. To je dokaz kroz koliku je bol prolazila kada je morala pobjeći još jednu stepenicu više u svojoj glavi. Taj svijet je bio pun bitaka koje su opet pokazatelj kolike je muke prolazila.

Scene na početku u kojima vidimo smrt majke od Baby Doll i sestre te maltretiranje očuha su samo san koji je Sweet Pea imala?
Zašto bi to bilo tako?
- sjetimo se, sve započinje naracijom Sweet Peae pa čak i ta scena
- u pozadini svira Sweet Dreams u izvedbi sa vokalom od Baby Doll

Mislim da Rocket nije stvarna nego je to druga/podvojena ličnost od Sweet Peae.
(nađem argumente kad malo to preispitam)

Pitanja koja si pokušavam odgonetnuti:

Tko su ostale 2 cure (Blondie i Amber) i zašto nam nisu objašnjene njihove prošlosti, da li je njihova smrt u bordelu znak lobotomije?!, Madam Gorski (Carla Gugino) na kraju nije spomenula niti jednu, ali je spomenula ostale stvari koje je napravila Baby Doll (paljenje ostave, ubadanje osoblja nožem, nagovaranje djevojaka u ludnici na bijeg...) ali ne i da je uzrokovala smrt 3 djevojke.
Tko je na kraju potpisao lobotomiju Baby Doll, Blue ili Baby Doll/Sweet Pea? Jer izgledalo je kao da je Baby Doll i željela lobotomiju jer joj je to izgledalo kao jedini pravi bijeg u raj.
Zašto nikada ne čujemo kako se djevojke zaista zovu? pokušat ću otkriti što znače njihova imena

Sweet Pea - cvijet koji na hrvatskom nosi naziv Mirisna grahorica i danas se u medicini koristi za regeneraciju i stvaranje nove kože, ima otrovne plodove koji izazivaju grčenje probavnog trakta. Grčenje probavnog trakta može voditi ka izgladnjelosti i dehidraciji te konačno i smrti čovjeka.

zanimaju me tuđa mišljenja...

Jane Doe

Post by Jane Doe » 28 Mar 2011, 07:08

wow, svaka čast na postu, sad stvarno jedva čekam pogledat film :supz:
budem obratila pažnju na neke te detalje, pa ću komentirati što ja mislim o tome.
Image

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 29 Mar 2011, 20:38

Ja ga sutra idem gledati pa makar mi glava otpala s glave.... :supz:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Jane Doe

Post by Jane Doe » 30 Mar 2011, 11:32

ja mislila kako će to bit neozbiljna zabavica, kad ono jeben film, jeben film :supz: to skidam, gledam i snimam čim dođe brrip.
ocjena će pričekat bolju sliku kad udem imala potpuni doživljaj svega :D
Image

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 31 Mar 2011, 22:08

Predivan film :prayer: :prayer:

Jedva ga čekam imati na DVD-u...jer je jučer gledanje filma u kinu bilo jedno predivno iskustvo. Zašto nema više ovakvih filmova u kinima?

p.s. - šteta što nisam gledao Watchmen kad su bili, ali tada cinestara u Šibeniku još nije bilo :(
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

John_Ryder

Post by John_Ryder » 07 Apr 2011, 00:17

potpis na gonza,PREDIVAN FILM (u više pogleda :lol: ) jeedva čekam skidat blu rej da opet gledam,takav lijepi filmek se treba gledati u što čišćoj i lijepšoj slici :lol: trajao je nekih 1 i 50 ak se ne varam,nebih se bunio da je trajao još toliko :kokicarenje:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 07 Apr 2011, 23:50

Evo i recenzije film...napokon, nakon zdravstvenih problema i što mi net nije neko vrijem radio...vraćam se recenzijama.

Sucker Punch (2011)

- Charles Bukowski -

Post Reply