hmm.. nisi Phenomenu stavio pod najpoznatije filmove.jigsaw wrote:O ovom liku i djelu imate na mom blogu pa molim vas komentirajte jer sam se potrudio: http://recenzijefilmova.blog.hr/2008/01 ... html#dan11
Dario Argento - lik i djelo
- jigsaw
Znam...zaboravih...Wendigo wrote:hmm.. nisi Phenomenu stavio pod najpoznatije filmove.jigsaw wrote:O ovom liku i djelu imate na mom blogu pa molim vas komentirajte jer sam se potrudio: http://recenzijefilmova.blog.hr/2008/01 ... html#dan11
- dr_gonzo
- Dragonrage
Za sve ljubitelje lika i djela Daria Argenta...

The Dario Argento Collection
Anchor Bay will be releasing The Dario Argento Collection on 27th May. This collection will contain: Do You Like Hitchcock, Phenomena, Tenebre, The Card Player and Trauma. For full details please refer to the cover images below.

Tenebre: Special Edition
A special edition of Tenebre is scheduled for release by Anchor Bay on 27th May 2008. This Dario Argento horror stars: Anthony Franciosa, John Saxon, Daria Nicolodi and John Steiner. Tenebre will be presented in a widescreen aspect ratio that runs for 101 minutes with: English Dolby Digital 2.0, English Dolby Digital 5.1 and Italian Mono. Extras include: a director bio, a trailer, alternate end credit music, "Creating The Sounds Of Terror", "The Roving Camera Eye Of Dario Argento", "Voices Of The Unsane" and a feature length commentary with: director Dario Argento, composer Claudio Simonetti and journalist Loris Curci.

Phenomena: Special Edition
Dario Argento's Phenomena will receive a special edition release on 2th May 2008 from Anchor Bay. This title stars Jennifer Connelly and Donald Pleasence, it will run for 110 minutes in a widescreen aspect ratio with: English Dolby Surround 2.0, English Dolby Digital 5.1 and French Dolby Digital 5.1. Special features are said to include: a trailer, director bio, "Dario Argento On The Joe Franklin Show", "Luigi Cozzi & The Art Of Macrophotography", "Claudio Simonetti Music Video ("Jennifer")", "Bill Wyman Music Video ("Valley")", "A Dark Fairy Tale" and an audio commentary by director Dario Argento, make-up effects artist Sergio Stivaletti, composer Claudio Simonetti and journalist Loris Curci.

- SpectralRipper
re
za mene je 50/50 sto se argenta tiče. suspiria, tenebre, bird wacp,i još par su mi zakon.
ostalo je od lošeg do katastrofe.profondo mi je recimo dosadan do bola.phenomena mi je bez veze.inferno - katastrofa.
opera - uff... bez trunke inspiracije. Nakon 5 Argentovih filmova se skuži koju shemu tip brije. imaš sve karaktere u svojim mjestima nakon 10 min filma. pitanje postane samo kako ce ih slešat. Najgore mi je kad potencijalne žrtve ubaci u pre glupe situacije u kojima izgledaju i ponašaju se ko miševi u terariju nad čijim glavama vreba ruka u rukavici. nema spontanosti glede njih.zna biti dosta sterilno. ko da snima jedan film cijeli život. ovisi samo kolko taj dobro ispadne u moru abortusa.
ostalo je od lošeg do katastrofe.profondo mi je recimo dosadan do bola.phenomena mi je bez veze.inferno - katastrofa.
opera - uff... bez trunke inspiracije. Nakon 5 Argentovih filmova se skuži koju shemu tip brije. imaš sve karaktere u svojim mjestima nakon 10 min filma. pitanje postane samo kako ce ih slešat. Najgore mi je kad potencijalne žrtve ubaci u pre glupe situacije u kojima izgledaju i ponašaju se ko miševi u terariju nad čijim glavama vreba ruka u rukavici. nema spontanosti glede njih.zna biti dosta sterilno. ko da snima jedan film cijeli život. ovisi samo kolko taj dobro ispadne u moru abortusa.
- HorrorHR
- Site Admin
- DrugsBunny
- Malteras
Slozio bih se sa ovim. Profondo rosso ti daje osjecaj interaktivnosti, osjecaj da ti mozes da utices na dalji tok radnje, sto mi se prvi put desilo u filmu. Naravno, to sam saznao tek na samom kraju, poslije odlicne scene razotkrica misterije... Od ostalih njegovih filmova, najbolji mi je, naravno, Suspiria. Pozitivno me je iznenadila i njegova epizoda u "Masters of horrors" - Jennifer...DrugsBunny wrote:Upravo sam pogledao Profondo Rosso, ostao sam naprosto bez riječi, savršenstvo, remek djelo, ne znam što bi naprosto rekao, film me ostavio bez teksta.
-
arminio
http://www.zuti-titl.com/a-b-c-d-e/do-y ... -2005.html
Inferno je tzv. "utlimate movie" tj. film u kojem je stil bitniji od radnje i kao takav savrseno funkcionira! Meni je legao tek na drugu i od tada ga smatram jednim od njegovih najboljih radova i totalno nightmarish film snimljen u formi sna tj. redanja slika i scena naoko nepovezanih i cudnih gotovo kao da je cijela radnja san (nalik Fulcijevom The Beyond koji takodjer spada u "utlimate movie" kategoriju) ! Inace, sve nakon Nonhosonna je uglavnom ocaj )osim MoT epizode)- sve prije je odlicno (osim Five Days Of Milan sto jedino jos nisam pogledao pa ne znam). Argento snima giallo a giallo je upravo to - krvavi whodunit zaseceren misterijom i jako lijepim vizualnim stilom sa neocekivanim obratom na kraju. Horrora je snimio samo par (trilogija o tri majke: Suspiria, Inferno, Mother of tears i MoT epizodu "Jenifer"). Normalno da ti se cini da cijeli zivot snima jedan te isti film kad to i radi tj. snima zanrovski jedno te isto i drzi se konvencija gialla (tko je ubojica, krivi tragovi, crna rukavica - uglavnom njegova rukaSpectralRipper wrote:za mene je 50/50 sto se argenta tiče. suspiria, tenebre, bird wacp,i još par su mi zakon.
Inace, malo o Argentu: http://www.zuti-titl.com/specijal/dario-argento.html
arminio
www.zuti-titl.com - drugacije o filmu / o drugacijem filmu
http://agrgic.tripod.com/rew
www.zuti-titl.com - drugacije o filmu / o drugacijem filmu
http://agrgic.tripod.com/rew
- craven road
odličan presjek argentovih dijela u žutome, svaka čast. a šta reći za argenta ,baš ta nelogičnost i kad neznaš jel on to ozbiljno ili namjerno ili slučajno i da li je to zajebancija ili mu je takav djir to je ono što je mene privuklo i napravilo od mene čak i neku vrstu fana , ali da nije za svakog , nije.
- Meštar film